mandos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 εσύ να πας να κάνεις διαφήμιση στο msystems :lol: ζηλεύεις Μαρίκα? Πέρα από την πλάκα όμως έχω πλέον 2 ssd (ο 2ος ήταν δώρο της msystems όπως καλά είπες) και το τελευταίο που με απασχολεί είναι το πότε θα πεθάνουν. Με λίγη προσοχή στο mount (noatime,discard) έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Τα windows μάλλον είναι και πιο friendly στο θέμα μιας και δεν χρειάζεται να κάνεις εσύ κάτι. Ο πρώτος είναι ο Intel X25 80gb (silver case), δεύτερο χέρι, και δεν πρέπει να έχει κουραστεί καθόλου. Μέχρι τα 40gb κατάφερα να τον γεμίσω (όταν είχα win7,photoshop,premiere etc)
lionheart75 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 παράλληλα όμως παίρνει και η 7970 oc, οπότε η διαφορά με την 7950 παραμένει.. οι δύο 6950 θα ήταν μια βιώσιμη επιλογή, αλλά έχει ακόμα θέματα το crossfire. επίσης, η μονή 7970 του δίνει την επιλογή για δεύτερη κάρτα αργότερα. όσο για το raven 3, το είπα παραπάνω ότι είναι αρκετά καλή επιλογή, αλλά είναι απειλητικά κοντά στην κατηγορία του κατοστάρικου και σε πολλούς εδώ μέσα δεν θα αρέσει.. μάλιστα, αν κόψει λίγο σε μνήμες και πάρει κάποιες με λιγότερα σφικτά timings ή κάποιο λίγο τροφοδοτικό τροφοδοτικό, εύκολα εξοικονομεί τα 20 € για το raven Ναι σωστά αλλά δεν αξίζει με τίποτα τα 120€ παραπάνω για αυτό το 10% που λές. Όσο αφορά το CF επειδή το έχω δοκιμάσει και αυτό πολλάκις με διαφορετικές σειρές και κάρτες σε πληροφορώ ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εκτός απο ελάχιστους τίτλους κατα καιρούς (το οποίο διορθώνεται αργότερα και αυτό). Οι 6870 σε CF σπέρνουν και στοιχίζουν τσάμπα (σε σχέση με μια 7970) και αποτελούν το απόλυτο value for money αυτήν την περίοδο. Μετά ακολουθεί η HD6950. Δεν υπάρχει game που να μην τρέχει νερό με αυτόν τον συνδιασμό και φυσικά σε αναλύσεις 1920x1080 που και μόνη της μια 6870 τα καταφέρνει ανετότατα. Φίλος απο εδώ τρέχει τα πάντα ανετότατα με τον ανωτέρω συνδιασμό στην Dell U2711 που έχει ανάλυση 2560x1440 και όχι 1920x1080 που έχει ο φίλος. Καταλαβαινεις λοιπόν πόσο υπερβολή είναι η 7970 ...
johnieXoX Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Η κύρια ερώτησή μου ήταν ΠΩΣ πέφτω πχ σε κάρτα γραφικών απο 7970 σε 7950 σε ανάλυση 1920χ1080? Επίσης έχω άλλη μία. Εχεις στήσει ποτέ μηχάνημα σε ένα κουτί απο τα παρακάτω; 400r 500r 600T 650D 800D Αναφέρω corsair τυχαία μια και πρότεινα το 600Τ. Γενικά λοιπόν πάνω απο 100 ευρώ case είχες ποτέ; αν αμφισβητείς τη διαφορά στις επιδόσεις ανάμεσα δύο κάρτες, τότε τι να πω.. κοίτα λίγο τα reviews και θα δεις.. δεν μιλάω για το vfm.. όχι, δεν έχω στήσει σύστημα σε κουτί άνω των 100 € ούτε είχα ποτέ. λογικά θα στήνεται πιο γρήγορα και εύκολα, αλλά όπως και να έχει είναι κάτι που κάνεις μια φορά.. ο topic starter δεν θα κάνει benchmarking όλη την ώρα να στήνει και να ξε-στήνει συστήματα.. Αυτο το 10% σε καμία των περιπτωσεων δεν πρόκειται να του δωσει παραπάνω χρόνο ζωής από μια 7950 και ναι καποιος πρεπει να του το επισημάνει αυτό για να μαθαίνει και να πράτει αναλόγως... Ενα καλο κουτι είναι σαφώς πολυ καλυτερη επένδυση (όσο επενδυση μπορει να θεωρηθει καποιο κομμάτι hardware) απο μια καρτα γραφικών των 500Ε που σε ενα με δυο μηνες μπορει να πεσει και στην μιση τιμή! πως είσαι τόσο κατηγορηματικός; η μια κάρτα είναι καλύτερη από την άλλη, άρα έχει και παραπάνω αντοχή στον χρόνο.. και δεν μιλάμε για το τι θεωρεί ο καθένας καλύτερη επένδυση, μιλάμε για τις ανάγκες του καθενός.. παιχνιδομηχανή θέλει ο άνθρωπος! τώρα για το αν θα έχει πέσει στη μισή τιμή σε 2 μήνες.. θα έχει βγει και καλύτερη κάρτα σε 2 μήνες, άρα να μην πάρει καθόλου... όσα για την κουβέντα για τον ssd.. αφού το 2012 έχουμε φτάσει να θεωρούμε τα 128 gb αρκετά για καινούργιο σύστημα, μάλλον δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε άλλο...
karmen1983 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 αν αμφισβητείς τη διαφορά στις επιδόσεις ανάμεσα δύο κάρτες, τότε τι να πω.. Πάλι αυτό κατάλαβες; Καλά αποχωρώ ειλικρινά, μιλάω κυριολεκτικά σε τοίχο Οσο για τα κουτιά το ήξερα κατά βάθος. Και ναι δεν έχουν την διαφορά μόνο στον χρόνο στησίματος over and out
johnieXoX Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Ναι σωστά αλλά δεν αξίζει με τίποτα τα 120€ παραπάνω για αυτό το 10% που λές. Όσο αφορά το CF επειδή το έχω δοκιμάσει και αυτό πολλάκις με διαφορετικές σειρές και κάρτες σε πληροφορώ ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εκτός απο ελάχιστους τίτλους κατα καιρούς (το οποίο διορθώνεται αργότερα και αυτό). Οι 6870 σε CF σπέρνουν και στοιχίζουν τσάμπα (σε σχέση με μια 7970) και αποτελούν το απόλυτο value for money αυτήν την περίοδο. Μετά ακολουθεί η HD6950. Δεν υπάρχει game που να μην τρέχει νερό με αυτόν τον συνδιασμό και φυσικά σε αναλύσεις 1920x1080 που και μόνη της μια 6870 τα καταφέρνει ανετότατα. Φίλος απο εδώ τρέχει τα πάντα ανετότατα με τον ανωτέρω συνδιασμό στην Dell U2711 που έχει ανάλυση 2560x1440 και όχι 1920x1080 που έχει ο φίλος. Καταλαβαινεις λοιπόν πόσο υπερβολή είναι η 7970 ... δεν λέει κανείς ότι δεν είναι υπερβολή η 7970, αλλά αφού θέλει παιχνιδομηχανή και θέλει να βάλει αυτή πάνω; είναι σα να λες του άλλου μη πάρεις ferrari γιατί στην αθήνα δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις.. πάρε μια bmw m5.. ferrari θέλει όμως ο άνθρωπος..
stm00192 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 παράλληλα όμως παίρνει και η 7970 oc, οπότε η διαφορά με την 7950 παραμένει.. όσο για το raven 3, το είπα παραπάνω ότι είναι αρκετά καλή επιλογή, αλλά είναι απειλητικά κοντά στην κατηγορία του κατοστάρικου και σε πολλούς εδώ μέσα δεν θα αρέσει.. Πραγματικά δεν παλεύεσαι έτσι... είπε κανενας τπτ για το raven.. ισα ισα που όλοι μας μεχρι στιγμής το προτειναμε ανεπιφύλακτα!!
lionheart75 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 δεν λέει κανείς ότι δεν είναι υπερβολή η 7970, αλλά αφού θέλει παιχνιδομηχανή και θέλει να βάλει αυτή πάνω; είναι σα να λες του άλλου μη πάρεις ferrari γιατί στην αθήνα δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις.. πάρε μια bmw m5.. ferrari θέλει όμως ο άνθρωπος.. Είναι υπερβολή φίλε μου και μάλιστα τεράστια, χώρια τα πεταμένα χρήματα. Αν θέλει και μπορεί να δώσει 530€ για την 7970 πρέπει και να αλλάξει και οθόνη χτές όχι αύριο. Διαφορετικά πέταξε 500+€.... edit: Η κάρτα θα είναι παλιά σε μερικούς μήνες απο τώρα και θα στοιχίζει ένα 35-40% κάτω τουλάχιστον και αυτός θα εξακολουθεί να μένει με την Hp της Fhd ανάλυσης... Fail!
mandos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 να πάρει φερράρι δρόμου και όχι πίστας προσπαθούν να του πουν, κοστίζει λιγότερο και κυκλοφορεί και στην Αθήνα
stm00192 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 δεν λέει κανείς ότι δεν είναι υπερβολή η 7970, αλλά αφού θέλει παιχνιδομηχανή και θέλει να βάλει αυτή πάνω; είναι σα να λες του άλλου μη πάρεις ferrari γιατί στην αθήνα δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις.. πάρε μια bmw m5.. ferrari θέλει όμως ο άνθρωπος.. Ο σκοπός του φορουμ είναι ομως περα απο το να πετάμε συνθέσεις που απλα καλυπτουν το budjet να δίνουμε και συμβουλές για το πια οδος είναι καλύτερη... Αν τώρα πια έχει απο πριν αποφασίσει για την 7970 τότε δεν έχει νόημα το τοπικ που άνοιξε ας παει να παρει με κλειστά τα ματια οτι του κατεβάσει το κεφαλάκι του!! Και πραγματικα δεν μπορώ να καταλαβω την επιμονη σου στον όρο παιχνιδομηχανη.. δλδ ενα pc με 7950 δεν κανει για παιχνίδια ενώ ένα με 7970 κανει?? θα μας τρελάνεις??
johnieXoX Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Η κύρια ερώτησή μου ήταν ΠΩΣ πέφτω πχ σε κάρτα γραφικών απο 7970 σε 7950 σε ανάλυση 1920χ1080? Πάλι αυτό κατάλαβες; Καλά αποχωρώ ειλικρινά, μιλάω κυριολεκτικά σε τοίχο βοήθησε με να καταλάβω λοιπόν.. το παίζεις έξυπνη χωρίς να έχεις να λες κάτι.. εξήγησέ μου εσύ πως δεν πέφτεις από την μία στην άλλη σε ανάλυση 1920Χ1080, γιατί εγώ βλέπω την 7950 να παίζει στο crysis warhead πολύ κοντά στο όριο των 30 min fps.. και μιλάμε για 1-2 χρονών παιχνίδι.. αν θες να δεις την διαφορά των δύο καρτών google it.. θα βρεις πολλά reviews και των δύο καρτών..
stm00192 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 να πάρει φερράρι δρόμου και όχι πίστας προσπαθούν να του πουν, κοστίζει λιγότερο και κυκλοφορεί και στην Αθήνα +1000 βοήθησε με να καταλάβω λοιπόν.. το παίζεις έξυπνη χωρίς να έχεις να λες κάτι.. εξήγησέ μου εσύ πως δεν πέφτεις από την μία στην άλλη σε ανάλυση 1920Χ1080, γιατί εγώ βλέπω την 7950 να παίζει στο crysis warhead πολύ κοντά στο όριο των 30 min fps.. και μιλάμε για 1-2 χρονών παιχνίδι.. αν θες να δεις την διαφορά των δύο καρτών google it.. θα βρεις πολλά reviews και των δύο καρτών.. Συνεχίζεις να επιμένεις σε ένα και μοναδικο παιχνίδι παιχνιδι το οποοίο έχει αποδεδειγμένα κακιστο optimizing οπως ακριβώς και το metro2033 .. Θες να πίασουμε το υπολοιπο 99,9 % τον παιχνιδιων ακόμη και τελευταίας κοπής να δουμε τι κανοθν και οι δυο καρτες στα 1920Χ1080 και κατα πόσο είνια υπερβολικές για τέτοοια ανάλυση??
lionheart75 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 βοήθησε με να καταλάβω λοιπόν.. το παίζεις έξυπνη χωρίς να έχεις να λες κάτι.. εξήγησέ μου εσύ πως δεν πέφτεις από την μία στην άλλη σε ανάλυση 1920Χ1080, γιατί εγώ βλέπω την 7950 να παίζει στο crysis warhead πολύ κοντά στο όριο των 30 min fps.. και μιλάμε για 1-2 χρονών παιχνίδι.. αν θες να δεις την διαφορά των δύο καρτών google it.. θα βρεις πολλά reviews και των δύο καρτών.. Kαι ποιός θα κάτσει να ασχοληθεί τη σήμερον με το warhead? Περσινά ξινά σταφύλια... Σε λίγο θα μας πείς και για το Metro 2033. Αυτά τα παιχνίδια εκτός του ότι δεν ενδιαφέρουν πιά κανένα (παρά μόνο για benches σε τούμπανα συστήματα) αποτελούν μειονότητες και δεν θα τρέξουν full όσα k€ και αν ξοδέψεις σε κάρτες ... Edit: Ρε συ stm00192 στο μυαλό μου είσαι...
johnieXoX Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 ας δώσουμε λοιπόν στον topic starter την πιο σωστή απάντηση... μην πάρεις pc τώρα! περίμενε τον μάρτη το 104 της nvdia, και 2 μήνες μετά το 110. μέχρι τότε θα έχουν πέσει και οι τιμές στους hdd καθώς και στη 7970. παίζει να έχουν βγει και οι ivy bridge της intel. ότι πάρεις τώρα θα έχει απαξιωθεί μέχρι τότε. αν θες να πάρεις τώρα: - μην πάρεις την 7970 δεν είναι vfm - να πάρεις κουτί άνω των 100 € γιατί είναι vfm - μην πάρεις hdd. να μείνεις μόνο με τον ssd των 128 δεν θα χαλάσει. και δεν χρειάζεσαι μεγάλο hdd πλέον..
stm00192 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Edit: Ρε συ stm00192 στο μυαλό μου είσαι... Μετα τα χτεσινά και τα σημερινά θα μας περασουν για συμμοριά στο τέλος το γνωστό τρίο!! :P - μην πάρεις hdd. να μείνεις μόνο με τον ssd των 128 δεν θα χαλάσει. και δεν χρειάζεσαι μεγάλο hdd πλέον.. Ρε σου είπε κανεις ότι δεν χρειάζεται μεγάλος σκληρος?? Πας καλα?? Απλά καλό ειναι αν εχει καποιον απο 250GB και πάνω απο καποιο παλιο pc να χρησιμοποποιήσει εκείνον μεχρι να πέσουν οι τιμες γιατι είνια σκετη κοροιδία να πληρώνουν οι καταναλωτές τα σπασμένα των πλυμμήρων. Αρχιζεις και το χανεις εντελώς σιγά σιγά!!
johnieXoX Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 βρε παιδιά, αυτή είναι η λογική της super κάρτας και του super pc.. να παίζει ότι παιχνίδι γουστάρει ανεξάρτητα αν είναι καλογραμμένο ή όχι. και δεν είναι μόνο αυτά τα δύο παιχνίδια.. και άλλα είναι αρκετά βαριά παιχνίδια και ακόμα πιο πολλά θα ακολουθησουν. δηλαδή αν βγει το crysis 3 ή το χ παιχνίδι και δεν είναι καλογραμμένο, να μη το παίξει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα