pifilos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 35 λεπτά πριν, GQPhDFBI είπε Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι χρήσιμο.... Ήδη όλες οι κεφαλές είτε ballhead (λίγο δυσκολότερα) είτε τριαξονικές προσφέρουν αυτή την κίνηση. Σε landscape που χρησιμοποιείς τρίποδο και δεν σε ενδιαφέρει να είσαι γρήγορος στην αλλαγή τοποθέτησης της μηχανής, θεωρώ το προιόν ότι δεν προσφέρει κάτι. Σε σπορ φωτογράφιση με μεγάλους τηλεφακούς σε μονόποδο υπάρχει ήδη ενσωματωμένο τέτοιο κολάρο οπότε πάλι δεν βλέπω χρήση. Σε μικρότερους εστιακά φακούς τους κρατάς στο χέρι δεν χρειάζεσαι κάτι. Έχει σκεφτεί κάποιος κάποια άλλη χρήση που μου διαφεύγει; Κυρίως στις mirrorless που είπε και ο babis παραπάνω για την κατανομή σε σχέση με ένα l-bracket (ανάλογα και τον φακό βέβαια), ίσως σε υπερευρυγώνιους που σύμφωνα με ένα βίντεο εξαλείφει την ανάγκη για nodal slider για πανόραμα αν και δεν είμαι σίγουρος αν είναι αρκετά μακρύ. Μπαίνει στο peak design capture για όποιον χρησιμοποιεί τέτοιο. Αυτά σχετικά με τα τοπία. Επίσης το ότι γυρνάει 180 μοίρες και έτσι μπορείς αν έχεις τρίποδο με κολώνα να τη γυρίσεις ανάποδα και να κάνεις λήψη με χαμηλή γωνία χωρίς όμως να είναι τούμπα η μηχανή. Σίγουρα είναι "είδος πολυτελείας" και όχι απαραίτητο. 1 1
babisskg Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 22 λεπτά πριν, pifilos είπε Κυρίως στις mirrorless που είπε και ο babis παραπάνω για την κατανομή σε σχέση με ένα l-bracket (ανάλογα και τον φακό βέβαια), ίσως σε υπερευρυγώνιους που σύμφωνα με ένα βίντεο εξαλείφει την ανάγκη για nodal slider για πανόραμα αν και δεν είμαι σίγουρος αν είναι αρκετά μακρύ. Μπαίνει στο peak design capture για όποιον χρησιμοποιεί τέτοιο. Αυτά σχετικά με τα τοπία. Επίσης το ότι γυρνάει 180 μοίρες και έτσι μπορείς αν έχεις τρίποδο με κολώνα να τη γυρίσεις ανάποδα και να κάνεις λήψη με χαμηλή γωνία χωρίς όμως να είναι τούμπα η μηχανή. Σίγουρα είναι "είδος πολυτελείας" και όχι απαραίτητο. Αυτό που με ευχαριστεί ιδιαίτερα , χάριν στις συμμετοχές πολλών πλέον , τών δύο σας και όχι μόνον ώστε να μην θεωρηθεί διαφημιστικό spot ........ 🤣🤣🤣 ...... είναι πως η συζητήσεις πλέον έχουν αποκτήσει ουσία και έχουν μεταφερθεί με αναφορές και σε πολλά άλλα ζητήματα άμεσα χρήσιμα στην φωτογραφία . Ας ευχηθούμε να απλωθεί το θέμα ...... 3
highpriest Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Κάνω landscapes και τελευταία έριξα και λίγες παραπάνω ώρες στο στούντιο. Προσπαθώ να σκεφτώ αν θα με βοηθούσε κάπου σε σχέση με ένα απλό L bracket. Δεν βρισκω χρησιμότητα σε φακούς για αυτές τις χρήσεις, για τα λεφτά που κοστίζει. Όλοι οι φακοί για τοπίο και για στούντιο είναι ελαφριοί Θα ήταν χρήσιμο να στηρίξει βάρος σε έναν βαρύ τηλεφακό μόνο, αλλά αυτούς τους χρησιμοποιούν για wildlife και σπορ. και δεν ξέρω αν χρησιμοποιούν τρίποδα για τα σπορ και για τα πουλιά πχ. Νομίζω πως όχι
pifilos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Συμφωνώ απλώς υπό προϋποθέσεις μπορεί να βολεύει. Πχ σε studio άμα θες να κάνεις tethering απλώς γυρνάς τη μηχανή χωρίς να σε ενοχλεί το καλώδιο. Φυσικά πάντα μπορείς να γυρίσεις τη μηχανή στο πλάι του ballhead ξέρω γω. Το βλέπω σαν αξεσουάρ που βοηθάει σε μικρά ενοχλητικά περιστατικά που όμως μπορεί να μη συμβούν και ποτέ. 1
toni31 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Στις 18/6/2022 στις 11:39 ΠΜ, vagosofron είπε Άρα δεν τον έχεις να φανταστώ... Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο από υπομονή! Δεν ξέρω με τι ύφος το έγραψες, αλλά μου φάνηκε σαν -"Έχω πολύ άγχος" -Μην αγχώνεσαι -"Α οκ ευχαριστώ, με βοήθησε" Φιλικά Νορμάλ το έγραψα, ούτε για να αγχωθείς μήτε να ξεαγχωθείς. Δεν τον έχω τον συγκεκριμένο, στο περίπου έχω: nikon 35,50,85 και μετά σε nikon 24-70, tamron 70-200 που θα μπορούσες να τραβήξεις και πορτραίτα. Σταθερός, για all around, εμένα προσωπικά σχεδόν κανένας δεν με βολεύει. Οπότε όλα έχουν να κάνουν με την προοπτική σου. Σαν φακός (δηλ. κρύσταλλο) έχω δει άλλους samyang και είναι μια χαρά για τα λεφτά τους. Πρόσφατα φίλος αγόρασε samyang 20/1.8 με καλές εντυπώσεις. 1
GQPhDFBI Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Είναι πιστεύω σε όλους γνωστό πως σε όλες τις φωτογραφικές μηχανές το φως μπαίνει μέσα από το φακό και φτάνει σε μία φωτοευαίσθητη επιφάνεια, φιλμ,ψηφιακό αισθητήρα κλπ. Για να μπορέσουμε να δούμε μέσα από το οφθαλμοσκόπιο τις τελευταίες δεκαετίες οι περισσότερες slr μηχανές χρησιμοποιούν ένα σύστημα με καθρέπτη και πεντάπρισμα. Περισσότερα εδώ. Μια φωτογραφία για να το δείτε γρήγορα εδώ. @babisskg μήπως θέλεις να μας πεις ποια εταιρεία χρησιμοποίησε πρώτη πεντάπρισμα και δεν το έκανε πατέντα για να βοηθήσει την εξέλιψη των slr μηχανών; Το φως λοιπόν μπαίνει από το φακό αλλά ισχύει και το ανάποδο, δηλαδή το φως μπορεί να ταξιδέψει από το οφθαλμοσκόπιο προς το φακό. Μερικοί ίσως έχετε ακούσει πως όταν βγάζουμε φωτογραφίες με αργή ταχύτητα,καλό είναι να καλύπτουμε το οφθαλμοσκόπιο ώστε να μην έχουμε τυχόν Light leaks. Αυτό στις Mirrorless δεν ισχύει. Δεν μπορεί να μπει φως από το οφθαλμοσκόπιο. Μπορεί αυτό να δημιουργήσει πρόβλημα ή είναι καλό; Στο 99,999999% των περιπτώσεων είναι καλό ή αδιάφορο. Μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video αυτό το 0,01% (το κόλπο ξεκινάει στο 1:13) που δεν γίνεται στις mirrorless. και στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε μία ολοκληρωμένη χρήση 3
babisskg Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 5 ώρες πριν, GQPhDFBI είπε Είναι πιστεύω σε όλους γνωστό πως σε όλες τις φωτογραφικές μηχανές το φως μπαίνει μέσα από το φακό και φτάνει σε μία φωτοευαίσθητη επιφάνεια, φιλμ,ψηφιακό αισθητήρα κλπ. Για να μπορέσουμε να δούμε μέσα από το οφθαλμοσκόπιο τις τελευταίες δεκαετίες οι περισσότερες slr μηχανές χρησιμοποιούν ένα σύστημα με καθρέπτη και πεντάπρισμα. Περισσότερα εδώ. Μια φωτογραφία για να το δείτε γρήγορα εδώ. @babisskg μήπως θέλεις να μας πεις ποια εταιρεία χρησιμοποίησε πρώτη πεντάπρισμα και δεν το έκανε πατέντα για να βοηθήσει την εξέλιψη των slr μηχανών; Το φως λοιπόν μπαίνει από το φακό αλλά ισχύει και το ανάποδο, δηλαδή το φως μπορεί να ταξιδέψει από το οφθαλμοσκόπιο προς το φακό. Μερικοί ίσως έχετε ακούσει πως όταν βγάζουμε φωτογραφίες με αργή ταχύτητα,καλό είναι να καλύπτουμε το οφθαλμοσκόπιο ώστε να μην έχουμε τυχόν Light leaks. Αυτό στις Mirrorless δεν ισχύει. Δεν μπορεί να μπει φως από το οφθαλμοσκόπιο. Μπορεί αυτό να δημιουργήσει πρόβλημα ή είναι καλό; Στο 99,999999% των περιπτώσεων είναι καλό ή αδιάφορο. Μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video αυτό το 0,01% (το κόλπο ξεκινάει στο 1:13) που δεν γίνεται στις mirrorless. και στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε μία ολοκληρωμένη χρήση Αρχικά δεν έχω ιδέα ποιά εταιρεία ξεκίνησε το πεντάπρισμα , αν και έχω καθαρίσει τέτοιο ...... για τα light leaks μέσω του viewfinder γνωρίζω αφού κάποιες μηχανές μου είχαν σχετικό κάλυμμα χωρίς φυσικά να έχω δοκιμάσει τις καλοσύνες του και χωρίς να γνωρίζω τις τυχόν αρνητικές συνέπειες , αν και αντιλαμβάνομαι την συνέπεια στο φίλμ . Για το πέρασμα που μπορεί να κάνει το φώς από και προς , κατανοώ την έλλειψη του σε mirrorles σύστημα , δεν θέλω να τολμήσω να πω σε τι θα χρησίμευε σε μη mirrorles σύστημα , πιστεύω πως μπορεί να λειτουργήσει σαν οδηγός ώστε να δημιουργηθεί ένα φόντο / περίγραμμα , το οποίο στην συνέχεια θα γίνει κάτι σαν οδηγός / καλούπι ώστε να φωτιστεί πιο συγκεκριμένα , πιο περιγραμματικά ένα αντικείμενο ........ μέχρι εκεί μπορώ να φανταστώ ........
GQPhDFBI Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Μία ξεχασμένη τεχνική μιας και στην ψηφιακή εποχή δεν χρειάζεται να ζοριζόμαστε τόσο. https://www.alexburkephoto.com/blog/2022/5/19/photographing-the-lunar-eclipse-on-large-format-film Στο τέλος το άρθρο κάνει αναφορά στο εξαιρετικό site Mr.Eclipse
stratigos24 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Panasonic Lx100 ii (cmos sensor, 4/3 size) vs Lx10 (bsi sensor, 1 inch size) Ποια θα επιλέγατε ; Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2022 από stratigos24
highpriest Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, stratigos24 είπε Panasonic Lx100 ii vs Lx10. Ποια θα επιλέγατε ; Θα πηγαινα LX10, αλλά αυτό έχει να κάνει με τις δικές μου ανάγκες για κάποια πράγματα Και οι δύο είναι πολύ καλές. Παίζει ρόλο και σε τιμή θα τις βρεις
stratigos24 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Ναι, για τους λόγους του ο καθένας.. Θα επιλέγεις το μικρότερο αισθητήρα λοιπόν. Αν έχεις χρόνο πες 1-2 πράγματα που σε κάνουν να επιλέγεις την lx10 έναντι της άλλης .
highpriest Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 25 λεπτά πριν, stratigos24 είπε Ναι, για τους λόγους του ο καθένας.. Θα επιλέγεις το μικρότερο αισθητήρα λοιπόν. Αν έχεις χρόνο πες 1-2 πράγματα που σε κάνουν να επιλέγεις την lx10 έναντι της άλλης . -focus stacking -focus bracketing -post focus -tilt & touch screen αλλά μιλάω πάντα ως δευτερη ελαφρια κάμερα. Για πρωτη δεν θα επαιρνα καμια αυτών των κατηγοριών 1
stratigos24 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 12 ώρες πριν, highpriest είπε αλλά μιλάω πάντα ως δευτερη ελαφρια κάμερα. Για πρωτη δεν θα επαιρνα καμια αυτών των κατηγοριών Ευχαριστω. Ναι, για κάποιους δεν είναι για κυρία για άλλους είναι, όπως το βλέπει ο καθένας και με ότι καλύπτεται. 1
highpriest Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 33 λεπτά πριν, stratigos24 είπε Ευχαριστω. Ναι, για κάποιους δεν είναι για κυρία για άλλους είναι, όπως το βλέπει ο καθένας και με ότι καλύπτεται. Γι' αυτο το διευκρίνησα. Τι ακριβώς ψάχνεις να κάνεις; Για ποια χρήση; Ισως LX100 να είναι καλύτερη για εσένα. Ίσως όμως να υπάρχει και ακόμη καλύτερη λύση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα