Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

το 1998 πηρα το πρωτο δικο μου.celeron 300 (αυτος χωρις το cache Που ηταν πιο αργος και απο τον επιταφιο)

32mb ram

3gb hdd

s3 trio3d vga (σαπιλα)

αλλα οθοναρα cony 15" CRT 100GS (τη κρατησα μεχρι το 2006)

και το κορυφαιο πληκτρολογιο της Mitsumi που το εχω ακομα και σημερα και δε μπορω να βρω αντικαταστατη του!

Δημοσ.

Πρωτο συστημα το 1995.

mobo: Intel Atlantis MB with ATI Mach64 2MB on board memory

cpu: Pentium 100 MHz

ram: 32mb Kingston

vga: Καποια ATI 2 mb αλλα δεν θυμαμαι ποια.

hd: Western Digital 3,2 GB

cd: Hitachi X8

floppy: Nec

Monitor: Nec 15'

Τα πρωτα τρια games που επαιξα ηταν : Rott(shooter),Gabriel knight Sins of the Fathers(adventure),Stonekeep(rpg).Το πρωτο σημαντικο upgrade που του εκανα ηταν το 1997 οταν εβαλα + 128 mb ram και αγορασα την πρωτη μου 3D vga την Viper 330 4mb και επαιξα το Resident Evil το πρωτο shooter με 3D γραφικα.:devil:

Απο τοτε ολα μου τα PC ηταν και θα ειναι AMD based με εξαιρεση ενα που ειχα εδω και 8 μηνες,με εναν intel 2500K που τα ειχα αγορασει για ειδικους λογους και βρωμησα τα χερια μου.Αλλα ευτυχως το πουλησα πριν λιγες μερες και το ξεφορτωθηκα.:-D

Long live AMD and death to intel.:P

Δημοσ.

Γενικά όλοι οι κάπως "παλιότεροι" έχω παρατηρήσει ότι έχουμε ένα είδος "κατοχικού συνδρόμου" με τη μνήμη. Ακόμα θυμάμαι τι ασφάλεια ένιωσα όταν το 99 έστησα έναν pentium III 866MHz με 256 ΜΒ RAM. Με κυνηγάει ακόμα αυτό με τη ram, τόσο που σε αυτό της υπογραφής μου αρχικά σχεδίαζα να βάλω (άσκοπα μάλλον) 16GB.

• Moderators
Δημοσ.

Eγω τα εχω βαλει ηδη :-D

Ειχα δοκιμασει στο PC3 της υπογραφης να βαλω XP, οταν ειχε ομως 166ρη CPU και 32ΜΒ Ram.

Για την ακριβεια, επειδη τα XP απαιτουν 64ΜΒ για να ξεκινησουν να εγκαθιστανται, ειχα βαλει 64ΜΒ και μετα την εγκατασταση τα ειχα αφαιρεσει :mrgreen:

Δεν φανταζομουν οτι μπορουσε να πηγαινει τοσο αργα ποτέ υπολογιστης.

Δημοσ.

Τοτε ναι ,ειχα δωσει πολλα λεφτα,αλλα ειχα κερδισει ενα τεραστιο ποσο στο στοιχημα.:devil:

Αν μένεις στην Ελλάδα αυτό αποκλείεται. Το στοίχημα ξεκίνησε τέλη '99.

Οπότε πες μας, ποια τράπεζα είχες σηκώσει;

Δημοσ.

με zx spectrum πρωτοξεκινησα αλλα ο πρωτος δικος μου ηταν ενας Amstrad 1512 οπως του topic starter με εγχρωμη οθονη,σκληρο 30mb μου φαινεται, δισκετα 5,25" και ποντικι

Γενικά όλοι οι κάπως "παλιότεροι" έχω παρατηρήσει ότι έχουμε ένα είδος "κατοχικού συνδρόμου" με τη μνήμη. Ακόμα θυμάμαι τι ασφάλεια ένιωσα όταν το 99 έστησα έναν pentium III 866MHz με 256 ΜΒ RAM. Με κυνηγάει ακόμα αυτό με τη ram, τόσο που σε αυτό της υπογραφής μου αρχικά σχεδίαζα να βάλω (άσκοπα μάλλον) 16GB.

ισχυει

μονιμως τσεκαρω τι τρεχει στο start up και στον καινουργιο εβαλα 8gb ενω και με 4gb παλι απλας θα ημουν

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είπα να ανοίξω αυτό το θέμα για να θυμηθούμε όσοι έχουμε όρεξη για κουβεντούλα τα πρώτα μηχανήματα με τα οποία ήρθαμε σε επαφή και μας εισήγαγαν στον κόσμο των υπολογιστών.

Εμένα η πρώτη μου επαφή ήταν με έναν amstrad pc 1512. Δισκέτες 5.25 ιντσών εύκαμπτες, 512KB RAM, απουσία σκληρού δίσκου, MS DOS και ένα ακόμα λειτουργικό με γραφικό (λέμε τώρα) περιβάλλον (GEM). H μαγεία συμπληρώνονταν απο μία ασπρόμαυρη οθόνη 12 ιντσών κυρτή. Επεξεργαστής ο θρυλικός πατριάρχης των x86 (sic), ο Intel 8086. To πιο αξιοπερίεργο στοιχείο ήταν το power button που δεν βρίσκονταν στην κεντρική μονάδα αλλά στην οθόνη.

Βασικά το τροφοδοτικό του Η/Υ ήταν μέσα στην οθόνη! :o

Η πρώτη μου επαφή ήταν με έναν Spectrum ZX, αλλά ο πρώτος υπολογιστής που «αγόρασα» (τα μισά με χαρτζηλίκι που μάζευα 2-3 χρόνια, τα άλλα μισά οι καημένοι οι γονείς) ήταν ένας παραπλήσιος. Ο Amstrad PC1640 DD (αυτό σημαίνει με δύο Floppy για άνετες αντιγραφές, αλλά και για κάποια προγράμματα). Με επεξεργαστή 8086 που έτρεχε (ή μπορεί και να περπατούσε) στα 8 MHz, 640KB μνήμη (άλλωστε σύμφωνα με τον Bill, «640KB είναι αρκετά για όλους») και ποντίκι! ;)

Το GEM ήταν ένα πολύ όμορφο (στην εποχή του) λειτουργικό για να παίζεις π.χ. με την ζωγραφική, αλλά από κάποιο σημείο κι ύστερα (και αφού είχα μάθει καμιά εκατοστή εντολές του MS-DOS) το εγκατέλειψα.

Αγαπημένο παιχνίδι ένα μανατζεράκι που - επειδή ήταν demo - δεν είχε δυνατότητα save και το οποίο μπορεί να έπαιζα και πέντε ώρες σερί πριν αναγκαστώ να κλείσω τον Η/Υ για να πάω για φαγητό! :D

Δημοσ.

Αν μένεις στην Ελλάδα αυτό αποκλείεται. Το στοίχημα ξεκίνησε τέλη '99.

Οπότε πες μας, ποια τράπεζα είχες σηκώσει;

Στοιχηματισμος μεσω internet και πιο παλια τηλεφωνικα παρακαλω.:-D

• Moderators
Δημοσ.

Στον p3 με τα 256MB προτείνεις να το επιχειρήσω με τα xp? Tώρα τρέχει windows 2000.

Ε δεν εχουν τραγικη διαφορα στη μνημη τα 2 αυτα OS, απλα τα XP υποστηριζονται ακομη και με λιγες ρυθμισεις τα κανεις ακριβως σαν 2000 στην αποκριση.

Το "προβλημα" ειναι πως ο,τι συγχρονο browser και να βαλεις, με το που τον ανοιγεις γεμισε η RAM... :cry:

Ειδαλλως μια χαρα θα πηγαινει με XP.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...