Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να πάρω καλώδιο από ένα switch και να το πάω 1 έως 3 χιλιόμετρα πιο μακριά. Δυστυχώς δεν γίνεται να το κάνω με ασύρματη σύνδεση λόγω ιδιαίτερων συνθηκών αλλά έχω τη δυνατότητα να έχω δισύρματο καλώδιο και ίσως και οπτική ίνα τα οποία υπάρχουν ήδη. Δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι οικονομικό και οι γνώσεις μου δεν με βοηθάνε στο να καταλήξω σε κάτι γιατί δεν έχω ασχοληθεί με τέτοιου είδους συνδέσεις. Γνωρίζει κάποιος με ποιο τρόπο μπορώ να καταφέρω κάτι τέτοιο. Αν δε γίνεται για τέτοια απόσταση θα μήπως υπάρχει κάτι που να κάνει δουλειά σε απόσταση μικρότερη του χιλιομέτρου αλλά χωρίς ενδιάμεσα repeaters;

Δημοσ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΖΕΥΞΗ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΔΥΚΤΙΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΤΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΦΕΡΟΥΣΕΣ..

ΜΕ HOMEPLUGS WALLMOUNT ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 200Μ- 300Μ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΣΥΝΦΕΡΕΙ...

Δημοσ.

Αν έχεις έτοιμη την οπτική μπορείς να πάρεις 2 οπτικές κάρτες δικτύου, ή 2 μετατροπείς για να κάνεις τη δουλειά σου. Αλλά αν δεν έχεις έτοιμη απλωμένη την οπτική θα σου κοστίσει πολύ.

Επίσης αν αποφασίσεις πρίν πάρεις μηχάνημα πρόσεξε τον τύπο της ίνας, single mode, multi mode ή POF, καθώς και τους ακροδέκτες για να διαλέξεις τα σωστά.

Δημοσ.

δεν γίνεται να το κάνω με ασύρματη σύνδεση λόγω ιδιαίτερων συνθηκών

Το παραπάνω για αυτούς που απάντησαν ως λύση την ασύρματη ζεύξη.

Από την στιγμή που διαθέτείς δισύρματο καλώδιο ή οπτική ίνα, σαφώς σου προτείνω να στραφείς στην οπτική ίνα.

1) Οπτική Ινα

Αν έχεις έτοιμη την οπτική μπορείς να πάρεις 2 οπτικές κάρτες δικτύου, ή 2 μετατροπείς για να κάνεις τη δουλειά σου. Αλλά αν δεν έχεις έτοιμη απλωμένη την οπτική θα σου κοστίσει πολύ.

Επίσης αν αποφασίσεις πριν πάρεις μηχάνημα πρόσεξε τον τύπο της ίνας, single mode, multi mode ή POF, καθώς και τους ακροδέκτες για να διαλέξεις τα σωστά.

Όπως πολύ εύστοχα ο Pantelwolf ανέφερε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους παραπάνω μετατροπείς ή ακόμα καλύτερα να πάρεις 2 Switch με θύρες SFP και με το ανάλογό Gbic (Ανάλογα την οπτική σου ίνα) να τα κάνεις Bridge.

2) Δισύρματο καλώδιο

Με τις παρακάτω συσκευές Link μπορείς να έχεις δίκτυο μέσο συνετστραμένου τηλεφωνικού καλωδίου μέχρι και 3KM με τεχνολογία αωτοιστηχή με αυτή του DSL (Συγκεκριμένα VDSL). Απλά αυτό να το χρησιμοποιήσεις σαν έσχατή λύση καθώς στα 3KM μετά βίας θα έχεις ταχύτητα 1MBPS

Δημοσ.

οπως ειπαν για ασυρματη ζευξη οκ μπορει να πετυχει αλλα θα πρπεει να εχεις οπτικη επαφη και οκ 2 ubiquiti και θα παιξει.αλλα αν εχεις οπτικη ινα που θα παιξει σφαιρα ποιος ο λογος να κανεις δοκιμη.στην ουσια οπως ειπαν τα παιδια η θα χρειαστεις converters απο οπτικη ινα σε utp η παιρνεις Switch που να δεχεται sfp πανω.απλα οτι και να κανεις απο τα 2 προσεχε τα sfp και τους converters να ειναι για τα χιλιομετρα που θες.γιατι μερικοι ειναι πχ για 400 μετρα κτλ κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...