makfil Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Πριν ξεκινήσω αυτό το θέμα, διάβασα αρκετά, σχετικά με αυτό, στο forum, αλλά δεν ήταν όμοια με το πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Προχθές, το pc της υπογραφής μου δεν μπόρεσε να ξεκινήσει όταν πατούσα On και οι ανεμιστήρες και τα leds στη mobo και στους ανεμιστήρες έδειχναν ότι έπαιρναν ρεύμα για κλάσμα του δευτερολέπτου αλλά δεν συνέχιζαν. Μιας και δεν είχαν κλείσει (οριακά) τρία χρόνια από τότε που έχτισα το σύστημα σε επώνυμο κατάστημα, αποφάσισα να το πάω εκεί χθες και, μετά τον έλεγχο, μου είπαν ότι έχει καεί η μητρική!!! Αργότερα, μου είπαν ότι θα την αντικαταστήσουν με όμοια και ξαφνιάστηκα σκεπτόμενος πώς είναι δυνατόν να υπάρχει διαθέσιμη ίδια μητρική μετά από 3 χρόνια. Σε επόμενο τηλεφώνημα, για να διευκρινίσω αυτό το θέμα, μου είπαν ότι δεν είναι ακριβώς ίδια αλλά Asus ίδιων χαρακτηριστικών και όταν μου έδωσαν τα στοιχεία της θυμήθηκα ότι ήταν μία από εκείνες που είχα καταλήξει για επιλογή όταν έστηνα το σύστημα στις αρχές του 2009 (ίδιο chipset αλλά με κάποιες μικρές διαφορές, πιθανά, στις δυνατότητες). Γνωρίζοντας από παλιά ότι όταν αλλάζεις μητρική ή cpu πρέπει να επανεγκαταστήσεις λειτουργικό, έχω θορυβηθεί σκεπτόμενος εάν ισχύει αυτό και για τα Win 7, δηλαδή εάν θα πρέπει να κάνω format και επανεγκατάσταση λειτουργικού (σημειωτέον ότι έχω dual boot με Win 7 32, ως κύριο, και Win 7 64, ως νέο και μελλοντικό, αφού ξεκαθαρίσω ποιες εφαρμογές, από αυτές που χρησιμοποιώ, θα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς επανεγκατάσταση στα 64). Πολύ περισσότερο που δεν είναι εκούσια αντικατάσταση, ώστε να πάρω backup των λίγων αλλά σημαντικών αρχείων που βρίσκονται στον C, αλλά ακούσια και αναγκαστική. Διάβασα αρκετά σχετικά θέματα σε ξένα fora και ενώ για την περίοδο προ Win 7 λένε ότι χρειάζεται οπωσδήποτε επανεγκατάσταση, για τα Win 7 λένε ότι, εάν είναι το ίδιο chipset και γενικά τα ίδια χαρακτηριστικά, δεν χρειάζεται και το σύστημα θα bootάρει κανονικά. Πιστεύω ότι σήμερα θα με ειδοποιήσουν να το παραλάβω (δεν μου έχουν πει τίποτε περί κόστους, οπότε υποθέτω ότι είμαι σε εγγύηση), και ζητάω, επειγόντως, τη βοήθεια των ειδικών ώστε να είμαι προετοιμασμένος για το τι θα χρειαστεί να κάνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
angmar Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Το έχω κάνει 2-3 φορές. Το σύστημα θα ξεκινήσει κανονικά και θα μπει στα win7. Θα ψάξουν αυτά για drivers και τα συναφή, θα τα εγκαταστήσουν, θα κάνουν reboot και είσαι μια χαρά. Το σύστημα θα δουλέψει κανονικά, στη χειρότερη περίπτωση θα αργεί, αλλά θα καταφέρεις πολύ άνετα να σώσεις ο,τι χρειάζεσαι, στην καλύτερη δε θα καταλάβεις καν ότι άλλαξε κάτι. Μικρή περίπτωση να ανιχνεύσουν τα windows "μέγαλες αλλαγές υλικού" και να σου ξαναζητήσουν ενεργοποίηση, πέραν αυτού θεωρώ ότι δε θ αντιμετωπίσεις άλλο πρόβλημα.
makfil Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Ευχαριστώ για την άμεση και ουσιαστική απάντηση. Μου έδωσες μεγάλη ανακούφιση. Έχεις αντικαταστήσει 2-3 φορές mobo σε win 7; Απίστευτο, αλλά φαντάζομαί, όχι αναγκαστικά, όπως στην περίπτωσή μου.
angmar Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Παρόμοια περίπτωση, είχαν μια τάση να καίγονται...
Bandura Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Καλημερα, εγω αλλαξα cpu & mobo και δεν ειχα κανενα προβλημα, μια χαρα δουλευει εδω και 6 μηνες το pc... Ξεκινησε, εκανε τα Updates, restart κι αυτο ηταν ολο...
makfil Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δεν ζήτησε ούτε activation; Γιατί σε κάποια fora διάβασα ότι είναι ενδεχόμενο να το ζητήσει, όπως λέει και ο angmar παραπάνω. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, αυτό είναι το λιγότερο.
makfil Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Τηλεφώνησε τώρα ο τεχνικός για να μου πει ότι το μηχάνημα είναι έτοιμο και μπορώ να το παραλάβω.Η πρώτη ερώτηση ήταν εάν λειτούργησε κανονικά με τη νέα μητρική και εάν bootάρισε και απάντησε ότι του εμφάνισε τα δύο λειτουργικά (και ένα τρίτο διαγραμμένο), επέλεξε τα 32, που έχω βάλει ως πρώτη επιλογή, και μπήκε κανονικά στο desktop !!! Όλα καλά και σας ευχαριστώ και πάλι για τη συμμετοχή σας στον προβληματισμό μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα