Ntinaras Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 καλη επιλογη ειναι τοτε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chocobo Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα.Είχα να πιάσω καιρό την κάμερα μου και σήμερα ήθελα να τραβήξω κάτι βίντεο σπίτι.Έχω μια D3200 και 2 φακούς,τον κίτ και έναν 35mm 1.8. Σπίτι έχω πολύ καλό φωτισμό στο δωμάτιο και ήταν και ηλιόλουστη μέρα οπότε ακόμα καλύτερα. Μιας και είχε μπόλικο φώς είχα ρυθμήσεις ISO>200 , ShutterSpeed>1/50 , f 1.8 1080p 24fps.Όλα καλά μέχρι που τα πέρασα στον υπολογιστή και είδα τα βίντεο.Πολύ απογητευτικά καθώς υπάρχει πολύς θόρυβος.Ειδικά όταν τραβάω κάτι που είναι μαύρο ή σκουρόχρωμο είναι πολύ άσχημα. Έχει κανείς κάτι να πρτοτείνει.? Βλέπω κάτι βίντεο youtube απο νυχτερινές λήψεις με την ίδια κάμερα και φακό και δεν έχουν ίχνος θορύβου.Πως το καταφέρνουν μέσω επεξεργασίας.? και αν ναι τότε με ποιο πρόγραμμα.? Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 ο θορυβος υπαρχει επειδη δεν εχει καλο S/N ratio οποτε ακομα και με 100iso θα εχεις θορυβο στο σκοταδι. για σοβαρη δουλεια, παντα θα πρεπει να εχεις εξωτερικο φωτισμο. Ps καθαρα δικη μου προτιμηση, θα τραβαγα στα 30fps. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chocobo Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Ναι απλά δεν καταλαβαίνω πως άλλοι έχουν βίντεο στο απόλυτο σκοτάδι με μηδενικό θόρυβο.Πως το καταφέρνουν. Πιστεύεις πως θα άλλάξει κάτι στα 30fps ή γενικά το λές.? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanasispomonis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Γεια σας παιδια.εχω εναν φακο κιτ (efs 18-55 canon) σε μια 450D,και οτι κι αν κανω οι φωτογραφιες δεν εχουν καθολου οξυτητα,επισης εχουν πολυ ca.πιστευω οτι φταιει το uv φιλτρο,αλλα θα ηθελα να μου πειτε τι πιστευετε εσεις μπορει να φταιει.ξερω δεν ειναι ο οξυτερος φακος,αλλα ειναι πολυ σοφτ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Ρίξε μια ματία στις απαντήσεις εδώ, να δεις τί λένε: http://www.dpreview.com/forums/thread/1239513#forum-post-13540968 In general F/8 gives me the sharpest image and image quality degrades at both ends of the aperture range, though F/4 and F/5.6 look a lot better than F/22 and above on MY lens. ------------------------------------------------------------------ There are two main reason why lens sharpness changes with aperture: spherical abberation diffraction at the aperture Diffraction is an effect that happens when light squeezes though a very tiny aperture. It's just physics, little to nothing that a lens manufacturer can do about it. For 1.6x crop camera, this effects start to become significant with apertures wider than f/16. Spherical abberation effects wide open apertures. It can be reduced by use of non-spherical lenses. At which apertures the lens becomes less sharp can be very different. Consumer lenses can start to loose sharpness allready quickly, going wider than f/8. However, expensive primes/L types, can stay sharp till for example f/2.8 So as a rule: All lenses loose sharpness quickly when going tighter than f/16. Consumer/budget lenses start loosing sharpness going wider than f/8. High-end lenses can stay sharp almost to their widest aperture. --------------------------------------------------------------------- Ive tested my own 18-55 and i get the sharpest images at F11 @ 18mm and F16 @ 55mm F22 is rubbish and F5.6 is a little soft but not too bad Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2016 από stratigos24 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thepoint Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Γεια σας παιδια.εχω εναν φακο κιτ (efs 18-55 canon) σε μια 450D,και οτι κι αν κανω οι φωτογραφιες δεν εχουν καθολου οξυτητα,επισης εχουν πολυ ca.πιστευω οτι φταιει το uv φιλτρο,αλλα θα ηθελα να μου πειτε τι πιστευετε εσεις μπορει να φταιει.ξερω δεν ειναι ο οξυτερος φακος,αλλα ειναι πολυ σοφτ Κάνε ένα reset στη κάμερα και βγάλε μερικές φωτογραφίες στα 30 χιλιοστά με διάφραγμα 5.6 και 8.0 με αυτόματη εστίαση όχι σε έντονο ήλιο κάπου σε σκιερό μέρος, μπορεί να πείραξες κάτι στις ρυθμίσεις της κάμερας και να μη το θυμάσαι. Είναι λογικό στα άκρα των εστιακών αποστάσεων του φακού και του διαφράγματος να υπάρχει πτώση στην απόδοση ιδιαίτερα αν η παρατήρηση είναι με μεγέθυνση 100% και η παρατήρηση απέχει από το κέντρο προς τα άκρα και γωνίες της εικόνας. Από πότε συμβαίνει αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Ναι απλά δεν καταλαβαίνω πως άλλοι έχουν βίντεο στο απόλυτο σκοτάδι με μηδενικό θόρυβο.Πως το καταφέρνουν. Πιστεύεις πως θα άλλάξει κάτι στα 30fps ή γενικά το λές.? οπως που? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanasispomonis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Κάνε ένα reset στη κάμερα και βγάλε μερικές φωτογραφίες στα 30 χιλιοστά με διάφραγμα 5.6 και 8.0 με αυτόματη εστίαση όχι σε έντονο ήλιο κάπου σε σκιερό μέρος, μπορεί να πείραξες κάτι στις ρυθμίσεις της κάμερας και να μη το θυμάσαι. Είναι λογικό στα άκρα των εστιακών αποστάσεων του φακού και του διαφράγματος να υπάρχει πτώση στην απόδοση ιδιαίτερα αν η παρατήρηση είναι με μεγέθυνση 100% και η παρατήρηση απέχει από το κέντρο προς τα άκρα και γωνίες της εικόνας. Από πότε συμβαίνει αυτό; οταν βαζω τον φακο σε af mode ουτε καν προσπαθει να εστιασει,και ειμαι σε θετικο EV και οχι -1 πχ. με χειροκεινιτη επιλογη af point πηγε κατι να κανει αλλα τιποτα,εκανε φοκους μια φορα και δεν το πετυχε,μετα δεν ξαναεκανε.Παρ'ολα αυτα,παραθετω δυο φωτογραφιες που εβγαλα σε mf mode,μια με live view και μια με το viewfinder. https://www.flickr.com/photos/136836877@N02/27500190962/ https://www.flickr.com/photos/136836877@N02/27526668201/ οι φωτογραφιες τωρα εχουν ικανοποιητικο sharpness,ακομη και αλλη μια που τραβηξα μολις στο ηλιο.σε ενα μπρουτζινο σιδερενιο διακοσμητικο βλεπω ακομη CA ομως.λογικα γι'αυτο φταιει ο φακος.τωρα εχω μπερδευτει,το πρωι ειχα προβλημα στις φωτογραφιες και τωρα βγαινουν κανονικα.οι πρωινες δεν ανεβαινουν στο flickr απ'ευθειας γιατι ειναι .CR2 οι φωτογραφιες μου φαινονται πολυ πιο καθαρες τωρα,ισως οντως εφταιγε ρυθμιση.το af ειναι ενα προβλημα,ισως εχει χαλασει το μοτερ του φακου update:με ενα φοκους ποιντ,και σε μαυρο αντικειμενο το κανει το φοκους,γρηγορα και το πιανει αρκετες φορες.δυστυχως ομως αν κουνησω την καμερα και προσπαθησω και κανω φοκους σε αλλο μαυρο αντικειμενο δεν το κανει.πρεπει να γυρισω σε mf,να γυρισω το focus ring,να παω σε af και κανει φοκους παλι (συγγνωμη για το σπαμ) μετα απο λιγες ακομη προσπαθειες καταλαβα οτι ο φακος κανει autofocus μονο στο απειρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chocobo Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) οπως που? παράδειγμα.Ειδικά στο 0:50 αν τραβήξω σε τέτοιο φωτισμό με τη δική μου γίνεται χαμός απο θόρυβο. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2016 από Albilosha Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thepoint Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) @Thanasispomonis Από πότε σου κάνει τα περίεργα αυτά ο φακός; Αφαίρεσε αυτό που έχεις μπροστά από το φακό. Αφαίρεσε το φακό από το σώμα και τοποθέτησε τον και πάλι. Να τραβάς με επαρκή φωτισμό να σου βγαίνει η φωτογραφία κάτω από τα 800 iso για να ελέγχεις εύκολα τη λήψη εν ανάγκη με φλας. Από το exif των φωτογραφιών σου βλέπω στο sharpness τιμές στο -3 μήπως είναι πειραγμένες οι τιμές τους δεν έχω εμβαθύνει στο exif αλλά μήπως κάτι τέτοιο υπονοούν. Κοίτα τα ευκρίνεια, κορεσμός, οξύτητα και αντίθεση ότι υπάρχουν στη canon στις ρυθμίσεις της κάμερας είναι στο μηδέν. Άλλο φακό για να δοκίμαζες δεν θα έχεις. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2016 από thepoint Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanasispomonis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 @Thanasispomonis Από πότε σου κάνει τα περίεργα αυτά ο φακός; Αφαίρεσε αυτό που έχεις μπροστά από το φακό. Αφαίρεσε το φακό από το σώμα και τοποθέτησε τον και πάλι. Να τραβάς με επαρκή φωτισμό να σου βγαίνει η φωτογραφία κάτω από τα 800 iso για να ελέγχεις εύκολα τη λήψη εν ανάγκη με φλας. Από το exif των φωτογραφιών σου βλέπω στο sharpness τιμές στο -3 μήπως είναι πειραγμένες οι τιμές τους δεν έχω εμβαθύνει στο exif αλλά μήπως κάτι τέτοιο υπονοούν. Κοίτα τα ευκρίνεια, κορεσμός, οξύτητα και αντίθεση ότι υπάρχουν στη canon στις ρυθμίσεις της κάμερας είναι στο μηδέν. Άλλο φακό για να δοκίμαζες δεν θα έχεις. ειναι jpegs ισως φταιει αυτο για το sharpness.αλλο φακο δεν εχω,τωρα ειμαι στη διαδικασια αγορας ενος 50mm.αυτα μου τα κανει απο τοτε που πηρα το κιτ,τον φεβρουαριο(μεταχερισμενο).το φιλτρο Uv ειναι κολλημενο και δεν εχω ακομη καταφερω να το βγαλω το αποτελεσμα με iso 100 και με 1600 (100 εβαλα εξω στο ηλιο αλλα δεν εχω ανεβασει φωτος) δεν μου κανει ιδιαιτερη διαφορα στο sharpness,αν και ειναι αναμενομενο να χασει λιγο sharpness λογω iso επισης το -3 sharpness ειναι στο standard profile,λογω οτι εκανα ρισετ τις ρυθμισεις δεν ειμαι σιγουρος σε ποιο profile τις εβγαλα τις φωτογραφιες διορθωση:κολλημενο εννοω εχει λογικα φρακαρει,δεν εχει κολλα,συγγνωμη αν μπερδευω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thepoint Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Δεν είναι λογικό να είναι το -3 η κανονική τιμή στη ρύθμιση μάλλον το 0 μου κάθεται σαν το σωστό αλλά μπορούν κάτοχοι canon να αφήσουν ένα σχόλιο γιαυτό. Να έχεις το τυπικό προφίλ για να κάνεις ρυθμίσεις για να σιγουρευτείς με το φακό αυτό. Ναι το jpeg παίρνει τις ρυθμίσεις αυτές, στο raw όλα αυτά είναι επιλογές του post processing δηλαδή αν έχεις αυξήσει τον κορεσμό για παράδειγμα ή επιλέξει προφίλ με αυξημένο κορεσμό αυτό θα εμφανισθεί στο jpeg αρχείο ενώ το raw παραμένει raw... Τώρα γιατί εστιάζει ο φακός μόνο στο άπειρο και όχι αλλού κάποια εξήγηση θα υπάρχει. Μήπως η κάμερα έχει επιλογή για λειτουργία δίχως φακό και δεν τον κούμπωσες καλά με αποτέλεσμα να θεωρεί ότι δεν υπάρχει φακός στο σώμα. . .. ... Η σταθεροποίηση του φακού λογικά θα δουλεύει γιατί με 1/20" στο κλείστρο είναι κάτω από την ισοδύναμη εστιακή απόσταση των φωτογραφιών, δεν φαίνονται κουνημένες. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2016 από thepoint Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanasispomonis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 αν δεν κουμπωνε ο φακος θα με αφηνε να αλλαξω aperture ομως;0 σε ολα εχει στο neutral,απλα επειδη δεν το σκεφτηκα να δω τι προφιλ εχει δεν ξερω με ποιο προφιλ τις εβγαλα.ξερω οτι το raw ειναι lossless για τον φακο αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι αγορασα χαλασμενο φακο ισως στις επομενες μερες να βρω εναν φακο αλλο να δοκιμασω το AF για να δω οτι σιγουρα ειναι θεμα φακου και οχι σωματος η σταθεροποιηση δουλευει κανονικα,αν την κλεισω ειναι πολυ κουνημενη η εικονα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 παράδειγμα.Ειδικά στο 0:50 αν τραβήξω σε τέτοιο φωτισμό με τη δική μου γίνεται χαμός απο θόρυβο. Το βλεπεις στο discription οτι χρησιμοποιει συνεχη φωτισμο με led πανω στην καμερα και δεν ειναι φυσικο φως αυτο που βλεπεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα