moldovan20 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Είχα που λέτε έναν εξωτερικό σκληρό (έχει τον 7200.11 μέσα) κάπου παραχωμένο και σήμερα που τον έβαλα να παίξει βλέπω την συνημμένη εικόνα . Αγορασμένος από e-shop με 5 χρόνια εγγύηση . Να κάνω τον κόπο να τον επιστρέψω για rma στο e-shop (ΔΕΝ έχω κουτί αλλά έχω απόδειξη θα έχω πρόβλημα?) ή να απευθυνθώ απευθείας στη seagate ? Πάνω που χρειάστηκα χώρο την τύχη μου
washcloud Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 ..."θεωρητικά", ο δίσκος είναι θαύμα που ζει. Τρέξε το Seatools της Seagate, και αν αυτό αναφέρει ότι η κατάστασή του σου δίνει δικαίωμα να κάνεις χρήση της εγγύησης αντικατάστασης, τρέξε τον wizzard που έχει το site της Seagate, να δεις αν μπορείς να κάνεις απ' ευθείας RMA με αυτούς (διότι οι ησοπατζήδες θα πάνε να σου βγάλουν πιστωτικό σε τιμή αγοράς, κατά πάσα πιθανότητα). Αν ο wizzard αποφανθεί ότι καλύπτεσαι (μπορεί να σου πει "είναι ευθύνη του μαγαζιού αγοράς") για απευθείας RMA, έχε το κατά νου. Καπάκι δοκίμασε να πας από Ησόπ να τους πεις "θέλω άλλο δίσκο, ορίστε και εκτυπωμένα τ' αποτελέσματα του SeaTools που βγάζει τον δίσκο off". Αν σου πουν μα μου και πιστωτικό θα σας δώσουμε, πολέμα το να επιμένεις για αντικατάσταση του δίσκου ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΚ ΤΟΥΣ (...σώθηκες...). Αν κάνουν πίσω και σου πουν "καλά, δώστε τον να τον κάνουμε RMA γιατί δίσκο δεν έχουμε", είτε τους τον αφήνεις και περιμένεις βδομάδες (από 2-3 έως 7-8...), είτε κανονίζεις πληρώνοντας κα'να 15άρι (ΕΛΤΑ συστημένο) να τον κάνεις RMA μόνος (θα σου έρθει σε καμμιά 10άρα μέρες...; ). ...εκτός βέβαια κι αν δεχθείς πιστωτικό, πληρώσεις τη διαφορά (κάπου άλλα τόσα) και πάρεις νέο δίσκο...
moldovan20 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 ..."θεωρητικά", ο δίσκος είναι θαύμα που ζει. Τρέξε το Seatools της Seagate, και αν αυτό αναφέρει ότι η κατάστασή του σου δίνει δικαίωμα να κάνεις χρήση της εγγύησης αντικατάστασης, τρέξε τον wizzard που έχει το site της Seagate, να δεις αν μπορείς να κάνεις απ' ευθείας RMA με αυτούς (διότι οι ησοπατζήδες θα πάνε να σου βγάλουν πιστωτικό σε τιμή αγοράς, κατά πάσα πιθανότητα). Αν ο wizzard αποφανθεί ότι καλύπτεσαι (μπορεί να σου πει "είναι ευθύνη του μαγαζιού αγοράς") για απευθείας RMA, έχε το κατά νου. Καπάκι δοκίμασε να πας από Ησόπ να τους πεις "θέλω άλλο δίσκο, ορίστε και εκτυπωμένα τ' αποτελέσματα του SeaTools που βγάζει τον δίσκο off". Αν σου πουν μα μου και πιστωτικό θα σας δώσουμε, πολέμα το να επιμένεις για αντικατάσταση του δίσκου ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΚ ΤΟΥΣ (...σώθηκες...). Αν κάνουν πίσω και σου πουν "καλά, δώστε τον να τον κάνουμε RMA γιατί δίσκο δεν έχουμε", είτε τους τον αφήνεις και περιμένεις βδομάδες (από 2-3 έως 7-8...), είτε κανονίζεις πληρώνοντας κα'να 15άρι (ΕΛΤΑ συστημένο) να τον κάνεις RMA μόνος (θα σου έρθει σε καμμιά 10άρα μέρες...; ). ...εκτός βέβαια κι αν δεχθείς πιστωτικό, πληρώσεις τη διαφορά (κάπου άλλα τόσα) και πάρεις νέο δίσκο... Ακόμα μεγαλύτερο θαύμα είναι που μόλις τελείωσε το copy/paste στα αρχεία που χρειαζόμουν ..Θα τρέξω αυτά που μου είπες και θα τους πάω τα αποτελέσματα . Τον είχα αγοράσει 75€ ,από ότι βλέπω εκεί γύρω παίζουν 2.5άριδες . Λες να δεχτούν αντικατάσταση με κάποιον από αυτούς?Ακόμα και εσωτερικός δε με χαλάει . Υπάρχει περίπτωση να μου κάνουν νερά επειδή δεν έχω το κουτί ? Σε ευχαριστώ για την απάντηση, όπως πάντα κατατοπιστικότατος edit Αυτά μου λέει το seatool In Warranty This drive is covered by a Seagate warranty. If the drive is defective, it may be returned for exchange. You will not receive your original drive in return. Please do not return a healthy drive. Seagate reserves the right to return a good drive back to its owner and to charge for all associated shipping costs. Test with SeaTools to verify the drive is failing and save the SeaTools Test Code result number to validate the drive failed SeaTools testing. Please back up all data before returning the drive. Please return all accessories that were included with your product. To return defective accessories within the listed warranty period, please contact Customer Service for details. Το θέμα είναι ότι έχει εγγύηση μέχρι το 2014 και σκέφτομαι μήπως τον κρατούσα για ευνόητους λόγους
moldovan20 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Τελικά τον πήγα σήμερα από e-shop χωρίς απόδειξη και χωρίς κουτί παρόλα αυτά δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα ως εκεί Ο υπάλληλος όση ώρα του εξηγούσα την κατάσταση τον είχε στα χέρια και τον στριφογυρνούσαμε μπας και βρει κανένα χτύπημα υποθέτω . "Περιγραφή βλάβης" Ο πελάτης λέει ότι έχει BACKSECTORS και διάφορα προβλήματα "Παρατηρήσεις" Γρατζουνισμένος - Λερωμένο τροφοδοτικό Αυτά του λέω δεν είναι γρατσουνιές είναι φυσιολογικά σημάδια φθοράς μετά από 3 χρόνια (είχε φθαρεί το χρώμα ελάχιστα στη βάση που πατάει στο γραφείο και το λερωμένο τροφοδοτικό μάλλον εννοούσε το ότι από άσπρο πήρε μια απαλή απόχρωση του γκρι φυσιολογικό και αυτό φαντάζομαι ,αν τον ήξερα θα το έβαζα ένα πλυντήριο πρώτα ) . Υποθέτω έκανε πως δε με άκουσε . Φεύγοντας ρωτάω πόσο υπολογίζεται ότι θα κάνει "Α αυτό θα πάει Αθήνα τώρα καμιά βδομάδα σίγουρα" Να υπολογίζω καλοκαιράκι? Επόμενος στόχος το πιστωτικό μπας και χτυπήσω τον 60άρι corsair force 3 ή vertex 3 αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος . Τον έβγαλα και μερικές σημερινές φωτογραφίες μη μου τον φέρουν πίσω σακατεμένο και μου πουν τον χάλασες . Υ.Γ Στο μαγαζί είχε πολύ περισσότερες παραγγελίες από plus4u και pc1 παρά από e-shop .
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Oπ οπ οπ, μπορεις να παραλαβεις παραγγελια plus4u/pc1 απο καταστημα eshop?
moldovan20 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Oπ οπ οπ, μπορεις να παραλαβεις παραγγελια plus4u/pc1 απο καταστημα eshop? Μάλλον για παράδοση κατ οίκων πήγαιναν γιατί τις είχαν βγάλει για φόρτωμα στο φορτηγάκι τους υποθέτω(εκτός και αν δεν κάνουν παράδοση με αυτό) , αλλά ίσως και να γίνεται .
washcloud Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 ...ε όχι και καλοκαιράκι, αλλά ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να έχεις πέσει σε μεσοδιάστημα μεταξύ αποστολών RMA (δεν στέλνουν κι όλη την ώρα, ούτε ένα-ένα κομμάτια), και να πάρει τις βδομάδες που λέγαμε... Αν δε σε χαλάει εσωτερικός, αν σου πούνε απ' τα κεντρικά δεν μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε, πες τους για πιστωτικό και πάρε τον 2.5άρη που θα τον πάρεις άμεσα...
moldovan20 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Τελικά όπως το περίμενα , πείρα το πιστωτικό στα 75€ και τσίμπησα τον corsair force 3 60gb στα 100€ .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα