lionheart75 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Γεράσατε κουφάλες χαχαχα έχουμε και ένα μωρό ξέρεις το οποίο γκρινιάζει κάποιες φορές ....
johnieXoX Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Eγώ είμαι απόλυτος στο ότι είναι fail η επιλογή και δαπάνη των 500+ ευρώ για την 7970 με την υπάρχουσα οθόνη που έχει και με αυτό το budget. Επίσης είναι fail η επιλογή της 7970 έναντι της 7950 για την τόσο μικρή διαφορά που έχουν σε επιδόσεις με την κατά τα άλλα πολύ μεγάλη διαφορά τους στην τιμή (120€). Tο budget των 1500€ μπορεί να φαντάζει (και είναι) υψηλό τη σήμερον αλλά με την προυπόθεση ότι υπάρχει και η αντίστοιχη οθόνη ήδη για να μπεί μια τέτοια κάρτα (π.χ μια u2711 ή μια u3011). Θα ήταν προτιμότερο και πολύ καλύτερο αν σκοπεύει να μείνει όπως είναι απο θέμα οθόνης να αντικαταστήσει απο την σύνθεση την 7970 με μία 6950 και αργότερα να προσθέσει μια δεύτερη αν συναντήσει πρόβλημα μελλοντικά. (χλωμό με την οθόνη αυτή εκτός και αν το απασχολούν τα score στα benchmarks ... δεν νομίζω). Αλλη επιλογή είναι να πάρει π.χ μια u2711 τώρα, να πουλήσει την δικιά του και να αγοράσει μια 7950. π.χ η σύνθεση που πρότεινες με τις εξής αλλαγές: --όπου 7970 --> 7950 (κέρδος 100+€). --βγάζουμε τον hdd αποθήκης για αργότερα (κέρδος άλλα 130€). --πουλάει την οθόνη που έχει (κέρδος 100+ ευρώ) --αγοράζει έναν οικονομικότερο ssd αντί του 520 π.χ τον agility 3, άλλωστε διαφορές δεν θα αντιληφθεί (κέρδος 65€) --αγοράζει μια οικονομικότερη μητρική στο z68 όπως αυτή (κέρδος 50€) --το Blueray δεν είναι απαραίτητο καθε άλλο θα έλεγα μιας και τα δισκάκια αφενός είναι πανάκριβα και δεν συμφερει, αφετέρου μπορεί να έχει ήδη ps3 για αναπαραγωγή bd disks και να μην το χρειάζεται. (κέρδος άλλα 60€) --σύνολο κέρδους ~600€ και αγοράζει την οθόνη και πιάνει τόπο και η κάρτα. εε... sorry αλλά με τις αλλαγές σου το κέρδος είναι 505 €, όχι 600 € - οκ.. δεν βάζει σκληρό τώρα.. μένει μόνο με τον ssd. οπότε ότι αρχεία χρειάζεται μόνο από εξωτερικούς δίσκους και γενικότερη ταλαιπωρία αφού άλλο είναι να περνάς τα back-up σου και τις βιβλιοθήκες σου με την μία και άλλο μετά από καιρό. όπως και να έχει το κέρδος δεν είναι 130 €, αλλά γύρω στα 60 €.. εκτός αν αργότερα πάρει τον hdd 2tb δωρεάν..(το ότι διαθέτει hdd για τώρα, δεν αποκλείει την αγορά, αφού τον είχε ζητήσει) - το ότι θέλει να πουλήσει την οθόνη όμως δεν το ξέρουμε.. αφού έχει κιόλας παλιό μηχάνημα μπορεί να θέλει να την κρατήσει για το άλλο pc.. - blu-ray το ζήτησε.. άρα υποθέτω ότι δεν έχει ps3.. αν δεχτούμε τις υπόλοιπες αλλαγές έχουμε ένα κέρδος γύρω στα 275 €. όσο για το enermax, το απορρίψαμε ήδη επειδή μοιάζει με το 690 εεε; ενδιαφέρον κριτήριο.. αν έχουμε αλλαγή στις απαιτήσεις του topic starter ας μας διαφωτίσει.. κρίμα να μην διαφωνήσουμε λίγο ακόμα..
Δεινόσαυρος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Ποιά backup, ποιές βιβλιοθήκες, ποιά backplate και τι hdd dock λέτε. Ο άνθρωπος θέλει ένα ps3 με καλύτερα γραφικά κι εσείς κάνετε προτάσεις λες και απευθύνεστε σε enthusiast user. Και αυτό ισχύει για όλους άσχετα με το πόσο καλές ή λιγότερο καλές είναι οι συνθέσεις. Αν αλλάξει ποτε drivers το πιθανότερο είναι να τους περνάει από πανω, να μην τρέχει σωστά αντιικά και να κατεβάζει ότι λάχει στον ssd (o οποίος παρεπιπτόντως σιγά μην υποστεί τα tweaks). Τα windows σε κάνα 6μηνο θα είναι για format και ο φίλος θα ψάχνει να βρει τι "χάλασε". Δεν λέω ότι εγώ το κάνω απαραίτητα εύστοχα, αλλά ψυχολογείστε λίγο.
lionheart75 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 εε... sorry αλλά με τις αλλαγές σου το κέρδος είναι 505 €, όχι 600 € - οκ.. δεν βάζει σκληρό τώρα.. μένει μόνο με τον ssd. οπότε ότι αρχεία χρειάζεται μόνο από εξωτερικούς δίσκους και γενικότερη ταλαιπωρία αφού άλλο είναι να περνάς τα back-up σου και τις βιβλιοθήκες σου με την μία και άλλο μετά από καιρό. όπως και να έχει το κέρδος δεν είναι 130 €, αλλά γύρω στα 60 €.. εκτός αν αργότερα πάρει τον hdd 2tb δωρεάν..(το ότι διαθέτει hdd για τώρα, δεν αποκλείει την αγορά, αφού τον είχε ζητήσει) - το ότι θέλει να πουλήσει την οθόνη όμως δεν το ξέρουμε.. αφού έχει κιόλας παλιό μηχάνημα μπορεί να θέλει να την κρατήσει για το άλλο pc.. - blu-ray το ζήτησε.. άρα υποθέτω ότι δεν έχει ps3.. αν δεχτούμε τις υπόλοιπες αλλαγές έχουμε ένα κέρδος γύρω στα 275 €. όσο για το enermax, το απορρίψαμε ήδη επειδή μοιάζει με το 690 εεε; ενδιαφέρον κριτήριο.. αν έχουμε αλλαγή στις απαιτήσεις του topic starter ας μας διαφωτίσει.. κρίμα να μην διαφωνήσουμε λίγο ακόμα.. Mάλλον δεν πρόσεξες τα ~ και τα + που έβαλα δίπλα απο τα ποσά. Συγκεκριμένα, 7950 (+120€), πώληση οθόνης +~120-130€ (24" hp αν θυμάμαι καλά με πιθανή ανάλυση 1920x1200 μιας και δεν μας διαφωτίζει ο topic starter), blueray player +60€, agility 3 +65€, αφαίρεση hdd +135€, οικονομικότερη μητρική +50€, σύνολο 550€ γιαυτό και το ~600€ που παρέθεσα. (630€ κάνει καινούργια μια u2711h). Με ~1600€ (και πώληση της οθόνης του) χωράει να μπεί η u2711, η 7950, το raven 3, ο 2500k, ο agility 3, μια καλή μητρική, ένα καλό modular psu, μια καλή αερόψυκτρα κλπ, κλπ. Βαριέμαι να κάνω σύνθεση απο την αρχή αλλά καταλαβαίνουν όλοι τι εννοώ. Τώρα μπήκε νέο option στο παιχνίδι. Σύνδεση του pc με 32" fhd (υποθέτω) tv. Οπότε κάθε τι πάνω απο 6950 είναι υπερβολή στην παρούσα φάση, άρα άλλα 250+€ κέρδος. Όσο αφορά το case, αφού έχεις κολλήσει εκεί, μια χαρά κουτάκι είναι το enermax απο χαρακτηριστικά αλλά και πάλι δεν με κερδίζει με βάση την τιμή του. Προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου διότι δεν έχει χαρακτήρα επομένως εγώ θα προτιμούσα να δώσω τα ~20€ παραπάνω για το raven 3 που είναι εκτός των άλλων και πρωτότυπο και έχει και ιστορία στον χώρο των cases η συγκεκριμένη εταιρεία (αξέχαστο TJ07 για όσους θυμούνται!). Αυτά απο μένα και σταματάω εδώ μιας και δεν έχει νόημα να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Ποιά backup, ποιές βιβλιοθήκες, ποιά backplate και τι hdd dock λέτε. Ο άνθρωπος θέλει ένα ps3 με καλύτερα γραφικά κι εσείς κάνετε προτάσεις λες και απευθύνεστε σε enthusiast user. Και αυτό ισχύει για όλους άσχετα με το πόσο καλές ή λιγότερο καλές είναι οι συνθέσεις. Αν αλλάξει ποτε drivers το πιθανότερο είναι να τους περνάει από πανω, να μην τρέχει σωστά αντιικά και να κατεβάζει ότι λάχει στον ssd (o οποίος παρεπιπτόντως σιγά μην υποστεί τα tweaks). Τα windows σε κάνα 6μηνο θα είναι για format και ο φίλος θα ψάχνει να βρει τι "χάλασε". Δεν λέω ότι εγώ το κάνω απαραίτητα εύστοχα, αλλά ψυχολογείστε λίγο. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Δεινόσαυρε. Άλλωστε αυτό φαίνεται, χωρίς να θέλω να μειώσω τον ts, απο το γεγονός ότι δεν μας δίνει πολλές πληροφορίες. Με το τσιγκέλι του τα βγάζουμε. Γιαυτό άλλωστε επιμένω ότι είναι fail, εκτός των άλλων, η δαπάνη των 500+ ευρώ για την 7970 με την παρούσα οθόνη ή Tv.
stm00192 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Με την σειρα μου δυστυχώς και εγώ θα ξανασυμφωνήσω με τον Δεινόσαυρο... αλλα ο TS και με το τσιγκέλι μας τα βγάζει και νομίζω ότι δεν κατανοεί απόλυτα τις ανάγκες του και ότι δεν χρειαζεται να ξοδέψει τόσα για να παίζει παραπάνω από αξιοπρεπως σε αυτές τις αναλύσεις! Οποτε αναγκαστικά του προτείνουμε τι είναι το καλυτερο που μπορει να κανει με το μονο βασικο κριτιριο που μας έχει δωσει και είναι το ποσο των 1600Ε. Οσο για το Enermax απορρίφθηκε διότι και αυτο ναι μεν είναι καλό αλλα και πάλι όχι καλύτερο από το raven και το 600Τ!
Δεινόσαυρος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Με την σειρα μου δυστυχώς και εγώ θα ξανασυμφωνήσω με τον Δεινόσαυρο... Ειδες πώς τα φέρνει η π...ανα η ζωή
johnieXoX Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 άλλα λέμε.. άλλα καταλαβαίνονται.. δεν προτάθηκε το enermax. στόχος μου είναι να δείξω ότι υπάρχουν πολλά αξιόλογα κουτιά στα 100 € που μπορούν να φιλοξενήσουν απροβλημάτιστα ακριβά συστήματα και ότι δεν είναι ανάγκη να καταφεύγουμε πάντα σε ακριβότερες λύσεις. ειδικά όταν τα χρήματα που γλυτώνονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλού. ούτε είπα ότι είναι καλύτερο από το raven, το οποίο πρέπει να αποτελεί best buy στην ελληνική αγορά, ούτε το σύγκρινα με το 600T (που αμφιβάλλω αν είναι 70 € καλύτερο από το enermax..) αυτά από μένα..
stm00192 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Ειδες πώς τα φέρνει η π...ανα η ζωή :lol: Αν δεν έιχες και αυ΄το το κόλλημα με το oc μια χαρά παιδι θα ησουν!! :P
Δεινόσαυρος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Όλοι έχουμε τα κολλήματά μας. Περασμένα ξεχασμένα. Μέχρι να προτείνετε σε κάποιον με 3960 να τον ανεβάσει λίγο γιατί είναι ...αμαρτία
lionheart75 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Όλοι έχουμε τα κολλήματά μας. Περασμένα ξεχασμένα. Μέχρι να προτείνετε σε κάποιον με 3960 να τον ανεβάσει λίγο γιατί είναι ...αμαρτία Aς τον είχα εγώ και θα σού λεγα τι θα τού κανα. Δεν πα να λές....
Thanos1972 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Συμφωνω και εγω στο τελευταιο με τον καινουργιο δεινοσαυρο αλλα και τον παλιο αλλα και με εκεινο που εχει για avatar ενα πραγμα σαν ufo σε κοκκινο φοντο. Να υποθεσω οτι ολοι διαφωνουμε με τον johnieXoX???μπουαχαχαχα.στο τελος παω στοιχημα δεν θα παρει τιποτα. Γαμω την γκαντεμια μου μεσα σημερα.
johnieXoX Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Συμφωνω και εγω στο τελευταιο με τον καινουργιο δεινοσαυρο αλλα και τον παλιο αλλα και με εκεινο που εχει για avatar ενα πραγμα σαν ufo σε κοκκινο φοντο. Να υποθεσω οτι ολοι διαφωνουμε με τον johnieXoX???μπουαχαχαχα.στο τελος παω στοιχημα δεν θα παρει τιποτα. εσύ που ακριβώς διαφωνείς με εμένα thanos1972; σε αυτό που προσπαθώ να πω τόση ώρα ότι υπάρχουν καλά και οικονομικά κουτάκια και όχι μόνο λύσεις των 170 €; με Xigmatek Utgard σε βλέπω των 80,00 €.. γιατί δεν πήρες κάποιο ακριβότερο; εεε; δεν πειράζει διαφωνήστε όλοι μαζί μου.. θα δικαιωθώ μετά το θάνατό μου.. εκεί κοντά στο 2081 μ.χ...
Thanos1972 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 εσύ που ακριβώς διαφωνείς με εμένα thanos1972; σε αυτό που προσπαθώ να πω τόση ώρα ότι υπάρχουν καλά και οικονομικά κουτάκια και όχι μόνο λύσεις των 170 €; με Xigmatek Utgard σε βλέπω των 80,00 €.. γιατί δεν πήρες κάποιο ακριβότερο; εεε; δεν πειράζει διαφωνήστε όλοι μαζί μου.. θα δικαιωθώ μετά το θάνατό μου.. εκεί κοντά στο 2081 μ.χ... Χαχαχα ναι αλλα δεν το αλλαζω με κανενα,ουτε με καποια των 300σιων.Και μιλαω σοβαρα. Καλα,κατσε μην σε πεθανουμε κιολας.
johnieXoX Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Χαχαχα ναι αλλα δεν το αλλαζω με κανενα,ουτε με καποια των 300σιων.Και μιλαω σοβαρα. Καλα,κατσε μην σε πεθανουμε κιολας. Που διαφωνείς δηλαδή βρε άνθρωπέ μου;;;;
Thanos1972 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Που διαφωνείς δηλαδή βρε άνθρωπέ μου;;;; Εγω τοτε δεν ειχα budget και πηγα σε αυτο.αλλα ηθελα να εχει και fan controllers επανω και χωρους και τετοια.ειχα απο την αρχη σκοπο να το γεμισω ανεμιστηρες. Διαφωνω στο οτι πλεον το cm δεν αξιζει τα λεφτα του (δεν ξερω ποσο πανε τα μεταφορικα απο γαλλια εαν το παρει απο pixmania γιατι μετα βλεπω οτι σε ελληνικα μαγαζια παιζει στο κατοσταρικο) και δευτερον το παλικαρι εχει μεγααααλο budget για να επιλεξει και καποιο πιο ακριβο χωρις να κοψει απο καπου αλλου.συμφωνω με το raven ομως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα