Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

να υποθέσω λοιπόν, ότι στην ακόλουθη πρόταση δεν διαφωνεί κανείς; εκτός ίσως από τον lionheart που σωστά μιλάει για το vfm της 7970..

cpu: INTEL CORE CPU i5-2500K 3.30GHz s1155 Sandy Bridge - 198,03

motherboard: ASUS Motherboard P8Z68-V PRO/GEN3 - 189,00 €

ram: G.SKILL F3-12800CL9D-8GBRL 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 RIPJAWS DUAL CHANNEL KIT - 47,46 €

gpu:AMD RADEON HD 7970 - 3 GΒ GDDR5 - PCI-EXPRESS 3.0 - 488,90 €

psu: SilverStone Strider Gold ST75F-G - 130,00 €

ssd: Intel 120GB 520 Series SSDSC2CW120A31 Solid State Drive SATA SSD 2.5'' Bulk - 205,87 €

hdd: Samsung Spinpoint F4EG ECOgreen 2TB - 134,23 €

blu-ray: LG CH10LS28 BLU-RAY COMBO BLACK - 60,50 €

ή dvd-rw: Samsung DVD-RW SH-S223L BLACK BULK - 16,56 €

case: Silverstone SST-RV03B-W Raven - 122,99 €

cooler: Thermalright Archon Rev.A CPU Cooler - 62,90 €

1.639,88 € με το blu-ray και 1.595,94 € με το dvd-rw.

Eγώ είμαι απόλυτος στο ότι είναι fail η επιλογή και δαπάνη των 500+ ευρώ για την 7970 με την υπάρχουσα οθόνη που έχει και με αυτό το budget. Επίσης είναι fail η επιλογή της 7970 έναντι της 7950 για την τόσο μικρή διαφορά που έχουν σε επιδόσεις με την κατά τα άλλα πολύ μεγάλη διαφορά τους στην τιμή (120€).

Tο budget των 1500€ μπορεί να φαντάζει (και είναι) υψηλό τη σήμερον αλλά με την προυπόθεση ότι υπάρχει και η αντίστοιχη οθόνη ήδη για να μπεί μια τέτοια κάρτα (π.χ μια u2711 ή μια u3011).

Θα ήταν προτιμότερο και πολύ καλύτερο αν σκοπεύει να μείνει όπως είναι απο θέμα οθόνης να αντικαταστήσει απο την σύνθεση την 7970 με μία 6950 και αργότερα να προσθέσει μια δεύτερη αν συναντήσει πρόβλημα μελλοντικά. (χλωμό με την οθόνη αυτή εκτός και αν το απασχολούν τα score στα benchmarks ... δεν νομίζω).

Αλλη επιλογή είναι να πάρει π.χ μια u2711 τώρα, να πουλήσει την δικιά του και να αγοράσει μια 7950.

π.χ η σύνθεση που πρότεινες με τις εξής αλλαγές:

--όπου 7970 --> 7950 (κέρδος 100+€).

--βγάζουμε τον hdd αποθήκης για αργότερα (κέρδος άλλα 130€).

--πουλάει την οθόνη που έχει (κέρδος 100+ ευρώ)

--αγοράζει έναν οικονομικότερο ssd αντί του 520 π.χ τον agility 3, άλλωστε διαφορές δεν θα αντιληφθεί (κέρδος 65€)

--αγοράζει μια οικονομικότερη μητρική στο z68 όπως αυτή (κέρδος 50€)

--το Blueray δεν είναι απαραίτητο καθε άλλο θα έλεγα μιας και τα δισκάκια αφενός είναι πανάκριβα και δεν συμφερει, αφετέρου μπορεί να έχει ήδη ps3 για αναπαραγωγή bd disks και να μην το χρειάζεται. (κέρδος άλλα 60€)

--σύνολο κέρδους ~600€ και αγοράζει την οθόνη και πιάνει τόπο και η κάρτα. ;)

• Απαντ. 202
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ρε παιδια έλεος πατε και μου στεγαζετε μηχανιμα 1600Ε σε κουτι του κατοσταρικου... ??? Ειναι εντελος άκυρο!!

Ειναι σαν να βαζεται έπιπλα εκατομυριων στην παράγκα του καραγκιόζη ....

Δεν λέω υπερβολικο το παράδειγμα μου και το 690 ειναι τιμιο κουτακι και σε καμια περιπτωση παράγκα αλλα για πιο low budjet συστήματα!!

δεν επιμένω για το αν το 690 είναι καλύτερο ή όχι.. μιλάω για τα κουτιά του κατοστάρικου..

και εγώ καλό μου παιδί, αυτό που βλέπω είναι να γενικεύεις για τα κουτιά αυτά.. ok.. εγκρίνεις το raven, αυτό πως σου φαίνεται; Enermax Fulmo ECA892BG http://www.hitechlegion.com/reviews/cases/15658

ενδεικτικά για το πόσο έχει καλυτερεύσει η αξία των κουτιών του κατοστάρικου, επιλέγονται σε συνθέσεις 2.400$..

http://www.tomshardware.com/reviews/overclock-core-i7-sli-liquid-cooling,3096.html

επιμένω όμως, και θα επιμένω, ότι είναι καλύτερο να πάρει ένα σκληρό δίσκο, από καθόλου hdd και ένα πιο ακριβό κουτί μιας και δεν θα μπαινοβγάζει hardware όλη την ώρα, ούτε θα τον εξυπηρετήσουν τα επιπλέον χαρακτηριστικά του κουτιού όσο ένας σκληρός δίσκος.. αν το budget ήταν παραπάνω, ας έπαιρνε και ακριβότερο κουτί..

Δημοσ.

δεν επιμένω για το αν το 690 είναι καλύτερο ή όχι.. μιλάω για τα κουτιά του κατοστάρικου..

και εγώ καλό μου παιδί, αυτό που βλέπω είναι να γενικεύεις για τα κουτιά αυτά.. ok.. εγκρίνεις το raven, αυτό πως σου φαίνεται; Enermax Fulmo ECA892BG http://www.hitechlegion.com/reviews/cases/15658

ενδεικτικά για το πόσο έχει καλυτερεύσει η αξία των κουτιών του κατοστάρικου, επιλέγονται σε συνθέσεις 2.400$..

http://www.tomshardware.com/reviews/overclock-core-i7-sli-liquid-cooling,3096.html

επιμένω όμως, και θα επιμένω, ότι είναι καλύτερο να πάρει ένα σκληρό δίσκο, από καθόλου hdd και ένα πιο ακριβό κουτί μιας και δεν θα μπαινοβγάζει hardware όλη την ώρα, ούτε θα τον εξυπηρετήσουν τα επιπλέον χαρακτηριστικά του κουτιού όσο ένας σκληρός δίσκος.. αν το budget ήταν παραπάνω, ας έπαιρνε και ακριβότερο κουτί..

Eγώ το enermax που παρέθεσες σαν cm 690 το βλέπω με άλλη επωνυμία και κάποιες λεπτομέρειες απλά για να διαφέρει. Χωρίς να έχω δεί Review του συγκεκριμένου, εκ πρώτης όψεως το βλέπω σαν αποτέλεσμα συνεργασίας των δύο εταιρειών, δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια ομοιότητα... :P

Δημοσ.

Eγώ το enermax που παρέθεσες σαν cm 690 το βλέπω με άλλη επωνυμία και κάποιες λεπτομέρειες απλά για να διαφέρει. Χωρίς να έχω δεί Review του συγκεκριμένου, εκ πρώτης όψεως το βλέπω σαν αποτέλεσμα συνεργασίας των δύο εταιρειών, δεν εξηγήται αλλιώς τέτοια ομοιότητα... :P

μοιάζει, δεν λέω, αλλά είναι μεγαλύτερο, χωράει άνετα όλες τις κάρτες, έχει μεγάλο backplate, έχει θέση για hdd απάνω, αρκετές επιλογές για routing των καλωδίων, χαρακτηρίζεται και από καλή ποιότητα κατασκευής κ.α..

εε.. τώρα αισθητικά, δεν μπορείς να πεις ότι πρωτοτύπησαν... :-P

Δημοσ.

Eγώ το enermax που παρέθεσες σαν cm 690 το βλέπω με άλλη επωνυμία και κάποιες λεπτομέρειες απλά για να διαφέρει. Χωρίς να έχω δεί Review του συγκεκριμένου, εκ πρώτης όψεως το βλέπω σαν αποτέλεσμα συνεργασίας των δύο εταιρειών, δεν εξηγήται αλλιώς τέτοια ομοιότητα... :P

Χα χα τα είπε όλα ο lion λες και ήταν μεσα στο μυαλό μου so I rest my case.

Επίσης συμφωνώ απόλυτα με όσα είπε και στο προηγούμενο του ποστ. Απλα οι καλύτερες επιλογες που μπορεί να κάνει ωστε να αξιοποιήση το ποσο που διαθέτει όσο καλύτερα γινεται και να μην τοπετάξει απλα σε ότι πιο ακριβό βρεί μπροστά του .. που στην τελική δεν α του προσφέρει κατι ιδιέτερο παραπάνω!

Δημοσ.

κατανοητα ολα οσα αναφερατε!απλα θελω να αναφερω και κατι που δεν ξερω σε ποσο βαθμο παιζει ρολο την συνδεση του υπολογιστη σε 32αρα!απλα το αναφερω!

Δημοσ.

κατανοητα ολα οσα αναφερατε!απλα θελω να αναφερω και κατι που δεν ξερω σε ποσο βαθμο παιζει ρολο την συνδεση του υπολογιστη σε 32αρα!απλα το αναφερω!

Το θέμα δεν είναι οι ίντσες αλλά η ανάλυση η οποία υποθέτω και πάλι θα είναι 1920χ1080

Πες μας κάτι δίσκο έχεις να εξυπηρετηθείς προσωρινά μέχρι να πέσουν οι τιμές;

Δημοσ.

Κανένα απολυτως ρόλο δεν παίζει...

Η 32αρα στην καλυτερη να είναι Full HD και στην χειρότερη HD ready.

Ειδικότερα αν παίζει η δεύτερη περίπτωση τότε μιλάμε για τρελό overkill η 7970.

Δεν λεχει σημασεία το μέγεθος της οθόνης - τηλεόρασης αλλά η ανάλυση που υποστηρίζει!!

Δημοσ.

Δεν παίζει κανένα ρόλο φίλε μου με όσα είπαμε αν και εφόσον είναι fhd, δηλαδή 1920x1080 ανάλυσης.

Διότι αν είναι hd ready δηλαδή 720p (1280x720) τότε θα πάει χαμένη όποια κάρτα απο 6870 και πάνω πάρεις...

Δημοσ.

Δεν παίζει κανένα ρόλο φίλε μου με όσα είπαμε αν και εφόσον είναι fhd, δηλαδή 1920x1080 ανάλυσης.

Διότι αν είναι hd ready δηλαδή 720p (1280x720) τότε θα πάει χαμένη όποια κάρτα απο 6870 και πάνω πάρεις...

Σε πρόλαβα για ακομη μια φορα!!! :lol: :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...