Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είπα να ανοίξω αυτό το θέμα για να θυμηθούμε όσοι έχουμε όρεξη για κουβεντούλα τα πρώτα μηχανήματα με τα οποία ήρθαμε σε επαφή και μας εισήγαγαν στον κόσμο των υπολογιστών.

Εμένα η πρώτη μου επαφή ήταν με έναν amstrad pc 1512. Δισκέτες 5.25 ιντσών εύκαμπτες, 512KB RAM, απουσία σκληρού δίσκου, MS DOS και ένα ακόμα λειτουργικό με γραφικό (λέμε τώρα) περιβάλλον (GEM). H μαγεία συμπληρώνονταν απο μία ασπρόμαυρη οθόνη 12 ιντσών κυρτή. Επεξεργαστής ο θρυλικός πατριάρχης των x86 (sic), ο Intel 8086. To πιο αξιοπερίεργο στοιχείο ήταν το power button που δεν βρίσκονταν στην κεντρική μονάδα αλλά στην οθόνη.

6919_20624.jpg

Πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να ρθει το σωτήριο έτος 1997 και να δω το φως το αληθινό με έναν Pentium MMX 200MHz.

intel-pentium-mmx-7.jpg

• Like 1
  • Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πρωτος ηταν ενα 486 dx2 στα 66mhz.με κουμπακι turbo το κουτι επανω φυσικα σε dos και υστερα με windows 3.11.αλλη αισθηση να παιζεις adventure σε dos και να μην εχεις καρτα ηχου επανω και να ακους την μουσικη απο το speakερακι του κουτιου......ωραιες εποχες (επειδη ημουν παιδι).....ε μετα κλασσικα pentium pro 90mhz και αργοτερα pentium 200mhz mmx σαν και εσενα δεινοσαυρε.αλλη αισθηση ο pentium γιατι ειχε ερθει μαζι και ενα samsung cd rom με αναρτησουλες εκει που εβαζες το cd.πανακριβο τοτε.ααααχχχχχ

Δημοσ.

Pentium 200mhz mmx για μένα. Πολύ δημοφιλής βλέπω ότι ήταν.

32MB RAM, Diamond Stealth II-S220 4MB, Soyo motherboard, Soundblaster 64AWE Gold, midi case, Mitsui 24x, Quantum Fireball ST 3.2GB, floppy, ηχεία Yamaha 20W, Eizo F55

Κάπου 620.000δρχ (να συνηθίζουμε σιγά-σιγά :Ρ) τα Χριστούγεννα του '97.

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος ο 486 σου σήκωνε και win 95 Θάνο. Όσο για το speaker, ήταν όντως θρυλικό. Robocop, shinobi και αλλά παιχνιδάκια με τις σφαίρες σαν παύλες και ταραταραταρα :rolleyes:

Ο pentium 200 ΜΜΧ ήρθε με ένα cd-rom toshiba 8x παρακαλώ και την υπερθρυλική Sound Blaster 16 PnP, την κάρτα με το μεγαλύτερο impact ever.

Δημοσ.

O 486 σηκωνε ρε συ.το θεμα ειναι οτι το 1994 δεν υπηρχαν windows 95 :P.και εαν ειχαν βγει μετα,δεν μπορουσες να τα βρεις φυσικα οπως τα βρισκεις σημερα....(εαν τα αγοραζες ειναι αλλο θεμα).

• Like 1
Δημοσ.

Pentium 200mhz mmx για μένα. Πολύ δημοφιλής βλέπω ότι ήταν :Ρ

32MB RAM, Diamond Stealth II-S220 4MB, Soyo motherboard, Soundblaster 64AWE, midi case, Mitsui 24x, Quantum Fireball ST 3.2GB, floppy, Eizo F55

Επίσης 32 mb ram, s3 virge 4mb gpu, Fujitsu 3.5 GB και η υπεργαμάτη SONY 100 SF2 15'' flat. Αργότερα προστέθηκε η Sound blaster awe 64 gold (σε isa εννοείται). Ηχεία wave master 120 watt. Κάπου 500.000 δρχ. + ο epson stylus color 600.

Η μεγαλύτερη χαρά ήρθε βέβαια λίγο αργότερα με το plextor 8/4/32 cd-rw (από τα πρώτα γρήγορα atapi) το οποίο κόστισε 135.000 δρχ.

Δημοσ.

Επίσης 32 mb ram, s3 virge 4mb gpu, Fujitsu 3.5 GB και η υπεργαμάτη SONY 100 SF2 15'' flat. Αργότερα προστέθηκε η Sound blaster awe 64 gold (σε isa εννοείται). Ηχεία wave master 120 watt. Κάπου 500.000 δρχ. + ο epson stylus color 600.

Η μεγαλύτερη χαρά ήρθε βέβαια λίγο αργότερα με το plextor 8/4/32 cd-rw (από τα πρώτα γρήγορα atapi) το οποίο κόστισε 135.000 δρχ.

Η μεγαλυτερη χαρα ηταν τοτε που το ειχε φερει ο ξαδερφος μου απο αγγλια καπου 200.000 δρχ ενα τετοιο αλλα πιο παλια απο εσενα,καπου στο 95 τοτε με τα cd απο χρυσαφι που ειχαν πισω και εκαναν 5000 νομιζω η 2.500.και αμα σου καιγοτανε,εκλαιγες.

Αγοραζες ενα παιχνιδι 20.000 δρχ,εβγαζες και φωτοτυπια το manual (γιατι τοτε ερχοντουσαν με κανονικα manual) και αργοτερα το πηγαινες πισω (αφου το ειχες αντιγραψει) και του ελεγες οτι δεν παιζει και επαιρνες ενα αλλο.

Δημοσ.

Το 98 κυκλοφόρησε αυτό. Μάλλον θα μιλάς για κάποιο άλλο. Τα cd τα θυμαμαι στα 2.500, κάτι TDK. Βασικά είχε και πολύ buffer αυτό, δεν έκαιγε. Ωραίος με τα παιχνίδια!

Κάποια στιγμή στο θηρίο είχα προσθέση και ένα scsi scanner!

YΓ. Θάνο πολύ intel βλέπω. :rolleyes: Πώς και δεν είχες κάνει το βήμα να πάρεις τον φονέα των γιγάντων amd K5 100MHz?

Δημοσ.

Το 98 κυκλοφόρησε αυτό. Μάλλον θα μιλάς για κάποιο άλλο. Τα cd τα θυμαμαι στα 2.500, κάτι TDK. Βασικά είχε και πολύ buffer αυτό, δεν έκαιγε. Ωραίος με τα παιχνίδια!

Κάποια στιγμή στο θηρίο είχα προσθέση και ένα scsi scanner!

YΓ. Θάνο πολύ intel βλέπω. :rolleyes: Πώς και δεν είχες κάνει το βήμα να πάρεις τον φονέα των γιγάντων amd K5 100MHz?

Ειμαι σιγουρος οτι ηταν το 95 ρε συ.Και οσο για τον K5,τον πηρε ο μεγαλος μου ο brother οταν πηραμε εγω με τον αλλο αδερφο τον pentium pro,τι νομιζες.και φυσικα δουλευει ακομα ο επεξεργαστης.για την μητρικη δεν ειμαι σιγουρος.

Δημοσ.

November 99 ήταν η ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας στην Αμερική οπότε μάλλον το μπερδεύεις με κάποιο άλλο. http://www.neoseeker.com/Companies/profiles/plextor/

ΥΓ. Ιntel fan boy Θάνο... :rolleyes:

Ωπα ρε συ το μπερδευω μαλλον.2αρι σε ταχυτητα ηταν εκεινο.τεσπα.

Ναι intel fan boy.χαχαχαχαχα.ολοι οι επεξεργαστες καλοι ειναι μωρε.το θεμα ειναι ποσα δινεις ομως.

α και η πρωτη σοβαρη καρτα γραφικων ηταν η riva 128 για εμενα.40.000 δρχ την ειχα παρει.(οσο δηλαδη 4 mb μνημης.

Δημοσ.

2αρι θα ήταν και σίγουρα scsi. Δεν υπήρχαν τότε atapi! Η δεύτερη κάρτα γραφικών ήταν η Hercules Geforce 2 MX 32MB. (σε έναν p3 866)

Ναι scsi ηταν.o ξαδερφος ασχοληθηκε τοτε.εγω δεν ηξερα καν τι ηταν σκαζι τοτε.

Την geforce 2 MX παρε την φωτογραφια τωρα ( η επανω ειναι ) μαζι με μια viper v770 32mb.αληθεια ποια ειναι καλυτερη?

post-164700-0-03926300-1329486201_thumb.jpg

Δημοσ.

Ε ιδιες ειναι αλλα περιεργο χρωμα το pcb της δικιας σου σε συγκριση με το χρωμα του κουτιου της.κανονικα επρεπε να ειναι σαν την δικια μου βαση χρωμματος :P.

Αντε θα πει κανεις αλλο τι ειχε???????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...