Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω μπορει να ειμαι χαζος και να μην μπορω να το λυσω.

Αυτο σημαινει πως το βιβλιο δεν θα επρεπε να διαθετει λυσεις?

Όποιος είναι χαζός τσάμπα παιδεύεται με τον προγραμματισμό. Τα βιβλία δεν γράφονται για χαζούς (προφανώς δεν εννοώ πως είσαι χαζός εσύ, εννοώ ότι δεν στέκει αυτό που λες)

Εσυ θα σκεφτοσουν μια δικη σου ασκηση σαν καθηγητης και θα την εδινες

στους μαθητες χωρις να την εχεις λυσει πρωτα? ή να έχεις καπου την λυση της

διαθεσιμη για οποιον θελησει να ανατρεξει διακριτικα χωρις να κουρασει

αλλους με δικιες του αποριες?(πχ ο Τιμον κουραστηκε ο ανθρωπος)

Που κολλάνε όλα αυτά. Θεωρείς πως ο King δεν έχει λύσει τις ασκήσεις που έχει βάλει στο βιβλίο; Επίσης, από πότε θεωρείται αυτονόητο πως οι ασκήσεις δίνονται μαζί με λύσεις;

Πως θα μαθει καποιος τελειως αρχαριος προγραμματισμο αμα δεν βλεπει

απο κωδικες αλλων? Τεσπα νταξει εχετε δικιο και παμε παρακατω.

Δείξε μας πρώτα τον δικό σου κώδικα μέχρι το σημείο που κόλλησες. Δεν θες να μας δείξεις; Θέλεις να δεις κώδικες άλλων γιατί δεν σε καλύπτει το βιβλίο; Ευχαρίστως: http://lmgtfy.com/?q...n+a+string+in+c, διαλέγεις και παίρνεις.

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Που κολλάνε όλα αυτά. Θεωρείς πως ο King δεν έχει λύσει τις ασκήσεις που έχει βάλει στο βιβλίο; Επίσης, από πότε θεωρείται αυτονόητο πως οι ασκήσεις δίνονται μαζί με λύσεις;

Δείξε μας πρώτα τον δικό σου κώδικα μέχρι το σημείο που κόλλησες. Δεν θες να μας δείξεις; Θέλεις να δεις κώδικες άλλων γιατί δεν σε καλύπτει το βιβλίο; Ευχαρίστως: http://lmgtfy.com/?q...n+a+string+in+c, διαλέγεις και παίρνεις.

Και τοτε γιατι δεν τις έβαλε τις λύσεις ? Εξηγησε το μου γιατι δεν το εκανε αν μπορεις.

Θεωρειται αυτονοητο γιατι οπως σου εχω ξαναεξηγησει και αλλου... εγω μπορει να μην θελω να υποχρεωνομαι στον αλλον

να κοιταζει τον δικο μου κωδικα δεν θες να καταλαβεις το οτι επειδη εσυ και καποιοι αλλοι ειστε καλοπροαιρετοι αλλοι ΔΕΝ θα ειναι και θα έχουν το ΚΑΚΟ χουι να στο κτυπησουν μετα. Επιμενω σε αυτο γιατι ειναι πολυ συχνο φαινομενο και δεν το γουσταρω. Ρωτησα κατι 1-2-3 φορες.... αμα με βοηθουσε λιγο και ο φιλος ο Κινγκ θα ητανε καλυτερα. Εγω παντως αν ποτε γινομουν καθηγητης ( lol ) θα το προσεχα πολυ αυτο. Ολες οι ασκησεις λυμενες.. σε μια τοποθεσια ωστε να υπαρχει μια διακριτικοτητα. Τελοςπαντων

Οσο για αυτα που μου δινεις τα εψαξα πριν ποσταρω τον προβληματισμο μου.Μερικα χρησιμοποιουν έτοιμη συναρτηση αν ειδα καλα... ενα αλλο στο StackOverflow εβγαζε bug και απο κατω του λεγανε θεωρητικα χωρις να του παραθεσουν κωδικα. Τελοςπαντων παιδια... σορρυ για το ζαλισμα και το ποστ- σεντονι. Θα δω τι θα κανω.

p.s Το link που σου εγραψα : stackoverflow.com/questions/3276582/reversing-words-in-a-sentence

Δημοσ.

Και τοτε γιατι δεν τις έβαλε τις λύσεις ? Εξηγησε το μου γιατι δεν το εκανε αν μπορεις.

Υποθέτω διότι είναι σοβαρός και θέλει το βιβλίο του να χαίρει υπόληψης, όπως και χαίρει επί πάρα πολλά χρόνια... από την 1η του κιόλας έκδοση (έχει δώσει λύσεις από ενδεικτικές ασκήσεις).

Θεωρειται αυτονοητο γιατι οπως σου εχω ξαναεξηγησει και αλλου... εγω μπορει να μην θελω να υποχρεωνομαι στον αλλον

να κοιταζει τον δικο μου κωδικα

Επειδή δηλαδή εσύ δεν θέλεις να γράφεις κώδικα στα φόρουμ, θεωρείται αυτονόητο πως ο King πρέπει να δίνει όλες τις ασκήσεις λυμένες... τι να πω;

δεν θες να καταλαβεις το οτι επειδη εσυ και καποιοι αλλοι ειστε καλοπροαιρετοι αλλοι ΔΕΝ θα ειναι και θα έχουν το ΚΑΚΟ χουι να στο κτυπησουν μετα. Επιμενω σε αυτο γιατι ειναι πολυ συχνο φαινομενο και δεν το γουσταρω. Ρωτησα κατι 1-2-3 φορες.... αμα με βοηθουσε λιγο και ο φιλος ο Κινγκ θα ητανε καλυτερα. Εγω παντως αν ποτε γινομουν καθηγητης ( lol ) θα το προσεχα πολυ αυτο. Ολες οι ασκησεις λυμενες.. σε μια τοποθεσια ωστε να υπαρχει μια διακριτικοτητα. Τελοςπαντων

Με έναν καθηγητή για ιδιαίτερα, και διακριτικότητα θα έχεις, και τις ασκήσεις θα σου λύνει, και δεν θα ποστάρεις και κώδικες στα φόρουμ.

Οσο για αυτα που μου δινεις τα εψαξα πριν ποσταρω τον προβληματισμο μου.Μερικα χρησιμοποιουν έτοιμη συναρτηση αν ειδα καλα... ενα αλλο στο StackOverflow εβγαζε bug και απο κατω του λεγανε θεωρητικα χωρις να του παραθεσουν κωδικα. Τελοςπαντων παιδια... σορρυ για το ζαλισμα και το ποστ- σεντονι. Θα δω τι θα κανω.

p.s Το link που σου εγραψα : stackoverflow.com/questions/3276582/reversing-words-in-a-sentence

Το νόημα του "μαθαίνω" δεν είναι διαβάζω τις λύσεις των ασκήσεων,αλλά διαβάζω την ύλη και λύνω τις ασκήσεις μόνος μου.

Δημοσ.

ενταξει migf1 εχεις δικιο. ;)

Kαι κακως κουρασα τοσο το θεματακι.

p.s Για το τελος μονο .. δεν εχουν ολοι τα γκάφρα να πληρωσουν 30 την ωρα να κανουν ιδιαιτερο ή να πανε σε πανεπιστημια του εξωτερικου οπου ο καθηγητης ειναι απο πανω σου συνεχως και μαθαινεις ΘΕΣ δεν ΘΕΣ είσαι δεν εισαι χαζός. Να τα λεμε ολα \m/

Δημοσ.

[offtopic]

ενταξει migf1 εχεις δικιο. ;)

Kαι κακως κουρασα τοσο το θεματακι.

p.s Για το τελος μονο .. δεν εχουν ολοι τα γκάφρα να πληρωσουν 30 την ωρα να κανουν ιδιαιτερο ή να πανε σε πανεπιστημια του εξωτερικου οπου ο καθηγητης ειναι απο πανω σου συνεχως και μαθαινεις ΘΕΣ δεν ΘΕΣ είσαι δεν εισαι χαζός. Να τα λεμε ολα \m/

Όλα αυτά για μια άσκηση που λύνεται σε ένα τέταρτο, με σαφή περιγραφή του πως να τη λύσεις δοθείσα;

[/offtopic]

Δημοσ.

Εγω μπορει να ειμαι χαζος και να μην μπορω να το λυσω.

Αυτο σημαινει πως το βιβλιο δεν θα επρεπε να διαθετει λυσεις?

[..]

Εξαρτάται από τον σκοπό του βιβλίου, αν πρόκειται για βιβλίο που θα χρησιμοποιηθεί σε κάποια μορφή αυτοδιδασκαλίας είθισται μετά την θεωρεία να δίδονται κάποιες ασκήσεις στον αναγνώστη με την επίλυση τους να βρίσκεται συνήθως σε ειδικό τμήμα στις τελευταίες σελίδες του.

Αν από την άλλη πλευρά ο συγγραφέας στοχεύει σε ένα βιβλίο που θα χρησιμοποιηθεί λιγότερο ως προς αυτοδιδασκαλία αλλά εντός ενός πιο οργανωμένου πλαισίου είτε αποφεύγει να δώσει τις απαντήσεις είτε παρέχει κάποιες ενδεικτικές λύσεις για κάποιες από αυτές αφήνοντας κάποιες άλλες δίχως ρητή επίλυση ή τέλος παρέχει κάποιο (επίσημο) λυσάρι (που καλύπτει τα "κενά").

Φυσικά οι άνωθεν διακρίσεις δεν είναι θέσφατα.

Δημοσ.

[offtopic]

Όλα αυτά για μια άσκηση που λύνεται σε ένα τέταρτο, με σαφή περιγραφή του πως να τη λύσεις δοθείσα;

[/offtopic]

Λυθηκε η άσκηση. Σημερα το πρωι που σηκωθηκα μου ηρθε μεσα σε ενα 5λεπτο

η λυση και την έβγαλα αμεσως και πολυ ευκολα. Εγω καθημερινα ζητημα να διαβαζω μια ωριτσα

με εξαιρεση προχθες. Αν διαβαζα περισσοτερο και ολη μερα θα στο εβγαζα το βιβλιο μεσα σε 1 μηνα με ολες τις ασκησεις λυμενες :D

δουλευω κιολας. Δεν μπορω να ασχολουμε μονο με τη C , ή να καθομαι να ψαχνω ασκησεις επειδη ο King δεν τις εχει προσθεσει μεσα ολες.

@DirectX

Απλα ηθελα να πω πως για καποιον που μπορει να μην προλαβαινει να τις λυσει ολες θα μπορουσε να υπαρχει ενα επαρκες λυσαρι (σαν αυτα που εχουν τα βιβλια που παιρνουμε απο το πανεπιστημιο που καποιοι τα βριζουν) για να μπορεσει να διαβασει τον κωδικα -να δει μια εναλλακτικη υλοποιηση-. Αυτο. Δεν λεω τιποτα αλλο επ αυτου ο καθενας εχει την αποψη του και ειναι σεβαστη. Εμενα η αποψη μου ειναι σταθερη... βιβλιο χωρις λυσαρι χανει 2-3 μοναδες με τη μια. Πχ αρχικα ειχα ενθουσιαστει με το βιβλιο του King θα του βαζα 10αρι... τωρα??? κανα 7αρακι

Καθαρα προσωπικη μου αποψη.

Δημοσ.

Γιατί δεν ήθελε :P

Εγω παντως αν ποτε γινομουν καθηγητης ( lol ) θα το προσεχα πολυ αυτο. Ολες οι ασκησεις λυμενες.. σε μια τοποθεσια ωστε να υπαρχει μια διακριτικοτητα.

Όπως είπε και ο DirectX με διαφορετικά λόγια, μερικά βιβλία μπορεί αντί για αυτοδιδασκαλία να έχουν σκοπό να χρησιμοποιηθούν ως υλικό διδασκαλίας σε κάποιο σχολείο ή πανεπιστημιακή σχολή. Πως θα έβαζες εσύ σαν καθηγητής μια άσκηση στους μαθητές όταν δίπλα υπάρχει η λύση ?

Δεν μπορω να ασχολουμε μονο με τη C , ή να καθομαι να ψαχνω ασκησεις επειδη ο King δεν τις εχει προσθεσει μεσα ολες.

βιβλιο χωρις λυσαρι χανει 2-3 μοναδες με τη μια. Πχ αρχικα ειχα ενθουσιαστει με το βιβλιο του King θα του βαζα 10αρι... τωρα??? κανα 7αρακι

Δέκα μέρες κράτηση στον King για ανάρμοστη συμπεριφορά :P

Πολύ δράμα για το τίποτα ρε συ. Μια χαρά είναι το βιβλίο. Όσο χρόνο αφιέρωσες να γράψεις αυτά τα 5-6-πόσα επικριτικά μηνύματα θα είχες λύσει 10 ασκήσεις.

Μακάρι να μπορούσα να βάλω σελίδες από το βιβλίο που είχαμε εμείς στην σχολή και θα έγραφες γράμμα στον King να τον ευχαριστήσεις για το πόσο τέλειο είναι το βιβλίο του :P

Δημοσ.

...

Μακάρι να μπορούσα να βάλω σελίδες από το βιβλίο που είχαμε εμείς στην σχολή και θα έγραφες γράμμα στον King να τον ευχαριστήσεις για το πόσο τέλειο είναι το βιβλίο του :P

Αυτό ξαναπές το!

ΥΓ. Τι να πούμε κι εμείς που πρωτο-μάθαμε από βιβλία των Kernighan, Richie και Rochkind, και όλα 1st editions.

Δημοσ.

Γιατι δεν δουλευει ο παρακάτω κώδικας ?

> 

#include<stdio.h>

int main(void)
{
char array_word1[100]={'\0'}, array_word2[100]={'\0'} , array[26]={'\0'};
char ch;
int i=0 , j=97 , count=0;

while(i<26)
{
	array[i++]= j;
	++j;
}

printf(" Enter first word: ");

while((ch=getchar())!='\n')
{
	array_word1[j++]=ch;
	array[ch -'a']++;
}

j=0;

printf(" Enter second word: ");

{
	array_word2[j++]=ch;
	array[ch -'a']--;
}

for(i=0; i<26; i++)
{
	if(array[i]!= 0)
	{
		count++;
		break;
	}

}

if(count)
   printf(" Two words are not anagrams ");

else
	printf(" Two words are anagrams ");

return 0;
}
//----------------------------------------------------------------------

Eχει να κανει με αναγραμματισμό. Χρησιμοποιω 2 πινακες για τις 2 λεξεις...

και εναν ακομη στον οποιο βάζω τα ASCII codes των χαρακτηρων αν εμφανιστει έναν κωδικος τοτε αυξανω

το περιεχομενο της αντιστοιχης θέσης του πινακα (ο πινακας ειναι αρχικοποιημενος στο 0 εξαρχης)

και μετα μειωνω (στην δευτερη λεξη) .

Τελος αν καποιο στοιχειο ΔΕΝ εχει μειωθει... σημαινει πως υπάρχει στην λέξη 1 αλλα οχι και στην 2. Οποτε αυξανει ο μετρητης κατα 1 βγαινει απο το loop μεσω της break και εφοσον ειναι μη μηδενικη τιμη εκτελειται η if και οι 2 λεξεις δεν ειναι αναγραμματισμος.

Βεβαια με εισοδους οπως

> smartest , mattress 
       aloha , haloa 

μου λεει πως δεν ειναι αναγραμματισμος κατι που ειναι λαθος. Καμια ιδεα ?

Δημοσ.

Μπορεις απλα να μετρησεις τις ποσες φορες εμφανιζεται ο καθε χαρακτηρας μεσα σε 2 πινακες count και μετα να τους συγκρινεις(αυτο κανεις-αυτο με τους ascii ομολογω δεν το κατανοω). Αλλιως διαβασε και σορταρε την καθε λεξη και δες αν ειναι ιδιες. Τον κωδικα σου θα τον κοιταξω αυριο.

> Enter first word: smartest
t
n
b
s
u
f
u
v
Enter second word: mattress
m
a
u
t
r
e
t
s
Two words are not anagrams

Κατι δεν παει καλα στην σκεψη με τους ascii.

Δημοσ.

Μπορεις απλα να μετρησεις τις ποσες φορες εμφανιζεται ο καθε χαρακτηρας μεσα σε 2 πινακες count και μετα να τους συγκρινεις. Αλλιως διαβασε και σορταρε την καθε λεξη και δες αν ειναι ιδιες. Τον κωδικα σου θα τον κοιταξω αυριο.

Κοιταξε η λογικη ειναι οτι θα αυξηθουν συγκεκριμενοι χαρακτηρες (οσες φορες διαβαζονται) και μετα θα μειωθουν .

Αν δεν εχει μειωθει καποιος σημαινει οτι δεν υπηρχε στην 2η λεξη επομενως αυτοματως δεν παιζει αναγραμματισμος.

Το βιβλιο του King δινει πολυ ωραιο αλγοριθμο εδω. Ενιγουει τσεκαρε και εσυ αυριο τον κωδικα και αν εχεις να προτεινεις κατι

καλως ;) Ευχαριστω.

ΕDIT: Εβαλες printf και ζητησες να εκτυπωθουν αυτα που έδωσες??? Αυτο δεν το εκανα :/ παω να το δω.

p.s ΔΕΝ ειναι ασκησεις για το πανεπιστημιο !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εχω τελειωσει.

Eλα ρε συ.

Το τσεκάρισα με μια putchar.

Πχ

>

{
	array_word1[j++]=ch;
	array[ch -'a']++;
	putchar(ch);
}

>  Enter first word: smartest 
smartest Enter second word: mattress
mattress Two words are not anagrams

:/

Δημοσ.

Κοιταξε η λογικη ειναι οτι θα αυξηθουν συγκεκριμενοι χαρακτηρες (οσες φορες διαβαζονται) και μετα θα μειωθουν .

Αν δεν εχει μειωθει καποιος σημαινει οτι δεν υπηρχε στην 2η λεξη επομενως αυτοματως δεν παιζει αναγραμματισμος.

Το βιβλιο του King δινει πολυ ωραιο αλγοριθμο εδω. Ενιγουει τσεκαρε και εσυ αυριο τον κωδικα και αν εχεις να προτεινεις κατι

καλως ;) Ευχαριστω.

ΕDIT: Εβαλες printf και ζητησες να εκτυπωθουν αυτα που έδωσες??? Αυτο δεν το εκανα :/ παω να το δω.

p.s ΔΕΝ ειναι ασκησεις για το πανεπιστημιο !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εχω τελειωσει.

Eλα ρε συ.

Το τσεκάρισα με μια putchar.

Πχ

>

{
	array_word1[j++]=ch;
	array[ch -'a']++;
	putchar(ch);
}

>  Enter first word: smartest 
smartest Enter second word: mattress
mattress Two words are not anagrams

:/

H λογικη ειναι σωστη. πχ βγαλε αυτο το while στην αρχη ασε το j=0 και οχι 97 και τρεξε τα παραδειγματα που εδωσες. το θεμα το εχεις στους ascii. ναι εβαλα printf-ειναι ενας καλος τροπος debugging. Ειναι δεν ειναι για το πανεπιστημιο απο την στιγμη που ασχολεισαι θα βοηθαμε(το ξερω οτι μελετας το βιβλιο). μακαρι να εδειχναν ολη την θεληση σου.

Θα βαλω κωδικα αυριο δεν ξερω τι δινει ο King. Καλημέρα

Ναι putchar στον χαρακτηρα. Για κανε print τους πινακες να δεις. Είναι και αργά αλλά δε νομίζω να κάνω τόσο τραγικό λάθος.

Δημοσ.

H λογικη ειναι σωστη. πχ βγαλε αυτο το while στην αρχη ασε το j=0 και οχι 97 και τρεξε τα παραδειγματα που εδωσες. το θεμα το εχεις στους ascii. ναι εβαλα printf-ειναι ενας καλος τροπος debugging. Ειναι δεν ειναι για το πανεπιστημιο απο την στιγμη που ασχολεισαι θα βοηθαμε(το ξερω οτι μελετας το βιβλιο). μακαρι να εδειχναν ολη την θεληση σου.

Θα βαλω κωδικα αυριο δεν ξερω τι δινει ο King. Καλημέρα

Ναι putchar στον χαρακτηρα. Για κανε print τους πινακες να δεις. Είναι και αργά αλλά δε νομίζω να κάνω τόσο τραγικό λάθος.

Ναι ρε συ απο χομπι ασχολουμαι. Στη σχολη δεν ειχα ασχοληθει ποτε με προγραμματισμο. Παρα μονο οταν ηταν για κατι εργασιες που ηταν και προαιρετικες. Aπλα επειδη δουλευω κιολας ασχολουμαι λιγο.. οσο προλαβαινω!

Τελοςπαντων το j=97 υπαρχει λογος που το εβαλα . Προσεξε να δεις... (θα σου πω τη σκεψη μου τωρα και εσυ δες το οποτε θες και εχεις χρονο) λοιπον εγω ξεκιναω με το ascii code 97 του μικρου a o array[i++] ξεκινα να γεμιζει απο το 0 με το a μέχρι και το 25 . Στη συνεχεια... μεσα στην αλλη while... λεω αυτο που θα πάρεις το ch θα είναι ch-'a' δηλαδη αν εσυ παρεις ενα c τοτε αυτο ειναι το 99 επομενως θα ειναι 99-'a' => 99-97 = 2 αρα αν ο χαρακτηρας της λέξης ειναι c τοτε αυξάνεις το array[2] γιατι ο πινακας εχει ηδη αρχικοποιηθει απο array[0] με a . Και παρομοια λογικη στη μειωση αν εδωσες c τοτε το array[2] μειώνεται! Αν λοιπον για ολα αυτα ισχυσει οτι και με το μεμονωμενο παραδειγμα για το c τοτε ολα θα ειναι 0. Οποτε και οι 2 λεξεις θα ειναι αναγραματισμος μιας και η συνθηκη

> if( array[i] != 0 ) 

θα δώσει FALSE.

Oσο για την printf . Νομιζω η putchar στο συγκεκριμενο ειναι πιο βολικη. Η getchar / putchar προσφερουν ενταμιευση οποτε οι χαρακτηρες αποθηκευονται στο buffer και διαβαζονται μετα μεμονομενα.

EDIT: Oπα αλλαξα το j=0 που ελεγες και δειχνει να δουλευει.

Έλα ρε φιλε!!! ΔΟυλευει :P

http://ideone.com/4vpde

τσεκαρετε και εσεις.... αν και θελει βελτιωσεις τις οποιες θα δω αυριο ;)

Δημοσ.

Η παρακάτω συνάρτηση είναι από μια απλή βιβλιοθήκη για strings που είχα ξεκινήσει παλαιότερα αλλά έχω αφήσει μισοτελειωμένη. Κάνει ακριβώς αυτό που συζητάτε, ελέγχει δηλαδή αν ένα string είναι ή όχι αναγραμματισμός του άλλου, με την ίδια λογική ιστογράμματος. Χρησιμοποιεί δείκτες αντί για πίνακες...

>
int s_isanagram( const char *s, const char *t )
{
int val = 0, hgram[ 256 ] = {0};		/* histogram fot the ASCII table */
register char *ps = (char *) s;			/* temp char pointer to s    	*/
register char *pt = (char *) t;			/* temp char pointer to t    	*/

/* sanity checks */
if ( !s || !t ) { errno = EFAULT; return 0; }
if ( !*s || !*t ) { errno = EINVAL; return 0; }

for (; *s || *t; ) {				/* update histogram          	*/
	if ( *s )				/* ...   						*/
		hgram[(int)*s++]++;		/* ... +1 for every char in s	*/
	if ( *t )				/* ...   						*/
		hgram[(int)*t++]--;		/* ... -1 for every char in t	*/
}
						/* check in histogram for    	*/
while( *ps && *pt++ && !(val=hgram[(int)*ps++]) )/* 1st non-zero mapped val  	*/
	;					/* of all chars in s 			*/
return val || *pt ? 0 : 1;			/* val || *pt != 0 ? FALSE : TRUE*/
}

@Starlight:

Τα 2 loops που έχεις για να διαβάζεις τις λέξεις κρασάρουν αν ο χρήστης δώσει περισσότερους από 99 χαρακτήρες για οποιαδήποτε λέξη. Χρειάζεται να μπουν μετρητές ελέγχου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...