Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Έχω σπουδάσει Πληροφορική στην Διοίκηση και στην Οικονομία και θα ήθελα την γνώμη σας για το θέμα της πτυχιακής μου εργασίας.

Ενδιαφέρομαι για σχεδίαση ιστοσελίδας μέσω joomla, κάτι χρήσιμο και αξιοπρεπές. Απλά ξέμεινα από ιδέες... κάτι με e-shop ίσως και αν ναι τι;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Φίλε μου δεν ξέρω κατα πόσο θα ήταν καλό να κάνεις πτυχιακή που να βασίζεται σε Joomla!Και πόσο μάλλον για τμήμα πληροφορικής...αν σκεφτόσουν κάτι σε custom?

Δημοσ.

Βάλε και VirtueMart μέσα και είσαι ΟΚ νομίζω :)

Από εκεί και πέρα, αν θέλεις να το κάνεις πιο "δύσκολο" και ενδιαφέρον, προγραμμάτισε ένα Joomla extension.

φιλικά,

Δημοσ.

Εγώ πάντως, αν ήμουν καθηγητής, δε θα έδινα πτυχιακή τύπου να φτιάξει ο άλλος ιστοσελίδα σε Joomla! ή οποιοδήποτε έτοιμο CMS. Να μου φτιάξει κάτι σαν το Joomla!, ναι. Αλλά να χρησιμοποιήσει απλά ένα ήδη υπάρχον CMS; Seriously?

Fo' God shake.

Δημοσ.

Κοιτα, το να φτιαξεις μια ιστοσελιδα χρησιμοποιώντας ετοιμα modules, δεν προκειται να σου την εγκρινει το τμήμα, αλλα το να φτιαξεις μια εφαρμογη για web, να σχεδιασεις να αναλυσεις και να υλοποιησεις αυτην την εφαρμογή πάνω σε joomla, ειναι θεμιτο και valid, να ξερεις όμως οτι θα πρέπει να φτιαξεις δικα σου module, και να ειναι βασισμένα σε κάποιο μοντελο ΄σχεδιασης, όπως το mvc. Δεν ειναι ευκολο οσο φαινεται να κανεις κάτι τέτοιο σε ενα framework όπως το joomla, γιατι θα χριεαστει να το μάθεις, και να χρησιμοποιείς api's που χρησιμοποιει και το joomla, όπως πχ pdo api, (δεν γνωρίζω αν όντως ατο χρησηιμοποιήται, απλα το αναφερω ψς παράδειγμα).

Τελικά μάλλον περισσότερο εύκολο ειναι να στησεις μια δική σου αρχιτεκτονική για να φτιάξεις την εφαρμογή σου, παρα να προσαρμοστεις σε μια υπαρχουσα.

Δημοσ.

Εγώ πάντως, αν ήμουν καθηγητής, δε θα έδινα πτυχιακή τύπου να φτιάξει ο άλλος ιστοσελίδα σε Joomla! ή οποιοδήποτε έτοιμο CMS. Να μου φτιάξει κάτι σαν το Joomla!, ναι. Αλλά να χρησιμοποιήσει απλά ένα ήδη υπάρχον CMS; Seriously?

Fo' God shake.

Μην υποτιμάς τα έτοιμα και δοκιμασμένα CMS. Έχουν απο πίσω τους πολυ προσπάθεια απο αξιόλογα ατομα και ακόμα περισσότερους testers.

Σε καμια περίπτωση ενα ετοιμο CMS δεν σημαίνει και έτοιμο web site. Στην περίπτωση του drupal ειδικά πρέπει να ρίξεις πολυ ιδρώτα για να ολοκληρώσεις ενα project

@helg μπορεις να φτιάξεις ενα κοινωνικό δίκτυο ή ενα LMS ή ενα portal για καποιο χομπι σου ή ενα portal προσβάσιμο απο ατομα με ειδικές ανάγκες...

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι με τη πτυχιακή σου δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να εφαρμόσεις ότι έχεις μάθει τα τελευταία χρόνια. Το να ξεπετάξεις κάτι εύκολο με το Joomla δεν λέει και τίποτα. Το να αποπειραθείς μόνος σου να φτιάξεις κάτι σαν το Joomla έστω 10 φορές χειρότερο θα είναι πολύ πιο χρήσιμο για σένα τον ίδιο.

Όπως και να έχει, συζήτησέ το με τον καθηγητή σου αν εγκρίνει τη χρήση Joomla. Ίσως αν θέλεις να εστιάσεις σε κάτι άλλο και θες το content management έτοιμο να το εγκρίνει.

Joοmla χρησιμοποιήσε αν σου ζητήσει κανας μπάρμπας να του φτιάξεις ένα σάιτ για το καφενείο του ξερω γω.

Δημοσ.

Μπορείς να επιλέξεις το θέμα σου αναλόγως από τον καθηγητή σου. Μερικοί απαιτούν να ασχοληθείς με σοβαρά θέματα, άλλοι όχι. Πάντως το τμήμα ΕΠΔΟ δεν είναι και πολύ δυνατό στον τομέα της πληροφορικής για αυτό μπορεί και κάποιος να την δεχτεί ως θέμα για την πτυχιακή, ίσως και δεν θα πάρεις τον μεγαλύτερο βαθμό. Άλλα για να σου δυσκολέψω τα πράγματα θα μπορούσες να δημιουργήσεις το δικό σου template για το Joomla. Ένα άλλο θέμα που μπορείς να πάρεις είναι να φτιάξεις μια βάση δεδομένων για κάποιες ανάγκες που χρειάζεται το ΤΕΙ ... Για αυτό θα πρέπει να μιλήσεις με τον Καθηγητή σου.

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να προσαρμόσεις λίγο το θέμα.

Καθε θέμα μπορείς να το κάνεις όσο μεγάλο θες και το να δουλέψεις κάτι σε joomla ή κάποιο έτοιμο CMS δεν σημαίνει ότι θα κάνει μια κακή πτυχιακή.

1. Μπορείς πχ να στήσεις το ίδιο συστημα σε 2-3 CMS (joomla, wordpress, drupal) και να κάνεις συγκριτικά test όπως performance, ευκολία χρήσης και επεξεργασίας, κλπ.

2. Μπορείς να δουλέψεις πάνω στη Mobile version του site που θα φτιάξεις και να κάνεις μια σχετική έρευνα στη λειτουργικότητα που θα πρέπει να αφαιρέσεις λόγο περιορισμών των φορητών συσκευών κλπ.

3. Ακόμη πιο hot θέματα τα τελευταία χρόνια είναι το cloud και οι NoSQL βάσεις δεδομένων. Ίσως ξεφεύγει λίγο, αλλά θα είναι πολύ καλό εφόδιο για όταν τελειώσεις... + Αν προτείνεις, ότι θες να κάνεις μια ιστοσελίδα σε CMS αλλά να βάλεις κάποιο συγχρονο και hot στοιχείο, δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε βοηθήσει κάποιος καθηγητής σου.

Αν σε ενδιέφερε το 3ο θέμα και σκέφτεσαι να αφήσεις εντελώς το CMS, τότε στείλε μου ένα π.μ. Έχω βρει περισσότερα θέματα γιατί ψάχνω το θέμα και της δικιάς μου πτυχιακής αυτό το καιρό.

Πάντως μη παίρνεις το θέμα της πτυχιακής ελαφρά. Όπως είπε ο ZAKKWYLDE εφαρμοζεις ότι έμαθες κυρίως σε κάτι καινούριο. Ένα ακόμη e-shop δε θα βοηθήσει ούτε εσένα ούτε κανένα. Έχεις 6 μήνες που μπορείς να τους τραβήξεις και παραπάνω... εχω δει πτυχιακές να πηγαίνουν και 1,5 χρόνο... προσπάθησε να κάνεις κάτι καλό που θα σε βοηθήσει όταν τελιώσεις.

Πραγματικά στο εξωτερικό τέτοια εργασία αποφοίτησης, ίσως να μη τη δέχονταν και στα αντίστοιχα ΙΕΚ.

Δημοσ.

Το σημαντικότερο είναι να σου αρέσει αυτό που θα κάνεις.

Από την άλλη και εμένα δεν μου κάνει πολύ "ακαδημαϊκό" να φτιάξεις

απλά κάτι σε joomla θα ήταν σημαντικό να συνδυάσεις την λειτουργικότητά του

με αυτό που σπούδασες.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,έχω πάρει πτυχιακη την δημιουργία πληροφοριακού συστήματος με την χρηση joomla & moodle ή αλλιώς joomdle.

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση,επειδή δεν έχω φορητό και δεν είμαι στην σχολη ,έχω ξενοικιασει,ανα τακτά χρονικά διαστήματα θα πρεπει να πηγαίνω στην σχολή να βλέπει ο καθηγητής που είμαι και τι εχω κανείς. Αρα δεν μπορω και δεν θέλω είναι η αλήθεια να κάνω εγκατάσταση το το joomla μέσω xampp ( local host ) θέλω να αγοράσω domain name για ενα διαστημα να κάνω να σύνδεση τον server με το joomla και να δουλεύω έτσι. Η ερώτηση μου είναι η εξής , όταν θα πηγαινω στην σχολή θα μπορω να δειχνώ που βρίσκομαι στο πισι του καθηγητή μέσω web ? εννοώ να το διαχειριζομαι όχι μονο να το βλεπω.

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...