Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βασικα ο ζουπαζουμ που λες, δεν μπορει να συγκριθει σε ποιοτητα με καποιον prime η ισως με καποιον με μικρο focal range αλλα μεγαλο ανοιγμα διαφραγματος (πχ εχω δει καποιους 17-50 F2,8 σταθερο η κατι τετοια).

απλα ο ζουπαζουμ, για εμενα που δεν εχω μεγαλο μπατζετ (α) και φωτογραφιζω κυριως ταξιδευοντας (β) ειναι ο πιο βολικος. καποια στιγμη πριν απο 4-5 σελιδες μου ειχε πει καποιος "γιατι δεν πας σε compact αφου δε σε βολευει να αλλαζεις φακους", αλλα νομιζω αυτο δε θα με καλυπτε, αφου εδω και καποια χρονια ειχα μια πολυ καλη compact με capabilities απο SLR και τωρα οπως κοιταζω τις φωτο βλεπω σημαντικη διαφορα.

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

βασικα ο ζουπαζουμ που λες, δεν μπορει να συγκριθει σε ποιοτητα με καποιον prime η ισως με καποιον με μικρο focal range αλλα μεγαλο ανοιγμα διαφραγματος (πχ εχω δει καποιους 17-50 F2,8 σταθερο η κατι τετοια).

απλα ο ζουπαζουμ, για εμενα που δεν εχω μεγαλο μπατζετ (α) και φωτογραφιζω κυριως ταξιδευοντας (β) ειναι ο πιο βολικος. καποια στιγμη πριν απο 4-5 σελιδες μου ειχε πει καποιος "γιατι δεν πας σε compact αφου δε σε βολευει να αλλαζεις φακους", αλλα νομιζω αυτο δε θα με καλυπτε, αφου εδω και καποια χρονια ειχα μια πολυ καλη compact με capabilities απο SLR και τωρα οπως κοιταζω τις φωτο βλεπω σημαντικη διαφορα.

ναι 

βασικα, κοιταγα για ενα sigma 70-200 2.8 με 900 λιρες

αλλα πετυχα στο ebay εναν sigma 120-400 5.6 με 600 λιρες

& 150-500 6.3 με 700 λιρες

και αρχισα να αναρωτιεμαι για την ποιοτητα της εικονας σε σχεση με την τιμη

Δημοσ.

αυτοι δεν εχουν καμμια σχεση με τον δικο μου. στο 250 ο δικος μου εχει max apperture 6.3!!! αυτος εχει σταθερο 2.8 που εγω δεν το εχω ΟΥΤΕ στο 18mm... δηλαδη καταλαβαινεις ποσο φωτεινος ειναι. και φανταζομαι οτι απο ποιοτητα εικονας θα ειναι κλασεις ανωτερος.

Δημοσ.

okay

ερωτηση

για το bokehrama-brenizer method, αυτος που ειναι πισω απο την καμερα μπορει να τραβαει φωτο @ eye-level ή θα πρεπει να σκυβει [για το κατω μερος του καδρου] & να παταει σε σκαμπο [για το πανω μερος του καδρου];

thanks

Δημοσ.

Ειδικά ο καινούργιος Sigma 70-200 είναι πολύ καλός φακός αλλά σε Canon ξεκίνα από τον φ4 L είναι όπως σου έχω ξαναπεί ο ένας από τους 2 λόγους που θα διαλεγα Canon (αν και ο νέος φ4 της Nikon είναι επίσης εξαιρετικός απλά δεν έχουν πέσει ακόμα οι τιμές στα μτχ)

Με φίλους που ασχολούνται με φωτογράφηση αγριων ζωων και πουλιών και έχω συζητήσει για μεγαλύτερο από 200 εφόσον δεν έχεις πολλά λεφτά οι επιλογές είναι 2. Ή ο bigma (sigma 50-500) ή κάποιος 70-200 με ένα  καλο teleconverter

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειδικά ο καινούργιος Sigma 70-200 είναι πολύ καλός φακός αλλά σε Canon ξεκίνα από τον φ4 L είναι όπως σου έχω ξαναπεί ο ένας από τους 2 λόγους που θα διαλεγα Canon (αν και ο νέος φ4 της Nikon είναι επίσης εξαιρετικός απλά δεν έχουν πέσει ακόμα οι τιμές στα μτχ)

Με φίλους που ασχολούνται με φωτογράφηση αγριων ζωων και πουλιών και έχω συζητήσει για μεγαλύτερο από 200 εφόσον δεν έχεις πολλά λεφτά οι επιλογές είναι 2. Ή ο bigma (sigma 50-500) ή κάποιος 70-200 με ένα καλο teleconverter

Rαbican αν είχες Canon θα πρότεινα με κλειστά τα μάτια τον 100-400 (και άλλος λόγος για να πάρεις Canon), ή τον άσπρο 70-300 ή τον σταθερό 300ρη f/4 + tc. Οτιδήποτε άλλο ξεφεύγει πάρα πολύ σε τιμή.

Δεν είναι τυχαίο που η πλειοψηφία των ερασιτεχνών και μη birders έχει τον 100-400...

okay

ερωτηση

για το bokehrama-brenizer method, αυτος που ειναι πισω απο την καμερα μπορει να τραβαει φωτο @ eye-level ή θα πρεπει να σκυβει [για το κατω μερος του καδρου] & να παταει σε σκαμπο [για το πανω μερος του καδρου];

thanks

Στο 6.30 δείχνει πώς τις βγάζει..

Επεξ/σία από akisk
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μπορει κανεις να εξηγήσει γιατι υπαρχει αυτη η εμφανης διαφορα στην ποιοτητα της φωτογραφιας μεταξύ της 1100D και των υπολοιπων, απ τη στιγμη που παντου η 5100 την ξεπερναει, ακομα και στο dxolabs? κατι μου ξεφυγε? γιατι βγαζουν τοσο ξεπλυμενα χρωματα οι nikon?

η φωτο ειναι απ το dpreview και ελεγε οτι ειναι τραβηγμενες με 50αρηδες f1.4 100% crop ISO 1600 JPEG

14ilv1j.jpg

update: βλέπω τωρα οτι η φωτο της canon ειναι τραβηγμένη με f9 ενώ όλες οι nikon με f8. μπορει να φταιει αυτο?  :fear:

αλλη μια με 60D και D7100  :X

2wfmxvn.jpg

Επεξ/σία από andreapaog328
Δημοσ.

μπορει κανεις να εξηγήσει γιατι υπαρχει αυτη η εμφανης διαφορα στην ποιοτητα της φωτογραφιας μεταξύ της 1100D και των υπολοιπων, απ τη στιγμη που παντου η 5100 την ξεπερναει, ακομα και στο dxolabs? κατι μου ξεφυγε? γιατι βγαζουν τοσο ξεπλυμενα χρωματα οι nikon?

η φωτο ειναι απ το dpreview και ελεγε οτι ειναι τραβηγμενες με 50αρηδες f1.4 100% crop ISO 1600 JPEG

Δεν εχει αξία να συγκρίνει κάποιος jpeg σε τέτοιες μηχανές. Μπορεί ας πουμε η Nikon να έχει πιο πολύ έντονη αποθορυβοποίηση και αυτό να αλλοιώνει την πραγματικότητα (εκτός αν κάποιος τραβάει με την D7100 μόνο jpeg οπότε τσάμπα την πήρε)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν εχει αξία να συγκρίνει κάποιος jpeg σε τέτοιες μηχανές. Μπορεί ας πουμε η Nikon να έχει πιο πολύ έντονη αποθορυβοποίηση και αυτό να αλλοιώνει την πραγματικότητα (εκτός αν κάποιος τραβάει με την D7100 μόνο jpeg οπότε τσάμπα την πήρε)

Πιστεύω είναι θέμα φακού γιατί το sample είναι τέρμα γωνία.

• Like 1
Δημοσ.

update: βλέπω τωρα οτι η φωτο της canon ειναι τραβηγμένη με f9 ενώ όλες οι nikon με f8. μπορει να φταιει αυτο?  :fear:

αλλη μια με 60D και D7100  :X

Πρώτα απ' όλα, σιχαινομαι αυτά τα πιξελ-προς-πιξελ-ρηβιουζ λες και συγκρίνεις καρτες γραφικών. Έπειτα, δεν μπορείς να συγκρίνεις 100% κροπ σε 12 με 24MP. Μετά, πρέπει κάποιος να τους πει πως ακόμη και δυο μηχανές ίδιες με 2 φακούς ίδιους να συγκρίνεις θα βρεις διαφορές, ο κάθε συνδυασμός βγάζει διαφορετικά αποτελέσματα. Εν προκειμένω, τέτοια ανάλυση στην 7000 εγώ είχα με τον 50 1.4 χωρίς την διόρθωση για το backfocus. Αλλά αν βάλω 100%κροπ από αυτήν και δίπλα την D70s των 6MP θα βγάλει γαμώ τις εικόνες η D70s.

Δημοσ.

καλα εκανα κατι προσπαθειες να βγαλω ηλιοβασιλεμα απο το χωριο (ζαχαρω ηλειας) και μπορω να πω οτι ηταν επιεικως ΓΤΠΚ!!!

μετα καποια φαση σκεφτηκα τρελλη φωτο με την πανσεληνο να μισοκρυβεται πισω απο ενα βουνο και τα δεντρα στην κορυφογραμμη να φαινονται, αλλα ημουν με τ αμαξι και δεν μπορεσα να σταματησω, γαμωωωωω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...