gfdimopo Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα παιδια, Εχω αγοράσει και εγκαταστήσει στον υπολογιστή μου τα παρακάτω parts (Η σύνθεση έγινε έτσι ώστε να μπορεί στο μέλλον να είναι συμβατος και με άλλα λειτουργικά ....): Mobo: Gigabyte GA-Z68XP-UD4 (Bios F5) CPU: Intel 2500k RAM: Corsair Vengeance 8 GB Dual channel DDR3 1600mhz PSU: Chieftec 850W HDD: Agility 3 (Firmwire 2.15) DVD: Sony lightscribe Sata GPU: Αρχικά η on board του i5. Μετα την διαδικασία του φορματ ο υπολογιστής χωρίς drivers δουλευε μια χαρά. Μόλις πέρασας τους drivers το pc ξεκίναγε και απλά μολις εβγαζε την οθόνη welcome και εμπαινε στο περιβάλλον μετά απο 1 sec εκλεινε και κάνει restart.Αυτό γίνοτανε συνέχει χωρίς να σταμάτάει ποτέ και χωρίς να μπορείς μεσω λογισμικού να κάνεις shutdown. Ωστόσο σε safe mode ο υπολογιστής μπουτάρει κανονικά και εκλεινε. Μετα πολλά βρήκα ότι φταίνε οι drivers της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών. Πήγα στο μαγαζί που έγινε η αγορά και τα παιδιά μου αντικατέστησαν όλα τα parts mobo,ram,cpu με καινούργια. Αρα αστοχία υλικού είναι λίγοτερο πιθανό να υπάρχει. Αν δεν περάσω τους drivers της κάρτας γραφικών και την αναγνωρίζει σαν standard vga card όλα παίζουν σωστά. Βέβαια παρατηρώ αρχικά ότι ο υπολογιστής δεν υποστηρίζει λειτουργία sleep είναι γκριζαρισμένη σαν επιλογή, κάποιοι απο τους σκληρούς μου (με δεδομένα) μετά απο κάποιο χρόνο σταματάνε να εμφανίζονται στο σύστημα και επίσης η επιλογή sleep δεν λειτουργεί είναι γκριζαρισμένη (βεβαια μπορεί να οφείλεται στην κάρτα γραφικών που δεν είναι περασμένη). Υπάρχει περίπτωση να φταίνει η corsair η μνήμες ? Να φταίει κάποιο part απο τον υπολογιστή μου? Πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις στο bios? Απο που να ξεκινήσω να ελέγχω για να καταλήξω στο τ φταίει.Εχω σχέση με την πληροφορική έχω στήσει πολλά συστήματα αλλα πρώτη φορά εχω εξαντληθεί.Βέβαια σε αγγλικά φορουμ παρατηρώ ότι όσοι χρησιμοποιούν την Onboard έχουν θέματα
Δεινόσαυρος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Αρχικά κάνε ένα bios update μιας και το τελευταίο είναι το f9.
gfdimopo Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το bios F5 για την GA-Z68XP-UD4 rev 1.0 είναι το τελευταίο.
venumis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Φίλε μου μην παραμυθιάζεσαι με το μαρκετινκ της intel, εχεις αγοράσει μια χαρά μηχανηματάκι μην το σκοτώνεις με την ενσωματωμένη της cpu. Αν δεν σε ενδιαφέρουν παιχνίδια και βαριά χρήση gpu πάρε μαι καρτούλα με 20 - 30 € και θα είσαι μια χαρά.
Michaels_V2 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 εγω για τον 2500k κατεβασα τον τελευταιο driver..απλα τρωει ραμ! Link
ati8assos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Μετά από format & clean install εγκατέστησε μόνο αυτούς τους drivers με την παρακάτω σειρά Intel® Chipset Device Software (INF UpdateUtility) Version: 9.3.0.1019 Intel® Rapid Storage Technology Version:10.8.0.1003 DirectX latest Intel® Graphics Media Accelerator Driverfor Windows 7* 64 Version:15.22.54.64.2622 Με reboot κάθε φορά , και πες μας το αποτέλεσμα ,κανονικά ο driver δεν δημιουργεί πρόβλημα σε αυτό το configuration. Αν έχεις συνδέσει σε HDMI την οθόνη άλλαξέ το σε DVI, μήπως και αυτό προκαλεί πρόβλημα μιας και υπήρχαν κάποια θέματα με παλιότερους οδηγούς αλλά στους νέους έχουν διορθωθεί. Edit: Απ΄ότι βλέπω τώρα το mobo έχει μόνο HDMI, εγκατέστησε λοιπόν τους τελευταίους Graphic Drivers ( 15.22.54.64.2622) για να είσαι σίγουρος πως δεν προέρχεται από εκεί το πρόβλημα. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2012 από ati8assos
gfdimopo Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Θα τα δοκιμάσω αυτά που μου απαντήσατε. Eπειδή όμως με πιεζε ο χρόνος με την διπλωματική μου και είχα μια βδομάδα ταλαιπωρία ήδη, αγόρασα μία Saphire 6870 που ήταν σε προσφορά. Είπα να μην πάρω τελείως απλή καρτούλα για να μπορώ να παίξω και κανένα παιχνιδάκι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα