mariner Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Παιδιά καλημέρα! Το τελευταίο καιρό ακούγοντας όλα αυτά που συμβαίνουν νιώθω λίγο εκτεθειμένος να κουβαλάω τους σκληρούς μου δίσκους μαζί όπου χρησιμοποιώ κυρίως για την δουλειά μου, χωρίς να έχω κάνει κάτι έτσι ώστε να είναι αδύνατη η πρόσβαση σε αυτούς από οποιονδήποτε τρίτο. Έχετε κάποιες προτάσεις οι οποίες θα παρέχουν 100% προστασία. Τις τελευταίες μέρες διαβάζω διάφορα και τελικά έχω μπερδευτεί. Ευχαριστώ
mariner Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Ρίξε μια ματιά στο TrueCrypt. Το έχεις δοκιμάσει? Σε ρωτάω γιατί σε κάποιο φορουμ είπαν οτι αντιμετώπισαν προβληματα με το συγκεκριμένο? Ευχαριστώ.
antonl Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Όχι, δεν το χω δοκιμάσει, απλά έχω δει να προτείνεται αρκετά σε παρόμοιες περιπτώσεις, κάνε ένα search στο forum αν θες. Δυστυχώς δεν έχω ακούσει κάτι για το θέμα που λες.
TheELF Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Το έχεις δοκιμάσει? Σε ρωτάω γιατί σε κάποιο φορουμ είπαν οτι αντιμετώπισαν προβληματα με το συγκεκριμένο? Ευχαριστώ. Με οποιοδήποτε από αυτά τα προγράμματα θα αντιμετωπίσεις προβλήματα ιδίως αν δεν ξέρεις πολλά από Η/Υ,και αν χάσεις τον κωδικό(ή στραβώσει το πρόγραμμα ή τα windows) χάνεις και όλα σου τα δεδομένα για πάντα.
mariner Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Με οποιοδήποτε από αυτά τα προγράμματα θα αντιμετωπίσεις προβλήματα ιδίως αν δεν ξέρεις πολλά από Η/Υ,και αν χάσεις τον κωδικό(ή στραβώσει το πρόγραμμα ή τα windows) χάνεις και όλα σου τα δεδομένα για πάντα. Δεν υπάρχει κάποια ασφαλή λύση λοιπόν για να προστατευτούν τα δεδεομένα ενός σκληρού? Ευχαριστώ
Alxnks Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 μα εννοειται οτι αυτη η λυση ειναι ασφαλης! απλα...τοσο ασφαλης που αν ξεχασεις κι ο ιδιος τον κωδικο, ξεχνας και τα δεδομενα σου!
mariner Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Και όλα αυτά που ειπε ο προηγούμενος φίλος για την αξιοπιστία των συγκεκριμένων προγραμμάτων και την πιθανότητα να πάει κατι στραβά με αυτά? Είναι συχνό φαινόμενο να crashαρουν τα συγκεκριμένα προγράμματα?
TheELF Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Και όλα αυτά που ειπε ο προηγούμενος φίλος για την αξιοπιστία των συγκεκριμένων προγραμμάτων και την πιθανότητα να πάει κατι στραβά με αυτά? Είναι συχνό φαινόμενο να crashαρουν τα συγκεκριμένα προγράμματα? Όταν μιλάς για δεδομένα που τα χρειάζεσαι για την δουλειά σου,και μπορεί να έχουν και τεράστια αξία, ούτως ή άλλος θα έπρεπε να έχεις μερικά αντίγραφα ασφαλείας,οπότε μετά κάνεις της δοκιμές σου με διάφορα προγράμματα σε βάθος χρόνου και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο. Άσε που σκληρός δίσκος και μεταφορά είναι πονεμένη ιστορία από μόνη της.
Sofokliss Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Έχετε κάποιες προτάσεις οι οποίες θα παρέχουν 100% προστασία. Ευχαριστώ Η παράλληλη χρήση των BitLocker, TrueCrypt και AxCrypt θα μεγαλώσουν τις πιθανότητες για το "ιδεατό" ποσοστό ασφάλειας που ζητάς και ταυτόχρονα την ταλαιπωρία σου. Προϋποθέτονται τουλάχιστον 20ψηφια διαφορετικά passwords με χρήση μικρών και μεγάλων χαρακτήρων, αριθμών και συμβόλων.
mariner Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας!
kinitos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Και μην ξεχνάμε από ποίον θες να μη τα δει. Αν για παÏάδειγμα θες να μην τα δω εγώ ή κάποιος άλλος και με Îνα από τα ÏογÏάμματα Ï€Î¿Ï Ï€Ïοτάθηκαν είσαι κομπλΠκαι με τυπικό κωδικό 8 γÏαμμάτων. Αν για παÏάδειγμα θες να κÏÏψει δεδομÎνα από αÏχÎÏ‚ ασφαλείας τότε κάνεις Τα 3 Îως και 133 Ï€ÏογÏάμματα με τεÏάστιους κωδικοÏÏ‚ και ελπίζεις μιας και είναι Ï„Ïαγικά μπÏοστά από λÏσεις που μαςι στο ίντεÏνετ για μαςα ΆÏα αν φοβάσαιττυπικόÏωα τυπικό χάσιμο κάνε Îνα κώδικα νοÏμάλ μην το ξεχάσεις και τη πατήσεις μόνος σου. Εγώ ακόμα ψάχνω Îνα κωδικό από ÏÎ±Ï Î¼Îµ δικÎÏ‚ μου φωτογÏαφίες Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2012 από kinitos
mariner Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους. Μετά από τις πληροφορίες που συγκέντρωσα αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το true crypt. Αφού δηλώνω τους κωδικούς το πρόγραμμα χρειάζεται 11 ώρες για να ετοιμάσω τον σκληρό δίσκο έτσι ώστε κάθε πληροφορία που θα αποθηκεύεται σε αυτόν να κωδικοποιείται. Δύο φορές για λόγο άγνωστο η εγκατάσταση σταματάει στην μέση. Μετά από αυτό ο εξωτερικός δίσκος χρειάζεται διαμόρφωση και φυσικά έχουν διαγραφεί κάποια αρχεία συστήματος του δίσκου. Η πρώτη ερώτηση είναι αν ο δίσκος μετά απο τις αποτυχημένες προσπάθειες εγκατάστασης έχει υποστεί κάποια ζημιά. Μέχρι στιγμής φαίνεται να δουλεύει κανονικά καθώς μπορώ να αποθηκεύω αρχεία σε αυτόν. Τα αρχεία του κατασκευαστή του δίσκου που δεν υπάρχουν πια τι ρόλο παίζουν καθώς η μη ύπαρξη τους δεν φαίνεται να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του δίσκου. Τέλος οι 11 ώρες που μου ζητάει το software(truecrypt)είναι φυσιολογικές? Ευχαριστώ
TheELF Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Δύο φορές για λόγο άγνωστο η εγκατάσταση σταματάει στην μέση. Μετά από αυτό ο εξωτερικός δίσκος χρειάζεται διαμόρφωση και φυσικά έχουν διαγραφεί κάποια αρχεία συστήματος του δίσκου. Η πρώτη ερώτηση είναι αν ο δίσκος μετά απο τις αποτυχημένες προσπάθειες εγκατάστασης έχει υποστεί κάποια ζημιά. Να έχει πάθει ζημιά(σαν υλικό) από αυτό σχεδόν αποκυλίεται,είναι όμως αρκετά πιθανό να είχε από πριν κάποιο πρόβλημα και να εμφανίστηκε λόγου της διαδικασίας. Μέχρι στιγμής φαίνεται να δουλεύει κανονικά καθώς μπορώ να αποθηκεύω αρχεία σε αυτόν. Τα αρχεία του κατασκευαστή του δίσκου που δεν υπάρχουν πια τι ρόλο παίζουν καθώς η μη ύπαρξη τους δεν φαίνεται να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του δίσκου. Αναλόγως συνήθως είναι απλά κάποια προγράμματα διαχείρισης ή και προστασίας διαγραφής και τέλος πάντως μπορείς να πας στην σελίδα του δίσκου και να τα ξανά κατεβάσεις ή να δεις τι είναι και τη κάνουν. Τέλος οι 11 ώρες που μου ζητάει το software(truecrypt)είναι φυσιολογικές? Όταν είναι πολλά τα gb που πρέπει να επεξεργαστεί χρειάζεται και πολύ ώρα.
mariner Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Μετά απο μια εβοδμάδα προσπαθειών να εκγαταστήσω το true crypt νομίζω οτι ήρθε η ώρα να τα παρατήσω. Εκεί που μετά απο 11 ώρες format του δίσκου ξαφνικά το πρόγραμμα σταμάταγε να δουλεύει σωστά και όταν δεν γινόταν αυτό μου έβγαζε μηνυμα οτι δεν ήταν δυνατή η διαμόρφωση του δίσκου σε ntfs και μου πρότεινε να συνεχίσει την διαμόρφωση σε fat. Τα παρατάω με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μήπως υπάρχει κάποια πιο εύκολη λύση τελικά για να κλειδώσω τον σκληρό μου? Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα