lamousis Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα!!! Κατ'αρχην ελπίζω να γράφω στο σωστό θέμα!!! Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί κάποιος να φτιάξει ενα κανονικο τηλεοπτικο σταθμο οπως π.χ. αντ1, μεγκα, κτλπ, δηλαδη να εχει εκπομπες διάλειμματα για σποτακια, διαφημησεις κτλπ κ ολά αυτά μέσω internet;;;;; (εννοείται ερασιτεχνικά πάντα) Ψάχνοντας στο google βρηκα ενα προγραμμα το jazler tv το οποιο χρησιμοποιειται για τη δημιουργια ενος τετοιου "σταθμου". Το προβλημα ειναι ότι δεν το κατάφερα να δουλέψει (και δεν καταλαβα πως δουλευει). Υπάρχει κάτι αντίστοιχο;; (δηλαδη να παίρνει έτοιμα βίντεο, π.χ. avi, να δημιουργεί ένα paylist, το οποίο να μπορεί να το διακόπτει το playlist για να βάλει κάποιο άλλο βίντεο ή σποτάκι κ μετά να το συνεχίζει κ όλο αυτό να το μεταδίδει στο internet μέσω shoutcast για παράδειγμα. Ακούγονται πολλά όλα αυτά μάλλον ) Ουσιαστικά απ' ότι έχω καταλάβει (γιατί είμαι αρκετά άσχετος) χρειάζεται ένα πρόγραμμα που θα φτιάχνει κάποιος βίντεο (από το internet βρήκα το wirecast) τα οποία θα τα "φορτώνει" σε κάποιο tv automation software (jazler tv ή αντιστοιχο) κ από εκεί θα "εκπέμπει" ο σταθμός. Έχει δοκιμάσει κανείς ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο;; γίνεται;;; Οποιαδήποτε βοήθεια είναι αποδεκτή!!!!!! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Αγαπητέ μου φίλε Το αντικείμενο που θέλεις ν' ασχοληθείς χρειάζεται αρκετή γνώση κι εμπειρία. Π.χ. για να "εκπέμψεις" δια μέσω του Internet τηλεοπτικό υλικό χρειάζονται μερικές βασικές προϋποθέσεις!!! 1) Ικανοποιητικά γρήγορη σύνδεση ειδικά σε ότιαφορά στη ταχύτητα Upstream!!! Χρειάζεσαι τουλάχιστον 800-1200 kbp/s που σημαίνει ότι πρέπει να είσαι εξαιρετικά τυχερός και να μένεις πολύ κοντά στο DSLAM (λιγότερη απόσταση από 1000 μέτρα)!!! Η ταχύτητα downstream παίζει από μικρό έως αδιάφορο ρόλο γιατί στην πράξη στέλνεις, δεν λαμβάνεις!!! 2) Πρέπει (εκτός του λογισμικού κωδικοποίησης του video) να διαθέτεις μια σοβαρής ποιότητας συσκευή (κάρτα) video (αν θέλεις π.χ. ν' αναμεταδίδεις ήχο/εικόνα από μία συσκευή/πηγή όπως ένα DVD, Video player ή camera). 3) Χρειάζεσαι ένα ισχυρό PC με ικανό επεξεργαστή να κωδικοποιεί ήχο/εικόνα σε πραγματικό χρόνο και μπόλικη μνήμη!!! Π.χ. θέλεις έναν τετραπύρηνο με τουλάχιστον 4-6 Gigabyte μνήμη RAM στα 800 ΜΗz. 4) Χρειάζεσαι απαραίτητα έναν server για να εξυπηρετεί την ροή προς τους θεατές σου!!! Αυτό μπορεί να το αναλάβει ένας host αλλά το κόστος είναι απαγορευτικό για κάποιον που θέλει να κάνει το χόμπυ του!!! Φαντάσου ότι 50 θεατές απαιτούν 50Χ800=40.000 Kbps Upstream για να παρακολουθούν μια εικόνα σχετικά μεσαίου μεγέθους και σε ποιότητα που θα πλησιάζει αυτή του Youtube!!! Δηλαδή αν κάποιος θέλει να κάνει θέαση full screen, η εικόνα θα είνα θαμπή και θα κάνει ίσως και σπασίματα (jitters)!!! 5) Χρειάζεσαι μια ιστοσελίδα για να παίνει κάποιος να παρακολουθεί αυτό που εκπέμπεις!!! Αυτά βέβαια για να μεταδίδεις με μια αξιοπρεπή ποιότητα εικόνας και ήχου!!! Αν μιλάμε για ένα frame size 320Χ240 μορεί να ανεπεξέλθει κι ένα τυπικό PC, αλλά όταν δεις το εποτέλεσμα θα πεις "δεν άξιζε τον κόπο όλη η προσπάθεια"!!! Υπολόγισε ότι το video είναι μία ροή από 25 στατικές εικόνες του 1 περίπου MB για κάθε ένα δευτερόλεπτο σε ακολουθία κι αυτό σημαίνει, ότι η ροή ασυμπίεστη θα είναι 25 ΜΒ ανα δευτερόλεπτο + τη ροή του ήχου αγγίζει τα 1,25 ΜΒ ανά δευτερόλεπτο. Για να κωδικοποιηθεί και να περιοριστεί ο όγκος δεδομένων στα 600-800 Kbits (Δηλαδή περίπου 100 ΚΒytes) ανά δευτερόλεπτο, χρειάζεται να το κάνει ένας codec που μπορεί να είναι σε μορφή hardware ή kai software!!! Ο hardware codec (κωδικοποιητής) βρίσκεται on board στις σοβαρές κάρτες video... αλλά απαιτείται και κάποια σημαντική επεξεργαστική ισχύς για να επιτευχθεί η κωδικοποίηση χωρίς απώλειες frames (χαμένα καρέ)!!! Αν δεν διαθέτεις κάρτα Video, τότε αυτό αναλαμβάνει να το κάνει κάποιος software codec, που σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη κατανάλωση πόρων!!! Εγώ έχω δουλέψει επάνω σε όλα αυτά επαγγλατικά και θα πρέπει να σου πω ότι έχω φάει πολλά χρόνια για να βρω το σωστό δρόμο και τις ισορροπίες μεταξύ κόστος και απόδοσης!!! Αν θέλεις ν ατπο κάνεις για χόμπυ, μπορεί ξαφνικά να βρεθείς να έχεις δώσει αρκετά χρήματα για να δεις ένα σχετικά αξιοπρεπές αποτέλεσμα!!! Εγώ έχω ήδη ένα διαδιτυακό ραδιόφωνο που μου πήρε πολύ χρόνο και αρκετό χρήμα για το κάνω να ακούγεται ανταγωνιστικά και αξιοπρεπέστατα!!! Φαντάσου λοιπόν την διαφορά όταν μιλάμε για τηλεόραση!!!! Υπάρχουν και διάφορα sites τα οποία φολοξενούν ροές ήχου ή video. Αλλά θα σου δώσω μια τάξη μεγέθους για να καταλάβεις για τι κόστος μιλάμε σε σχέση με την τελική απόδοση!!! Εδώ σου έχω ένα δείγμα για να καταλάβεις τι εννοώ: http://www.radio-hosting.gr/radio/tv-streaming.html Ελπίζω να μη λιποθυμήσεις μόνο.... Καλή επιτυχία!!!!
adi32 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Γιατι δεν κανεις κατι ποιο απλο και δωρεαν Κανε ενα καναλι στο Youtube και φορτωσε σε μια playlist τις εκπομπες σου
lamousis Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Το κοστος είναι όντως αρκετά απαγορευτικό!!! @adi32 Το youtube είναι μια καλή λύση απλως έψαχνα για κάτι πιο (ας πουμε) "επαγγελματικό" (δηλαδη να μπορω να δημιουργησω κατι μονος μου κ οχι ετοιμο απο το youtube). @criss_X upstream έχω 900 Kbps ενώ ο επεξεργαστής είναι διπύρηνος (core 2 duo 2.13 GHz) κ η κάρτα βίντεο είναι ati 5770 (τυπικό pc δηλαδή). Βασικα σε πρωτη φαση θελω να δω πως μπορει να φτιαχτει ένα playlist με διαφημισεις κτλπ, όπως το κάνουν κ οι κανονικοί σταθμοί. Για παράδειγμα να παίζει ένα βίντεο κ στο κάτω μέρος να εμφανίζονται π.χ. έκτακτες ειδήσεις (όπως το δείχνει το cnn), κάθε ακριβώς να διακόπτεται για διαφημίσεις κτλπ. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!!!! Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2012 από lamousis
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Αγαπητέ φίλε μου Αν κι άργησα να μπω και να σου απαντήσω θα προσπαθήσω να σου πω 2-3 πράγματα να κατανοήσεις τι χρειάζεσαι: 1) Αν θέλεις Live μετάδοση, δεν μιλάμε για Youtube που σου προτείνει ο adi32... 2) Τα 900 kbp/s σε upstream είναι ικανά να σου δώσουν μια σχετικά ικανοποιητική ποιότητα εικόνας σε μέγεθος πλαισίου 480Χ640. Αλλά αν θέλεις εικόνα με καλή διαύγεια και ευκρίνια, θα χρειαστείς απαραίτητα μια κάρτα που θα κάνει την συμπίεση σε Windows Media Video, MPEG4 H264 ή Flash Video σε πραγματικό χρόνο. Γενικότερα θα την χρειαστείς αυτή την κάρτα που θα αποτελέσει και την είσοδο του οπτικού σήματος. Και μιλάω πάντα για live μετάδοση!!! 3) Αν πάλι θέλεις μια άλλη λύση, έχω συγκεκριμένη πλατφόρμα που μπορώ να σου εγκαταστήσω, αλλά ο διπύρηνος στα 2.13 Ghz και με RAM 2 GB (υποθέτω) που έχεις δεν αρκεί... Θα χρειαστείς ένα πιο ισχυρό PC και μάλιστα θια πρέπει να απασχολείται μόνο με αυτή τη διεργασία!!! Δεν θέλω να περιγράψω δημόσια την λύση που έχω διαθέσιμη, γιατί έχω κάνει πολύχρονη έρευνα για να καταλήξω... Αν λοιπόν θέλεις να κάνεις απλά ένα χόμπυ, χωρίς απαιτήσεις, θα βρεθείς στη θέση που ήμουν εγώ πρίν από μερικά χρόνια... με κολλήματα και κομπιάσματα στην εικόνα και πολύ χαμηλή ποιότητα... Αν θέλεις μια πιο σοβαρή λύση τότε πρέπει να προετοιμαστείς για κάποιες αναβαθμίσεις ή και να βάλεις και το χέρι στην τσέπη... Ακόμη και για να κομπρεσσάρεις τα βίντεο και να τα ανεβάσεις στο Youtube χρειάζεται κάποιο ισχυρό επεξεργαστή και χρόνο να τ' ανεβάσεις... Γίνε σαφής για το τι σκοπεύεις ή θέλεις και θα σου απαντήσω συγκεκριμένα... Αυτά τα περί μίξεων και CNN και διάφορα άλλα, απαιτούν ΠΟΛΛΑ ΕΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΗ!!!! Εδώ θα είμαι και ενδεχομένως να σου στείλω ένα τηλέφωνο σε PM να τα πούμε άμεσα!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα