haHa Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Γενικώς θα έλεγα πως το σημείο της προσθήκης δευτερου εσωτερικου δίσκου είναι γκρίζο. Δεν χάνεις την εγγύηση αν το ανοίξεις,.... Την χανεις. Το γραφει εδω: This warranty does not apply:(e) to a product or part that has been modified to alter functionality or capability without the written permission of Apple; http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=13946 You may install memory (RAM, VRAM), and other customer-installable parts without voiding your Apple warranty. Apple's warranty states: "This warranty does not apply...if the product has been modified without the written permission of Apple..."
Heatspreader Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 είναι τόσο δύσκολο όσο το να σφάζεις λάπτοπ υπάρχουν 5,6 βήματα βασικά για ότι και να κατσαβιδιαζεις τώρα για αυτούς που έχουν φοβίες και ανασφαλείες θα τι έχουν είτε pc λέγεται είτε imac οποιανου ποιανουν τα χερια θα την βρει την λύση, υπάρχει και άφθονη βοήθεια με βίντεο και φωτογραφικό υλικό στο ιντερνετ στο pc είναι πιο δύσκολο αυτό γιατί είναι τόσες πολλές οι προτάσεις και οι παραλλαγές τους... όπως είπε και ο kgian δεν είναι καθόλου δύσκολο να το μοντάρεις .... ούτε δύσκολο στο να ξεβιδώσει είναι ούτε τίποτα... απλά θέλει άλλου είδους κατσαβίδι - Torx - Τώρα το θέμα της εγγύησης δεν το γνωρίζω..μάλλον δεν παίζει πρόβλημα.. Επίσης με τον ssd για να αποφύγεις προβλήματα με θερμοκρασίες και ανεμιστηρια .. θέλει script στον automator - όπως και το trim (εκτός αν έχει καλό Garbage Collector) πάλι με μερικές εντολές στο terminal ενεργοποιείται.. λυσάξατε, δεν είναι δύσκολο 4 βίδες είναι!!!!! Ο iMac ανοίξει με βεντούζες. Είναι εξαιρετικά λεπτεπίλεπτη δουλειά. Δεν έχεις όσο χώρο θες για να δουλέψεις στο μηχάνημα. Το Hardware στο εσωτερικό του Mac, είναι το ένα πάνω στο άλλο. Καμία σχέση το ότι κάποιος μπορεί να λύνει και να δένει ένα PC με κλειστά τα μάτια με το να βάλει χέρι σ' έναν iMac. Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, για τι θερμοκρασίες μιλάμε ακριβώς; Για να αποφύγεις πρόβλημα με θερμοκρασία και ανεμιστήρες θέλεις απλά το κατάλληλο καλώδιο και όχι απλά να παρεις τροφοδοσία από τον εγκατεστημένο σκληρό. Που; Στο iMac; Οι διαφορες στο να βαλεις 2ο δισκο στον iMac σε σχεση με το να εβαζες εναν 2ο σκληρο δισκο σε ενα pc ειναι: α) αν το κανεις μονος σου, χανεται η εγγυηση β) αν το πας να στο κανουν στο service ειναι πολυ ακριβοτερο(πανω απο 100€ χωρις το κοστος του σκηρου δισκου) απο οτι αν πηγαινες το pc για να σου κανουν εγκατασταση 2ου σκληρου δισκου γ) αν το κανεις μονος σου, χρειαζεσαι πατεντες(μιας και δεν εχει το kit) για να στηριξεις τον δευτερο σκληρο δισκο. δ) ειναι πολυ πιο δυσκολο και χρονοβορο να το αλλαξεις μονος σου. Σε ενα pc ειναι 2 λεπτα διαδικασια η προσθηκη δευτερου δισκου. Τελος, υπαρχουν και θεματακια με τους ανεμιστηρες και χρειαζεται ο χρηστης να καταφυγει σε καποιες λυσεις.(μερικες ειναι μπακαλικες-ημιμετρα, οπως το automator script) Έτσι ακριβώς. Για τους ανεμιστήρες δεν μπορώ να καταλάβω και τις θερμοκρασίες. Για iMac δεν μιλάμε; Παιδιά δεν είχα ποτέ mac αλλά θα προσπαθήσω να κάνω μια προσέγγιση ελπίζω αντικειμενική: Πρώτο δεδομένο: Το hardware του mac υπολείπεται αρκετά στα χαρτιά σε σχέση με ένα pc ίδιου και μικρότερου κόστους. Δεύτερο δεδομένο: Από τότε που η apple εγκατέλειψε την κλειστή πλατφόρμα των power pc, οι συγκρίσεις στο hardware γινονται άμεσα. Τρίτο δεδομένο: Παρότι ισχύουν τα παραπάνω, οι mac δεν υστερούσαν σε επιδόσεις λόγω του λειτουργικού τους που εκμεταλλεύονταν καλύτερα το hardware. Τέταρτο δεδομένο: To παραπάνω πλεονέκτημα των mac αν δεν εξανεμίστηκε, σίγουρα μειώθηκε με την εμφάνιση των windows 7. Σίγουρα δεν είναι καλύτερο από το MacOS αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό φαίνεται στη δουλειά του τελικού χρήστη Ειδικά το imac είναι ένα προϊόν που ενσωματώνει επαναστατική σχεδίαση η οποία αντικατοπτρίζεται και στην τελική τιμή. Υπάρχουν και άλλα all in one pc αλλά το imac ξεχωρίζει, δεν είναι τυχαίο. Τα Windows Seven είναι ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό. Το Lion δεν είναι. Δηλαδή αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί η Microsoft είναι πιο σταθερή αυτή τη στιγμή και έχει κάτι πιο σωστό. Οι ευκολίες βέβαια που υπάρχουν στο Lion, όπως ο συγχρονισμός με ότι Apple συσκευή έχεις, τα έξυπνα πραγματάκια που κάνει το λειτουργικό, καθώς και το απλό περιβάλλον εργασίας, είναι πράγματα που ξεχωρίζουν.
haHa Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, για τι θερμοκρασίες μιλάμε ακριβώς; Που; Στο iMac; Έτσι ακριβώς. Για τους ανεμιστήρες δεν μπορώ να καταλάβω και τις θερμοκρασίες. Για iMac δεν μιλάμε; Οταν στον iMac αλλαξεις σκληρο και βαλεις δικος σου σκληρο δισκο, τοτε οι ανεμιστηρες κανουν οτι θελουν και γυρνανε σαν τρελοι.. Υπαρχουν διαφορες λυσεις(μερικες μπακαλικες-ημιμετρα οπως το automator script), η καλυτερη ειναι αυτη που προτεινε ο kgian.
Heatspreader Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Α, Ok. Έτσι όπως ειπώθηκε, ήταν σαν να ανεβαίνει η θερμοκρασία, λόγω του SSD. Είναι θέμα "BIOS" με λίγα λόγια. Φυσικά και το Automator είναι μπακάλικη λύση. Ανατρίχιασα μόνο που το διάβασα. Παρόλα αυτά, εμπιστεύεστε τον υπάλληλο του Systemgraph (για παράδειγμα) να βάλει SSD στο iMac; Πρέπει να λυθούν αρκετά πράγματα. Και αν πει σε κάτι δεν βαριέσαι; Λίγα λεφτά φαντάζομαι ότι παίρνουν και εκεί...
kgian Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 H οθόνη ανοίγει πανεύκολα χωρίς βεντούζες, ορίστε ένα βιντεάκι που τράβηξα μόλις τώρα, την άνοιξα με το ένα χέρι και στο άλλο κρατούσα το κινητό... http://www.youtube.com/watch?v=4YEquVg9qwc&feature=youtu.be
Heatspreader Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Τέλος πάντων, το λιγότερο είναι αυτό.
zeke Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Οταν στον iMac αλλαξεις σκληρο και βαλεις δικος σου σκληρο δισκο, τοτε οι ανεμιστηρες κανουν οτι θελουν και γυρνανε σαν τρελοι.. Υπαρχουν διαφορες λυσεις(μερικες μπακαλικες-ημιμετρα οπως το automator script), η καλυτερη ειναι αυτη που προτεινε ο kgian. Πάντως στο δικό μου γύρναγε μόνο του σκληρού που αφαίρεσα.. οι υπολοιποι έπαιζαν κάτω απο 1000στροφές. το script στον automator γιατί είναι μπακαλίστικο? επειδή του γράφεις μια εντολή με το που ξεκινάει το mac και δουλεύει απο πίσω δεσμεύοντας μερικά kb στην μνήμη..? Το κακό που είναι? Απ΄το να "ξηλώσεις" ολόκληρη την mobo για να αλλάξεις καλωδιο...
Heatspreader Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Γιατί είναι μπακαλίστικο; Γιατί σκοπός ενός αντικειμένου δεν είναι απλά να δουλεύει. Είναι ωραίο να δουλεύει και με όμορφο τρόπο. Ειδικά ότι μιλάμε για κλειστά όμορφα και τακτοποιημένα πράγματα όπως είναι ένας iMac. Ποιος είσαι εσύ και εγώ που θα αλλάξω τη λειτουργία ενός μηχανήματος που τόσο ακριβά έχουμε πληρώσει για να δουλεύει σωστά με έναν τρόπο που δεν είναι αυτός που έχει ορίσει ο κατασκευαστής; Από τη στιγμή που η Apple σου επιτρέπει να βάλεις SSD επίσημα τότε πρέπει να το κάνεις σωστά. Βάζεις το καλώδιο λοιπόν όπως πρέπει και είσαι μια χαρά. Πριν γιατί δεν χρειαζόταν η πατέντα με το automator; Ούτε και τώρα χρειάζεται.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Ποιος είσαι εσύ και εγώ που θα αλλάξω τη λειτουργία ενός μηχανήματος που τόσο ακριβά έχουμε πληρώσει για να δουλεύει σωστά με έναν τρόπο που δεν είναι αυτός που έχει ορίσει ο κατασκευαστής; Προσυπογράφω κάθε λέξη. +1
Κomos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 εγώ πάλι βλέπω ότι ο mac user απλα δεν τον νοιάζει πως σφάζεται το μηχάνημα είτε γιατί δεν γουστάρει να αναβαθμίσει (Αφού κάνει μια χαρα την δουλεια του) είτε γιατί έχει φραγκα και τα σκάει για σερβις, όπως τα έσκασε για την αγορα σίγουρα ο έμπειρος ο χρηστης κάνει πολλά εγώ ας πούμε δούλευα κοντα 2 χρονια mac os χωρίς να έχω mac (hackintosh) και έσφαζα το pc μου και έβαζα έβγαζα δίσκους μνήμες κάρτες κλπ και τώρα τα ιδια κάνω απλα δεν ασχολουμε με το αν και γιατί κάνει θόρυβο το φουρφούρι και πως να το φτιάξω/αλλαξω έχω το μηχάνημα που έχω και πριν τα 3 χρονια θα το πουλήσω με ότι υπόλοιπο εγγύησης έχει θα βάλω και την διαφορα και θα πάρω το νέο αν δεν έχω λεφτά κρατάω αυτό που έχω και όταν χαλάσει το φτιάχνω μονος μου ξανά λέω επειδή τον άνοιξα από περιεργια είναι όσο δύσκολο είναι να ανοίξεις λάπτοπ και στο λάπτοπ είναι πάλι το ένα πάνω στο άλλο, και πρέπει να βγάζεις και το πληκτρολόγιο τουλάχιστον εδώ βγαίνει η οθόνη αρκετά ευκολότερα
Heatspreader Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 @Δεινόσαυρος Χαίρομαι που συμφωνείς. Είναι γενικά μία φιλοσοφία όλο αυτό. Από μικρός μέχρι και τώρα, θυμάμαι πως το Playstation ήθελα να είναι σε ραφάκι ίσια και καθαρό. Ήθελα να βλέπω την κονσόλα να δουλεύει και να χαίρομαι. Αντίθετα αρκετή φίλοι μου είχαν την κονσόλα στο πάτωμα, στραβά, σαν πρόχειρα βαλμένη. Την χρησιμοποιούσαν δηλαδή μόνο και μόνο για να παίξουν. Σαν εργαλείο. Σαν μία συσκευή που απεικονίζει σε μία οθόνη και δέχεται εντολές από το ενσύρματο χειριστήριο. Σημείωση: Έχω ακόμα και το Playstation 1, αλλά και το 2. Το πρώτο έχει παίξει πολλές ώρες. Το είχα λιώσει. Δουλεύει απροβλημάτιστα. Αντίθετα στους φίλους μου, που είχαν αλλάξει τουλάχιστον 2, δεν παίζουν. Σίγουρα μπορεί να χαλάσει κάτι και σε κάποιον που το προσέχει πολύ. Αν είσαι ημιάγριος όμως, έχει περισσότερες πιθανότητες να το χαλάσεις. Πρέπει να αγαπάς τα πράγματα σου και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν. Να τα σέβεσαι! @Κomos Είναι μεγάλη μαγκιά που έχεις βάλει OSX σε PC πράγματι. Δεν μπορείς όμως να έχεις το Support της Apple. Ότι Updates βγουν να τα βάλεις κλπ. Αν σου δουλεύει άπταιστα είσαι από τους λίγους και τους τυχερούς. Είναι ας πούμε κρίμα να βάζεις το HDMI και να παγώνει το σύστημα. Δεν με νοιάζει πως σφάζεται το μηχάνημα, γιατί πρόκειται για ένα μηχάνημα που δεν αναβαθμίζεται. Παίρνεις ένα κλειστό πράγμα τόσο σε Hardware, όσο και σε λειτουργικό. Κλειστό όσο δεν πάει όπως και ο πρώτος Mac! Αυτό αρέσει. Δίνει την αίσθηση της τάξης και της ασφάλειας. Είμαι έμπειρος χρήστης στα PC και κάνω ότι θέλω σε αυτό. Χαίρομαι και μου αρέσει πολύ. Μου αρέσει όμως και η ανακούφιση και η αίγλη που σου αφήνει το All in one μηχάνημα.
zeke Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Από τη στιγμή που η Apple σου επιτρέπει να βάλεις SSD επίσημα τότε πρέπει να το κάνεις σωστά. Βάζεις το καλώδιο λοιπόν όπως πρέπει και είσαι μια χαρά. Πριν γιατί δεν χρειαζόταν η πατέντα με το automator; Ούτε και τώρα χρειάζεται. Προφανώς στα παλαιότερα μηχανήματα της apple υπηρχε ο σένσορας και μπορούσες να τον μοντάρεις.. Μια πατέντα είναι η παρακάτω που μπορείς να φτιάξεις τον σένσορα για temp http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=de&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.gravis.de%2Fblog%2Fimac-2011-freie-festplattenwahl-dank-gravis-cbreeze%2F&act=url οπότε το να αλλάξεις ενα καλώδιο δεν ισχύει.. απ'όσο έψαξα.. ορίστε και το link http://www.hardmac.com/news/2011/05/14/it-is-currently-impossible-to-replace-the-hard-drive-of-the-2011-imac
Δεινόσαυρος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 @Δεινόσαυρος Χαίρομαι που συμφωνείς. Είναι γενικά μία φιλοσοφία όλο αυτό. Από μικρός μέχρι και τώρα, θυμάμαι πως το Playstation ήθελα να είναι σε ραφάκι ίσια και καθαρό. Ήθελα να βλέπω την κονσόλα να δουλεύει και να χαίρομαι. Αντίθετα αρκετή φίλοι μου είχαν την κονσόλα στο πάτωμα, στραβά, σαν πρόχειρα βαλμένη. Την χρησιμοποιούσαν δηλαδή μόνο και μόνο για να παίξουν. Σαν εργαλείο. Σαν μία συσκευή που απεικονίζει σε μία οθόνη και δέχεται εντολές από το ενσύρματο χειριστήριο. Βεβαίως και είναι φιλοσοφία και την ενστερνίζομαι απόλυτα. Ποτέ δεν είχα την τύχη (=λεφτά) να πάρω mac αλλα θα το κάνω κάμια στιγμή με ένα φτηνό macbook. Το κατσαβίδιασμα έχει την χάρη του αλλά ως πότε? Όλα κάποτε τελειώνουν και περνώντας τα χρόνια κοιτάς αλλά πράγματα. Αν και πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν ισχύει pc = κατσαβίδιασμα. Μπορείς να το στήσεις και να μην το πειράξεις ποτέ. Μια χαρά θα δουλεύει αν το προσέχεις.
haHa Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Πάντως στο δικό μου γύρναγε μόνο του σκληρού που αφαίρεσα.. οι υπολοιποι έπαιζαν κάτω απο 1000στροφές. το script στον automator γιατί είναι μπακαλίστικο? επειδή του γράφεις μια εντολή με το που ξεκινάει το mac και δουλεύει απο πίσω δεσμεύοντας μερικά kb στην μνήμη..? Το κακό που είναι? Απ΄το να "ξηλώσεις" ολόκληρη την mobo για να αλλάξεις καλωδιο... Μονο του σκληρου το ανεμιστηρακι ειναι που γυρναει σαν τρελο οταν αλλαξεις σκληρο μονος σου. Γιατι ειναι μπακαλιστικο το script στον automator? Κανονικα αυτη ερωτηση δεν χρηζει απαντησης, ειναι αυταποδεικτη!! (hardware προβλημα που "λυνεται" με software, οποτε εξαρταται απο αυτο) Αλλα ας σκεφτουμε 1-2 περιπτωσεις που το script στον automator δεν κανει τιποτα: γιατι το script τρεχει μονο οταν φορτωθει το Mac Os X που εχεις βαλει το script. Κατα την εγκατασταση καινουριου mac os x, κατα την λειτουργια των Windows ή Linux σε native περιβαλλον, δεν τρεχει το script και το ανεμιστηρακι δουλευει σαν τρελο. Για αυτο ειναι μπακαλιστικο.
zeke Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 haHa έδωσα απάντηση παραπάνω - τσέκαρε την από την άλλη αγοράζεις mac για να κάνεις bootcamp με windows? ΕΛΕΟΣ.... πετάς vmware αν στην τελική θές windows 7 ή linux..
Προτεινόμενες αναρτήσεις