Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Εχω ενα Toshiba A300 με τα Windows Vista και μετα απο 3.5 χρονια θελω να κανω format και να περασω τα Windows 7. Σημειωστε οτι ο υπολογιστης δεν εχει ιδιαιτερα προβληματα ταχυτητας, ειναι αρκετα γρηγορος, με εχει εξυπηρετησει ιδιαιτερα στα επαγγελαμτικα μου οπου τον χρησιμοποιω (για παιχνιδια δεν τον χρησιμοποιω εκτος απο το fm) εκτος απο καποια προβληματα που μου παρουσιασε τωρα τελευταια στο registry. Ωστοσο θεωρω οτι σιγουρα θελει format και για μην περασω ξανα τα Vista, σκεφτηκα να περασω τα 7 που ειναι πιο συγχρονα. 1)Μπορει καποιος με απλα βηματα να μου πει πως θα κανω format (επειδη δεν το εχω πολυψαξει με τα format κλπ);

(Εννοω οχι την διαδικασια, αλλα που θα βρω το cd των windows 7 και τον κωδικο (μεσω torrent το βρισκω η θα εχω προβληματα με ιους;))

2)Για να σωσω τα προγραμματα μου αρκει μονο να παω στο C:program files και να παρω τους φακελους των προγραμματων να τους βαλω ολους σε ενα dvd; Το αρχειο ''setup'' ομως ειναι σε ολους τους φακελους μεσα;

3)Επισης εχω δημιουργησει dvd αποκαταστασης του υπολογιστη μου (Δεν ξερω ακομα σε τι ακριβως χρησιμευει, ψαχνω να μαθω). Επαναφερει τα Vista σε περιπτωση που κανω format και θελω να εχω τα Vista; 4)Μπορω να κανω dvd αποκαταστασης απο ενα φιλο μου που εχει τα 7 και μετα να τα περασω στο δικο μου; O κωδικος ειναι μεσα;

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

Καταρχάς google is your friend. Αλλά μιας και έβαλα 7άρια στο ίδιο σχεδόν λαπτοπ φίλης θα σου πω κανά δυό λογάκια ακόμα.

1)Δε νομίζω οτι μπορώ να σου απαντήσω εδώ μέσα για κάτι τέτοιο.

2)Μιλάς για backup. Έχεις τόσα λίγα αρχεία που να χωράνε σε dvd? Γενικά το dvd δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος backup αλλά αν είναι λιγοστά gigabyte κάντο. Αλλιώς χρησιμοποίησε κάποιον εξωτερικό σκληρό ας πούμε. Απλά θα κάνεις copy τα αρχεία που θες, και τα προγράμματα θα θέλουν install απο την αρχή.

Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να πάρεις τα αρχεία που κάνουν install τα προγράμματά σου αν και δε το προτείνω μιας και είναι πιθανό να έχουν βγει νεότερες εκδόσεις απο τα site των δημιουργών

3)Τέτοια dvd αφορούν το ίδιο το λαπτοπ ή τα ίδια μοντέλα. Εσύ ένα δισκάκι θες(και με flashακι γίνεται) με τα windows

Να ξέρεις οτι χρειάζεσαι και άλλες πληροφορίες για τη δουλειά που θες να κάνεις αλλά μην αγχώνεσαι πιο χαζοί απο εσένα τα κατάφεραν μια χαρά. Η εγκατάσταση των windows είναι πάρα πολύ απλή και γρήγορη τη σήμερον. Ότι θέλεις εδώ είμαστε :-)

(το νήμα είναι σε λάθος κατηγορία, λογικά κάποιος mod θα το δει)

Δημοσ.

Κατ' αρχην σ'ευχαριστω. Για το format (την διαδικασια) θα την βρω στο google. Αυτο που ρωταω ειναι που θα βρω το dvd των windows.. Θα το βρω μεσω torrent? Eκει εχει κωδικο η θα μπλεξω με ιους κλπ;

H μπορω μεσω φιλου που εχει ηδη τα 7 στον υπολογιστη του και αρκει να κανω ενα dvd αποκαταστασης στο δικο του και να το χρησιμοποιησω μετα σε εμενα; (τελικα τι κανει το dvd αποκαταστασης;)

Για το backup τα αρχεια μου ηδη τα εχω μεταφερει σε dvd, τα προγραμματα χωρανε μια χαρα σε dvd.οποτε εκει δεν εχω προβλημα.

Δημοσ.

euler πριν ξεκινησεις φτιαξε τα recovery dvd των vista (Toshiba recovery disk creator) διοτι αν κατι παει στραβά να μπορείς τουλάχιστον να επαναφερεις τα windows όπως ήταν απο το εργοστασιο.

Τα recovery dvd του φίλου σου δεν κάνουν εκτός αν εχει toshiba κι αν δεν εχετε μεγαλες διαφορες (ωστε να ήταν στην ίδια παρτίδα).

Για το που θα βρεις πειρατικά windows 7 δεν μπορει να ειπωθεί εδω γιατί απαγορεύεται απο τους κανονες. Αν δεν θέλεις να τα αγοράσεις ή δεν μπορείς να βρεις κωδικό-serial απο κάποιο φίλο (πχ τον φίλο σου), θα σε συμβούλευα να προσέξεις υπερβολικά απο που θα βρεις activators γιατί κυκλοφορουν αρκετοί ιοι. Αυτό που μπορεί να ειπωθεί εδώ μεσα ειναι απο που θα κατεβασεις κάποια νομιμη επισημη untouched έκδοση και να χρησιμοποιήσεις δικό σου serial

Πριν ξεκινήσεις πήγαινε στο site της toshiba και κατέβασε τους drivers για το μοντέλο σου και βάλε τους σε ενα στικάκι.

Τι εχω κάνει σε αντίστοιχο toshiba:

1.  
  2. Πήρα bk τα αρχεία που ήθελα να κρατήσω
  3. Κατέβασα τους drivers
  4. Βρήκα windows 7 με νόμιμο serial.
  5. Έκανα boot απο το dvd των 7
  6. Του είπα να κάνει διαμόρφωση/format το C και εκεί να βάλει τα windows. Πρόσεξα να μην σκαλίσω τα partitions ωστε να μην χάσω το recovery partition των vista
  7. Χρειαστηκε να περάσω κάποιους dirvers
  8. Μετα απο λίγη ώρα είχα φρεσκοστημένα windows.
  9. Ξεκίνησε το άλλο βαρετό κομμάτι εγκατάστασης απαραίτητων προγραμμάτων (antivirus, libreoffice, 7zip, mpc, κλπ)

Δεν είναι κάτι δύσκολο και το εχει κάνει μπολικος κόσμος.

Δημοσ.

A και κάτι άλλο που θυμήθηκα. Στο λαπτοπ σου παίζει ένα πρόγραμμα που λέγεται TEMPRO, αν θυμάμαι καλά σου υποδεικνύει ποιοι driver σου λείπουν/θέλουν αναβάθμιση. Κατέβασέ το πρώτο πρώτο

Δημοσ.

Ναι πρεπει να βρω και τους drivers. ok. Thanks. Σε πλατοφορμα του πανεπιστημιου μου υπαρχει η εκδοση των windows 7. Εκει μπορω να τα κατεβασω και να τα περασω σε dvd με το activation key?? Μηπως γνωριζεις???

Δημοσ.

Ναι πρεπει να βρω και τους drivers. ok. Thanks. Σε πλατοφορμα του πανεπιστημιου μου υπαρχει η εκδοση των windows 7. Εκει μπορω να τα κατεβασω και να τα περασω σε dvd με το activation key?? Μηπως γνωριζεις???

Αν είσαι φοιτητής μπορείς να πάρεις νόμιμη Licence για windows 7 απο το MSDN.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...