foniki_melitzana Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Καλημέρα θέλω να πάρω 2 κάρτες μνήμης για την φωτογραφική μου (Canon 6D). Δεν έχω ασχοληθεί με βίντεο αν και θα το ήθελα. Είχα κάτι καρτούλες, αλλά ούτε ποιες ήταν, ούτε χωρητικότητα, ούτε που βρίσκονται, οπότε πάμε από το 0
imr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 58 minutes ago, foniki_melitzana said: Καλημέρα θέλω να πάρω 2 κάρτες μνήμης για την φωτογραφική μου (Canon 6D). Δεν έχω ασχοληθεί με βίντεο αν και θα το ήθελα. Είχα κάτι καρτούλες, αλλά ούτε ποιες ήταν, ούτε χωρητικότητα, ούτε που βρίσκονται, οπότε πάμε από το 0 SanDisk extreme pro στο μέγεθος που σε βολεύει. 2
Dr_73 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Αν δεν ασχολείσαι με βίντεο , για φωτογραφία, είναι απόλυτα ικανοποιητικές οι Kingston canvas go plus οι μπλέ, που είναι πολύ πιο οικονομικές από τις sandisk που είναι το στάνταρτ. https://www.skroutz.gr/s/22406344/Kingston-Canvas-Go-Plus-SDXC-128GB-Class-10-U3-V30-UHS-I.html?product_id=169074130&sponsored=listing Η τιμή είναι τόσο χαμηλή, που νομίζω δεν αξίζει να κοιτάξεις κάτω από 64gb .
Dr.MikeD Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Θέλω να καλύψω φωτογραφικά κάποιες εκδηλώσεις/events. Οι συνθήκες φωτισμού θα είναι ιδιαίτερες, όπου τον περισσότερο χρόνο θα υπάρχει χαμηλός φωτισμός. Η φωτογράφιση θα είναι από απόσταση. Δεν θα γίνει χρήση flash Πρωτίστως θα εστιάσω σε φωτογραφία. Δεν θα έχω βίντεο Οι χώροι θα είναι ανοιχτοί (από 100 και 500 θέσεων). Μέχρι προτινως δουλεύω σε dslr nikon φακός που σε ανάλογη περίπτωση ήταν 18-140. Δεν έχω άλλο φακό. Πλέον "χτίζω" το νέο μου εξοπλισμό και σε λίγο καιρό θα έχω Sony a7iii. Στην προκειμένη περίπτωση ίσως και να μην αρκεί ο ένας φακός, όμως από κάπου πρέπει να ξεκινήσω. Σκέφτομαι πλέον την πρώτη μου επιλογή Είμαι μεταξύ Sony 24-105 f/4 G OSS Tamron 28-75mm f2.8 G2 Tamron 28-200mm F2.8-5.6 Με αντίστοιχο budjet και προοπτική, τι θα προτείνατε; Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από Dr.MikeD Προσθήκη πληροφοριών
imr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 2 hours ago, Dr.MikeD said: Καλησπέρα σας, Θέλω να καλύψω φωτογραφικά κάποιες εκδηλώσεις/events. Οι συνθήκες φωτισμού θα είναι ιδιαίτερες, όπου το περισσότερο χρόνο θα υπάρχει χαμηλός φωτισμός. Οι χώροι θα είναι ανοιχτοί (από 100 και 500 θέσεων). Μέχρι προτινως δουλεύω σε dslr nikon φακός που είχα χρησιμοποιήσει σε ανάλογη περίπτωση ήταν 18-140. Πλέον σωμα θα έχω την Sony a7iii. Στην προκειμένη περίπτωση ίσως και να μην αρκεί ο ένας φακός, όμως από κάπου πρέπει να ξεκινήσω. Σκέφτομαι πλέον την πρώτη μου επιλογή Είμαι μεταξύ Sony 24-105 f/4 G OSS Tamron 28-200mm F2.8-5.6 Με αντίστοιχο budjet και προοπτική, τι θα προτείνατε; Φαντάζομαι θα φωτογραφίσεις σκηνή από κάποια απόσταση? Χρειάζεσαι range στα 200mm? Θα έχεις και βίντεο? Γενικά ο tamron έχει καλύτερα διαφράγματα, ίσως καλύτερη οξύτητα με μπόνους το διπλάσιο range, αλλά έχει το μειονέκτημα να μην έχει stabilization. Υπάρχει και ο tamron 28-75 2.8 σε αντίστοιχη τιμή αυτή την περίοδο. Αν μπορείς να είσαι κοντά στο θέμα τον θεωρώ καλύτερη επιλογή από τον 28-200. Εχεις ήδη κάποιον φακο?
Dr.MikeD Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 hours ago, imr said: Φαντάζομαι θα φωτογραφίσεις σκηνή από κάποια απόσταση? Χρειάζεσαι range στα 200mm? Θα έχεις και βίντεο? Γενικά ο tamron έχει καλύτερα διαφράγματα, ίσως καλύτερη οξύτητα με μπόνους το διπλάσιο range, αλλά έχει το μειονέκτημα να μην έχει stabilization. Υπάρχει και ο tamron 28-75 2.8 σε αντίστοιχη τιμή αυτή την περίοδο. Αν μπορείς να είσαι κοντά στο θέμα τον θεωρώ καλύτερη επιλογή από τον 28-200. Εχεις ήδη κάποιον φακο? Καλημέρα @imr Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Εκανα επεξεργασία το αρχικό μου post ώστε να σας βοηθήσω περισσότερο. Ωστόσο πρόσθεσα την πρόταση σου στο αρχικό post μου, την βρήκα ενδιαφέρουσα. Ενδεχομένως αυτή την περίοδο να μην χρειαστώ τόσο μεγάλο range (200mm), μιας και η συγκεκριμένη εκδήλωση που θα καλύψω φωτογραφικά, δεν έχει περιορισμούς. Πρόκειται για παρουσίαση, που θα περιλαμβάνει μεταξύ όλων των άλλων και μουσική. Ομως την άνοιξη που θα καλύψω μια άλλη εκδήλωση "επιβάλει" ενδεχομένως να θέλω μεγάλο range μιας και θα ειμαι σε απόσταση από την σκηνή και με περισσότερο περιορισμό στον φωτισμό. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από Dr.MikeD
toni31 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Για κάρτες μνήμης κοιτάξτε κ B&H έχει καλές προσφορές. Προπληρώνεις τελωνεία φόρους κ.τ.λ εξ αρχής. Εγώ πήρα cfx B 1ΤΒ σε απίστευτη τιμή. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από toni31
imr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 On 02/12/2024 at 06:35, Dr.MikeD said: Καλημέρα @imr Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Εκανα επεξεργασία το αρχικό μου post ώστε να σας βοηθήσω περισσότερο. Ωστόσο πρόσθεσα την πρόταση σου στο αρχικό post μου, την βρήκα ενδιαφέρουσα. Ενδεχομένως αυτή την περίοδο να μην χρειαστώ τόσο μεγάλο range (200mm), μιας και η συγκεκριμένη εκδήλωση που θα καλύψω φωτογραφικά, δεν έχει περιορισμούς. Πρόκειται για παρουσίαση, που θα περιλαμβάνει μεταξύ όλων των άλλων και μουσική. Ομως την άνοιξη που θα καλύψω μια άλλη εκδήλωση "επιβάλει" ενδεχομένως να θέλω μεγάλο range μιας και θα ειμαι σε απόσταση από την σκηνή και με περισσότερο περιορισμό στον φωτισμό. Αν χρησιμοποιούσες το 140 σε crop μάλλον είναι μονόδρομος ο 28-200 για να έχεις έναν μόνο φακο αν και θα είναι σκοτεινός στο άνω άκρο. Επειδή είναι οικονομικός μπορείς να τον συνδιασεις και με μερικούς prime.
stratigos24 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Ωω! @Dr_73 Rumors from China: Nikon to launch a new AF/AF-D to Z-mount lens adapter in 2025 - Nikon Rumors 1
Dr_73 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) On 18/12/2024 at 08:49, stratigos24 said: Ωω! @Dr_73 Rumors from China: Nikon to launch a new AF/AF-D to Z-mount lens adapter in 2025 - Nikon Rumors Έγραφα χρόνια πριν , ότι αν ήθελαν , μπορούσαν . Άργησαν . Τώρα θα προκαλέσουν την άνοδο τιμών των af-d στα μεταχειρισμένα, για όσους έψαχναν ευκαιρίες σε obsolete dslr συστήματα, που ήταν εξαιρετική επιλογή οι af-d. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από Dr_73
stratigos24 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Καλά κάτσε να βγει και βλέπουμε. Θα παίζει καλά....?...
patatasc Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Κάποιος που έχει περάσει στο σύστημα Ζ, δύσκολα θα ασχοληθεί με προσαρμογείς. Να είχε μια μικρή χρησιμότητα όταν δεν υπήρχαν αρκετοί Ζ φακοί, αλλά πλέον αυτό δεν υφίσταται. 1
LongTom Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 21 minutes ago, patatasc said: Κάποιος που έχει περάσει στο σύστημα Ζ, δύσκολα θα ασχοληθεί με προσαρμογείς. Να είχε μια μικρή χρησιμότητα όταν δεν υπήρχαν αρκετοί Ζ φακοί, αλλά πλέον αυτό δεν υφίσταται. Εφόσον υπάρχει η Zf - που πούλησε και πουλάει καλά - και εφόσον δεν υπάρχουν σωστοί Νίκον manual focus (ή AF στο σωστό μέγεθος & vibe) σε Z mount (μόνο κινέζοι και voigtlander), εγώ λέω ότι θα πουλήσει καλά στο niche των ρετρο enthousiast. Οι οποίοι είναι μεγάλο κοινό και από ότι φαίνεται διατηρημένοι να τα σκάσουν γερά για τέτοιες λύσεις (βλέπε τρελές πωλήσεις Leica-Fujifilm X100-ρετρο φιλμ κάμερες κ.ο.κ.). 1
highpriest Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Το σύστημα Ζ αυτή τη στιγμή είναι κατα 95% πλήρες (σε FF, επειδή σε Aps-C παραμένει φτωχό). Λειπουν κάποιοι εξειδικευμένοι για την ώρα (tilt-shift πχ) αλλά υπάρχουν λύσεις σε AF-S φακούς για τους οποίους υπάρχει ήδη αντάπτορας. Όσοι χρειάζονται τέτοιους φακούς έχουν πάει εκεί ήδη. Καλοδεχούμενος φυσικά ο νέος αντάπτορας, αλλά νομίζω πως απευθύνεται σε πολύ λίγους, οι οποίοι έχουν legacy γυαλιά και δεν έχουν αλλάξει ακόμη σύστημα. Δυσκολα πάντως ένας νέος κάτοχος Z mount θα κοιτάξει προς τα πίσω, αν δεν έχει ήδη παλιούς φακούς af/af-d. 2
imr Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Αν και σχετικο με βιντεο, προσπαθω να στησω την α7iii για να εχω και βιντεο οταν χρειαστει και βλεπω οτι εχει περιορισμο στα 25/50/100 fps επειδη ειναι σε PAL Για να ξεκλειδωσει τα 30/60/120 πρεπει να γυρισει σε NTSC. Οκ δεν ειναι κατι τραγικο απλα θελει format η μηχανη για να γινει. Εκτος του οτι μου φαινεται τελειως ηλιθιο να πρεπει να κανεις αυτη τη διαδικασια για να αλλαξεις απο 25 σε 30 υπαρχει καποιος σημαντικος λογος για επιλογη ενος απο τα 2 format? Να την αφησω στα 25?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα