Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει, τώρα πιστεύω φαίνεται ότι είναι ξεκάθαρο provocation. Όσο και λάθος να έχει καταλάβει κάποιος αυτά που διαβάζει δεν μπορεί να λέει τέτοια πράγματα.

Μας την ειπε ο ημιθεος επειδη λεει δεν καταλάβαμε

οτι το -1 σαν EOF απο την συναρτηση που επιστρεφεται ειναι έξτρα τιμη στο extended ASCII αρα θα έχουμε

257 τιμές αντι για τις στανταρ 256 που εχει το προτυπο και επομενως θα ειναι προβλημα. Νταξει σημερα το διαβασα πρωτη φορα και για μενα να πω την αληθεια δεν ειναι παραλειψη του βιβλιου. Το βιβλιο σου δινει κάποιες εισαγωγικες βάσεις... δεν μπορει να στα καλυψει ολα. Ουτε να ειναι μεσα σε ολους τους ελεγχους ασφαλειας κτλπ.

Το ASCII είναι character encoding δηλαδή ένας πίνακας αντιστοίχισης μεταξύ ενός αριθμού και ενός χαρακτήρα. Στο επίπεδο αυτού που αναλύουμε δεν έχει καμμία σχέση με τους chars στην C καθώς και σίγουρα δεν έχει σχέση με το -1 που είναι αρνητικός. ASCII, ξε-ASCII δεν μας ενδιαφέρει. Έχουμε 257 μήλα οπότε χρειαζόμαστε καλάθι που να χωράει 257 μήλα. Αυτό το καλάθι είναι ο τύπος int. Οι συναρτήσεις αυτές ορίζονται να δέχονται ή να επιστρέφουν int οπότε αν δεν ξέρεις, απλά χρησιμοποιείς int. Ούτε να καλύψεις τρελή ύλη χρειάζεται ούτε ελέγχους ασφαλείας να κάνεις.

Επισης επειδη δεν του ειπαμε οτι απο 32 bit συστηματα σε 64 προφανως αυξάνεται το ευρος

των αριθμων λογω εκθετη που μπορουν να αναπαρασταθουν μαλλον δεν καταλαβαινουμε τι διαβαζουμε.

Δεν θυμάμαι καν να ανέφερα 64bit και δεν έχει καμμία σχέση η πλατφόρμα που χρησιμοποιούμε. Η συνάρτηση ορίζεται με int και είτε αυτός είναι 16bit είτε είναι 64bit, επιστρέφει int. Άλλη μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε εντυπώσεις πετώντας άσχετα πράγματα.

Bottom Line: Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το να ασχολούμαι με trolls και οι Moderators έχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν από το να κάθονται άγιες μέρες να σβήνουν τα μηνύματα του Star_Light οπότε ακολουθώ την συμβουλή του Timon και κάνω Ignore.

Αυτό που έχω να συμβουλέψω τους αναγνώστες του φόρουμ είναι όταν διαβάζουν κάτι που έγραψε ο Star_Light να είναι λίγο καχύποπτοι μέχρι να σχολιάσει κάποιος άλλος πάνω σε αυτό.

Ευχαριστώ όλους για την ανοχή σας.

• Like 2
  • Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χαχαχαχαχα ναι κανε με ιγκνορ και πηγαινε να κλάψεις μαζι με τον Τιμον

που την μια λεει οτι στο ΑΕΙ δεν ειναι υποχρεωτικο να μαθεις προγραμματισμο

και την αλλη πιανεται απο αυτο για να βρισει καθηγητες.

Το ιγκνορ το κανεις επειδη σε πηρα πρεφα!!!! Οτι μου το φυλαγες

απο παλια!!!!! Αυτα ειναι κουτοπονηριες που δεν περνανε....

Οσο για το ASCII τι να πω....... μαλλον δεν εχεις ιδεα τι παιζει γενικοτερα

και μπλέκεις μήλα και μπανανες για αυτο αγχωνεσαι κιολας ή τα διαβαζεις παπαγαλια ερχεσαι εδω τα γραφειςκαι χαιρεσαι. Ο moderator μπορει να δει οτι στο προηγουμενο νημα

εσυ το ξεκινησες το κολπο επειδη επιτεθηκες πρωτος :P κατα τα αλλα τσιριζε οσο θες για τα αλλα....

Περαστικά..... :D

υ.γ Σου ειχα πει εδω και 3 μηνες να μην ξανασχοληθεις αμα δεν ηθελες να γινει κ καλα ανακατοσουρα

αλλα συνεχιζες να μου την μπαινεις!!!! Ειναι που σεβεσαι το φορουμ και καλα εσυ χαχαχα

Επεξ/σία από Star_Light
Δημοσ.

Το ιγκνορ το κανεις επειδη σε πηρα πρεφα!!!! Οτι μου το φυλαγες

απο παλια!!!!! Αυτα ειναι κουτοπονηριες που δεν περνανε....

Εναλλακτική εξήγηση: το κάνει επειδή ο τρόπος που χειρίζεσαι το θέμα "σηκώνει βελτίωση".

http://en.wikipedia.org/wiki/Occam's_razor

Μια σκέψη που ίσως να σ' ενδιαφέρει: αν εσύ και ο imitheos δεν ξαναμιλήσετε ποτέ στη ζωή σας, ποιός έχει να χάσει περισσότερο; Just saying.

Οσο για το ASCII τι να πω....... μαλλον δεν εχεις ιδεα τι παιζει γενικοτερα

και μπλέκεις μήλα και μπανανες για αυτο αγχωνεσαι κιολας ή τα διαβαζεις παπαγαλια ερχεσαι εδω τα γραφειςκαι χαιρεσαι.

Η αντίληψή σου αυτή είναι τελείως λάθος και κατά τη γνώμη μου στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το γεγονός ότι ο imitheos σαφώς και ξέρει τι παίζει γενικότερα είναι προφανές σε οποιονδήποτε άλλον που ξέρει τι παίζει διαβάσει τα post του.

Ασχέτως από το τι φιλοφρονήσεις ανταλλάξατε (δεν τις είδα και δεν έχει και καμία σημασία) είναι γεγονός πώς στην προκειμένη σε τεχνικό επίπεδο ο imitheos είναι σωστός και εσύ όχι, όπως είναι φανερό και ότι γενικά ο imitheos ξέρει πολύ περισσότερα απ' ότι εσύ. Αυτά τα πράγματα θα έπρεπε να τα σέβεσαι. Δε θέλω να το παίξω μαμά σου οπότε δε θα ασχοληθώ περισσότερο, αλλά ειλικρινά ελπίζω να δεις την κατάσταση αντικειμενικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιτα δικαιωμα σου να εχεις την αποψη σου ....

Ωστοσο αποδοχη εγω δεν ψαχνω απο εδω μεσα.... μονο οποιος το έχει αναγκη την ζητάει

και πασχιζει για αυτην σε φορα..... επομενως πιστευε οτι θες . :)

Οσο για αυτα που ειπα... δεν τα παιρνω πισω και ουτε θα τα παρω. Οποιος δει

την πορεια μου εδω μεσα και το ποσες φορες εκανα πισω θα καταλαβει το γιατι.

Ειμαι σιγουρος για αυτα που εγραψα για τους αλλους ;)

Eιναι πολυ απλο να καταλαβουμε οτι οταν δεν θελουμε να βοηθησουμε... δεν βοηθαμε

ουτε απανταμε αποτομα... ουτε το κτυπαμε μετα ουτε τιποτα...ουτε δινουμε υπερβολικη εμφαση στο αν ειπε κατι περιεργο γιατι για να τον εκθεσεις? Αν θες να τον εκθεσεις τοτε εισαι κακοβουλος καλυτερα να μην απαντας καθολου.

Τετοια ατομα θα τα σεβομουν. Οπως επισης και εναν Αμερικανο προγραμματιστη που οταν γυρισα

και του ειπα πως με βλεπει μου ειπε "Δεν ειναι δουλεια μου να σε κρινω!!! Δεν ειμαι δασκαλος!!!"

Αυτα μονο λενε πολλα... για την διαφορα της νοοτροπιας. Το να σε βοηθαει ο αλλος και μετα να σου καταστρεφει πχ

την υποληψη που ειναι σημαντικοτερη ή να σε εκθέτει (αν ημουν επωνυμος εδω και με ξερατε) εμενα δεν θα με συνεφερε.

Για αυτο και θα δεις πολλους να σου απαντησουν αποτομα οταν πας να τους κανεις κριτικη στα βιβλια τους επειδη και καλα θες να δειξεις οτι εισαι εξυπνοτερος. Χεστηκανε για τις συμβουλες η υποληψη ειναι πολυτιμοτερη. Φιλικα και τελος με τις προσωπικες αντιπαραθεσεις απο μερους μου.

Επεξ/σία από Star_Light
Δημοσ.

Χωρις να ξερω τι εγινε με τον imitheo, εχω να πω τα εξης:

Star_light μεχρι στιγμης εχεις χασει τον imitheo, τον timon και εμενα απο συμβουλατορες :mrgreen: ( ισως και τον migf1,γιατι παρατηρησα μια ενταση τις προαλλες.Ισως να κανω λαθος ).

Αν οντως ενδιαφερεσαι να μαθεις,καλο θα ηταν να σταματησεις το τρολλαρισμα γιατι θα χασεις και αλλους.Επισης σκεψου οτι δεν ειναι πολλοι αυτοι που μπαινουν τακτικα σε αυτο το κομματι του forum και εχουν τη διαθεση να βοηθουν "αρχαριους" σαν εσενα.

Οποτε προσοχη.Αν δεν τρολλαρεις,προσπαθησε να αλλαξεις τη σταση σου !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tελοςπαντων... έγραψα καποια πραγματα αλλα τα σβηνω απο εδω

για να μην φερω σε δυσκολη θεση τους συντονιστες. Αν ειναι με πμ

αν χρειαστει.

Επεξ/σία από Star_Light
Δημοσ.

...

Star_light μεχρι στιγμης εχεις χασει τον imitheo, τον timon και εμενα απο συμβουλατορες :mrgreen: ( ισως και τον migf1,γιατι παρατηρησα μια ενταση τις προαλλες.Ισως να κανω λαθος ).

...

Έχω διαφορετική προσέγγιση, δεν έχω κάνει ποτέ κανέναν ignore σε κανένα φόρουμ. Ακόμα και παιδιά με τα οποία έχουμε διαπληκτιστεί ακόμα και ακραία. Όταν θεωρώ πως έχω να συνεισφέρω στην συζήτηση του topic title το κάνω, όποιος και να συμμετέχει σε αυτήν.

ΥΓ. Επέστρεψα Αθήνα, ταπί & (όχι και τόσο) ψύχραιμος :P

Δημοσ.

Γιατι να εκνευριστεί? :P

To ignore γινεται σε πιο σοβαρα ζητηματα... οχι επειδη διαφωνησαμε καπου.....

πανω σε ενα θεμα και μαλιστα ανωνυμα. Επεσαν να με φανε και να με βγαλουν φαουλ

επειδη δεν θυμομουν οτι οι αριθμητικες τιμες των χαρακτηρων δεν ειναι μεταφερσιμες απο την μια πλατφορμα στην αλλη . Το θεμα υπηρξε στον τροπο που απαντησε ο ημιθεος οχι στο οτι το προτυπο της συναρτησης πρεπει να ταριαζει με τον τυπο που επιστρεφει αυτη. τΕΣΠΑ ας μην το τραβηξουμε αλλο.

Καλα να ειναι οι συναδελφοι και περισσοτερο ψυχραιμοι στο μελλον :P

Kαλο χειμωνα μιγφ1 ;-D

Δημοσ.

Μια ερωτηση...

To

>
c=getc(filePointer);

ειναι ιδιο με το

>
c=fgetc(filePointer);  /* c= gia na einai idios o kwdikas */

Ευχαριστω

Το αποτέλεσμα που θα πάρεις θα είναι το ίδιο. Η διαφορά είναι η (πιθανή) διαφορετική υλοποίησή τους. Πληροφορίες για τις συναρτήσεις μπορείς να βλέπεις στην manpage τους.

int fgetc(FILE *stream);

int getc(FILE *stream);

fgetc() reads the next character from stream and returns it as an

unsigned char cast to an int, or EOF on end of file or error.

getc() is equivalent to fgetc() except that it may be implemented as a

macro which evaluates stream more than once.

int fgetc(FILE *stream);

int getc(FILE *stream);

The fgetc() function obtains the next input character (if present) from

the stream pointed at by stream, or the next character pushed back on the

stream via ungetc(3).

The getc() function acts essentially identically to fgetc(), but is a

macro that expands in-line.

Δηλαδή η fgetc θα είναι κανονική συνάρτηση ενώ η getc μπορεί να έχει υλοποιηθεί ως macro.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περα απο αυτα που γράφει στην τεκμηρίωση σαν διαφορες δεν ειναι το ιδιο ετσι οπως το χεις.

Γιατι στην πρωτη περιπτωση η τιμη επιστροφης της συνάρτησης αποθηκευεται σε μια μεταβλητη

ενω στην δευτερη απλα κανεις κληση αυτης οποτε εκτιμάται η τιμή και απορρίπτεται. Aν χρειαστεις την τιμή που επιστρέφει η συναρτηση πιο κατω επειδη δεν θα την έχεις αποθηκευσει καπου δεν θα ειναι διαθέσιμη.

Επεξ/σία από Star_Light
Δημοσ.

Έχω τον εξής κώδικα:

>
#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>

#define MAX 100
#define COUNTBY 3

int main(void)
{
int i;

for(i=0;i<MAX;i++)
if(!(i%COUNTBY))printf("%d ",i);

system("Pause");

return 0;
}

ο οποίος μετρά απο 0 μέχρι MAX με βήμα COUNTBY.Το ερώτημα μου είναι το εξής:το if δουλεύει κατα κάποιο τρόπο σαν το strcmp;Δηλαδή αν δεν ισχύει η συνθήκη(έχουμε οποιαδήποτε μη-μηδενική τιμή ως αποτέλεσμα)τότε εμφανίζει τον αριθμό;

Υ.Γ.Το 0 στη C δεν σημαίνει false;

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Δημοσ.

γιατί απλά δεν κάνεις αυτό;

>for(i=0; i<MAX; i+= COUNTBY)
   printf("%d ",i);

Στο if αν μια συνθήκη(ή συνθήκες) βγεί 0 δεν εκτελείτε τίποτα. Το ! αν θυμάμαι καλά μετατρέπει το 0 σε 1 και αντίστροφα.(με μια επιφύλαξη το τελευταίο)

Η συναρτηση strcmp συγκρίνει συμβολοσειρές. τι εννοείς με το if;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...