Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να πω και εγω την γνωμη μου. Ο ανθρωπος θα δωσει 1500 ευρω ειναι δεδομενο οτι θα πρεπει να παρει ενα καλο κουτι. Για ποιο λογο γιατι το κουτι μενει και ειναι επενδυση.Μην μπαινετε στην λογικη τη προσφαιρει το corsair και κοστιζει 65 ευρω παραπανω απο το cm. Για παραδειγμα αν τον φιλο του ερθει να βαλει 2 καρτες γραφικων και αυτες το καλοκαιρι ψηνονται μετα τι θα του πειτε α σορρυ επρεπε να παρεις κατι καλυτερο. Τα δυο κουτια τα εχετε δει απο κοντα. Εμενα προσωπικα το corsair απο εμφανιση και μονο περα απο την εγγυηση θα ηταν η πρωτη επιλογη μου. Θα προτιμουσα να το πω με απλα λογια να επερνα ενα καλο-αποδοτικο-ποιοτικο κουτι και αντι της 7970 να αγοραζα την 7950.

Αποστολή από το GT-I9000 με τη χρήση Insomnia App

• Απαντ. 202
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ασχετο αλλα οπως ειπε και ο liakinen εχουμε πληροφοριες για τους καινουριους επεξεργαστες!εχω καταληξει στην συνθεση της καρμνεν αλλα η μονη δυσπιστια που ισως ειναι λαθος ειναι το τροφοδοτικο!

Από που πηγάζει η δυσπιστία σου?

Δημοσ.

οπότε επειδή έχει usb3 μπροστά, είναι πιο λίγο πιο άνετο χωροταξικά και έχει μεγαλύτερο backplate αξίζει τα 65 € παραπάνω.. πάω πάσο.. ας το προτιμήσει από ένα καλύτερο επεξεργαστή, παραπάνω ram, μεγαλύτερο ssd ή οτιδήποτε άλλο..

ας δώσω και εγώ μια πρόταση, μη μιλάω μόνο γενικά:

cpu: INTEL CORE CPU i5-2500K 3.30GHz s1155 Sandy Bridge - 198,03

motherboard: ASUS Motherboard P8Z68-V PRO/GEN3 - 189,00 €

ram: G.SKILL F3-12800CL8D-8GBXM 8GB - 75,93 €

gpu:AMD RADEON HD 7970 - 3 GΒ GDDR5 - PCI-EXPRESS 3.0 - 488,90 €

psu: SilverStone Strider Gold ST75F-G - 130,00 €

ssd: Intel 120GB 520 Series SSDSC2CW120A31 Solid State Drive SATA SSD 2.5'' Bulk - 205,87 €

hdd: Samsung Spinpoint F4EG ECOgreen 2TB - 134,23 €

blu-ray: LG CH10LS28 BLU-RAY COMBO BLACK - 60,50 €

ή dvd-rw: Samsung DVD-RW SH-S223L BLACK BULK - 16,56 €

case: Coolermaster RC-692-KKN2 CM 690 II ADVANCED BLACK - 104,96 €

cooler: Thermalright Archon Rev.A CPU Cooler - 62,90 €

1.650,32 € με το blu-ray και 1.606,38 € με το dvd-rw.

η διαφορά με τις λοιπές συνθέσεις είναι ότι εξοικονομήθηκαν euros για 2tb hdd αντί για καθόλου hdd..

Δημοσ.

Να πω και εγω την γνωμη μου. Ο ανθρωπος θα δωσει 1500 ευρω ειναι δεδομενο οτι θα πρεπει να παρει ενα καλο κουτι. Για ποιο λογο γιατι το κουτι μενει και ειναι επενδυση.Μην μπαινετε στην λογικη τη προσφαιρει το corsair και κοστιζει 65 ευρω παραπανω απο το cm. Για παραδειγμα αν τον φιλο του ερθει να βαλει 2 καρτες γραφικων και αυτες το καλοκαιρι ψηνονται μετα τι θα του πειτε α σορρυ επρεπε να παρεις κατι καλυτερο. Τα δυο κουτια τα εχετε δει απο κοντα. Εμενα προσωπικα το corsair απο εμφανιση και μονο περα απο την εγγυηση θα ηταν η πρωτη επιλογη μου. Θα προτιμουσα να το πω με απλα λογια να επερνα ενα καλο-αποδοτικο-ποιοτικο κουτι και αντι της 7970 να αγοραζα την 7950.

το ότι θα ψήνεται το σύστημα με το cm 690 advanced πηγάζει από κάπου; μια χαρά το βλέπω να πηγαίνει σε όλα τα reviews, και προσωπικά, με oc q6600 στα 3200 και gpu 2900xt oc, 4870x2 και 5870 το απλό cm 690 μια χαρά τα πηγαίνει... και μιλάμε και για επεξεργαστή και κάρτες γραφικών, ειδικά η 2900xt και η 4870x2, που μόνο κρύες δεν τις λες σε σχέση με τις καινούργιες...

Μόλις υπέγραψες την καταδίκη σου. Κανε ένα ποστ-δήλωση μετανοίας ότι καταλάθος δεν έβαλες τον Κ γιατί δε σε βλέπω καλά...

ούτε που καταλαβαίνω για τι πράγμα μιλάς δεινόσαυρε... :-P :P :P

@#%!% πρόλαβες να κάνεις και παράθεση...

Δημοσ.

Ρε παιδια έλεος πατε και μου στεγαζετε μηχανιμα 1600Ε σε κουτι του κατοσταρικου... ??? Ειναι εντελος άκυρο!!

Ειναι σαν να βαζεται έπιπλα εκατομυριων στην παράγκα του καραγκιόζη ....

Δεν λέω υπερβολικο το παράδειγμα μου και το 690 ειναι τιμιο κουτακι και σε καμια περιπτωση παράγκα αλλα για πιο low budjet συστήματα!!

Δημοσ.

το ότι θα ψήνεται το σύστημα με το cm 690 advanced πηγάζει από κάπου; μια χαρά το βλέπω να πηγαίνει σε όλα τα reviews' date=' και προσωπικά, με oc q6600 στα 3200 και gpu 2900xt oc, 4870x2 και 5870 το απλό cm 690 μια χαρά τα πηγαίνει... και μιλάμε και για επεξεργαστή και κάρτες γραφικών, ειδικά η 2900xt και η 4870x2, που μόνο κρύες δεν τις λες σε σχέση με τις καινούργιες...

ούτε που καταλαβαίνω για τι πράγμα μιλάς δεινόσαυρε... :-P :P :P

@#%!% πρόλαβες να κάνεις και παράθεση...[/quote']

Το μια χαρα τα πηγαινει ειναι σχετικο δεν νομιζεις.... Τα 100 ευρω δεν τα αξιζει το cm 690 παλια που εκανε 70 ηταν μια χαρα.

Δημοσ.

γίνεται πάντως όλο και πιο ενδιαφέρον το thread..

για να ακούσω, τι προτιμάτε να αλλάξετε για να μην έχετε κουτάκι του κατοστάρικου στη σύνθεση και να παραμείνετε εντός του budget; δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει στην αρχή, ο topic starter θέλει να πάρει και ποντίκι και πληκτρολόγιο...

Το μια χαρα τα πηγαινει ειναι σχετικο δεν νομιζεις.... Τα 100 ευρω δεν τα αξιζει το cm 690 παλια που εκανε 70 ηταν μια χαρα.

όλα σχετικά είναι.. εγώ ξέρω ότι δουλεύει εδώ και 4-5 χρόνια απροβλημάτιστα, σε συνεχές oc, παίζοντας αρκετά, σε δωμάτιο χωρίς ιδιαίτερο κλιματισμό και με αρκετή ζέστη θα έλεγα.. δηλαδή τι έπρεπε να κάνει για να πηγαίνει εξαιρετικά καλά; και αφού το corsair αξίζει τα 169 €, τι λες να βγάλουμε για να το χωρέσουμε στη σύνθεση;

Δημοσ.

γίνεται πάντως όλο και πιο ενδιαφέρον το thread..

για να ακούσω, τι προτιμάτε να αλλάξετε για να μην έχετε κουτάκι του κατοστάρικου στη σύνθεση και να παραμείνετε εντός του budget; δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει στην αρχή, ο topic starter θέλει να πάρει και ποντίκι και πληκτρολόγιο...

και αφού το corsair αξίζει τα 169 €, τι λες να βγάλουμε;

Δεν ειδα στην συνθεση σου εσυ να τα βάζεις!!

Τεσπα .. ειναι χιλιες φορες προτιμοτερο να κόψει απο κάρτα γραφικών και να παει σε 7950 που έτσι και αλλιώς έιναι υπεραρκετη ετσι ώστε να μπει το μηχανιμα σε ένα σωστό σπιτάκι.

Το cm690 στην εποχή του και στην παλία τιμή του ήταν καλό τώρα πλεον και παρόλες της μικροβέλτιωσεις που του έχει κάνει η cm δεν αξίζει.. του λείπουν καποια βασικότατα πράγματα για τα δεδομένα της εποxής με κυριότερο τις διαστάσεις που δεν ανταποκρίνονται σε ένα σύστημα high end!

Δημοσ.

Το κουτί πέρα απο τα χαρακτηριστικά πρέπει να σου αρέσει κιόλας.

Αυτό βέβαια εξαρτάται απο τον υποψήφιο αγοραστή.

Αν και το 600Τ είναι θαρρώ αντικειμενικά πιο όμορφο απο το cm 690 2nd generation.

Για την διαφορά στην ποιότητα κατασκευής ανάμεσα στα δύο κουτιά μπορούν να μιλήσουν μόνο όσοι έχουν δουλέψει κουτιά της cosrair και το cm 690 ή cm 690II. Πιστέψτε με είναι αρκετή.

Δεν λέω ότι το 690 είναι κακό κουτί, δεν συγκρίνεται όμως με το 600Τ σε αυτόν τον τομέα, ούτε με τα Garbite series που είναι οικονομικότερα δεν συγκρίνεται.

Προσωπικά η εμπειρία που έχω με το cm 690 ΙΙ είναι πρίν ~1,5 έτος που το πρωτοέφερε το Πλαίσιο όταν είχα στήσει ο ίδιος το gaming rig του ξαδερφού μου (βέβαια τότε δεν ξεπερνούσε τα 80€ αν θυμάμαι καλά) όπου διαπίστωσα ένα θέμα στην διαχείριση των καλωδίων (cable management). Δεν έχει τους χώρους και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το 600T σε αυτόν τον τομέα. Βέβαια στην περίπτωση του εξαδέρφου είχε χρησιμοποιηθεί ένα μη modular OP-650 της silverstone ενώ στην προκειμένη περίπτωση (και πολύ σωστά) θα χρησιμοποιηθεί modular psu. Δεν παύει όμως να είναι μια σημαντική (κατ εμέ) διαφορά απο την στιγμή που στήνεις τούμπανο μηχάνημα με δυνατότητα τοποθέτησης και 2ης κάρτας στο μέλλον (δλδ επιπλέον 1x6pin + 1x8pin καλώδια) κλπ.

Αυτό το γράφω σαν εμπειρία με το κουτί διότι δεν αναφέρθηκε απο τους προλαλήσαντες.

Επιπλέον κάτι που δίνω εγώ μεγάλη σημασία είναι η διαχείριση της σκόνης και στο 690 ΙΙ αν και υπάρχουν dust filters και μπροστά στον ανεμιστήρα εισαγωγής αλλά και κάτω (στο πάτωμα μπροστά απο το psu) στους optional ανεμιστήρες εισαγωγής, οι διάτρητες θέσεις που βρίσκονται για τοποθέτηση 2 ανεμιστήρων στο πλάι με χαλάνε πολύ άσχημα. Θα προτιμούσα να αγοράσω το windowed πορτάκι απο Coolermaster ή να μοντάρω το πορτάκι μόνο γιαυτόν τον λόγο, ώστε να μην υπάρχουν ανοίγματα.

Επίσης αν και έχω το μεγαλύτερο και ακριβότερο αδερφάκι του (obsidian 800D), όπως έχω αναφέρει και κατα το παρελθόν πολλάκις, αν ξαναγόραζα κουτί θα αγόρασα ευχαρίστως το 600Τ special edition με δεύτερη επιλογή το Raven 3 της Silverstone. Και αυτό διότι έχουν πιο compact μέγεθος (μικρότερο όγκο - βάρος), οικονομικότερα με αντίστοιχη σε γενικές γραμμές ποιότητα κατασκευής ενώ χωράνε όλες τις μεγάλες νέες κάρτες γραφικών χωρίς προβλήματα επιβεβαιωμένα.

Οπότε ας έχει ο φίλος υπόψη και την εναλλακτική του Raven 3.

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0598541&catid=020700

Δημοσ.

Δεν ειδα στην συνθεση σου εσυ να τα βάζεις!!

Τεσπα .. ειναι χιλιες φορες προτιμοτερο να κόψει απο κάρτα γραφικών και να παει σε 7950 που έτσι και αλλιώς έιναι υπεραρκετη ετσι ώστε να μπει το μηχανιμα σε ένα σωστό σπιτάκι.

Το cm690 στην εποχή του και στην παλία τιμή του ήταν καλό τώρα πλεον και παρόλες της μικροβέλτιωσεις που του έχει κάνει η cm δεν αξίζει πλέον .. του λείπουν καποια βασικότατα πράγματα για τα δεδομένα της εποσής με κυριότερο τις διαστάσεις που δεν ανταποκρίνονται σε ένα σύστημα high end!

να κόψουμε από την κάρτα γραφικών σε ένα σύστημα που ο χρήστης το θέλει για παιχνίδια για να βάλουμε ένα ακριβότερο κουτί; :confused:

δεν λέω ότι το 690 advanced είναι μονόδρομος, προφανώς και υπάρχουν και άλλες επιλογές (με μια γρήγορη ματιά και αυτό φαίνεται καλό Enermax Fulmo ECA892BG-BL Midi Tower no PSU Black ή και το Silverstone SST-RV03B-W Raven που μόλις προτάθηκε αλλά ανεβάζοντας το κόστος)

αυτό που θέλω να πω είναι να μη σνομπάρουμε τα κουτάκια του κατοστάρικου, ειδικά όταν υπάρχει περιορισμένο budget που καλείται να καλύψει συγκεκριμένες απαιτήσεις.

όσο για το αν ανταποκρίνεται σε ένα σύστημα high end, από προσωπική χρήση, μπορεί να μην διαθέτω ένα high end σύστημα, αλλά δεν νομίζω το προτεινόμενο σύστημα να παράγει μεγαλύτερες θερμοκρασίες από το δικό μου.. μιλάμε για i5 2500k και 7970 στα 28nm που είναι αρκετά κρύο hardware.. αν το απλό 690 τα βγάζει πέρα με oc q6600 και κάρτες-θερμάστρες 2900xt και 4870x2 μην είμαστε υπερβολικοί και λέμε ότι θα έχει πρόβλημα με το 690 advanced..

Δημοσ.

αυτό που θέλω να πω είναι να μη σνομπάρουμε τα κουτάκια του κατοστάρικου, ειδικά όταν υπάρχει περιορισμένο budget που καλείται να καλύψει συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Θέλω να δω τι άλλο θα διαβάσω ειλικρινά!!!

Επίσης έχεις ιδέα τι εστί 7970 και τι 7950 πχ?

Δημοσ.

να κόψουμε από την κάρτα γραφικών σε ένα σύστημα που ο χρήστης το θέλει για παιχνίδια για να βάλουμε ένα ακριβότερο κουτί; :confused:

Περιορισμένο budget τα 1600? Ελεος εδώ φτιαχνουμε αξιοπρεπη gaming συστηματακια με 600 και 700Ε.

Και όντως όπως λεει και η κυρια της παρέας έχεις καθόλου ιδιεα τι εστί 7950 και 7970 ..

Η διαφορά τους πέρα απο τα χρήματα είναι οτι η μία θα δινει στα 1920Χ1080 σε οποιοδήποτε παιχνιδι 150 fps και η άλλη 170fps...

και αν δεν το γνωρίζεις οτιδήποτε πάνω απο 60fps ειναι απλά υπερβολη...

Λες ότι κόβουμε απο καρτα σαν να του προτείναμε να αλλάξει απο 7970 σε καμιά 6450!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...