Pater_Familias Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Έστω ο πίνακας πελατών: customer_id (πρωτεύων κλειδί) customer_name . . . . και ο πίνακας Ιδιότητες Πελατών: properties_id (πρωτεύων κλειδί) properties_name customer_id Το πεδίο properties_name του πίνακα "Ιδιότητες Πελατών" είναι υπερσύνολο των πεδίων: education και level , όπου education ορίζω την εκπαίδευση του πελάτη ( χημικός, φυσικός, μαθηματικός, απόφοιτος λυκείου, απόφοιτος γυμνασίου κ.τλ ) και, level τη θέση που κατέχει στην εταιρία που δουλεύει (διευθυντής πωλήσεων, διευθυντής marketing, προϊστάμενος κ.τ.λ). Ακόμα μπορεί κάποιο από τα πεδία level, education να είναι μηδενικά. Θέλω να θέσω ένα ερώτημα που να μου βγάζει σε excel σε ξεχωριστές στήλες τα παιδία education και level και αν αυτά δεν έχουν οριστεί σε κάποιους πελάτες να εμφανίζεται κενό στη γραμμή της αντίστοιχης στήλης. Επίσης θέλω να φτιάξω μία φόρμα εισαγωγής στοιχείων πελάτη, όπου χωρίς να βάλω δευτερεύουσα φόρμα να έχω χωριστά τα πεδία education και level και αν ορίσω στοιχεία, αυτά να καταχωρούνται στον πίνακα "Ιδιότητες Πελατών" . Είμαι αχάριος στις βάσεις δεδομένων και χρειάζομαι τη βοήθειά σας.
nspyrou Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Έστω ο πίνακας πελατών: customer_id (πρωτεύων κλειδί) customer_name . . . . και ο πίνακας Ιδιότητες Πελατών: properties_id (πρωτεύων κλειδί) properties_name customer_id Το πεδίο properties_name του πίνακα "Ιδιότητες Πελατών" είναι υπερσύνολο των πεδίων: education και level , όπου education ορίζω την εκπαίδευση του πελάτη ( χημικός, φυσικός, μαθηματικός, απόφοιτος λυκείου, απόφοιτος γυμνασίου κ.τλ ) και, level τη θέση που κατέχει στην εταιρία που δουλεύει (διευθυντής πωλήσεων, διευθυντής marketing, προϊστάμενος κ.τ.λ). Ακόμα μπορεί κάποιο από τα πεδία level, education να είναι μηδενικά. Θέλω να θέσω ένα ερώτημα που να μου βγάζει σε excel σε ξεχωριστές στήλες τα παιδία education και level και αν αυτά δεν έχουν οριστεί σε κάποιους πελάτες να εμφανίζεται κενό στη γραμμή της αντίστοιχης στήλης. Επίσης θέλω να φτιάξω μία φόρμα εισαγωγής στοιχείων πελάτη, όπου χωρίς να βάλω δευτερεύουσα φόρμα να έχω χωριστά τα πεδία education και level και αν ορίσω στοιχεία, αυτά να καταχωρούνται στον πίνακα "Ιδιότητες Πελατών" . Είμαι αχάριος στις βάσεις δεδομένων και χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Καλησπέρα φίλε, μισό λεπτάκι για να καταλάβω κι εγώ,, και προφανώς και κάποιος άλλος που το διαβάζει αυτό ... Το πεδίο Properties_Name δηλαδή είναι foreign key, σε κάποιο πίνακα που κρατάς αυτές τις πληροφορίες? Αυτό καταλαβαίνω, εφόσων το ορίζεις ως "υπερσύνολο" ... Με διορθώνεις αν δεν κατάλαβα καλά ... Για να βγάλεις ένα ερώτημα που να σου κάνει export σε excel, δεν έχεις παρά να συντάξεις το Query, και να πάρεις outer join τις πληροφορίες αυτές από τις "Ιδιότητες Πελατών". Τώρα για το τρίτο σου ερώτημα, μπορείς να κάνεις Generate φόρμα εισαγωγής (δεν θυμάμαι τώρα πως λέγεται η επιλογή στο menu), βασιζόμενος σε κάποιον πίνακα. Μισό τώρα κατάλαβα,,, το πεδίο δηλαδή, properties_name είναι composit field, που μπορεί να περιέχει 2 τιμές?? Μπορεί και όχι?? Και αν ναι,, ποιά από τις δύο τιμές? Κι αν κάποιος είναι Φυσικός & Χημικός? ή έχει σπουδάσει Μαθηματικά & Φυσική? (πχ ΦυσικοΜαθηματικός ή ΦυσικοΧημικός??) ... Θα σου πρότεινα,, εγώ τουλάχιστον να σπάσεις και τη λογική σου, και τη διαχείρισή σου ανάλογα για να σου γίνει και ξακάθαρη η επεξεργασία και να λιγοστέψει ο κώδικας που θα χρειαστεί να γράψεις στη προκειμένη περίπτωση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα