Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαστε ένα συγκρότημα 3 πολυκατοικιών που έχουμε κοινό χώρο στάθμευσης των αυτ/των. Δεν έχει στάνταρ θέσεις, όπου βρει ο καθένας το βάζει. Την δεύτερα το βράδυ το πάρκαρα και την τετάρτη το πρωί που πήγα να πάρω το αμάξι μου, στη προσπάθεια μου να ανοίξω τη πόρτα άκουσα τρίξιμο λαμαρίνας και είδα πως με το ζόρι άνοιγε. Παρατήρησα πως μου χτύπησαν το φτερό και έχει μείνει χρώμα από το αμάξι που το έκανε. Ο/Η ανεύθυνος που το έκανε φυσικά δεν άφησε κανένα σημείωμα και έφυγε. Θαρρείς και θα το πλήρωνε ο ίδιος και όχι η ασφαλιστική του. Έψαξα όλα τα αμάξια του ιδίου χρώματος που με τράκαρε όμως δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Κάποια έχουν μερικές γρατζουνιες, κάποια όχι. Σίγουρα οποίος το έκανε, φρόντισε να το ψιλοκαλυψει με καμιά αλοιφή ώστε να μην φαίνεται. Ένα από αυτά είναι καταχτυπιμενο και με πολλές γρατζουνιες και έχω μάθει πως το οδηγεί μια κοπέλα. Όμως επειδή μπαίνουν αρκετά αυτ/τα και δεν είναι μόνο μια οικοδομή, είναι μπέρδεμα. Υπάρχει και εκτός πολυκατοικίας αρκετός χώρος, οπότε μπορεί να το παρκάρει αυτές τις μέρες έξω από το παρκιγκ. Δεν μου έφτανε που είμαι άνεργος τόσο καιρό, μου βγήκε και αυτό. Νιώθω το αίσθημα της κοροϊδίας... Τι μου προτείνετε να κάνω ?

Δημοσ.

Βρες ένα γείτονα να σου κάνει δήλωση,άσχετα άμα δεν έχει εμπλακεί.

Θα πείτε ότι έγινε εκτός του κτιριακού σας συγκροτήματος,στο δρόμο.

ΔΕΝ του ανεβαίνει το bonus malus για δυό δηλώσεις το χρόνο.

Δημοσ.

Να φανταστώ δεν έχετε καμερα στο παρκινγκ ούτε στις σκάλες/ασανσερ

Καλά σου λέει το Γιν μετά!

Ααααα.

Ξέχασες να ρωτήσεις αν έχουν στο καμπινέ.

Δημοσ.

Άμα τον βρεις πάντως, γάμ_σέ του ότι έχει και δεν έχει.

Προσωπικά θα φρόντιζα να του σηκώσουν το αυτοκίνητο τίποτα γύφτοι.

Δημοσ.

φιλε μην σκας, αν δεν τον βρεις κανε την λυση που ειπε ο παμελουκετο,

διαφορετικα μια νυχτα βγαλε τις πινακιδες απο αυτους που υποψιαζεσαι και αστους ψεφτικο σημειωμα της αστυνομιας για υποθεση τρακαρισματος. ισως σου ερθει οικιοθελος ο δραστης

Δημοσ.

Άμα τον βρεις πάντως, γάμ_σέ του ότι έχει και δεν έχει.

Προσωπικά θα φρόντιζα να του σηκώσουν το αυτοκίνητο τίποτα γύφτοι.

Απτη μια σε θυμωνει η λογικη του "οτι ναναι", της ανευθυνοτητας και της μη τυπικοτητας, απτην αλλη δεν παραλειπεις να βαλεις το λιθαρακι σου στα παραπανω.

Η περιπτωση να φερθεις πολιτισμενα σε εναν απολιτιστο, ακομα κι αν τον εντοπισεις, δεν υφισταται πουθενα για σενα ε? Με πρωτη ευκαιρια ας δειξουμε οτι εμεις ειμαστε πιο απολιτιστοι απτον απολιτιστο (διοτι ο Ελληνας πρεπει να την εχει παντα μεγαλυτερη), ασχετα που διατεινομαστε (για τον εαυτο μας) ποσο κοινωνικα συνηδητοποιημενοι ειμαστε η ΘΑ ημασταν σε μια αντιστοιχη περιπτωση. Αποδεικνυωντας το αντιθετο μεσα στην ιδια προταση.

Αχταρμας...

Προσωπικα, πιστευω πως οταν καποιος επινοει τετοιες μεθοδους "αντιποινων" (και γενικοτερα το πρωτο πραγμα που ερχεται στο μυαλο του ειναι τα αντιποινα, οποια και αν ειναι αυτα), δε θα δισταζε ιδιαιτερα να με παραταγε συξυλο σαν τον t.s αν μου εγδερνε το αμαξι.

Δημοσ.

Αγαπητέ Solar_Fields, δε θεωρώ ότι έχω υποχρέωση να φερθώ πολιτισμένα απέναντι σε κάποιον που δε φέρεται έτσι σε εμένα.

Δε θεωρώ ότι η ευγένεια, η πολιτισμένη συμπεριφορά ή ο σεβασμός είναι πράγματα που αξίζουν στον καθένα, ανεξάρτητα από το πως φέρεται ο ίδιος. Η άποψή μου είναι ότι όλα αυτά κερδίζονται...

Αλλά σε παρόμοια περίπτωση που είχα εγώ (να ακουμπήσω αυτοκίνητο καταλάθως σε παρκάρισμα) είχα αφήσει χαρτάκι στον υαλοκαθαριστήρα του άλλου, με αριθμό κυκλοφορίας, κινητό τηλέφωνο και το τι έγινε. Με πήρε τηλέφωνο το επόμενο πρωί... ίσα για να με ευχαριστήσει, αλλά δε κάναμε τίποτα άλλο, μιας και δεν είχε γίνει καμία ζημιά (ίσα που ακούμπησα τον προφυλακτήρα).

Αυτό το αναφέρω επειδή λες ότι από όσους λένε τέτοια πράγματα, περιμένεις ίδια συμπεριφορά (εγκατάλειψη) σε περίπτωση χτυπήματος.

Δημοσ.

Χωρις να θελω να κανω τον ψυχολογο ουτε τον κοινωνιολογο (δεν εχω καμια σχεση με αυτες τις ειδικοτητες κι ουτε επιθυμω να εχω). Καθαρα απο δικη μου κριση με βαση οσα εχω δει τριγυρω και λιγο παραεξω απτην Ελλαδα:

Αυτο που δεν καταλαβαινεις/δεν καταλαβαινετε οτι με τη λογικη αυτη, ακομα και αν εχετε βαθια στο μυαλο σας ωριμες σκεψεις για μια καλυτερη κοινωνια, μπαινετε στο τσουβαλι της διαλυσης διοτι τελικως παρασυρεστε και ακολουθειτε την πεπατημενη που κατακρινετε...Δινοντας πατηματα και στους βλακες να συνεχιζουν να ειναι οπως ειναι!

Θα πρεπει σε καποια φαση να μαθουμε να συμπεριφερομαστε πολιτισμενα και στους απολιτιστους για να αντιληφθουν οτι αποτελουν μειοψηφια και να αρχιζουν να ντρεπονται απο μονοι τους, μεχρι να (αυτο)διορθωθουν. Οπως συμβαινει σε σοβαρες χωρες του εξωτερικου. Με το να του κανεις αντιποινα το μονο που καταφερνεις ειναι να το κανεις να αισθανθει οτι ΜΙΑ ΧΑΡΑ επραξε και δεν σου αφησε σημειωμα και να νιωθει και δικαιωμενος κι απο πανω για την μλκια του.

Επισης με το να τον εκδικηθεις, μετα θα ψαχτει να σε εκδικηθει αυτος, μετα θα φερεις την παρεα σου να τον αντεκδικηθειτε και παει λεγοντας. Δεν βλεπω να ΛΥΝΕΙ καποιο προβλημα, περαν απο την "κατα καποιο τροπο" ηθικοεγωιστικη σου αποκατασταση το να βαλεις γυφτους να του σηκωσουν το αμαξι πχ...Κατι σαν τις βεντετες ενα πραμα. Και το ΝΟΗΜΑ της πραξης αδυνατω να το καταλαβω.

Προσωπικα, αν τον εντοπιζα, θα τον προσεγγιζα ευγενικα -οχι παθητικα ομως- και θα ζητουσα επιτακτικα να συνεργαστει και να με αποζημιωσει. Αν αρνουταν και εβλεπα οτι με συμφερει θα διεκδικουσα νομικα οτι μπορουσα να διεκδικησω, διαφορετικα θα τον αγνοουσα. Να συνεχισω την ιστορια για να καταλαβω τι? Οτι με μαμησε και μετα τον μαμησα κι εγω? Δουλεια να εχουν οι φαναρτζηδες δηλαδη και τιποτα παραπανω...

@τοπικ σταρτερ: Δυστυχως φιλε δεν μπορεις να κανεις και πολλα. Ακομα και αν βρεις αυτον που το εκανε και εισαι κατα 90% σιγουρος, πως θα του το πεις και πως θα το παραδεχτει? Λογικα θα κανει τον κινεζο και αντε μετα να αποδειξεις εσυ οτι το εκανε...

Παλιοτερα ηταν ενας πιτσιρικος στο διπλα σπιτι που καθε βραδυ που γυρνουσε απτην βολτα του αδειαζε μερικες ροχαλες πανω στο χερουλι της πορτας του οδηγου, στο αμαξι μου. Ηξερα ποιος ειναι, ημουν βεβαιος για συγκεκριμενους λογους, αλλα απτη στιγμη που δεν τον ειχα πιασει να το κανει επι τοπου, να παω να του πω τι? Θα το επαιζε "δεν ξερω κολλητε μου γειτονα ποιος αλητης το κανει αυτο το πραγμα..."

Δημοσ.

Solar_Fields,θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου...

όταν και αν η Ελλάδα γίνει Ευρώπη...

Στην παρούσα φάση η ευγένεια εκλαμβάνεται ώς αδυναμία (χαρακτήρα).Κράτος δικαίου δέν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει στο εγγύς μέλλον.Δέν θέλω να επεκταθώ γιατί θα αναφερθώ σε διακοσμητικούς κασμάδες πάνω στο καπό...

Δημοσ.

Άμα είναι γαϊδούρι και κα@@!!%$λα δεν καταλαβαίνει από ευγένειες και αγριάδες.

Εμείς την είδαμε από το μπαλκόνι την ώρα που έκανε όπισθεν και έφυγε, και όταν επέστρεψε, έλεγε «δεν κατάλαβα τίποτα» και δήλωση δεν έκανε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...