Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους

Καταρχάς έχω καινούργια (κάτι μήνες) κάρτα γραφικών! GeForce GT 430! παρατηρώ τη θερμοκρασία της και ανεβαίνει σε 1(!) ώρα-χωρίς να κάνω τίποτα- στους 100(!) βαθμούς κελσίου... με συνέπεια να κρασάρει ο υπολογιστής! να σβήνει η οθόνη "no signal" (βασικά παραμένει ανοιχτός), να κολλάει ο ήχος και να πατάω το κουμπί για να κλείσει... όταν είμαι σε εφαρμογή το κάνει γρηγορότερα!

τι μου προτείνετε? μπορεί να με βοηθήσει κανείς???

ΥΓ πως μπορώ να τεστάρω τι συμβαίνει? αν φταίει η κάρτα γραφικών ή το μάδερμπορντ???πως μπορώ να τεστάρω τa hardware με αξιοπιστία? (παρεπιπτόντως η προηγούμενη κάρτα μου, μάλλον κάηκε)

σας ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ.

-Τσέκαρε αν δεν γυρνάει ο ανεμιστήρας της ή αν κάνει κάποιο περίεργο θόρυβο.

-Βγάλε την έξω (την κάρτα πάντα) και καθάρησέ την από σκόνη που μάλλον θα έχει αρκετή (εγώ χρησιμοποιώ μπατονέτες).

-κατέβασε το MSI Afterburner (τσαμπέ είναι) όπου μπορείς να δεις αναλυτικά τις στροφές του ανεμιστήρα για διάγνωση, αλλά και να ρυθμίσεις τις στροφές του ανάλογο με την άνοδο της θερμορκασίας της κάρτας.

Αυτά σε πρώτη φάση και βλέπουμε.

Δημοσ.

-Τσέκαρε αν δεν γυρνάει ο ανεμιστήρας της ή αν κάνει κάποιο περίεργο θόρυβο.

-Βγάλε την έξω (την κάρτα πάντα) και καθάρησέ την από σκόνη που μάλλον θα έχει αρκετή (εγώ χρησιμοποιώ μπατονέτες).

-κατέβασε το MSI Afterburner (τσαμπέ είναι) όπου μπορείς να δεις αναλυτικά τις στροφές του ανεμιστήρα για διάγνωση, αλλά και να ρυθμίσεις τις στροφές του ανάλογο με την άνοδο της θερμορκασίας της κάρτας.

Αυτά σε πρώτη φάση και βλέπουμε.

την έχω καθαρίσει την κάρτα ήδη φίλε μου, σε ευχαριστώ πάντως! το msi που λες κάνει και test στα υπόλοιπα hardware που έχω πάνω για τυχόν προβλήματα? σε ρωτάω γιατί η κάρτα (γραφικών) έχει το evga precision που δίνει στοιχεία για τις στροφές του ανεμιστήρα! να σε ρωτήσω κάτι άλλο, υπάρχει περίπτωση να φταίει το μάδερμπορντ για αυτό? γιατί την προηγούμενη κάρτα (το καλοκαίρι την άλλαξα) την είχε κάψει...!

Δημοσ.

την έχω καθαρίσει την κάρτα ήδη φίλε μου, σε ευχαριστώ πάντως! το msi που λες κάνει και test στα υπόλοιπα hardware που έχω πάνω για τυχόν προβλήματα? σε ρωτάω γιατί η κάρτα (γραφικών) έχει το evga precision που δίνει στοιχεία για τις στροφές του ανεμιστήρα! να σε ρωτήσω κάτι άλλο, υπάρχει περίπτωση να φταίει το μάδερμπορντ για αυτό? γιατί την προηγούμενη κάρτα (το καλοκαίρι την άλλαξα) την είχε κάψει...!

Μία μητρική δεν νομίζω ότι μπορεί να κάψει κάρτα εύκολα, το τροφοδοτικό πιο πιθανό είναι. Τι μάρκα/μοντέλο είναι και ποιά ήταν η προηγούμενή σου κάρτα? Επίσης έχεις κανένα ανεμιστηράκι στο κουτί για σωστό airflow?

Δημοσ.

Μία μητρική δεν νομίζω ότι μπορεί να κάψει κάρτα εύκολα, το τροφοδοτικό πιο πιθανό είναι. Τι μάρκα/μοντέλο είναι και ποιά ήταν η προηγούμενή σου κάρτα? Επίσης έχεις κανένα ανεμιστηράκι στο κουτί για σωστό airflow?

Το τροφοδοτικό είναι tagan 850. απο ανεμιστηράκια έχω 3 μέσα!

Δημοσ.

Με GPUz παρατήρησε χρονισμούς , θερμοκρασίες , gpu usage και στροφές ανεμιστήρα. Μήπως τρέχει κάτι στο παρασκήνιο και σου ανεβάζει θερμοκρασία. Αν το evga precision μεταβάλλει στροφές ανεμιστήρα , πρόσεξε τη λειτουργία του μήπως φταίει τελικά αυτό. Σε επίπεδο hardware τσέκαρε αν η ψύκτρα πατά καλά στην κάρτα.

Δημοσ.

Ειχα και εγω προβλημα με την θερμοκρασια της καρτας μου και αυτο που εκανα ηταν να την ανοιξω , αλλαζοντας την παστα του επεξεργαστη της .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...