m4is Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Dr_73 είπε Γιατί να πάρετε godox και όχι κάποιο μεταχειρισμένο του κατασκευαστή της φωτογραφικής ; https://www.mpb.com/en-eu/search?q=*&filterQuery[modelCategory]=Flashguns&sort[productPrice]=DESC Λόγω του κόστους, τo TTL της godox για τη μηχανή μου έχει καινούργιο κάτω από 90 ευρώ, ενώ το official κοστίζει πολλαπλάσια περισσότερο. 4 ώρες πριν, toni31 είπε Όχι δεν έχω κάνει αγορά ακόμα. Σε κρατάει κάτι; Κανονικά δεν θα πρέπει να έχουμε πρόβλημα και οι τιμές είναι καλές. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2022 από m4is
stratigos24 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Άλλος ενας οικονομικός third party φακός 35mm για το Nikon Z mount πέραν του Viltrox. Θα δούμε πως αποδίδει και έχει ελάχιστη απόσταση εστίασης 35 εκατοστά. Ο Viltrox 40 εκ. https://www.pttl.gr/yongnuo-released-35mm-f2-lens-for-nikon-z-mount/ 1
stratigos24 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ερώτηση. Φίλος μου έχει φαγωθεί να αλλάξει τη μηχανή του Canon 90d με την d7500 με μόνο λόγω το ότι η d7500 έχει τη δυνατότητα να σου δείχνει ότι το κάδρο σου είναι ίσιο και στο πάνω κάτω (vertical) ενώ η 90d έχει μόνο το (horizontal). Η ερώτηση είναι η εξής. Οκ καταλαβαίνω γιατί χρειάζεται να είναι έχεις το horizontal για να βλέπεις ότι η φωτογραφία είναι ίσια και να μην ισιωνεις μετά. Το vertical που βοηθάει ; Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από stratigos24 1
babisskg Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 20 λεπτά πριν, stratigos24 είπε Ερώτηση. Φίλος μου έχει φαγωθεί να αλλάξει τη μηχανή του Canon 90d με την d7500 με μόνο λόγω το ότι η d7500 έχει τη δυνατότητα να σου δείχνει ότι το κάδρο σου είναι ίσιο και στο πάνω κάτω (vertical) ενώ η 90d έχει μόνο το (horizontal). Η ερώτηση είναι η εξής. Οκ καταλαβαίνω γιατί χρειάζεται να είναι έχεις το horizontal για να βλέπεις ότι η φωτογραφία είναι ίσια και να μην ισιωνεις μετά. Το vertical που βοηθάει ; Στο ίδιο ακριβώς ζήτημα αν έχεις γυρισμένη την μηχανή στο πλάι .
highpriest Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, stratigos24 είπε Ερώτηση. Φίλος μου έχει φαγωθεί να αλλάξει τη μηχανή του Canon 90d με την d7500 με μόνο λόγω το ότι η d7500 έχει τη δυνατότητα να σου δείχνει ότι το κάδρο σου είναι ίσιο και στο πάνω κάτω (vertical) ενώ η 90d έχει μόνο το (horizontal). Η ερώτηση είναι η εξής. Οκ καταλαβαίνω γιατί χρειάζεται να είναι έχεις το horizontal για να βλέπεις ότι η φωτογραφία είναι ίσια και να μην ισιωνεις μετά. Το vertical που βοηθάει ; Σε αρχιτεκτονικές λήψεις ίσως (αν κατάλαβα σωστά τι εννοείς vertical. Υποθέτω δεν εννοείς landscape και portrait θέση, αλλά vertical προοπτική. Δηλαδή να μην είναι η μηχανη με tilt προς τα πάνω ή κάτω) Πάντως όπως και να έχει πρόκειται για μια ουσιαστική αλλαγή, μιας και μιλάμε για 2-3 γενιές διαφορά. Τι να πιάσεις; Απο megapixel; Απο features; Η μέρα με την νύχτα είναι οι δύο μηχανές. Ασε που η D7500 είναι ίσως η καλύτερη APS-C DSLR σε κυκλοφορία. Τρομερό Dynamic range και ποιότητα εικόνας! Υ.Γ Το έψαξα λίγο https://havecamerawilltravel.com/nikon-d7500-virtual-horizon/ Πολύ ωραία λειτουργία για όποιους την χρειάζονται! Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από highpriest
pifilos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, stratigos24 είπε Ερώτηση. Φίλος μου έχει φαγωθεί να αλλάξει τη μηχανή του Canon 90d με την d7500 με μόνο λόγω το ότι η d7500 έχει τη δυνατότητα να σου δείχνει ότι το κάδρο σου είναι ίσιο και στο πάνω κάτω (vertical) ενώ η 90d έχει μόνο το (horizontal). Η ερώτηση είναι η εξής. Οκ καταλαβαίνω γιατί χρειάζεται να είναι έχεις το horizontal για να βλέπεις ότι η φωτογραφία είναι ίσια και να μην ισιωνεις μετά. Το vertical που βοηθάει ; Αν πρόκεται για αυτό που λέει ο Μπάμπης υποθέτω πως είναι το προφανές, να είναι ίσιος ο ορίζοντας στο κάθετο κάδρο. Αν πρόκειται για αυτό που λέει ο Highpriest είναι χρήσιμο για τις κάθετες γραμμές ώστε να μη συγκλίνουν προς τα πάνω ή προς τα κάτω αλλά να είναι παράλληλες. Όντως χρήσιμη λειτουργία δεν ήξερα καν ότι υπήρχε. Ένας τρόπος που χρησιμοποιώ εγώ είναι μέσω του πλέγματος(grid) που υπάρχει στην οθόνη. Προσπαθώ οι κάθετες γραμμές του grid να είναι παράλληλες με τις κάθετες γραμμές που υπάρχουν στην εικόνα που θέλω να βγάλω. Δεν είναι όμως τόσο εύχρηστο όσο η ενσωματωμένη λειτουργία που είδα στο παραπάνω link αφού μπορεί αναλόγως της σύνθεσης της εικόνας να μη βγουν ακριβώς. Πάντως καλύτερο από το τίποτα. Μήπως αυτό τον βολέψει αν αναφέρεται σε αυτό πάντα. Υποθέτω πως μιλάμε για λήψεις στο χέρι αφού σε ένα τρίποδο που οι κινήσεις του χεριού δεν υφίστανται και υπάρχει μπίλια που δείχνει την κλίση της κεφαλής είναι πιο εύκολο να βγει σωστά η λήψη. 1
stratigos24 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, highpriest είπε Σε αρχιτεκτονικές λήψεις ίσως (αν κατάλαβα σωστά τι εννοείς vertical. Υποθέτω δεν εννοείς landscape και portrait θέση, αλλά vertical προοπτική. Δηλαδή να μην είναι η μηχανη με tilt προς τα πάνω ή κάτω) Πάντως όπως και να έχει πρόκειται για μια ουσιαστική αλλαγή, μιας και μιλάμε για 2-3 γενιές διαφορά. Τι να πιάσεις; Απο megapixel; Απο features; Η μέρα με την νύχτα είναι οι δύο μηχανές. Ασε που η D7500 είναι ίσως η καλύτερη APS-C DSLR σε κυκλοφορία. Τρομερό Dynamic range και ποιότητα εικόνας! Υ.Γ Το έψαξα λίγο https://havecamerawilltravel.com/nikon-d7500-virtual-horizon/ Πολύ ωραία λειτουργία για όποιους την χρειάζονται! Ευχαριστώ για τις απαντησεις. Είμαι έξω θα δω τις απαντήσεις καλύτερα μετά. ΥΓ: την Canon 90d έχει όχι την Nikon 90d Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από stratigos24
babisskg Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, pifilos είπε Αν πρόκεται για αυτό που λέει ο Μπάμπης υποθέτω πως είναι το προφανές, να είναι ίσιος ο ορίζοντας στο κάθετο κάδρο. Αν πρόκειται για αυτό που λέει ο Highpriest είναι χρήσιμο για τις κάθετες γραμμές ώστε να μη συγκλίνουν προς τα πάνω ή προς τα κάτω αλλά να είναι παράλληλες. Όντως χρήσιμη λειτουργία δεν ήξερα καν ότι υπήρχε. Ένας τρόπος που χρησιμοποιώ εγώ είναι μέσω του πλέγματος(grid) που υπάρχει στην οθόνη. Προσπαθώ οι κάθετες γραμμές του grid να είναι παράλληλες με τις κάθετες γραμμές που υπάρχουν στην εικόνα που θέλω να βγάλω. Δεν είναι όμως τόσο εύχρηστο όσο η ενσωματωμένη λειτουργία που είδα στο παραπάνω link αφού μπορεί αναλόγως της σύνθεσης της εικόνας να μη βγουν ακριβώς. Πάντως καλύτερο από το τίποτα. Μήπως αυτό τον βολέψει αν αναφέρεται σε αυτό πάντα. Υποθέτω πως μιλάμε για λήψεις στο χέρι αφού σε ένα τρίποδο που οι κινήσεις του χεριού δεν υφίστανται και υπάρχει μπίλια που δείχνει την κλίση της κεφαλής είναι πιο εύκολο να βγει σωστά η λήψη. 9 ώρες πριν, stratigos24 είπε Ερώτηση. Φίλος μου έχει φαγωθεί να αλλάξει τη μηχανή του Canon 90d με την d7500 με μόνο λόγω το ότι η d7500 έχει τη δυνατότητα να σου δείχνει ότι το κάδρο σου είναι ίσιο και στο πάνω κάτω (vertical) ενώ η 90d έχει μόνο το (horizontal). Η ερώτηση είναι η εξής. Οκ καταλαβαίνω γιατί χρειάζεται να είναι έχεις το horizontal για να βλέπεις ότι η φωτογραφία είναι ίσια και να μην ισιωνεις μετά. Το vertical που βοηθάει ; Φυσικά υπάρχουν οι εξηγήσεις στο δίκτυο οι οποίες αναφέρονται στην σύνθεση του κάδρου και την βοήθεια που παρέχουν σ' αυτό η ύπαρξη οριζόντιων και κάθετων γραμμών σε ένα εικονοσκόπιο η αντίστοιχα οθόνη πλάτης . Σε μένα αυτό που λειτουργεί όταν έχω μπροστά μου το barrell distortion , το οποίο θέλω συνειδητά να διατηρήσω , η κάθετη / κάθετες είναι ακόμη πιο χρήσιμη ώστε όταν έρθει ο ορίζοντας σε ένα σημείο αναφοράς ( να μην γέρνει πολύ προς την μία ή την άλλη πλευρά ) αυτό να μην επιβαρύνει ομοίως τυχόν κάθετα αντικείμενα που υπάρχουν στο κάδρο και τα δείχνει παράταιρα . Εννοείται πως αν χρειαστεί θα επιβαρύνω και τα κάθετα σημεία μέχρι του σημείου που δείχνει το ενδιαφέρον που χρειάζομαι .
Dr_73 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, babisskg είπε Φυσικά υπάρχουν οι εξηγήσεις στο δίκτυο οι οποίες αναφέρονται στην σύνθεση του κάδρου και την βοήθεια που παρέχουν σ' αυτό η ύπαρξη οριζόντιων και κάθετων γραμμών σε ένα εικονοσκόπιο η αντίστοιχα οθόνη πλάτης . Τα σοβαρά εργαλεία είχαν και οριζόντιες και κάθετες γραμμές από το 1900 ! Τέλεια από την αρχή, χωρίς να χρειάζονται εξέλιξη . Σαν τους καρχαρίες. Τη μετάβαση από Canon 90D σε Nikon D7500 , τη βλέπω τουλάχιστον λάθος κίνηση . Σε όλα καλύτερη η 90D 1
stratigos24 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, babisskg είπε Εκείνος θέλει να μην έχει καθόλου ή σχεδόν καθόλου παραμόρφωση στις φωτογραφίες του και θεωρεί πως αυτό θα τον βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι. Εχει μελετήσει τους φακούς του από ποια mm και μετά δεν παρουσιάζουν παραμόρφωση ή παρουσιάζουν λίγη παραμόρφωση και τραβάει εκεί και μετά τις φτιάχνει στο lightroom όσο μπορεί κοντά στο να είναι απόλυτα σωστές μέσα από το manual correction που έχει vertical κλπ. Απλά θεωρεί πως αν έχει τραβηχτεί η λήψη εξαρχής σωστή και στο αριστερά δεξιά ισιωμα και στο πάνω κάτω δε θα χάνει τόσο χρόνο στο να έρθει εκεί που πρέπει. 11 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Τα σοβαρά εργαλεία είχαν και οριζόντιες και κάθετες γραμμές από το 1900 ! Τέλεια από την αρχή, χωρίς να χρειάζονται εξέλιξη . Σαν τους καρχαρίες. Τη μετάβαση από Canon 90D σε Nikon D7500 , τη βλέπω τουλάχιστον λάθος κίνηση . Σε όλα καλύτερη η 90D Κοίταξα διάφορα εξωτερικά εργαλεία που μπορεί ίσως να του προσφέρουν αυτό που θέλει και το ψάχνει και αυτό το κομμάτι απλά στο ματάκι δε θα μπορεί να έχει τη λειτουργία αυτή ενώ πχ στην 7500 έχεις και μεσα στο οφθαλμοσκόπιο το αν είναι ίσια και αριστερά δεξιά αλλά και πάνω κάτω. Πες μου κάτι γιατί σκέφτεται και την RP. Η Rp έχει και τα 2 ισιωματα να δείχνει; Και αν ναι, τα εμφανίζει και στο ματάκι; ΥΓ: και εγώ το ίδιο του λέω στο να μην αλλάξει. Είναι μηχαναρα η 7500 την είχα και την ξέρω αλλά και η 90d είναι επίσης μηχαναρα. Σε κάποια σημεία κερδίζει η μία σε κάποια η άλλη αλλά στο τρόπο που δουλεύει εκείνος πέραν του ισιωματος που θέλει δε ξέρω τι άλλο θα κερδίσει από την 7500. Άσε που θα χάσει όλους τους φακούς του (18-135, 50μμ 1.8, 55-250 κλπ που άμα πάει σε d7500 θα έχει μόνο 18-140 για αρχή .. με τον τρόπο που σκέφτεται να κάνει τη μετάβαση)... Θα χάσει και 12-13 megapixel... ΥΓ: Μερικά από τα εξωτερικά βοηθήματα που λέω ότι είδα Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2022 από stratigos24 1
highpriest Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Πες του να αγοράσει έναν tilt shift φακό και το πρόβλημα προοπτικής και διαστρέβλωσης θα λυθεί εύκολα και σε μεγάλο βαθμό. Βέβαια μπορεί να του στοιχίσει πολύ πάνω απο όσο υπολόγιζε να δώσει για την αλλαγή σε D7500 Όπως και να έχει είναι μια πολύ εξειδικευμένη συνθήκη αυτή που ψάχνει και αναγκαστικά θα πληρώσει. 3
Dr_73 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, stratigos24 είπε Πες μου κάτι γιατί σκέφτεται και την RP. Η Rp έχει και τα 2 ισιωματα να δείχνει; Grid Lines, από τότε που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ ψηφιακές, έπαψαν να με ενδιαφέρουν . Όσο και να ευθυγραμμίσεις τον ορίζοντα κατά τη λήψη , αποκλείεται να είναι τόσο ευθυγραμμισμένος όσο μπορείς να τον κάνεις με την επεξεργασία, που κάνεις και μεγένθυση 500% σε μια 32άρα οθόνη . Με το dxo με ένα κλικ στο horizon, στην ευθυγραμμίζει αυτόματα. Αν δεν τα καταφέρει (ούτε 5%) , ορίζεις μία ευθεία στην οθόνη και τέλος. Με τίποτε στη μηχανή δεν το πετυχαίνεις σε τέτοιο βαθμό . Θα πρότεινα στο φίλο , να βγάζει περισσότερες φωτογραφίες και να βλέπει λιγότερα βιντεάκια στο youtube. Οι περισσότεροι από τους σκηνοθέτες αυτούς που ανεβάζουν βιντεάκια, δεν είναι σε θέση να βγάζουν φωτογραφία ούτε το σπίτι τους και από portofolio είναι το απόλυτο μηδέν . Ο κύβος με τα δύο αλφάδια που μπαίνει στη θέση του φλας, είναι πολύ φθηνός. Αν κάνει κάποιον να αισθάνεται καλύτερα, ας τον πάρει , αξίζει τα 10€ (ebay) . Μέχρι εκεί . Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2022 από Dr_73 3
stratigos24 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, highpriest είπε Πες του να αγοράσει έναν tilt shift φακό και το πρόβλημα προοπτικής και διαστρέβλωσης θα λυθεί εύκολα και σε μεγάλο βαθμό. Βέβαια μπορεί να του στοιχίσει πολύ πάνω απο όσο υπολόγιζε να δώσει για την αλλαγή σε D7500 Όπως και να έχει είναι μια πολύ εξειδικευμένη συνθήκη αυτή που ψάχνει και αναγκαστικά θα πληρώσει. Ναι τους έχει δει αλλά κοστίζουν. Στην ουσία στα cityscapes τον ενδιαφέρει να έχει σωστά τα κτίρια. 9 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Θα πρότεινα στο φίλο , να βγάζει περισσότερες φωτογραφίες και να βλέπει λιγότερα βιντεάκια στο youtube. Από φωτογραφίες ο φιλος άλλο τίποτα, πίστεψε με. 9 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Με το dxo με ένα κλικ στο horizon, στην ευθυγραμμίζει αυτόματα. Έχει δοκιμάσει διάφορα και στο auto correction αλλά συνήθως δεν παίρνει αυτό που θέλει γι'αυτό κάνει χειροκίνητα τα ισιωματα αλλά χάνει χρόνο και πιστεύει πως αυτό το εργαλείο αν το είχε η 90δ θα τον βοηθουσε στο να χρειάζεται μετά ελάχιστο χρόνο για τη διόρθωση χειροκίνητα κοντά στο απόλυτο. Τελικά το έχει η RP; Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2022 από stratigos24
babisskg Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Τα σοβαρά εργαλεία είχαν και οριζόντιες και κάθετες γραμμές από το 1900 ! Τέλεια από την αρχή, χωρίς να χρειάζονται εξέλιξη . Σαν τους καρχαρίες. Τη μετάβαση από Canon 90D σε Nikon D7500 , τη βλέπω τουλάχιστον λάθος κίνηση . Σε όλα καλύτερη η 90D 14 λεπτά πριν, stratigos24 είπε Εκείνος θέλει να μην έχει καθόλου ή σχεδόν καθόλου παραμόρφωση στις φωτογραφίες του και θεωρεί πως αυτό θα τον βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι. Εχει μελετήσει τους φακούς του από ποια mm και μετά δεν παρουσιάζουν παραμόρφωση ή παρουσιάζουν λίγη παραμόρφωση και τραβάει εκεί και μετά τις φτιάχνει στο lightroom όσο μπορεί κοντά στο να είναι απόλυτα σωστές μέσα από το manual correction που έχει vertical κλπ. Απλά θεωρεί πως αν έχει τραβηχτεί η λήψη εξαρχής σωστή και στο αριστερά δεξιά ισιωμα και στο πάνω κάτω δε θα χάνει τόσο χρόνο στο να έρθει εκεί που πρέπει. Κοίταξα διάφορα εξωτερικά εργαλεία που μπορεί ίσως να του προσφέρουν αυτό που θέλει και το ψάχνει και αυτό το κομμάτι απλά στο ματάκι δε θα μπορεί να έχει τη λειτουργία αυτή ενώ πχ στην 7500 έχεις και μεσα στο οφθαλμοσκόπιο το αν είναι ίσια και αριστερά δεξιά αλλά και πάνω κάτω. Πες μου κάτι γιατί σκέφτεται και την RP. Η Rp έχει και τα 2 ισιωματα να δείχνει; Και αν ναι, τα εμφανίζει και στο ματάκι; ΥΓ: και εγώ το ίδιο του λέω στο να μην αλλάξει. Είναι μηχαναρα η 7500 την είχα και την ξέρω αλλά και η 90d είναι επίσης μηχαναρα. Σε κάποια σημεία κερδίζει η μία σε κάποια η άλλη αλλά στο τρόπο που δουλεύει εκείνος πέραν του ισιωματος που θέλει δε ξέρω τι άλλο θα κερδίσει από την 7500. Άσε που θα χάσει όλους τους φακούς του (18-135, 50μμ 1.8, 55-250 κλπ που άμα πάει σε d7500 θα έχει μόνο 18-140 για αρχή .. με τον τρόπο που σκέφτεται να κάνει τη μετάβαση)... Θα χάσει και 12-13 megapixel... ΥΓ: Μερικά από τα εξωτερικά βοηθήματα που λέω ότι είδα Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του , ενώ ο μόνος τρόπος θα ήταν να μας το δείξει επί του πεδίου ....... θα παρακάμψω τα περί μηχανάρας είτε για την μία είτε για την άλλη ....... σαφώς θα προτιμούσα την D7500 , ενώ η 90D παραμένει από τις άριστες επιλογές και μέχρις εδώ . Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του στην εξαρχής προσεγμένη λήψη ( στατικά θέματα ) ενώ δεν συμφωνώ για λόγους αισθητικής με την αφαίρεση της παραμόρφωσης αφού έχει σκοπιμότητα , ίσως όχι το είδος που ενδιαφέρει φυσικά τον ίδιο . Υπάρχει πάντα η λύση και του εξωτερικού μόνιτορ , χωρίς να γνωρίζω αν το έχει σκεφθεί η το χρειάζεται . Πάντως θα του έλυνε κάποια θέματα .
Dr_73 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, stratigos24 είπε Τελικά το έχει η RP; Στην εμφάνιση πληροφοριών λήψης, έχει 3 επιλογές που εμφανίζονται και στο σκόπευτρο και στην οθόνη. 3Χ3 οριζόντιες και κάθετες 6Χ4 οριζόντιες και κάθετες και 3Χ3 οριζόντιες κάθετες και διαγώνιες (σαν τη σημαία του ηνωμένου βασιλείου ένα πράγμα ! ). Δεν χρησιμοποιώ κανένα, τα έχω off. Στη mirrorless , ένα από τα καλά (δεν μου έλειπε στις dslr) είναι ότι βλέπεις και σε οθόνη και σε σκόπευτρο , τη φωτογραφία όπως θα βγει διορθωμένη με barrel distortion , pincushion κτλ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα