Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας.

Θα ήθελα την βοήθεια σας γιατί δεν ξέρω και πολλά πράγματα.

Πριν 4 χρονια(+-) πήρα έναν υπολογιστή από το Multirama με τα εξής πράγματα:

Intel Core 2 Quad Q6600

μητρική:GIGABYTE GA-946GMX μητρική

μνημη:2G 667Mhz

κάρτα γραφικών:8600gt κάρτα γραφικών

Τροφοδοτικό 400W

Ως τώρα ο υπολογιστής μου βγήκε μια χαρά χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα για τον σκοπό που τον χρησιμοποιούσα(ταινιες-μουσικη- games).Το τελευταίο καιρό ξεκίνησα να παίζω lineag2,ο υπολογιστής αρχικά το υποστήριζε μια χαρά χωρίς να κολλάω αλλα με low γραφικά,αργότερα όμως άρχισε να με κάνει παιχνίδια και να κολλάει ανά 4-5λεπτά σε βαθμό που να μην μπορώ να παίξω.Αρχικά σκέφτηκα να ανεβάσω την ram στα 4gb αλλα απότι είδα στην ιστοσελίδα τις μητρικής δεν υποστηρίζει πάνω από 2gb ram.Οποτε για να μην σας κουράζω με το πολύ mpla mpla βρήκα 2-3 "πραγαματακια" να αλλάξω αλλα δεν ξέρω τι παίζει με τις συμβατότητες.Οποτε εχουμε και λεμε:

Μητρικη:Gigabyte G41M COMBO

Μνημη:2x CORSAIR 4GB DDR3

Τροφοδοτικο:Corsair Builder Series CX430 V2 430W

κάρτα γραφικών σκέφτομαι να την περάσω αργότερα αφού δω πως θα πάει με αυτά τα πράγματα.

Αρχικά θα ήθελα την άποψη σας για τα πράματα αν αξίζουν τα λεφτά τους και αν είναι καλά για μια μελλοντική αναβάθμιση η αλλιώς να μου προτείνατε κάτι άλλο στα ίδια λεφτά πάλι.Και ακόμα αν μπορούσατε να μου προτείνατε μια κάρτα γραφικών γύρω στα 50-60ευρώ για να πάρω μια ιδέα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Γειά σας.

Θα ήθελα την βοήθεια σας γιατί δεν ξέρω και πολλά πράγματα.

Πριν 4 χρονια(+-) πήρα έναν υπολογιστή από το Multirama με τα εξής πράγματα:

Intel Core 2 Quad Q6600

μητρική:GIGABYTE GA-946GMX μητρική

μνημη:2G 667Mhz

κάρτα γραφικών:8600gt κάρτα γραφικών

Τροφοδοτικό 400W

Ως τώρα ο υπολογιστής μου βγήκε μια χαρά χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα για τον σκοπό που τον χρησιμοποιούσα(ταινιες-μουσικη- games).Το τελευταίο καιρό ξεκίνησα να παίζω lineag2,ο υπολογιστής αρχικά το υποστήριζε μια χαρά χωρίς να κολλάω αλλα με low γραφικά,αργότερα όμως άρχισε να με κάνει παιχνίδια και να κολλάει ανά 4-5λεπτά σε βαθμό που να μην μπορώ να παίξω.Αρχικά σκέφτηκα να ανεβάσω την ram στα 4gb αλλα απότι είδα στην ιστοσελίδα τις μητρικής δεν υποστηρίζει πάνω από 2gb ram.Οποτε για να μην σας κουράζω με το πολύ mpla mpla βρήκα 2-3 "πραγαματακια" να αλλάξω αλλα δεν ξέρω τι παίζει με τις συμβατότητες.Οποτε εχουμε και λεμε:

Μητρικη:Gigabyte G41M COMBO

Μνημη:2x CORSAIR 4GB DDR3

Τροφοδοτικο:Corsair Builder Series CX430 V2 430W

κάρτα γραφικών σκέφτομαι να την περάσω αργότερα αφού δω πως θα πάει με αυτά τα πράγματα.

Αρχικά θα ήθελα την άποψη σας για τα πράματα αν αξίζουν τα λεφτά τους και αν είναι καλά για μια μελλοντική αναβάθμιση η αλλιώς να μου προτείνατε κάτι άλλο στα ίδια λεφτά πάλι.Και ακόμα αν μπορούσατε να μου προτείνατε μια κάρτα γραφικών γύρω στα 50-60ευρώ για να πάρω μια ιδέα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

πες μας το ποσό που μπορείς να διαθέσεις γενικά για αναβάθμιση για να σου προτείνουμε λύσεις...

Δημοσ.

πες μας το ποσό που μπορείς να διαθέσεις γενικά για αναβάθμιση για να σου προτείνουμε λύσεις...

το budget που διαθετω einai 150-200 ευρω.

Όχι, δεν αξίζει η αναβάθμιση σε μια νεκρή πλατφόρμα.

Τι εννοεις γιατι δεν σε πιανω?

Δημοσ.

Εννοώ ότι το socket 775 είναι πλέον πολύ παλιό και δεν υπάρχει λόγος να δώσεις αυτό το σεβαστό ποσό για να αναβαθμίσεις. Θα σου πρότεινα να πουλήσεις αυτά που έχεις ώστε να πάει το μπάτζετ στα 300 και να πας σε i5 και 1155 socket.

Με τα 300 θα πάρεις επεξεργαστή, μητρική, μνήμη. Άλλα 150 υπολόγισε για κάρτα γραφικών + τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Εννοώ ότι το socket 775 είναι πλέον πολύ παλιό και δεν υπάρχει λόγος να δώσεις αυτό το σεβαστό ποσό για να αναβαθμίσεις. Θα σου πρότεινα να πουλήσεις αυτά που έχεις ώστε να πάει το μπάτζετ στα 300 και να πας σε i5 και 1155 socket.

Με τα 300 θα πάρεις επεξεργαστή, μητρική, μνήμη. Άλλα 150 υπολόγισε για κάρτα γραφικών + τροφοδοτικό.

Τον υπολογιστή πλέον τον χρησιμοποιώ για ταινίες/εργασίες και 1-2 παιχνίδια που παίζω.οποτε οι απαιτήσεις μου δεν είναι ψιλές γίαυτό και είπα να καταφύγω σε μια ποιο φτηνή αναβάθμιση.

Δεκτες είναι όλες οι προτάσεις αρκεί να μην ξεφευγει από το ποσο που διαθέτω.

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να μείνεις ως έχεις γιατί δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά γι αυτό το μηχάνημα. Αν έχεις προβλήματα δοκίμασε μια καθαρή εγκατάσταση των win 7 32bit ή ακόμα καλύτερα των windows xp.

Δημοσ.

Με μια ακομη 2αρα μνημη καθως και μια αλλη καρτα γραφικων θα εισαι παρα πολυ καλα.υπολογισε μεταχειρισμενα την μνημη 15-20 euros και την καρτα καμια 50 για την 4850 και 60-70 για την 4870 και εισαι οκ.Εαν οντως υποστηριζει μεχρι 2 gb και οχι 2 στικακια των 2 gb τοτε εαν εχεις xp,μια χαρα θα εισαι και με 2 gb.

Δημοσ.

Αυτή τι στιγμή το δουλεύω με win7 αλλα μου φαίνονται αρκετά βαριά για το pc μου γίαυτό λέω να γυρίσω ξανά στα ΧΡ μήπως δω διαφορα.

Στο site της μητρικης λεει:2 x DDRII DIMM υποδοχές για μέχρι 2GB

δηλαδη μεχρι 2gb η καθε θυρα ή max 2gb?

Δημοσ.

Δεν βαζω το χερι μου στην φωτια αλλα ειναι πολυ χλωμο να υποστηριζει μονο 2 gb σαν συνολο.καπου εδω μεσα προσφατα την ιδια ερωτηση εκανε και ενα αλλο μελος του φορουμ.μια του ελεγε οτι max 2gb σαν συνολο αλλα καπου αλλου ελεγε max 2gb το καθε στικακι.οτι ναναι δηλαδη.

Δεν εχεις κανεναν φιλο να δανειστεις να δεις τι γινετε?

Οσο για τα widnows 7 με τα xp,θα σου πω οτι ειπα και στον αλλο φιλο.εαν εχεις μονο 2 gb βαζεις xp.εαν εχεις παραπανω βαζεις 7αρια.

Δημοσ.

Θα περάσω μια βόλτα από το Multirama να δω και αυτοί τι θα μου πούνε σχετικά με την μητρική.

Το μονο σίγουρο είναι ότι θα το γυρίσω σε ΧΡ.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και ευχαριστώ σε όσους απάντησαν στο θέμα μου.

Μετά από μια αλλαγή p έκανα στα windows(έβαλα χρ)είδα τον υπολογιστή να δουλεύει κάπως καλύτερα αλλα στο παιχνίδι περέμειναν τα κωλύματα.

Η απάντηση που είχα από την εταιρίας τις μητρικής ήταν ότι δεν μπορώ να βάλω πάνω από 2gb ram.

Για να μην πολυλογώ θα ήθελα αν μπορείτε να μου προτείνεται κάποιες κάποιες κάρτες γραφικών μέχρι 50ευρώ(αν γίνετε και λιγότερο).

Δημοσ.

Μπορείς να βρεις ποιό ακριβώς είναι το τροφοδοτικό σου; Ανάφερε αν θες και την ανάλυση της οθόνης σου. Κατά τα άλλα με το ποσό που ζητάς, ίσως βρεις καμιά 6770 μεταχειρισμένη στα 60 ευρώ. Για καινούρια δεν υπάρχει λόγος, δεν παίρνεις και ουσιαστικά καλύτερη από αυτή που έχεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...