highpriest Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Στις 25/7/2022 στις 11:14 ΠΜ, highpriest είπε Τεχνική ερώτηση: Πολλά φλας έχουν λειτουργία ζούμ. Μπορούν δηλαδή να επικεντρώνουν την δέσμη τους, ανάλογα με την απόσταση του θέματος, κατα επιλογή. Ένα τυχαίο παράδειγμα πχ μπορεί να έχει ζουμ απο 24 έως 120mm. Η ερώτηση έχει να κάνει αν αυτό μετριέται σε FF σύστημα ή αν ανάλογα με την μοντούρα, αλλάζει. Πχ αν ένα Godox που βγαίνει το ίδιο μοντέλο για όλες τις εταιρίες, με την μοντούρα για Nikon FF δουλεύει στα 24mm σαν 24mm, ενώ αν μπει στο hot shoe μιας Olympus δουλεύει με τον ίδιο τρόπο που δουλεύει ο φακός για να έχουμε αντιστοιχία στο ζουμ του, δηλαδή σαν 48mm Μιας και δεν απαντάει κανείς, ας το κάνω εγώ μιας και βρήκα την λύση. Στα περισσότερα ποιοτικά φλας, απο ένα σημείο τιμής και πάνω (περίπου 180-200 ευρώ σύμφωνα με την έρευνα που έκανα) υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις σε τι είδους μηχανή τα δουλεύεις. Βολικό, επειδή ακόμη και αν τα χρησιμοποιήσεις σαν slave σε διαφορετικό σύστημα, μπορείς (ανεξαρτήτως της μοντούρας) να διαλέξεις το σωστό ζουμ για το σύστημα που είσαι. Στα φτηνότερα, το ζουμ ρυθμίζεται ανάλογα με την μοντούρα, χωρίς δυνατότητα άλλης επιλογής.
highpriest Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Σχετικά με τους δύο νέους φακούς που πήρα Olympus 45mm f/1.8 : έχω μείνει εντυπωσιασμένος. Κορυφαία οξύτητα και ποιότητα φωτογραφίας απο πολύ ανοικτός έως πολύ κλειστός. Lumix 25mm f/1,7 ΙΙ : απογοητευμένος αλλά μάλλον έπεσα σε bad copy επειδή στις ίδιες ακριβώς συνθήκες με τον Olympus κυνηγούσε να βρει focus σε όλα σχεδόν τα διαφράγματα και δυστυχώς όλες οι φώτο ήταν soft στο σημείο focus πάλι σχεδόν σε όλα τα διαφράγματα. Τον έκανα επιστροφή.Αν είναι να τραβάω με f/4,5 για να έχω μια σχετικά αποδεκτή οξύτητα, το κάνω και με τον κιτ.(παρεμπιπτόντως ο κιτ καλύτερος στα κοινβά τους διαφράγματα στα ίδια mm) Αν κάποιος έχει τον φακό, αν μπορεί ας με ενημερώσει αν πρόκειται για bad copy και αν ο δικός του φακός είναι οκ, ώστε να τον παραγγείλω εκ νέου. Επίσης ρίξτε καιμιά ιδέα για κάποιον καλό φωτεινό προς το ευρύ φάσμα για Μ4/3 (απο 12 έως 25mm) ως καλή εναλλακτική.
Snorky.GR Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, highpriest είπε Σχετικά με τους δύο νέους φακούς που πήρα Olympus 45mm f/1.8 : έχω μείνει εντυπωσιασμένος. Κορυφαία οξύτητα και ποιότητα φωτογραφίας απο πολύ ανοικτός έως πολύ κλειστός. Lumix 25mm f/1,7 ΙΙ : απογοητευμένος αλλά μάλλον έπεσα σε bad copy επειδή στις ίδιες ακριβώς συνθήκες με τον Olympus κυνηγούσε να βρει focus σε όλα σχεδόν τα διαφράγματα και δυστυχώς όλες οι φώτο ήταν soft στο σημείο focus πάλι σχεδόν σε όλα τα διαφράγματα. Τον έκανα επιστροφή.Αν είναι να τραβάω με f/4,5 για να έχω μια σχετικά αποδεκτή οξύτητα, το κάνω και με τον κιτ.(παρεμπιπτόντως ο κιτ καλύτερος στα κοινβά τους διαφράγματα στα ίδια mm) Αν κάποιος έχει τον φακό, αν μπορεί ας με ενημερώσει αν πρόκειται για bad copy και αν ο δικός του φακός είναι οκ, ώστε να τον παραγγείλω εκ νέου. Επίσης ρίξτε καιμιά ιδέα για κάποιον καλό φωτεινό προς το ευρύ φάσμα για Μ4/3 (απο 12 έως 25mm) ως καλή εναλλακτική. Για κανε τον κοπο να γραψεις παλι τι εχεις στα χερια σου αυτη την στιγμη, και προς τα που προσανατολιζεσαι....γιατι με τοσα που γραφουμε δεξια και αριστερα εδω μεσα , εχω χασει ελαφρως τον μπουσσολα. Ειπαμε εχεις την Panasonic G9 +Olympus 45mm f/1.8 + zuiko 60mm 2.8 pro...σωστα? Νομιζα οτι ειχες και τον Zuiko 12-40 2.8 pro..... η σε μπερδευω με αλλον ? Τον Olympus 45mm f/1.8 , δεν λεω, πολυ ωραιος φακος , αλλα δεν καταλαβα προς τι η αγορα του? Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2022 από Snorky.GR
highpriest Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Snorky.GR είπε Για κανε τον κοπο να γραψεις παλι τι εχεις στα χερια σου αυτη την στιγμη, και προς τα που προσανατολιζεσαι....γιατι με τοσα που γραφουμε δεξια και αριστερα εδω μεσα , εχω χασει ελαφρως τον μπουσσολα. Ειπαμε εχεις την Panasonic G9 +Olympus 45mm f/1.8 + zuiko 60mm 2.8 pro...σωστα? Νομιζα οτι ειχες και τον Zuiko 12-40 2.8 pro..... η σε μπερδευω με αλλον ? Τον Olympus 45mm f/1.8 , δεν λεω, πολυ ωραιος φακος , αλλα δεν καταλαβα προς τι η αγορα του? Τρεις φακούς έχω αυτή τη στιγμή. 12-60mm lumix kit f/3,5-5,6 60mm f/2,8 macro 45mm f/1,8 O 45άρης αγοράστηκε κυρίως για πορτραίτα, επειδή ο 60άρης είναι αρκετά τηλεφακός για κάτι τέτοιο. Είναι και πιο ανοικτός, για καλύτερο μποκέ στα πορτραίτα. Φτηνός ήταν σε προσφορά, οπότε γιατί όχι; Τώρα θέλω έναν φωτεινό ευρυγώνιο, και έναν οικονομικό τηλεφακό και έκλεισα για την ώρα...απο φακούς. Υ.Γ Αν είχα τον 12-40 pro θα ήμουν εντελώς καλυμμένος στο ευρύ φάσμα. Κορυφαίος! Αλλά και πανάκριβος!
Snorky.GR Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 11 λεπτά πριν, highpriest είπε Τρεις φακούς έχω αυτή τη στιγμή. 12-60mm lumix kit f/3,5-5,6 60mm f/2,8 macro 45mm f/1,8 O 45άρης αγοράστηκε κυρίως για πορτραίτα, επειδή ο 60άρης είναι αρκετά τηλεφακός για κάτι τέτοιο. Είναι και πιο ανοικτός, για καλύτερο μποκέ στα πορτραίτα. Φτηνός ήταν σε προσφορά, οπότε γιατί όχι; Τώρα θέλω έναν φωτεινό ευρυγώνιο, και έναν οικονομικό τηλεφακό και έκλεισα για την ώρα...απο φακούς. Υ.Γ Αν είχα τον 12-40 pro θα ήμουν εντελώς καλυμμένος στο ευρύ φάσμα. Κορυφαίος! Αλλά και πανάκριβος! Αυτον θα σου προτεινα, τον zuiko 12-40 f2.8 pro....αν καταφερεις να τον βαλεις στα χερια σου, θα σε καλυψει πολυ. Τωραα για τον 60αρη και πορτραιτα....εισαι συγουρος?......για πορτραιτα ειπαμε , οχι για ολοσωμη...για πορτραιτα ειναι αρκετα καλος Για ολοσωμες ειναι ο 12-40 1
highpriest Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Snorky.GR είπε Αυτον θα σου προτεινα, τον zuiko 12-40 f2.8 pro....αν καταφερεις να τον βαλεις στα χερια σου, θα σε καλυψει πολυ. Τωραα για τον 60αρη και πορτραιτα....εισαι συγουρος?......για πορτραιτα ειπαμε , οχι για ολοσωμη...για πορτραιτα ειναι αρκετα καλος Για ολοσωμες ειναι ο 12-40 Καλός είναι, αλλά θέλει απόσταση. Σε κλειστό χώρο δυσκολευουν τα πράγματα. Ο 45αρης ειναι φτηνός, φωτεινός και οξύς. Καλή αγορά, δεν την μετανιώνω Ο 12-40 pro είναι απλησίαστος για την ώρα. Αν κάποτε πέσουν οι τιμές θα το ξαναδώ. 1
vmaria Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα, Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα τρίποδο για να βγάζω ερασιτεχνικές φωτογραφίες τα αστέρια. Η απορία μου είναι αν αγοράσω ringlight -για να έχω καλό φως όταν βάφομαι-, θα μπορώ να βγάζω το φως και να συνδέω το τρίποδο με τη βάση του κινητού μόνο για ευκολία μεταφοράς και χρήσης έξω? Ευχαριστώ πολύ
pifilos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Ένα γνωστό εργαλείο για την προσομοίωση του εστιακού μήκους των φακών. Το χρησιμοποίησα προσφάτως ξανά και το βάζω για όποιον δεν το έχει δει. Εξυπηρετικό σαν ένα επιπλέον κριτήριο επιλογής φακών είτε σταθερών είτε ζουμ που είναι φαινομενικά κοντά σε εστιακό μήκος αλλά με σημαντική διαφορά στο τι βλέπουν (για τους ευρυγώνιους πάει αυτό). https://imaging.nikon.com/lineup/lens/simulator/ Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2022 από pifilos
stratigos24 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Τίτλος: Oι crop αισθητήρες πέθαναν. Ζήτω οι crop αισθητήρες! https://www.ifocus.gr/magazine/agora/3585-o-crop-crop?dt=1660677318694&fbclid=IwAR0dTtHfVO4zfYL9o1ZGgkBCCM_FawiLuu88WIAV6Ao_pyFukuDeqjlAdtw Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2022 από stratigos24 2
babisskg Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 8 ώρες πριν, stratigos24 είπε Τίτλος: Oι crop αισθητήρες πέθαναν. Ζήτω οι crop αισθητήρες! https://www.ifocus.gr/magazine/agora/3585-o-crop-crop?dt=1660677318694&fbclid=IwAR0dTtHfVO4zfYL9o1ZGgkBCCM_FawiLuu88WIAV6Ao_pyFukuDeqjlAdtw Κάποιες σημειώσεις , γνωστά πράγματα , πολύ σύντομα καταρρίφθηκαν τα περί φορητότητας στις full frame mirrorles , ενώ οι αντίστοιχες crop κρατάνε καλά σ' αυτό το ζήτημα , βλέπε mft σύστημα .......
highpriest Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Για τις crop και ειδικά για mft όλο διαβάζω πως πέθαναν, αλλά όλο καινούργια μοντέλα βγαίνουν.😆 Αυτο που ξέρω (αφού τα έβαλα κάτω αναλυτικά) είναι πως φτιάχνεις σύστημα κορυφαίας μηχανής με 3-4 φωτεινούς φακούς στα μισά η και λιγότερα χρήματα απο τα αντίστοιχα σε FF. Για όποιον θέλει με λίγα λεφτά να στήσει ένα καλό σύστημα οι κροπ είναι μονόδρομος. Έχουν τα μειονεκτήματα τους, αλλά μπορείς να εξερευνήσεις σχεδόν όλες τις πτυχές και τα είδη της φωτογραφίας, χωρίς να αγοράσεις εξοπλισμό που στοιχίζει όσο ένα καινούριο αυτοκίνητο. 1
harisv Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Καλησπερα Ποιο προγραμμα προτεινεται, για merge σε hdr? Δουλευω το capture one και δεν ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.
stratigos24 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Lightroom δουλεύω εγώ μια χαρά χωρίς θέμα. 32 λεπτά πριν, harisv είπε Καλησπερα Ποιο προγραμμα προτεινεται, για merge σε hdr? Δουλευω το capture one και δεν ειμαι απολυτα ικανοποιημενος. 1
highpriest Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, harisv είπε Καλησπερα Ποιο προγραμμα προτεινεται, για merge σε hdr? Δουλευω το capture one και δεν ειμαι απολυτα ικανοποιημενος. 1 ώρα πριν, stratigos24 είπε Lightroom δουλεύω εγώ μια χαρά χωρίς θέμα. lightroom κι εγώ χωρίς κανένα πρόβλημα
babisskg Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Στις 17/8/2022 στις 8:21 ΠΜ, highpriest είπε Για τις crop και ειδικά για mft όλο διαβάζω πως πέθαναν, αλλά όλο καινούργια μοντέλα βγαίνουν.😆 Αυτο που ξέρω (αφού τα έβαλα κάτω αναλυτικά) είναι πως φτιάχνεις σύστημα κορυφαίας μηχανής με 3-4 φωτεινούς φακούς στα μισά η και λιγότερα χρήματα απο τα αντίστοιχα σε FF. Για όποιον θέλει με λίγα λεφτά να στήσει ένα καλό σύστημα οι κροπ είναι μονόδρομος. Έχουν τα μειονεκτήματα τους, αλλά μπορείς να εξερευνήσεις σχεδόν όλες τις πτυχές και τα είδη της φωτογραφίας, χωρίς να αγοράσεις εξοπλισμό που στοιχίζει όσο ένα καινούριο αυτοκίνητο. Από το πεθαμένο mft σύστημα και μάλιστα από τους παλαιότερους εκπροσώπους του , όπως η Olympus e - pl1 σε συνδυασμό με τον αδιάβροχο Zuiko 12 - 50 . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα