ArtGeo4 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους! λοιπόν έχω έναν υπολογιστή που δουλευει κανονικά (εκτός από κάτι περίεργους ήχοθς που κάνει καμιά φορά!). Σε κάποια φάση ΣΒΗΝΕΙ(είτε είμαι σε εφαρμογές, είτε απλά στο ιντερνετ!) η οθόνη (μου γράφει ας πούμε no signal) και ο υπολογιστής παραμένει ανοιχτός (τα φωτάκια δηλαδή στο desktop παραμένουν αναμένα!) μετά (και αφού δεν γίνεται τίποτ'άλλο) το κλείνω με το χέρι (πατημένο off για shutdown) έχει κανείς ιδέα σε τι μπορεί να οφείλεται; υπάρχει περίπτωση να φταίει η κάρτα γραφικών? Επίσης, μερικές φορές καθώς ανοίγει μου κάνει το εξής: καθώς φορτώνει μου γράφει initialising usb... και δεν το κάνει κολλάει εκεί. Αυτό το έχει κάνει καποιες λίγες φορές ενώ συνήθως δουλευει κανονικά! ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβαίνει? η κάρτα γραφικών είναι σχετικά καινούργια (από το καλοκαίρι), ενώ το μάδερμπορντ λιγάκι παλιό... θα μπορούσε να με βοηθήσει κανείς? αν είναι η κάρτα να την αλλάξω, όσο προλαβαίνω. αν είναι το μάδερμπορντ? ο επεξεργαστής ίσως (τον υποπτεύομαι λόγω του ήχου που κάνει κάποιες φορές). ΥΓ Προτιμάω να με βοηθήσει κάποιος από εδώ παρά να το πάω σε κάποιο κατάστημα (όποιος έχει καεί στο χειλό φυσάει κ το γιαούρτι) και μας έχει χτυπήσει κ η κρίση στο "δόξα πατρί"... ευχαριστώ προκαταβολικά!
kkostas77 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως κάτι δε πατάει σωστά στην οθόνη σου. Έχεις ελέγξει καλώδια για αρχή? Έχεις δει από πίσω απ το tower?
ArtGeo4 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως κάτι δε πατάει σωστά στην οθόνη σου. Έχεις ελέγξει καλώδια για αρχή? Έχεις δει από πίσω απ το tower? Ναι βρε Κώστα! δεν είμαι και τόσο άσχετος... κολλάει βασικά, κολλάει γενικά! χάνεται το οπτικό σήμα, κολλάει ο ήχος (βέβαια δεν κλείνει τελείως ο υπολογιστής!) σαν να "κρασάρει"
ArtGeo4 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 λοιπόν, έκανα το εξής πείραμα: άφησα ανοιχτό τον υπολογιστή (χωρίς να κάνει τίποτα) και παρατήρησα οτι η GPU θερμοκρασία του ανέβηκε στους 100 βαθμούς μέσα σε 1(!) ώρα!!!!!!!!!!!!!! μπορεί να με βοηθήσει κανείς????
kkostas77 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Σου κάνω χαζές ερωτήσεις γιατι συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι και χαζές οι απαντήσεις. Τα ανεμηστιράκια σου δουλεύουν καλά?? (μη γελάς...απλά ιδέες ρίχνω :-P)
ArtGeo4 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Σου κάνω χαζές ερωτήσεις γιατι συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι και χαζές οι απαντήσεις. Τα ανεμηστιράκια σου δουλεύουν καλά?? (μη γελάς...απλά ιδέες ρίχνω :-P) γειά σου ρε Κώστα! ναι, δουλευουν κανονικά! κάνει βέβαια ένα περίεργο θόρυβο κάτι φάσεις (ψιλο-σπάνια η αλήθεια είναι) σαν- πως να το πω... καβουρδιστίρι??? αλλά δεν έχω καταλάβει από που προέρχεται! ίσως από ανεμιστηράκι, ίσως από τον επεξεργαστή (Παναγία μου!) ή ίσως από την κάρτα γραφικών... για να σε προλάβω, βρίσκομαι στη φάση που καθαρίζω την κάρτα γραφικών... τι λες υπάρχει περίπτωση να σου κάψει η μάδερμπορντ την κάρτα γραφικών?
kkostas77 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Αδελφέ οσες φορές έχω πάθει ακριβως το ίδιο η λύση ήταν πολύ πιο χαζή απ ότι φαντάζεσαι. Τις προάλλες είχα συνδέση και δευτερο υπολογιστή στην ίδια οθόνη και αφού τον έκλεισα η επιφάνεια εργασίας του άλλου δεν εμφανιζόταν. Επρεπε να κλείσω την οθόνη και να τη ξανα ανοιξω για να εμφανιστεί (οσο και αν πάταγα το κουμπάκι που κάνεις την εναλλαγή) 1. Αλλη οθόνη πρόχειρη για δοκιμή έχεις? Κάνε ένα τεστακι αν δεν έχεις ηδη κάνει. 2. Έχεις άλλα καλώδια μπας και έχουν κάτι αυτά? 3. Αν σε όλα αυτά είσαι οκ, τότε ναι...κάτι παίζει με τη κάρτα γραφικων σου, οπότε θα σου προτείνω να βάλεις μια άλλη να κάνεις μια δοκιμή (μια οποιαδηποτε συμβατή...δανείσου μια απο ένα φίλο σου ξέρω γω. Μη πας να αγοράζεις άλλη). Ε αν έχεις και εκει πρόβλημα πλέον θα ξέρεις οτι μένει η μητρικη. Υ.Γ- Και το δικό μου ανεμιστηράκι θόρυβο κανει και βαριέμαι να το κοιτάξω :-P:-P )
stm00192 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Ρε kostas σου λεει το παιδι οτι η καρτα ανεβαινει στους 100 χωρις να κανει τπτ και εσυ συνεχιζεις τις ιστοριες για αγριους? Εννοειται οτι φταιει η καρτα και μονο η καρτα! Φιλε ts περα απο ενα καλο καθαρισμα... Αλλαξε της και θερμοαγωγιμη! Λογικα μετα θα εισαι οκ... Εκτος και αν αρπαξε η καρτα αν δουλευε για πολυ καιρο σε τετοιες θερμοκρασιες! Sent from my HTC Explorer A310e using Insomnia
kkostas77 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Ιστορία για αγρίους είναι να δοκιμάσει άλλη κάρτα ως τρίτη λύση? Σιγά τον προβληματισμό δηλαδή. Σε τεχνικό να το πας το πισι, τις χαζομάρες κοιτάει πρώτα και μετά πάει στα πιό βαθιά. Το να ανεβάζει θερμοκρασία η κάρτα μπορει να είναι αποτέλεσμα και άλλων παραγόντων. Εξου και ο λόγος που τα παίρνεις με τη σειρά. Δεν είναι ανάγκη να πανικοβαλόμαστε με τη μία. Κοιτάμε πρωτα τις απλές λύσεις και μετά ξέρουμε τι συμβαίνει.
poulinos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 συνεχιζουμε εδω. http://www.insomnia.gr/topic/437301-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-pc-%CF%83%CE%B2%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%89/
Προτεινόμενες αναρτήσεις