Προς το περιεχόμενο

Photography thread(τεχνικές, εξοπλισμός κλπ)

akisk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ναι κι εγώ ένα από τα πρώτα θα παραγγείλω, δεν βλέπω το λόγ για κάτι παραπάνω, έτσι κι αλλιώς με λίγο σκιά βλέπω τα πάντα στην lcd

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε παιδια πειτε μου μια αποψη.

ειμαι σε φαση να επιλεξω superzoom φακο, μιας και η φαση με τον 18-55 και 55-200 με κουρασε λιγο (κατα βαση φωτογραφιζω σε ταξιδια).

ειμαι αναμεσα σε 18-250 απο sigma και 18-270 απο tamron. εχω διαβασει απο dpreview καποια πραγματα κι εχω καταληξει στον sigma μιας και ειναι πιο γρηγορος στο AF, εχει εστιαση απο πιο μικρη αποσταση ενω το pincushion distortion ειναι το μονο που με προβληματιζει...

σωμα ειναι μια Nikon D5100.

για πειτε καμμια αποψη γενικα για sigma και tamron αν εχετε εμπειριες.

ΥΓ: μακαρι να πηγαινα σε Nikon 18-200 αλλα ειναι κοντα 300-400 ευρω παραπανω!

Παιδιά, μία ερώτηση πριν τα σκάσω χοντρά.

Αγόρασα την G1X μετά από πολύ ψάξιμο, γνωρίζοντας πως ένα από τα λίγα της μειονεκτήματα είναι οι μέτριες ικανότητές της στα macro.

Σκοπεύω να μετριάσω το πρόβλημα με ένα close up filter. Η τιμή του  canon 250D είναι εξωφρενική, ένα αντίστοιχο hoya κοστίζει κάπως λιγότερο, ενώ υπάρχουν και πολλά φθηνότερα. Το φαντάζομαι πως ό,τι πληρώνεις παίρνεις, αλλά πραγματικά αξίζει τα λεφτά του ή θα μπορούσα να έχω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με κάτι οικονομικότερο; Τα close ups μου δεν είναι εξαιρετικά πολλά, ίσως να είναι 5-6 φωτό τον μήνα.

@fabrican αν δεν θες να αλλάζεις φακούς ίσως να μην σου κάνουν γενικά οι dslr. Δεν έχω δοκιμάσει κανέναν από αυτούς που λές είχα παλια ενα Ταμμυ 8-200 αλλά ήταν χαλια και από τότε αποφεύγω τα πολύ μεγάλα ζουμ. Από κριτικές είναι περίπου τα ίδια μετριοι προς πολύ μέτριοι οπτικά βολικοί σαν ζουμ. Τον παλιο το Sigma 18-200 ουτε να μου τον χαρίζαν δεν το έπαιρνα

@voodooman

http://lightdescription.blogspot.gr/2012/03/g1x-macro.html

Αν σε καλυπτει εσύ ξερεις τα υπόλοιπα είναι χειρότερα. Τα 85ευρώ από αμαζον δεν είναι και πολλά αν το χρειάζεσαι

• Like 1

@voodooman

http://lightdescription.blogspot.gr/2012/03/g1x-macro.html

Αν σε καλυπτει εσύ ξερεις τα υπόλοιπα είναι χειρότερα. Τα 85ευρώ από αμαζον δεν είναι και πολλά αν το χρειάζεσαι

Πολύ ωραίο άρθρο, ευχαριστώ!

Τα €85 (+ άλλα €20 περίπου που θέλει ένα 58mm adapter) είναι κάπως σοβαρά χρήματα, αλλά όσο ψάχνω βλέπω ότι όλοι, ερασιτέχνες και μη, αυτό προτιμούν χωρίς δεύτερη σκέψη.

ειχα παιξει και με compact αλλα θεωρω οτι δε μου κανουν...

εχω και εναν prime για λιγο πιο αρτιστικ φασεις, αλλα αυτο ειναι κατι που πρεπει να το χεις κιολας... anyway...

εχω ακουσει γενικα κακες κριτικες για τους superzoom, απλα πιστευω οτι ειναι πολυ βολικοι για all around φωτογραφιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...