Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 minutes ago, pifilos said:

Ναι 

Επίσης ναι αν το εύρος σε ενδιαφέρει περισσότερο από το f/2.8 

Χαρά στο κουράγιο σας όσοι βλέπετε για καθημερινή χρήση "βάρος φακού : 1165gr" και δε λέτε αμέσως "χαχα ούτε καν" :P  . Χιουμοριστικά το λέω καθώς δεν ξέρω τι χρήση κάνεις άλλωστε. Σίγουρα για κάποια σενάρια χρειάζεται μόνος αυτός και τέλος. 

Συμφωνώ. Ακόμα και αν ο στόχος είναι το bokeh η διαφορά του ενός στοπ είναι μικρή και πιο σημαντικές παράμετροι είναι οι 1) απόσταση από το θέμα, 2) απόσταση του θέματος με το τι υπάρχει πίσω. Το μόνο πλεονέκτημα είναι οι λήψεις σε χαμηλό φως αν δεν μπορείς να μειώσεις ταχύτητα κλείστρου. 

Ναι το 1κιλο δεν το εχω σκεφτει ειναι η αληθεια, απλα θεωριτκα με αυτο το ευρος και διαφραγμα δεν βαζεις τπτ αλλο στην τσαντα και εχεις εναν φακο που κανει τα παντα. Πιο πολυ με προβληματιζει η τιμη του.

Πιο πολυ σκεφτομαι μεταξυ 28-70 2.8 η 24-105 f4, πιστευω οτι τα 30mm θα μου ειναι πιο χρησιμα τελικα

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, imr είπε

Ναι το 1κιλο δεν το εχω σκεφτει ειναι η αληθεια, απλα θεωριτκα με αυτο το ευρος και διαφραγμα δεν βαζεις τπτ αλλο στην τσαντα και εχεις εναν φακο που κανει τα παντα. Πιο πολυ με προβληματιζει η τιμη του.

Πιο πολύ θα έπρεπε να σε προβληματίζει το βάρος 
Ακόμη και για επαγγελματική χρήση δεν θα τον προτιμούσα, και ας ξέρω πως είναι κορυφαίος. 
Σου κόβονται τα χέρια!
Καλύτερα να βρεις να δοκιμάσεις αυτόν ή φακό με παρόμοιο βάρος σε κάποια βόλτα σου. Να δεις πως τον διαχειρίζεσαι.

8 λεπτά πριν, imr είπε

Πιο πολυ σκεφτομαι μεταξυ 28-70 2.8 η 24-105 f4, πιστευω οτι τα 30mm θα μου ειναι πιο χρησιμα τελικα

Εγώ θα προτιμούσα το 24-105mm. Οντως το εστιακό εύρος είναι χρησιμότερο στο 90% των περιπτώσεων

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, highpriest said:

Πιο πολύ θα έπρεπε να σε προβληματίζει το βάρος 
Ακόμη και για επαγγελματική χρήση δεν θα τον προτιμούσα, και ας ξέρω πως είναι κορυφαίος. 
Σου κόβονται τα χέρια!
Καλύτερα να βρεις να δοκιμάσεις αυτόν ή φακό με παρόμοιο βάρος σε κάποια βόλτα σου. Να δεις πως τον διαχειρίζεσαι.

Εγώ θα προτιμούσα το 24-105mm. Οντως το εστιακό εύρος είναι χρησιμότερο στο 90% των περιπτώσεων

Ναι στην ουσία πιο πολύ μπαίνω στο τρυπακι του να έχεις έναν φακό 2.8 

Είναι και ο ταμρον σε προσφορά οπότε γίνεται δελεαστικος

Δημοσ.
18 hours ago, imr said:

Για χρήση "ένας φακός και τέλος", το 24-105 είναι πολύ λογικότερο πιστεύω. 
4mm στα ανοικτά (είναι αρκετή διαφορά παρά το μικρό νούμερο) και 35 στα ψηλά είναι πολύ μεγάλη διαφορά. Χάνεις ένα στοπ, αλλά αυτό γενικά είναι μικρό κακό (πέρα ιδιαίτερων περιπτώσεων).

Όσον αφορά το βάρος, είναι καθαρά υποκειμενικό.
Προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα και πάω πολύωρες βόλτες με σώμα+φακό των 2-3+ κιλών, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών θέλει το μικρότερο δυνατό κιτ. 
Εάν δεν έχεις εμπειρία, σκέψου το καλά γιατί θα είσαι στα ~1800γρ με τον φακό και Α7III.

• Like 2
Δημοσ.
On 27/05/2024 at 12:29, imr said:

Αλλη μια επιλογη ο sony 24-105 σε αντιστοιχη τιμη. Λιγο πιο ευελικτος, αλλα πιο σκοτεινος. Το f4 δεν με πειραζει τοσο γιατι ανεβαινει ευκολα το iso και στα 100mm πετυχαινεις αντιστοιχο bokeh

Η canon , στο rf mount, έχει βγάλει φακό 24-105 f/2.8 . 

Δεν ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο η sony ;

Πανάκριβος και βαρύς , αλλά κάνει πραγματικά τα πάντα.

Δημοσ.
3 hours ago, Dr_73 said:

Λογικα θα βγαλουν και οι υπολοιποι, σε αντιστοιχες τιμες.

Παντως το 35-150 που εχει βγαλει η Tamron το θεωρω το ιδανικο range για μενα αν μιλαμε για εναν φακο να κανει τα παντα

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Κάνει τα πάντα αλλά όχι και κοντά 4 χιλιάρικα. Εκτός αν είσαι φουλ επαγγελματίας, και δε μιλάμε για βαφτίσεις κλπ...να κάνεις φωτογράφιση καλλιτέχνη να πάρεις πίσω τα λεφτά. Ειδικά αν έχει αγοράσει και καμία r5. Και αυτός που βγάζει λεφτά έχει σίγουρα και τον f4. Οπότε το σακίδιο έχει πολλά λεφτά μέσα 😁

• Like 3
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πάντως παιδιά οι native φακοί (κάτι θεωρώ πως πληρώνουμε παραπάνω) καμία σχέση. Τα νετα ειδικά είναι με τη σκέψη 😁

• Thanks 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, ελπίζω να ποσταρω στο σωστό topic. Σκέφτομαι να αναλάβω ΜΟΝΟΣ μου τη φωτογράφηση μίας εκδήλωσης TedX. Δε θα αναφερθώ σε πολλές λεπτομέρειες ( γιατί ακόμα δεν τις γνωρίζω). Θα λάβει μέρος σε κλειστό θέατρο 500 θέσεων ( τον γνωρίζω τον χώρο). Θα έχω δύο sony a7iii, με έναν sigma 35mm f1.4 και μάλλον έναν sony 70-200 f2.8 ( τον οποίον θα νοικιάσω). Μαζί μου θα έχω και μια dji action 4, την οποία σκέφτομαι να στήσω κάπου να βγάζει μόνη της φωτογραφίες γενικά τον χώρο και τη σκηνή από ψηλά. Θεωρείτε ότι είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Προτάσεις για κάτι επιπλέον σε θέμα εξοπλισμού; ( Υπάρχει εξοπλισμός, γιατί ανήκω σε μία ομάδα βιντεογραφων).

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, vagosofron είπε

Καλησπέρα, ελπίζω να ποσταρω στο σωστό topic. Σκέφτομαι να αναλάβω ΜΟΝΟΣ μου τη φωτογράφηση μίας εκδήλωσης TedX. Δε θα αναφερθώ σε πολλές λεπτομέρειες ( γιατί ακόμα δεν τις γνωρίζω). Θα λάβει μέρος σε κλειστό θέατρο 500 θέσεων ( τον γνωρίζω τον χώρο). Θα έχω δύο sony a7iii, με έναν sigma 35mm f1.4 και μάλλον έναν sony 70-200 f2.8 ( τον οποίον θα νοικιάσω). Μαζί μου θα έχω και μια dji action 4, την οποία σκέφτομαι να στήσω κάπου να βγάζει μόνη της φωτογραφίες γενικά τον χώρο και τη σκηνή από ψηλά. Θεωρείτε ότι είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Προτάσεις για κάτι επιπλέον σε θέμα εξοπλισμού; ( Υπάρχει εξοπλισμός, γιατί ανήκω σε μία ομάδα βιντεογραφων).

Μια χαρά είσαι.
Αν έχεις και κανα φλας πάρτο μαζί σου, αλλά γενικά τα TeDx είναι καλοφωτισμένα. Με λίγο ανεβασμένο ISO θα είσαι οκ. Sony Full Frame είναι, διαπρέπουν σε χαμηλό φωτισμό.

Για την Dji action 4 δεν γνωρίζω να σου πω. Αν και με τοσο μικρό αισθητήρα και σε σκοτεινό μέρος σαν ένα θέατρο, μπορεί να βγάλει κόκκο όταν ανεβάσει ISO. Θα σώζεται λογικά σε κάποιο denoise προγραμματάκι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...