Προς το περιεχόμενο

Photography thread(τεχνικές, εξοπλισμός κλπ)

akisk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι ένα generic (αντίστοιχο) εστιακό μήκος. Από την άλλη μεριά, όμως, είναι ΤΟ εστιακό μήκος. Γιατί, μέχρι να εμφανιστεί ο APS-C αισθητήρας, ο 50άρης που πουλιόταν, δεν είχε την αντιστοιχία που αγαπάς. Δηλαδή σε μια FF ή film θα έπρεπε να παίξεις με έναν 85άρη να είσαι κοντά σε αυτό που έχεις τώρα. Απλά, έχοντας την εμπειρία των ετών στην κατασκευή των 50άρηδων και αυτός που κάνει στα crop θα έχει την εξαιρετική ποιότητα όσων είναι για FF.

Το 35=50 δεν είναι εστιακό μήκος. Το μήκος παραμένει 35mm με όλα αυτά που συνεπάγεται, distortion, μικρότερο βάθος κλπ.

Με λίγα λόγια, μην μπερδεύεστε με την αντιστοιχία, όλα τα χαρακτηριστικά του 50ρη παραμένουν στα 50mm απλά προβάλλονται σε μικρότερο αισθητήρα με αποτέλεσμα μικρότερο κάδρο. Για παράδειγμα τo βάθος πεδίου του 35mm @ f1.8 σε dx, αντιστοιχεί σε ~ 50mm @f2.2 σε FX και χωρίς να έχω ιδέα μαντεύω 90mm f/4.0 σε μεσαίο φορμά. Δεν είναι το ίδιο ο 35mm σε dx όπως ο 50mm σε FX. Οπότε και να καλύψεις την απόσταση με τα πόδια, ο 50 mm πάντα θα έχει μικρότερο βάθος πεδίου από τον 35mm.

Θεωρητικά όλα αυτά, γιατί ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του. Ο andreapaog όμως θα πάρει τον 50ρη. :devil:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σαφώς. Αλλά ο 35άρης σε μια DX θα έχει (σχεδόν) το αντίστοιχο πεδίο οράσεως ενός 50άρη σε μια FX. Οι αντιστοιχίες, προφανώς, δεν αλλάζουν ως δια μαγείας.

Δεν μου 'κοψε να τα διευκρινήσω αυτά. Απαντάω σε διαλλείματα από διάβασμα αυτές τις μέρες (και εντυπωσιάζομαι που ακόμα ξεχωρίζω DX από FX στο μυαλό μου που, κατά τα υπόλοιπα, θυμίζει πουτίγκα). :P

αν ηταν να περνατε φλας τωρα, πιο θα περνατε: 

Yongnuo YN560 2

or

Yongnuo YN560 3?

20 λιρες διαφορα εχουν και τεινω προς το 3...

thanks

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aναγκαστικά YN ε;

Δεν έχει wireless  TTL to 3 οπότε με τις 20 λίρες παίρνεις τα transceivers που έτσι κι αλλιώς σου χρειάζονται (1) για το 3. Έχει κάποιο άλλο πλεονέκτημα το 3 εκτός απο το ενσωματωμένο wireless?

*Τουλάχιστον πάρε από κάπου που θα μπορείς να το αλλάξεις επί τόπου αν δεν δουλεύει, έχουν μεγάλο failure rate out of the box.

Επεξ/σία από frenzy

Aναγκαστικά YN ε;

Δεν έχει wireless  TTL to 3 οπότε με τις 20 λίρες παίρνεις τα transceivers που έτσι κι αλλιώς σου χρειάζονται (1) για το 3. Έχει κάποιο άλλο πλεονέκτημα το 3 εκτός απο το ενσωματωμένο wireless?

*Τουλάχιστον πάρε από κάπου που θα μπορείς να το αλλάξεις επί τόπου αν δεν δουλεύει, έχουν μεγάλο failure rate out of the box.

το ttl δεν με ενδιαφερει. παιζει καποια προταση για φθηνα και λειτουργικα flash?

thanks

Η Sigma βγάζει το EF-610, η Sunpak 2-3 μοντέλα (που μπορεί όμως και να έχουν κάποια θέματα συμβατότητας με νεότερα σώματα, οπότε διατηρώ τις επιφυλάξεις μου), η Vivitar έχει το DF-383 και η Nissin το DI-622 MKII που κυμαίνονται σε σχετικά φθηνά επίπεδα. Δεν είναι στα επίπεδα της YongNuo αλλά, από την άλλη μεριά, δεν αφήνουν οι μισοί αγοραστές μηνύματα ότι τους έχουν ψοφήσει από την δεύτερη χρήση ή, έστω, πριν περάσει καλά καλά ένας χρόνος.

Προσωπικά, δεν μπορώ να σου πω ποιό είναι καλύτερο από πρώτο χέρι. Δεν είμαι υπέρμαχος του flash παρότι γνωρίζω τη χρηστικότητά του. Αυτά όμως είχα βρει σαν φθηνά, μιά φορά και έναν καιρό που το συζήταγα να πάρω μπας και παίξω καμιά φορά με κάνα gel για εφέ :)

Βαηπερ εγώ διαβάζω πως ένα στα δύο ΥΝ βγαίνει οφφ από το κουτί. Με ένα φωτογράφο που κάνει γάμους που μιλούσα, μου είπε πως τα αγοράζει γιατί δεν τον νοιάζει αν χάσει ή του πέσει κανένα. Ακούγεται λογικό κι έχειι αρκετά από δαύτα. Αν έχεις έμπορο που μπορείς να το αλλάξεις επί τόπου go for it. Δοκίμασέ το σε όλες τις θέσεις και σε όλα τα modes κι αν δουλευει πάντα κράτα το.

Ευκαιρία να βγάλουν καινούργιες ακόμα πιο ακριβές (παρότι δεν θα έχουν κάνει καν το R&D οι εταιρίες) μηχανές;

Από την άλλη μεριά... μακάρι. Φθηνότερα κομμάτια, που δουλεύουν καλύτερα και υπόσχονται μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Ναι, ναι. Θέλω κι εγώ :P

εχω μια αποριουλα.

ειμαι σε καποιο σημειο και θελω να τραβηξω μια frame in a frame φωτο, πχ η θεα μεσα απο ενα παραθυρο. συχνα τραβαω 5-6 φωτος να δω ποια θα ειναι καλυτερη αλλα ολες ειναι γτπκ.. συνηθως δεν ξερω που να κανω focus, που να κανω metering (αν ειμαι πχ απο ενα παραθυρο λογικα το εξω ειναι πιο φωτισμενο), αν πρεπει να χρησιμοποιησω φλας κλπ..

ποια η γνωμη σας γιατι 9/10 φωτος ειναι για κλαμματα...

Λογικά πρέπει να εστιάσεις στο κυρίως θέμα σου (που συνήθως δεν είναι το frame). Φωτομέτρηση πάλι λογικά στο κυρίως θέμα. Aν θες να φαίνεται καλά φωτισμένο και το frame, τραβάς άλλη μία φωτογραφία από το ίδιο ακριβώς σημείο με ίδιο iso, διάφραγμα και σημείο εστίασης, αλλά διαφορετικό χρόνο έκθεσης και μετά ενώνεις τις 2 φωτογραφίες στο pc.

Έχω κάποιες τέτοιες φωτογραφίες.. Αν τις βρω θα τις ποστάρω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...