IceScreamSoda Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπερα σε ολουσ αρχικα!θα ηθελα να εκφρασω μια απορια που με απασχολει!Εχω ενα υπολογιστη με επεξεργαστη intel core 2 duo στα 3.00 ghz,2 gb ram και λειτουργικο συστημα 64bit windows 7 και θελω να αναβαθμισω τη ram στα 4 gb και ενω την τοποθετω στο slot 2 και ξεκινανε τα bios στο starting windows δεν τα φορτωνει και ξεκιναει απο την αρχη,με λιγα λογια αδυνατη να μου φορτωσει το συστημα!Το θεμα ειναι οτι στα bios τισ αναγνωριζει και τισ 2 μνημεσ με τον ιδιο χρονισμο 667mhz(DDR2)!Προσπαθησα να αλλαξω τη μεγιστη μνημη απο το msconfig αλλα και παλι δν μου την αλλαζει στα 4096,την διατηρει στα 2048!Μπορειτε να μου πειτε λιγο τι να κανω ωστε να μου τισ αναγνωριζει και τισ 2 ταυτοχρονα!Ευχαριστω πολυ!
tolis_01 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Αρχικά τι pc είναι; Desktop ή λαπτοπ; Απ'ότι κατάλαβα, το βασικό σου πρόβλημα δεν είναι το ότι δεν σου βλέπει όλη τη μνήμη, αλλά ότι το μηχάνημα δεν ξεκινά καν όταν βάζεις την δεύτερη 2GB, σωστά; Αν είναι έτσι, δοκίμασε να έχεις μόνο αυτή την 2GB (την καινούρια) πάνω (βγάζοντας εντελώς την παλιά), και αν πάλι δεν ανοίγει, έχει πρόβλημα η μνήμη (καμμένη).
IceScreamSoda Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Desktop ειναι!το θεμα ειναι οτι εχω παρει 2 καινουργιεσ ram των 2 gb και ενω τισ βαζω ταυτοχρονα δν ξεκιναει το συστημα,ενω αν τισ βαλω την καθε μια ξεχωριστα λειτουργει μια χαρα!Μηπωσ γινεται να κανω καμια ρυθμιση για αυξηση μνημησ,ωστε να τισ αναγνωριζει και τισ 2!Εκανα και format se 64bit λειτουργικο μηπωσ και τισ αναγνωρισει αλλα και παλι τπτ,και εχουν και οι δυο την ιδια ταχυτητα μνημης και χρονισμο καθηστερησης!Και το προβλημα ειναι οτι σε DDR2 δν μπορω να βρω κατευειαν σε 4gb ωστε να την τοποθετησω!Ευχαριστω!
tolis_01 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Μήπως είναι καμμένο το 2ο slot για τις ραμ; Δοκίμασε δηλαδή να βάλεις μια μνήμη (αφού με μια δουλεύει) αλλά μόνο στο δεύτερο slot (τυχαία φωτο μητρικής από το google), να δεις αν δουλεύει έτσι. Αλλιώς μπορεί να είναι κάποιο bug που να χρειάζεται bios update.
IceScreamSoda Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Τα slot δουλευουν και τα δυο το κοιταξα,για το bug στα bios πωσ μπορω να το βρω??μηπωσ μπορεισ να μου δωσεισ καποιο Link που να τα εχει??
tolis_01 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Αν μας πεις το ακριβές μοντέλο της μητρικής σου μπορούμε να το ψάξουμε
IceScreamSoda Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Manufacturer:Intel corporation Model:DG31PR Και η τωρινη version ειναι:PRG3110H.86A.0026.2007.0823.1840 Βασικα αυτο που βλεπεισ για το Update νομιζω ειναι το 0026,απο οτι θυμαμαι!
tolis_01 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Έχει εδώ όλα τα fixes των bios που έχει βγάλει η intel για το συγκεκριμένο board, αλλά δεν βλέπω αναφορά για μνήμες ram, οπότε νομίζω ότι είναι άδικο το ρίσκο του bios update εφόσον δεν φαίνεται να λύνει το πρόβλημά σου (εγώ προσωπικά έχω κακές εμπειρίες με νεκρές motherboards από bios update ).
IceScreamSoda Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Θα κατεβασω την ποιο προσφατη μπας και δω καποιο αποτελεσμα!Σε ευχαριστω παντωσ για την βοιηθεια σου!!
vviolent Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Μιας κι έχω παρεμφερές πρόβλημα το ποστάρω εδώ:> Έχω Η/Υ με μητρική Asus M4A785TD-V EVO (AM3, DDR3, 785, VGA, 90-MIBAC0-G0E και με επεξεργαστή AMD AMD Athlon II X4 620 (sAM3, 2.6GHz, Cache 2MB, Box κουμπωμένο σε socket AM3 αγορασμένο και κατασκευασμένο με επιμέρους εξαρτήματα από μένα από διετίας περίπου. Όλο αυτό το διάστημα πάνω είχα δύο set Corsair Value Select 4GB Kit DDR3-1333 (2 x 2GB, PC3-10666[/b] RAM σε διάταξη single mode (που μέχρι πριν λίγες μέρες νόμιζα τις είχα σε dual mode, μάλλον λόγω κακής εκτίμησης όταν τις τοποθετούσα) τις οποίες είχα πάρει από το Πλαίσιο. Πριν λίγες μέρες είπα να τις κάνω αναβάθμιση και πήρα από το e-shop 2 τμχ από αυτές CORSAIR CMV4GX3M1A1333C9 4GB DDR3 VALUE SELECT PC3-10600. Τις βάζω πάνω στα κενά slot εκκινώ το PC και δεν ξεκινούσε. Αλλάζω θέσεις στις RAM ξανά τα ίδια. Αφού έβαλα όλους τους πιθανούς συνδυασμούς το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Βάζω πάλι μόνο τις δυο αρχικές για να ελέγξω μη τυχόν έγινε καμιά άλλη βλάβη στη Mobo και άνοιξε κανονικά τώρα. Σκέφτομαι ότι ήμουν άτυχος και η μία από τις δυό νέες ήταν ελλατωματική. Αρχίζω να βάζω εναλλάξ ζευγάρι 1 παλιά + 1 νέα να βρω τη σκάρτη. Τίποτα!!! Αφού εξάντλησα ξανά όλους τους πιθανούς συνδυασμούς, αποτέλεσμα μηδέν. Είναι δυνατόν να είμαι τοσο γκαντέμης και να έπεσα σε δύο σκάρτες που δεν ήταν και σε ένα πακέτο αλλά σε δυό ξεχωριστά κατά την παραγγελία? Μήπως τρέχει κάτι άλλο? πως μπορώ να σιγουρευτώ ότι είναι ελλατωματικές? Το DOA είναι μέχρι την Τετάρτη 29 του μήνα. Γιατί ρισκάρω να τις επιστρέψω και να μου τις ξαναεπιστρέψουν αν δεν έχουν πρόβλημα. Να τις ελέγξω με άλλο PC δεν παίζει αυτή την ώρα. Εν τω μεταξύ χθές μια και είχα το πρόβλημα και ήταν ευκαιρία λόγω των εκπτώσεων του Multirama, τσέκαρα ποιές είναι παρόμοιες κι άρχισα να παίρνω τηλ σε όσα καταστήματα έδειχναν διαθεσιμότητα. Αφού κάλεσα καμιά 10ριά χωρίς διαθεσιμότητα τελικά πέτυχα αυτές OCZ Gold XTC Triple Channel Kit - 6 GB - Μνήμη RAM - DDR3 που αν δεν κάνω κάποιο σοβαρό λάθος είναι Αυτές στο site του κατασκευαστή, που ήταν Triple Channel Kit όπως βλέπετε, αλλά δεν μ' ένοιαζε μιας και τις πλήρωσα μόνο 19.99 ευρώ (κι ας έγραφε πανω η συσκευασία τους 99.99, θα ήταν της εποχής που πλήρωσα κι εγώ 95 αυτές που είχα πρωτοπάρει). Όμως!!! Πάνω στη βιασύνη μου δεν πρόσεξα το Voltage που είναι 1.65 αντί του 1.5 που έψαχνα. Αν βάλω αυτές πάνω μαζί με τις άλλες ρισκάρω να γίνει καμιά ζημιά? Τι με συμβουλεύετε όσοι έχετε εμπειρία? Έχω και την αβεβαιότητα μήπως η τελευταία θα βρίσκει στην ψήκτρα και δεν θα περνάει γιατί οι Corsair έβρισκαν κι έπρεπε να ασκώ πίεση πλαγίως για να περάσει. Κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη. Το CPUID CPU-Z δεν δείχνει τίποτα ύποπτο για τα 2 αρχικά σετ απ' όσο μπορώ να καταλάβω, εκτός από ένα θεματάκι με διαφορετικές τιμές δυο πεδίων στην πρώτη καρτέλα στις δύο θέσεις Dual. Αναφέρω και τα άλλα parts σε spoiler μήπως και βοηθήσουν παραπάνω στην εξαγωγή συμπερασμάτων αν και δεν νομίζω να χρειάζεται. PSU: CoolerMaster Silent Pro M600 600W PSU (RS-600-AMBA-D3) CPU COOLER: Xigmatek HDT-S1283 Cpu Cooler (CAC-SXHH3-U01) Tower: Lian Li PC-B71B Black Full Tower SSD HDD: Intel Postville X25-V 40GB SSD (2.5", SSDSA2MP040G2R5, R UPS: MUSTEK UPS POWERMUST 600VA USB LINE INTERACTIVE (Σκυλί του πολέμου, από το 2004-05 το έχω κα μου 'βγαλε 4-5 χρόνια η 1η μπαταρία], αλλά χθές πήρα ένα Eaton Nova AVR 1250 VA USB και δεν ξέρω τι ψάρια πιάνει ακόμα αφού το 'εχω να φορτίζει χωρίς φορτίο πάνω ακόμα. Λειτουργικό Σύστημα: Windows 7 64bit ΣΣ: Να σημειώσω ακόμα πως ούτε και ζευγάρι μόνες τις αναγνώριζε το PC κατά τις δοκιμές. ΣΣ2: Οι πλήρη κωδικοί των RAMs με τη σειρά που αναφέρονται είναι: CMV4GX3M2A1333C9 CMV4GX3M1A1333C9 OCZ3G1333LV6GK
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα