Tempor Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Παιδιά, ανάμεσα σε διάφορες μάρκες φακών από καταστήματα οπτικών για φακό με φίλτρο μπλε ακτινοβολίας και gunnar έχετε κάποια εμπειρία τι θα ταν καλύτερο για χρήση να μην κουράζονται τα μάτια, όχι sharper contrast και τέτοια... Προτεινω φακο. Οι οικονομικοτεροι ειναι οι hoya αν δε κανω λαθος χωρις να σημαινει οτι δεν ειναι καλοι. Ειναι ομως αρκετα πιο ακριβοι απο γκαναρ.
MySt3R10uSs Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Με εδνιαφέρει και εμένα επειδή μετά από αρκετή ωρα χρήσης του Η/Υ βλέπω κάπως θολά και τσούζουν τα ματια μου και φυσικά κοκκινίζουν... Άμα πάω σε ένα κατάστημα με οπτικά γυαλιά κλπ. λέτε να έχουν και να αξίζουν? Δεν θέλω να δώσω πολλά € ,αντε μέχρι ένα 50άρι,αλλα το θέμα είναι άμα θα κάνει δουλειά...
cthulhucarbide Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Εμένα δεν θα έλεγα ότι τσούζουν ούτε κοκκινήζουν αλλά το βράδυ δυσκολεύομαι να κοιμηθώ. Κάνω πολύωρη χρήση, χωρίς να ξέρω αν φταίει αυτό βέβαια. Έβαλα αυτό το πρόγραμμα το flux που προτάθηκε στην προηγούμενη σελίδα και βλέπουμε
santana99 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Πέρα από τις ρυθμίσεις της οθόνης και τα διαλείμματα ένα φίλτρο μπλε ακτινοβολίας μόνο καλό κάνει. Καταρχήν στον φίλο πιο πάνω με 50άρι δεν βρίσκεις... 80+ παίζουν οι φακοί για τέτοια δουλειά. Επιπλέον Tempor, είδα πριν λίγο αυτό το βίντεο της εν λογο εταιρίας βέβαια Παίζουν και οι φακοί Tokai TBC http://www.tokai.be/tokai-blue-coating-tbc/
bedazzled Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Παιδιά έβαλα κι εγώ αυτό το πρόγραμμα, αλλά παρατήρησα ότι με την επιλογή απενεργοποίησης που έχει για 1 ώρα τα χρώματα είναι κάπως ξεθωριασμένα και φτιάχνει μόνο με reboot, χωρίς να εκκινεί το πρόγραμμα. Καμία λύση; Το έχει παρατηρήσει άλλος;
Dannie Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να χαμηλώσεις τον φωτισμό την οθόνης. Μετά είναι το να κάνεις συχνά διαλείμματα να φεύγει το μάτι από την οθόνη και να χαλαρώνεις. Το flux που είπε ο φίλος παραπάνω είναι πολύ καλό για τις βραδινές ώρες, αλλάζει την θερμοκρασία χρώματος για να μην κοιτάζεις λευκό φως στην οθόνη που μπορεί να επηρεάζει τον ύπνο σου. Σωστα συχνα διαλειματα και σε αυτα να κοιταζεις προς καποια πλευρα που μπορεις να βλεπεις μακρια(οφθαλμιατρος μου το ειχε πει).
Tempor Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Επιπλέον Tempor, είδα πριν λίγο αυτό το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=n9mk9xRFot4 της εν λογο εταιρίας βέβαια Παίζουν και οι φακοί Tokai TBC http://www.tokai.be/tokai-blue-coating-tbc/ Δεν αποκλειεται τα γκαναρ να ειναι πιο ξεκουραστα αλλα επειδη ειναι κιτρινα θα επηρεαζει τα χρωματα που θα βλεπεις στην οθονη.
zio10 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Κάτι universal φτηνά γυαλιά που πουλάνε πλανόδιοι, Κινέζοι κλπ λογικά είναι επικίνδυνα ε;
santana99 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 zio10 ναι φίλε μακρυά, είτε είναι φίλτρο για μπλε φως, είτε είναι για γυαλιά ηλίου. Στην 2η περίπτωση συγκεκριμένα λόγο του σκοτεινού φακού ανοίγει η κόρη του ματιού και μπαίνει περισσότερο φως μέσα επειδή δεν έχει φίλτρο uv στην πραγματικότητα. Καλύτερα κανα ζευγάρι "φτηνό" από κάποια γνωστή αλυσίδα οπτικών. Τελικά παράγγειλα τα gunnar μιας και μου τα πρότεινε και ένας φίλος του τα χρησιμοποιεί χρόνια τώρα... Η εναλλακτική θα ήταν κάποιος φακός εταιρίας nikkon, tokai κτλ. 1
marios46 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Αξιζει λετε να παω σε γυαλια μυωπίας με φιλτρο για την μπλε ακτινοβολια? Ειδε διαφορα καποιος που τα χρησιμοποιησε?
Pinball1 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Πέρα από τις ρυθμίσεις της οθόνης και τα διαλείμματα ένα φίλτρο μπλε ακτινοβολίας μόνο καλό κάνει. Καταρχήν στον φίλο πιο πάνω με 50άρι δεν βρίσκεις... 80+ παίζουν οι φακοί για τέτοια δουλειά. Επιπλέον Tempor, είδα πριν λίγο αυτό το βίντεο της εν λογο εταιρίας βέβαια Παίζουν και οι φακοί Tokai TBC http://www.tokai.be/tokai-blue-coating-tbc/ Θα ήθελα να βάλω φακούς με μπλε φίλτρο στα γυαλιά μου αλλά τώρα έμαθα και για τα Gunnar που απ' ό,τι βλέπω στο βίντεο κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά από τους Nikon, Tokai κτλ. Γνωρίζει κανείς αν μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτά βαθμός μυωπίας; Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2016 από Kosmas70
santana99 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 ναι ειδα στο site τους φτιαχνουν και με μυωπια
estratioti Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Δουλεύω αρκετές ώρες μπροστά στην οθόνη και γενικά δεν έχω κανένα θέμα με τα μάτια μου μέχρι στιγμής. Μερικές φορές με τσούζουν λίγο και νιώθω κάτι σαν πονοκέφαλο. Κάποια στιγμή πήγα στη βαφτιστήρα μου και παίζαμε κάτι παιχνίδια στον υπολογιστή και άρχισα να κουράζομαι. Εκείνη είναι 10 χρονών και φορούσε γυαλιά με φακούς που προστατεύουν απο την ακτινοβολία της οθόνης και της τηλεόρασης. Άρχισα να τα ψάχνω και κατέληξα στα δικά της...τα KiEtLa! Διάβασα για τις πιστοποιήσεις τους και κριτικές απο άλλους που τα δοκίμασαν και τελικά τα βολεύτηκα μια χαρα! Τώρα τα φοράω στο γραφείο καθημερινά και νιώθω πολύ καλά! Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα γιατί είναι και καλά και όχι διαίτερα ακριβά.
Pinball1 Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Απ' ότι βλέπω στην ιστοσελίδα της αυτή η εταιρία φτιάχνει μόνο παιδικά γυαλιά. Εσύ ποιο μοντέλο χρησιμοποιείς; Επεξ/σία 31 Μαΐου 2018 από Kosmas70
Edel Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Στις 4/3/2016 στις 8:19 ΠΜ, santana99 είπε zio10 ναι φίλε μακρυά, είτε είναι φίλτρο για μπλε φως, είτε είναι για γυαλιά ηλίου. Στην 2η περίπτωση συγκεκριμένα λόγο του σκοτεινού φακού ανοίγει η κόρη του ματιού και μπαίνει περισσότερο φως μέσα επειδή δεν έχει φίλτρο uv στην πραγματικότητα. Καλύτερα κανα ζευγάρι "φτηνό" από κάποια γνωστή αλυσίδα οπτικών. Τελικά παράγγειλα τα gunnar μιας και μου τα πρότεινε και ένας φίλος του τα χρησιμοποιεί χρόνια τώρα... Η εναλλακτική θα ήταν κάποιος φακός εταιρίας nikkon, tokai κτλ. 2 χρόνια πίσω αλλά απορία. Τελικά είδες διαφορά με αυτά που αγόρασες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα