Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να δω τι άλλο θα διαβάσω ειλικρινά!!!

Επίσης έχεις ιδέα τι εστί 7970 και τι 7950 πχ?

και bold και έντονο επικριτικό ύφος.. μπορώ και εγώ να ειρωνευτώ karmen..

ας πούμε εσύ έχει ιδέα τι εστί hdd ή θα δουλεύει το pc του μόνο με τον sdd των 128gb;

Περιορισμένο budget τα 1600? Ελεος εδώ φτιαχνουμε αξιοπρεπη gaming συστηματακια με 600 και 700Ε.

Και όντως όπως λεει και η κυρια της παρέας έχεις καθόλου ιδιεα τι εστί 7950 και 7970 ..

Η διαφορά τους πέρα απο τα χρήματα είναι οτι η μία θα δινει στα 1920Χ1080 σε οποιοδήποτε παιχνιδι 150 fps και η άλλη 170fps...

και αν δεν το γνωρίζεις οτιδήποτε πάνω απο 60fps ειναι απλά υπερβολη...

Λες ότι κόβουμε απο καρτα σαν να του προτείναμε να αλλάξει απο 7970 σε καμιά 6450!!

πραγματικά, δεν καταλαβαίνω.. επειδή είναι υψηλό το budget, πάει να πει ότι δεν είναι περιορισμένο; δεν είναι πεπερασμένο δηλαδή; μπορούμε να βάλουμε ότι γουστάρουμε μέσα;

πάμε παρακάτω, αν δεν ήξερα τι είναι αυτές οι κάρτες, δεν θα μιλούσα.. τα 150 και 170 fps που λες είναι σε συγκεκριμένα παιχνίδια και όχι σε όλα.. δεν ξέρω αν έχεις ασχοληθεί καθόλου αλλά h 7970 σε 1920Χ1080 στο crysis warhead βγάζει minimun fps 42,2 και μάλιστα oc, σε ανάλυση 2560Χ1600 βγάζει min fps κάτω από 30..

αλλά εντάξει, να μην πάρει μεγαλύτερο monitor ο topic starter.. ούτε να έχει μια κάρτα που θα παίζει τα παιχνίδια της επόμενης 3ετιας χωρίς πρόβλημα, αλλά να πάρει ένα καλύτερο κουτί.. θα ασχολείται και συνέχεια μαζί του..

υπάρχει καμία αμφιβολία από οποιονδήποτε εδώ μέσα ότι η 7970 είναι καλύτερη από την 7950; ένα 10% τουλάχιστον...

αλλά τι έγινε; τώρα μας ενδιαφέρει το vfm; ναι, η 7950 έχει καλύτερο vfm, αλλά αντίστοιχα και κάποιο κουτί του κατοστάρικου έχει καλύτερο vfm από το corsair..

και στην περίπτωσή μας μιλάμε για ακριβή παιχνιδομηχανή, τίποτα άλλο...

• Απαντ. 202
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

και bold και έντονο επικριτικό ύφος.. μπορώ και εγώ να ειρωνευτώ karmen..

ας πούμε εσύ έχει ιδέα τι εστί hdd ή θα δουλεύει το pc του μόνο με τον sdd των 128gb;

όχι δεν είχα ποτέ hdd Οπότε αναμένω να μου εξηγήσεις

Επίσης δεν είμαι λαλακας να δώσω 100+ ευρώ για 1ΤΒ όταν το έπαιρνα 49!!!

Δε θα προτείνω σε ΚΑΝΕΝΑ να πάρει TΩΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ hdd

Δημοσ.

Μια κάρτα γραφικών αλλάζεται πολυ πιο συχνά απο ένα καλο κουτι ... οποτε ναι είναι καλυτερη επιλογη να παει στο ασήμαντο -10% για να πάει και σε ένα κουτι που μπορει να το κρατήσει για αρκετα χρονια σε αντιθεση με μια κάρτα των 500Ε.

Και ναι αυτή την περίοδο ειδικά αν έχεις καποιον παλιο σληρό να την βγάλεις καλο είναι να μην χρησοπληρώσεις καινούργιο μηαχανικό δισκο!! Δεν ήξερα να πληρωσω εγώ τα σπασμένα των πλημύρων!

Δημοσ.

όχι δεν είχα ποτέ hdd Οπότε αναμένω να μου εξηγήσεις

Επίσης δεν είμαι λαλακας να δώσω 100+ ευρώ για 1ΤΒ όταν το έπαιρνα 49!!!

Δε θα προτείνω σε ΚΑΝΕΝΑ να πάρει TΩΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ hdd

μόλις μου εξηγήσεις και εσύ τι είναι η 7950 και η 7970 θα χαρώ να σου εξηγήσω και εγώ τι είναι ο hdd..

άρα, να πάρει pc τώρα και να παιδεύεται με τα 128gb ή να περιμένει πότε θα πέσουν οι τιμές τους; και αν πάρει τώρα το pc, πόσο θα καταπονηθεί ο ακριβός ssd όσο θα είναι ο μόνος σκληρός στο σύστημα;

Δημοσ.

μόλις μου εξηγήσεις και εσύ τι είναι η 7950 και η 7970 θα χαρώ να σου εξηγήσω και εγώ τι είναι ο hdd..

άρα, να πάρει pc τώρα και να παιδεύεται με τα 128gb ή να περιμένει πότε θα πέσουν οι τιμές τους; και αν πάρει τώρα το pc, πόσο θα καταπονηθεί ο ακριβός ssd όσο θα είναι ο μόνος σκληρός στο σύστημα;

Τρελαίνομαι όταν μου απαντας στις ερωτήσεις με ερωτήσεις

Για Hard poker δεν είσαι πάντως

Δημοσ.

Μια κάρτα γραφικών αλλάζεται πολυ πιο συχνά απο ένα καλο κουτι ... οποτε ναι είναι καλυτερη επιλογη να παει στο ασήμαντο -10% για να πάει και σε ένα κουτι που μπορει να το κρατήσει για αρκετα χρονια σε αντιθεση με μια κάρτα των 500Ε.

Και ναι αυτή την περίοδο ειδικά αν έχεις καποιον παλιο σληρό να την βγάλεις καλο είναι να μην χρησοπληρώσεις καινούργιο μηαχανικό δισκο!! Δεν ήξερα να πληρωσω εγώ τα σπασμένα των πλημύρων!

δηλαδή όλα τα κουτιά του κατοστάρικου είναι σάπια και θέλουν άλλαγμα.. μετά από καιρό στραβώνουν από μόνα τους και διαλύονται.. φεύγουν οι βίδες.. πέφτει το hardware από τη θέση του.. καταπονείται και πολύ κάτω από το γραφείο..

το -10% είναι ασήμαντο για σένα.. και για μένα ασήμαντο είναι. αλλά ο topic starter είπε ότι αυτή θέλει, και δεν θέλει να μπαίνει στη διαδικασία αλλαγών ανά 2 χρόνια.. αφού αυτές είναι οι απαιτήσεις του και δεν είναι παράλογες, γιατί να ικανοποιήσουμε αυτό που θέλουμε εμείς; δεν ψάχνουμε την πιο ισορροπημένη σύνθεση, ψάχνουμε υπολογιστή για παιχνίδια.. αλλιώς θα του λέγαμε να πάρει 16gb μνήμη, μικρότερο τροφοδοτικό, άλλη κάρτα γραφικών κ.ο.κ.

Δημοσ.

πόσο θα καταπονηθεί ο ακριβός ssd όσο θα είναι ο μόνος σκληρός στο σύστημα;

Η απάντηση είναι απλή: καθόλου.

Θα τον αλλάξει πριν προλάβει να καταπονηθεί ο σκληρός επειδή απλά θα έχει ξεπεραστεί σαν τεχνολογία.

Note: A 32GB SSD with a mediocre 10x write amplification factor, a standard 10000 write/erase cycle, and 10GB of data written per day, would get an 8 years life expectancy. It gets better with bigger SSDs and modern controllers with less write amplification.

Cycles = (Host writes) * (Write amplification factor) * (Wear leveling factor) / (Drive capacity)

Αν σκοπεύει να κατεβάζει 20gb την ημέρα κάθε μέρα και να τα γράφει σβήνει τότε να μην πάρει ssd. Αν θέλει να παίζει και να μπαίνει στο internet τότε δεν θα προλάβει να τον κουράσει, όχι πριν τον άλλάξει με άλλον σε 3 χρόνια που θα πάρει το επόμενο gaming-machine με 1600ε.

Δημοσ.

Τρελαίνομαι όταν μου απαντας στις ερωτήσεις με ερωτήσεις

Για Hard poker δεν είσαι πάντως

η ερώτησή σου ποια ήταν; να σου εξηγήσω τι είναι ο hdd;

Η απάντηση είναι απλή: καθόλου.

Θα τον αλλάξει πριν προλάβει να καταπονηθεί ο σκληρός επειδή απλά θα έχει ξεπεραστεί σαν τεχνολογία.

Αν σκοπεύει να κατεβάζει 20gb την ημέρα κάθε μέρα και να τα γράφει σβήνει τότε να μην πάρει ssd. Αν θέλει να παίζει και να μπαίνει στο internet τότε δεν θα προλάβει να τον κουράσει, όχι πριν τον άλλάξει με άλλον σε 3 χρόνια που θα πάρει το επόμενο gaming-machine με 1600ε.

γιατί είναι προφανές πως σε 3 χρόνια θα έχει να διαθέσει 1.600 € και πως ο intel 520 θα έχει ξεπεραστεί σα τεχνολογία που θα θεωρείται παλιατζούρα...

Δημοσ.

Και να μην τον αλλάξει πάλι δεν θα τον έχει κουράσει. Αυτό σου έγραψα παραπάνω.

Σε 10 χρόνια που ΙΣΩΣ αρχίσει να τον κουράζει θα τον αλλάξει σίγουρα για κάτι SATA7 ή για RAM-Disks ή ότι έχουμε τότε...

Δημοσ.

υπάρχει καμία αμφιβολία από οποιονδήποτε εδώ μέσα ότι η 7970 είναι καλύτερη από την 7950; ένα 10% τουλάχιστον...

Φυσικά και είναι καλύτερη/ γρηγορότερη η 7970 έναντι της 7950 αλλά το 10% όπως λές και εσύ παραπάνω αξίζει την χρηματική διαφορά minimum των 120€ μεταξύ τους?!!! :confused:

Και δεν κλοκάρεις την 7950 να πλησιάσεις τις επιδόσεις της 7970 όποτε το θελήσεις τσάμπα?

Link φθηνότερης 7950 στα 409€

Link φθηνότερης 7970 στα 524 + όποια μεταφορικά

Ξέρεις ποιό είναι value αυτή την στιγμή?

2 x 6870 στα 300€ και οι δύο καινούργιες φίλε μου, στα 250€ μεταχειρισμένες.

Φαντάσου ότι με τα χρήματα μιας 7970 αγοράζεις καινούργιες 2 x 6950 ή μεταχειρισμένες στα ~400€ και σου περισσεύουν και 100+ ευρώ για το raven 3. :P

Δημοσ.

η ερώτησή σου ποια ήταν; να σου εξηγήσω τι είναι ο hdd;

Η κύρια ερώτησή μου ήταν ΠΩΣ πέφτω πχ σε κάρτα γραφικών απο 7970 σε 7950 σε ανάλυση 1920χ1080?

Επίσης έχω άλλη μία. Εχεις στήσει ποτέ μηχάνημα σε ένα κουτί απο τα παρακάτω;

400r

500r

600T

650D

800D

Αναφέρω corsair τυχαία μια και πρότεινα το 600Τ. Γενικά λοιπόν πάνω απο 100 ευρώ case είχες ποτέ;

Δημοσ.

το -10% είναι ασήμαντο για σένα.. και για μένα ασήμαντο είναι. αλλά ο topic starter είπε ότι αυτή θέλει, και δεν θέλει να μπαίνει στη διαδικασία αλλαγών ανά 2 χρόνια.. αφού αυτές είναι οι απαιτήσεις του και δεν είναι παράλογες, γιατί να ικανοποιήσουμε αυτό που θέλουμε εμείς; δεν ψάχνουμε την πιο ισορροπημένη σύνθεση, ψάχνουμε υπολογιστή για παιχνίδια.. αλλιώς θα του λέγαμε να πάρει 16gb μνήμη, μικρότερο τροφοδοτικό, άλλη κάρτα γραφικών κ.ο.κ.

Αυτο το 10% σε καμία των περιπτωσεων δεν πρόκειται να του δωσει παραπάνω χρόνο ζωής από μια 7950 και ναι καποιος πρεπει να του το επισημάνει αυτό για να μαθαίνει και να πράτει αναλόγως... Ενα καλο κουτι είναι σαφώς πολυ καλυτερη επένδυση (όσο επενδυση μπορει να θεωρηθει καποιο κομμάτι hardware) απο μια καρτα γραφικών των 500Ε που σε ενα με δυο μηνες μπορει να πεσει και στην μιση τιμή!

Δημοσ.

@johnieXoX από εδώ: http://www.guru3d.com/article/corsair-force-gt-120gb-ssd-review/3

So what about that new 25nm NAND lifespan ?

Personally I'm not that excited about the new 25nm NAND FLASH memory, the overall lifespan of the ICs has been reduced from 10.000 towards 5,000 program/erase cycles. Yeah, you purchase an SSD on borrowed time. Rumors are that the numbers for consumer grade 25nm NAND flash memory (as used on the SSD tested today) are even lower at 3000 program/erase cycles.

But granted, as drastic as that sounds, it's all relative as this lifespan will very likely last longer than any mechanical HDD. Drive wearing protection will help you out greatly. With a normal filled SSD and very heavy writing/usage of say 10GB data each day 365 days a year you'd be looking at roughly 22 full SSD write cycles per year, out of the 3000 (worst case scenario) available. However, all calculations on this matter are debatable as usage differs and even things like how much free space you leave on your SSD can effect the drive.

και όσο και αν ψάξεις θα δεις ότι το life-expectancy είναι αρκετά μεγάλο ώστε να πούμε με σιγουριά ότι θα τον έχει αλλάξει

Δημοσ.

@johnieXoX από εδώ: http://www.guru3d.com/article/corsair-force-gt-120gb-ssd-review/3

και όσο και αν ψάξεις θα δεις ότι το life-expectancy είναι αρκετά μεγάλο ώστε να πούμε με σιγουριά ότι θα τον έχει αλλάξει

εσύ να πας να κάνεις διαφήμιση στο msystems :P

:lol: :lol: :lol:

Δημοσ.

παράλληλα όμως παίρνει και η 7970 oc, οπότε η διαφορά με την 7950 παραμένει..

οι δύο 6950 θα ήταν μια βιώσιμη επιλογή, αλλά έχει ακόμα θέματα το crossfire.

επίσης, η μονή 7970 του δίνει την επιλογή για δεύτερη κάρτα αργότερα.

όσο για το raven 3, το είπα παραπάνω ότι είναι αρκετά καλή επιλογή, αλλά είναι απειλητικά κοντά στην κατηγορία του κατοστάρικου και σε πολλούς εδώ μέσα δεν θα αρέσει..

μάλιστα, αν κόψει λίγο σε μνήμες και πάρει κάποιες με λιγότερα σφικτά timings ή κάποιο λίγο τροφοδοτικό τροφοδοτικό, εύκολα εξοικονομεί τα 20 € για το raven

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...