frenzy Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 θα προτιμούσατε μια καινουρια D3100 + μεταχειρισμένο 18-105mm ή μια καινούρια D5100 με τον stock 18-55mm? και τα δυο συνολα οπως βλέπω ειναι γύρω στα 450...για ξεκινημα... για ξεκίνημα δικό σου μεταχειρισμένη 3100 (με εγγύηση) με καινούργιο 50mm 1.8. Προτείνω old school κιτ για τους εξής λόγους: Πρώτον θα πάρεις πρώτο φακό τον καλύτερο φακό που έβγαλε ποτέ η Νικον, δεν είναι τυχαίο πως ήταν ο κιτ φακός για τόσα χρόνια. Δεύτερο, θα μάθεις να χρησιμοποιείς τα πόδια σου. Τρίτο θα μάθεις να χειρίζεσαι το aperture από ανοιχτό σε κλειστό πολύ καλύτερα γιατί θα βλέπεις διαφορές ξεκάθαρα. Επίσης θα έχεις από τον πρώτο σου φακό δυνατότητα για δύσκολες σκοτεινές λήψεις. Τέταρτο πολύ βασικό θα μάθεις να νετάρεις σωστά. Το 1.8 δεν συγχωρεί. Επίσης θα μάθεις το μάτι σου να βλέπει σε ένα κάδρο. Σύντομα δεν θα χρειάζεται να κοιτάς μέσα από την μηχανή για να δεις το κάδρο. Το σταθερό εστιακό μήκος θα σε βοηθήσει πάρα πολύ σε αυτό. Και στην τελική ο 18-55 είναι 70 ευρώ μακριά, δεν είναι απλησίαστος αν δεις πως δεν σου βγαίνει με τίποτα. *btw ανάμεσα στους 2 που ανέφερες ο 18-55 είναι ανώτερος φακός. Και για να είμαι δίκαιος, λόγοι να πάρεις τον 18-55: Tοπία, κοντινή εστίαση (εικοσικάτι εκατοστά), τιμιότατος, οξύς παντού, βίντεο (vr), οικογενειακές καταστάσεις, κάδρα που δεν μπορείς να φτάσεις με τα πόδια (μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα φάση), all around καλός. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hawk7 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Απλη ερωτηση παιδια,μιας και το θιξατε το ζητημα. Εχω Nikon D3100,με τον φακο της συσκευασιας απο την ιδια την Νικοn,18-55. Θελω μεγαλο ζουμ,και μεγαλυτερο ευρος καδρου.Τι με συμβουλευετε; Με αλλαγη φακου,παιζει να δω λιγο καλυτερες χρωμαικες αποδοσεις,η' οτι μου δινει ο επεξεργαστης και ο αισθητηρας της μηχανης; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 για ξεκίνημα δικό σου μεταχειρισμένη 3100 (με εγγύηση) με καινούργιο 50mm 1.8.Στην D3100 (όπως σε όλες με παρόμοιου μεγέθους αισθητήρα) ο 50mm αντιστοιχεί σε 75mm. Μήπως να προτιμήσει τον 35mm 1.8 που αντιστοιχεί σε 52mm ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiJKa Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Η αλήθεια είναι ότι, στα 175€ είναι πολύ σωστή αγορά και το φυσικό πεδίο οράσεως που δίνει μεγάλη υπόθεση. Απλά βγάινει ένα πενηντάρι εκτός προυπολογισμού μετά. Προφανώς και εγώ θα προτιμούσα τον 35άρη αλλά μπορεί τα οικονομικά του ανθρώπου να είναι περιορισμένα με μεγάλη ακρίβεια. Αν συμβαίνει σεβαστό και στην περίπτωση εκείνη, αντικειμενικά, και ο 50άρης είναι σοβαρός φακός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frenzy Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) Ναι κι εγώ γι' αυτό τον άφησα έξω. Και γιατί ανάμεσα στους 2 προτιμώ τον 50ρη. georgeadams πως και πουλάς τον 1.4? Δεν είσαι ευχαριστημένος; Επεξ/σία 28 Μαΐου 2013 από frenzy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreapaog328 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Στην D3100 (όπως σε όλες με παρόμοιου μεγέθους αισθητήρα) ο 50mm αντιστοιχεί σε 75mm. Μήπως να προτιμήσει τον 35mm 1.8 που αντιστοιχεί σε 52mm ? αυτο σκέφτηκα και γω. σκεφτηκα επισης οτι ο 35mm σε κλειστό χώρο δίνει μεγαλύτερο πεδίο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frenzy Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Πολλοί προτιμούν τον 35 για τον ίδιο λόγο. Εμένα το κάδρο του 35=50mm δεν μου αρέσει. Δεν είναι για πορτραίτα, δεν είναι για τοπία, δεν είναι γουαηντ και δεν είναι σφιχτος. Για δρόμο φαντάζομαι τον προτιμούν, αλλά δεν είναι το στυλ μου. Αν έβγαινα στο δρόμο θα έβγαινα με 85mm για να μπω στη μουρη του "στόχου" ή με κάτι πολύ ευρύ για cityscapes. Ίσως είναι κι αυτό που σου είπα πως το μάτι σου συνηθίζει να βλέπει ένα κάδρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiJKa Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Είναι ένα generic (αντίστοιχο) εστιακό μήκος. Από την άλλη μεριά, όμως, είναι ΤΟ εστιακό μήκος. Γιατί, μέχρι να εμφανιστεί ο APS-C αισθητήρας, ο 50άρης που πουλιόταν, δεν είχε την αντιστοιχία που αγαπάς. Δηλαδή σε μια FF ή film θα έπρεπε να παίξεις με έναν 85άρη να είσαι κοντά σε αυτό που έχεις τώρα. Απλά, έχοντας την εμπειρία των ετών στην κατασκευή των 50άρηδων και αυτός που κάνει στα crop θα έχει την εξαιρετική ποιότητα όσων είναι για FF. Αυτό βέβαια ισχύει για όλες τις εταιρίες, και όχι μόνο την Nikon. Του κερατά δηλαδή, τόσα χρόνια το παιδεύουν. Δεν γίνεται να πήγανε όλα στράφι. Από την άλλη μεριά, το γεγονός ότι δεν είναι zoom ή ευρυγώνιος, δεν είναι κακό. Αναγκάζει τον άνθρωπο να περπατάει και λιγάκι παραπάνω. Αν χρειαστεί να πλησιάσεις λιγάκι παραπάνω δεν έγινε και τίποτα και, πρακτικά, ακόμα και στα 14mpx της D3100 αν δεν θες να μπεις ΜΕΣΑ στη μούρη του άλλου, μπορείς να πλησιάσεις και να κάνεις ένα crop μετά. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν θα μπορείς να πας άλλο πίσω να χωρέσεις κι άλλο πράγματα μέσα στο κάδρο του 50mm. Μπορεί, δηλαδή, να είναι πιο "κουραστικό" εστιακό μήκος κατά κάποιον τρόπο αλλά είναι και σίγουρα πιο ελαστικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 georgeadams πως και πουλάς τον 1.4? Δεν είσαι ευχαριστημένος;Απλώς παρατήρησα πως από τότε που πήρα τον 35mm, τον περισσότερο καιρό ο 50-ρης κάθεται. Ε, αφού δεν τον χρησιμοποιώ είπα να τον πουλήσω... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 εντωμεταξυ η διαφορα ποιοτητας μεταξυ του prime (εγω εχω τον 35αρη) σε σχεση με τους zoom ειναι χαωδης! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 εντωμεταξυ η διαφορα ποιοτητας μεταξυ του prime (εγω εχω τον 35αρη) σε σχεση με τους zoom ειναι χαωδης! δες και τους παλαιους φακους [mechanical without autofocus] και μετα ελα να μας μιλησεις για master races Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 δεν ειχα την τυχη.. με τη φωτογραφια ξεκινησα να ασχολουμαι πριν απο 3-4 χρονια και ουσιαστικα εχοντας καλυτερο εξοπλισμο πριν απο 2 (οποτε και πηρα μια 5100).. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) μου εκατσε στραβη και επρεπε να ειμαι με ενα βιβλιο τις τελευταιες 14 ωρες. Το αποτελεσμα: εχασα canon fd 50mm 1.8 που εληξε στις 15 λιρες... απλως ηθελα να το μοιραστω... Επεξ/σία 29 Μαΐου 2013 από viper2005 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiJKa Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δες το αλλιώς: Θα μπορούσε να 'ναι χειρότερα, να ήταν στο 1.4... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δες το αλλιώς: Θα μπορούσε να 'ναι χειρότερα, να ήταν στο 1.4... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα