Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια,

θελω να συνθεσω εναν υπολογιστη ο οποιος θα αποτελειται απο παλια εξαρτηματα του 2007-2010 τα οποια στον καιρο τους ητανε ΚΑΛΑ και ακριβα. Ο λογος,εχω αυτη τη στιγμη εναν υπολογιστη του 2007 τον οποιο ειχα αγορασει με 500 ευρω (την κεντρικη μοναδα δηλαδη) και μεχρι σημερα εχω αλλαξει μονο την καρτα γραφικων. Ο Η/Υ μου μεχρι και σημερα τα παει καλα,παιζω το παιχνιδι ΑΙΟΝ και ο Η/Υ ακομα αντεχει Ι(φυσικα το παιχνιδι κολλαει οταν κανω PVP). Αλλα και η γυναικα μου παιζει και το προβλημα ειναι οτι εχουμε μονο εναν Η/Υ. Τωρα αν παω και αγορασω νεα εξαρτηματα,θα σκασω αρκετα χρηματα επειδη θελω να το παιζει το ΑΙΟΝ χωρις προβληματα,και οι καρτες γραφικων/επεξεργαστες/μητρικες για παιχνιδια κανουνε 150+ ευρω το κομματι,δεν θα αγοραζα κατι νεο και φτηνο. Οποτε σκεφτικα να μαζεψω εναν Η/Υ με παλια ΚΑΛΑ εξαρτηματα που σιγουρα θα το παιζουν το παιχνιδι στα δαχτυλα :P

Εχω κατι φιλους απο το εξωτερικο που αγορασαν πολυ καλα εξαρτηματα με 15-40 ευρω το κομματι,ΠΧ nvidia 8800 ultra gia 20 ευρω ΚΤΛ.

Μπορειτε να μου πειτε τις ιδεες σας και να με κατευθυνετε σε καπια site η μαγαζια? Μενω στη Θεσσαλονικη.

Ο υπολογιστης μου αυτη τη στιγμη εχει τα εξεις:

AMD Athlon 64x2 3.01GH CPU

Asus M2N Motherboard

4GΒ RAM DDR2

GT440 DDR5 1GB Graphic Card (ειχα την 8500 αλλα αλλαξα και εβαλα την 5670,μετα αυτη χαλασε και την αλλαξα με την 440)

450 Watt PS

500GB HD

Και οθονη μια παλια απο τις παχιες :D

Τωρα θελω να παρω η κομματι κομματι η εναν ετοιμο μεταχειρισμενο υπολογιστη απο τα παλια,κατι που μεχρι και σημερα θα ειναι πολυ καλυτερο απο αυτο που εχω.

Και απο τα review που εχω διαβασει ειμαι 100% σιγουρος οτι κατι παλιο αλλα high end της εποχης εκεινης θα ειναι πολυ μα πολυ καλυτερο απο αυτο που εχω εγω σημερα η απο κατι φτηνο και νεο που θα αγοραζα σημερα..

Ο στοχος μου ειναι να εχω 2 υπολογιστες,αυτον που εχω τωρα και εναν ακομα που θα μαζεψω με παλια καλα εξαρτηματα.

Και για οθονη θα δουμε,αν μαζεψω την κεντρικη και μου ερθει φτηνα τοτε ισως παρω μια νεα οθονη για τον δευτερο Η/Υ

Μπορειτε να με βοηθησετε? Thanks :D

Δημοσ.

Δηλαδή φίλε μου ποιό ακριβώς είναι το max. budget σου;

Χρειάζεσαι και περιφερειακά(πληκτ.,ποντ.,ηχεία);

200-250 Ευρω το πολυ μονο για κεντρικη μοναδα,αλλα πραγματικα εχω φιλους απο εξωτερικο που αγορασαν τετοια εξαρτηματα..ΤΖΑΜΠΑ... Οχι τα περιφερειακα τα εχω,ειναι και πανφτηνα αν θελω τπτ αργοτερα,μονο για κεντρικη μοναδα σας ρωταω. Thanks ;]

Δημοσ.

Δεν ξέρω τις απαιτήσεις του Aion, απλά μερικές σκέψεις κάνω.

Μην είσαι σίγουρος ότι κάτι παλιό high end θα είναι σίγουρα καλύτερο. Σκέψου μόνο τί ρεύμα καταναλώνει η 8800 ultra και τί η 440. Για να μην υπολογίσουμε ότι το παλιό hardware δεν χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες (πχ DirectX). Το νεώτερο hardware, ακόμη και αν δεν είναι γρηγορότερο, είναι πιο "ραφιναρισμένο",πιο αποδοτικό. Η 8800 ultra δεν είναι και τόσο γρηγορότερη από την 440 σου. Τώρα αν μπορείς πράγματι να την βρεις €20, αλλάζειτο θέμα.

Για εμένα δεν αξίζει ο κόπος να συλλέξεις κομμάτι-κομμάτι παλιά πράγματα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα έτοιμο μεταχειρισμένο μηχάνημα από τις αγγελίες που να είναι ελαφρά καλύτερο από το δικό σου.

Δημοσ.

Kοίτα αυτό http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/fullpc/51147-bargain-pc-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CE%B5%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CE%B9/ ,αν του βάλεις και μια καλύτερη κάρτα γραφικών(π.χ μια 4850 μεταχειρισμένη με 40-50 ευρώ) θά'ναι μια χαρά.

Αυτο ειναι οντως πανφτηνο,απλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι καν καλυτερο απο αυτο που εχω,παντως δεν μου φαινεται και πολυ καλυτερο,αλλα ναι ειναι πολυ φτηνο.

Φιλε Voodooman οι περισσοτεροι ανθρωποι στην ελλαδα πουλανε τα μεταχειρισμενα πισι με 400-500 ευρω επειδη αυτοι καποτε πληρωσανε 1100 ευρω στον κοτσοβολο για κατι που αν το μαζευαν οι ιδιοι θα πληρωναν 600 ευρω. Οποτε αυτος ειναι και ο κυριος λογος που θελω κομματι κομματι.

Δημοσ.

Kαλημέρα φίλε TRILOBYTER. Αυτό που λες ότι το παλιό high end είναι καλύτερο από τα σημερινά mid range συστήματα δεν είναι τελείως λάθος μεν αλλά πρέπει να μπουν κάποια χρονικά όρια. Ας πούμε ένας υπολογιστής του 2007 και 10.000 ευρώ να είχε κοστίσει τότε δεν είναι επουδενί καλύτερος από έναν σημερινό του 500αρικου. Όπως σου είπαν και άλλα παιδιά οι τεχνολογίες αλλά και το software αλλάζουν πολυ γρήγορα. Η λογική σου θα είχε περισσότερη βάση στα αυτοκίνητα (και πάλι όχι με απόλυτο τρόπο). Το pc σου είναι μια χαρά btw. Αν θέλεις να αναβαθμίσεις και δίνεις μέχρι 250 ευρώ μπορείς να δεις και μια τέτοια λύση:

Επεξεργαστής: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/A6-X4-3650-s-FM1-2-6-GHz-4-MB-A6-X4-3650-s-FM1-2-6-G.htm

Μητρική: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-A75M-D2H-s-FM1-DDR3-AMD-A75-A75M-D2H.htm

Μνήμη: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600-Kit%C2%A0.htm

235 ευρώ.

Δημοσ.

Kαλημέρα φίλε TRILOBYTER. Αυτό που λες ότι το παλιό high end είναι καλύτερο από τα σημερινά mid range συστήματα δεν είναι τελείως λάθος μεν αλλά πρέπει να μπουν κάποια χρονικά όρια. Ας πούμε ένας υπολογιστής του 2007 και 10.000 ευρώ να είχε κοστίσει τότε δεν είναι επουδενί καλύτερος από έναν σημερινό του 500αρικου. Όπως σου είπαν και άλλα παιδιά οι τεχνολογίες αλλά και το software αλλάζουν πολυ γρήγορα. Η λογική σου θα είχε περισσότερη βάση στα αυτοκίνητα (και πάλι όχι με απόλυτο τρόπο). Το pc σου είναι μια χαρά btw. Αν θέλεις να αναβαθμίσεις και δίνεις μέχρι 250 ευρώ μπορείς να δεις και μια τέτοια λύση:

Επεξεργαστής: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/A6-X4-3650-s-FM1-2-6-GHz-4-MB-A6-X4-3650-s-FM1-2-6-G.htm

Μητρική: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-A75M-D2H-s-FM1-DDR3-AMD-A75-A75M-D2H.htm

Μνήμη: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600-Kit%C2%A0.htm

235 ευρώ.

Οντως,απλα αν βρω φτηνα high end εξαρτηματα,τοτε πιστευω αξιζει,ενα φιλαρακι εκανε πισι με 120 δολλαρια στην αμερικη και ειδα βιντεακια του στο αιον,πολυ καλυτερα απο τα δικα μου,καθολου graphic lag. Επισης και να βαλω αυτα που μου δειχνεις παλι δεν θα ειναι πολυ καλα γιατι η καρτα γραφικων μου δεν ειναι για παιχνιδια,kati vice city nfs underground κλπ τα παιζει καλα αλλα στο αιον..εμμ οχι και τοσο. Τα fps μου ειναι χαλια. Φυσικα φταιει ολο το πακετο αλλα οπως και να το κανουμε η καρτα μου δεν ειναι καλη. Επισης οπως ειπα προηγουμενως θελω να εχω 2 πισι γιατι ειμαστε 2 ατομα που παιζουμε,εμενα δεν με πειραζει το πισι που εχω μου φτανει,απλα θελω αλλο ενα καλυτερο απο αυτο που ειδη εχω,και δεν γουσταρω να δωσω λεφτα για νεα εξαρτηματα και γενικα νεο πισι επειδη τα λεφτα μου δεν φτανουνε για κατι πραγματικα καλο,και με τα λεφτα που μπορω να διαθεσω θα παρω κατι μαπα,οποτε ψαχνω εναλλακτικη λυση στα παλια high end..

Δημοσ.

O επεξεργαστής που σου προτείνω έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών οπότε δεν θα κρατήσεις αυτήν που έχεις. Απ ότι βλέπω τις απαιτήσεις του aion, θα το παίζεις πολύ καλά. Ποιά είναι η ανάλυση της οθόνης σου?

Δημοσ.

O επεξεργαστής που σου προτείνω έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών οπότε δεν θα κρατήσεις αυτήν που έχεις. Απ ότι βλέπω τις απαιτήσεις του aion, θα το παίζεις πολύ καλά. Ποιά είναι η ανάλυση της οθόνης σου?

HD 6530D. ναι δεν το ειδα,απλα μου φαινεται παραξενο που εχει τοσο ισχυρη καρτα μεσα ο.ο

Η οθονη μου μεχρι 1240 αλλα εγω παιζω στα 1024,εμενα δεν με ενδιαφερει η αναλυση,εμενα με ενδιαφερει να μην κολλαει το παιχνιδι οταν εχει πολυ κοσμο η οταν ανοιγουνε τα npc.

Συγκριτικα ποσο καλυτερη ειναι η HD 6530D απο αυτην που εχω?

PS: οι απαιτησεις του αιον δεν εχουνε καμια σχεση με την πραγματικοτιτα,εκει λεει μονο τι θες για να ανοιξει το παιχνιδι,δεν σου λεει οτι αν εχει 60 ατομα γυρω σου ουτε να κουνησεις το ποντικι δεν θα μπορεις με τις απαιτησεις που εχει εκει. Να φαντασεις με την 8500 που ειχα δεν μπορουσα να παιξω,με το ζορι.

Δημοσ.

To pc σου ειναι "μια χαρα" για το aion , αλλα πρεπει να αγορασεις μια οθονη γιατι με αυτη που εχεις δεν μπορεις να παιξεις game ... Εφοσον αλλαξεις οθονη με ενα φορματ στον δισκο + εγκατασταση του Game + κλεισιμο εφαρμογων/υπηρεσιων + μια καλη συνδεση internet θα εισαι οκ ...

Αν παιζεις σε usa server θα εχεις delay/lag σε mass pvp απο τον server ασχετος με τι pc παιζεις ...

*Δες σε τι συχνοτητα τρεχουν οι ram ...

Δημοσ.

To pc σου ειναι "μια χαρα" για το aion , αλλα πρεπει να αγορασεις μια οθονη γιατι με αυτη που εχεις δεν μπορεις να παιξεις game ... Εφοσον αλλαξεις οθονη με ενα φορματ στον δισκο + εγκατασταση του Game + κλεισιμο εφαρμογων/υπηρεσιων + μια καλη συνδεση internet θα εισαι οκ ...

Αν παιζεις σε usa server θα εχεις delay/lag σε mass pvp απο τον server ασχετος με τι pc παιζεις ...

*Δες σε τι συχνοτητα τρεχουν οι ram ...

Delay ενταξει μακρια απο τον σερβερ ειμαι,αλλα το graphic lag ειναι καθαρα λογω του πισι μου,δεν πιστευω να φταιει η οθονη. Τι εννοεις συχνοτητα των ραμ? Επισης οταν λες καλη συνδεση ιντερνετ?

Δημοσ.

TRILOBYTERνα ξεκαθαρίσουμε κάτι, αν κατάλαβα καλά θέλεις ένα δεύτερο pc όχι να αναβαθμίσεις το υπάρχον, έτσι δεν είναι;

Δημοσ.

TRILOBYTERνα ξεκαθαρίσουμε κάτι, αν κατάλαβα καλά θέλεις ένα δεύτερο pc όχι να αναβαθμίσεις το υπάρχον, έτσι δεν είναι;

Ναι ναι... ενα δευτερο θελω..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...