Skopelos_Island Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 θελω να κανω long exposure και εχω την νικον d3300 το shutter speed ομως ειναι μεχρι τα 30 δευτερα.για να παω μεχρι 2 λεπτα που βλεπω σε βιντεος,τι χρειαζεται να κανω; Βάλε τη μηχανή στο Bulb, την επιλογή μετά τα 30 δεύτερα. Εκεί το κλείστρο θα μείνει ανοιχτό όσο θέλεις μέχρι να ξαναπατήσεις το κουμπί για να κλείσει.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Πείτε μου μια canon μηχανή (σώμα μόνο) φθηνή που να μπορεί να δεχτεί αυτό το φακό: http://www.skroutz.gr/s/1796281/Canon-EF-50mm-f-1-8-II.html https://www.flickr.com/groups/99827226@N00/pool/ Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με dslr και με ρώτησε φίλος που είδε τον φακό και του άρεσε, ποιό οικονομικό σώμα μπορεί να πάρει.. (κάτω από 200 και όσο πιο φθηνό, τόσο πιο καλά, αλλά να μπορείς να κάνεις δουλεία, να μην είναι τελείως για πέταμα σε σχέση με την εποχή). Ο φίλος, ξέρει τα βασικά για iso, ταχύτητα κλείστρου, διάφραγμα κλπ. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2016 από stratigos24 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrStein Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Οι πιο φτηνες ειναι οι 100D και η 1200D, μετα πας για μεταχειρησμενη. Υποψην οτι το video εχει τραβηχτει με 600D και ειναι graded. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Κάποια από τις 450d ή κάτι τέτοιο αξίζει;; Μπορούν να δεχτούν τον φακό; όταν λες graded με την 600d; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrStein Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 H 450 ειναι μοντελο του 2008 . Ναι μεν περνει αυτον το φακο αλλα δεν τραβαει καν video... (τραβαει με αλχημειες...) θα ηταν καλυτερα ν κοιταξει μια πιο νεα καμερα με λιγο καλυτερα χαρακτηριστικα. Μια απο τις 2 που ανεφερα παραπανω ή μια μεταχειρισμενη D600 / 650D ή 1100D αναλογα παντα με το budget. Οταν λεω graded εννοω οτι το video δεν ειναι κατευθειαν απο την camera, εχει επεξεργαστει χρωματικα κλπ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Unabomber Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Πείτε μου μια canon μηχανή (σώμα μόνο) φθηνή που να μπορεί να δεχτεί αυτό το φακό: Ολες οι Canon που δεχονται ΕF φακους, δηλαδη ολες, ακομα και οι παλιες αναλογικες.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
star12 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Βάλε τη μηχανή στο Bulb, την επιλογή μετά τα 30 δεύτερα. Εκεί το κλείστρο θα μείνει ανοιχτό όσο θέλεις μέχρι να ξαναπατήσεις το κουμπί για να κλείσει.... αυτο εκανα με διαφραγμα 15 εως 22 αλλα μου εβγαζε μια ασπραδα στην οθονη.το κανα σε ηλιοβασιλεμα ωρα. και επ ειπαρχει ενα εξαρτημα που λεγεται shutter release αυτο το χει κανεις ; και ποσο στοιχιζει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skopelos_Island Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 αυτο εκανα με διαφραγμα 15 εως 22 αλλα μου εβγαζε μια ασπραδα στην οθονη.το κανα σε ηλιοβασιλεμα ωρα. και επ ειπαρχει ενα εξαρτημα που λεγεται shutter release αυτο το χει κανεις ; και ποσο στοιχιζει; To διάφραγμα που χρησιμοποίησες είναι πολύ ψηλό, συνήθως δεν ανεβαίνουμε πάνω από το f11 καθώς μετά περνάμε στο όριο περίθλασης του φακού και χάνουμε σε ποιότητα εικόνας, ειδικά στους κιτ φακούς. Δοκίμασε f8-f11. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί σε ηλιοβασίλεμα να χρειαστείς ταχύτητα κλείστρου μεγαλύτερη των 30s. Εφ όσον σου έβγαζε ασπράδα προφανώς η φωτογραφία σου ήταν over exposed, που πάλι συνηγορεί ότι πρέπει να μειώσεις την ταχύτητα κλείστρου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafail1994 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 αυτο εκανα με διαφραγμα 15 εως 22 αλλα μου εβγαζε μια ασπραδα στην οθονη.το κανα σε ηλιοβασιλεμα ωρα. και επ ειπαρχει ενα εξαρτημα που λεγεται shutter release αυτο το χει κανεις ; και ποσο στοιχιζει; Άλλο long exposure και άλλο τα βιντεακια που βλέπεις στο youtube . Για να κάνεις τέτοια βίντεο πρέπει να βγάλεις πάρα πολλές φωτογραφίες 1.000++ και μετα να της “ενώσεις” . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrStein Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 θελω να κανω long exposure και εχω την νικον d3300 το shutter speed ομως ειναι μεχρι τα 30 δευτερα.για να παω μεχρι 2 λεπτα που βλεπω σε βιντεος,τι χρειαζεται να κανω; αυτο εκανα με διαφραγμα 15 εως 22 αλλα μου εβγαζε μια ασπραδα στην οθονη.το κανα σε ηλιοβασιλεμα ωρα. και επ ειπαρχει ενα εξαρτημα που λεγεται shutter release αυτο το χει κανεις ; και ποσο στοιχιζει; Αν δεν βαλεις ND φιλτρο για εκθεση 2 λεπτων οπως λες, παντα αρπραδα θα περνεις. Περνει πολυ φως ο σενσορας και οι φωτο καιγονται. Με τα φιλτρα θα πετυχεις μεγαλους χρονους εκθεσης χωρις να καις τις φωτο. Στο tube μπορεις να δεις απειρα video για την χρηση των φιλτρων. To shutter release στην ουσια ειναι το κλειστρο σου σε ενα καλωδιο, που σου επιτρεπει να ανοιγεις το κλειστρο της μηχανης χωρις να την αγγιζεις ωστε να μην την κουνησεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
star12 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Αν δεν βαλεις ND φιλτρο για εκθεση 2 λεπτων οπως λες, παντα αρπραδα θα περνεις. Περνει πολυ φως ο σενσορας και οι φωτο καιγονται. Με τα φιλτρα θα πετυχεις μεγαλους χρονους εκθεσης χωρις να καις τις φωτο. Στο tube μπορεις να δεις απειρα video για την χρηση των φιλτρων. To shutter release στην ουσια ειναι το κλειστρο σου σε ενα καλωδιο, που σου επιτρεπει να ανοιγεις το κλειστρο της μηχανης χωρις να την αγγιζεις ωστε να μην την κουνησεις. ευχαριστω για την απαντηση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Πείτε μου μια canon μηχανή (σώμα μόνο) φθηνή που να μπορεί να δεχτεί αυτό το φακό: http://www.skroutz.gr/s/1796281/Canon-EF-50mm-f-1-8-II.html https://www.flickr.com/groups/99827226@N00/pool/ Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με dslr και με ρώτησε φίλος που είδε τον φακό και του άρεσε, ποιό οικονομικό σώμα μπορεί να πάρει.. (κάτω από 200 και όσο πιο φθηνό, τόσο πιο καλά, αλλά να μπορείς να κάνεις δουλεία, να μην είναι τελείως για πέταμα σε σχέση με την εποχή). Ο φίλος, ξέρει τα βασικά για iso, ταχύτητα κλείστρου, διάφραγμα κλπ. Είναι ο φακός που έχω στο συρτάρι και μου λείπει το bookeh που έχει. Επίσης, δεν κανει για product photography και κάποιοι λένε οτι δεν είναι και τόσο majestic για video μιας και με $50 μπορείς να πάρεις 1.4 manual Canon (I have) Υγ, μην πιστεύεις οτι βλέπεις σε video. H 450 ειναι μοντελο του 2008 . Ναι μεν περνει αυτον το φακο αλλα δεν τραβαει καν video... (τραβαει με αλχημειες...) θα ηταν καλυτερα ν κοιταξει μια πιο νεα καμερα με λιγο καλυτερα χαρακτηριστικα. Με ml δεν κάνεις δουλεια? Επεξ/σία 10 Απριλίου 2016 από viper2005 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Είναι ο φακός που έχω στο συρτάρι και μου λείπει η bookeh που έχει. Επίσης, δεν κανει για product photography και κάποιοι λένε οτι δεν είναι και τόσο majestic για video μιας και με $50 μπορείς να πάρεις 1.4 manual Canon (I have) Υγ, μην πιστεύεις οτι βλέπεις σε video. Ο φίλος που ψάχνει να πάρει κάτι είδε το βίντεο και με ρώτησε, εγώ δεν έχω ιδέα, μια tz7 έχω... Πάντως φωτό που έχουν τραβηχτεί με αυτό το φακό που είδα στο νετ, καλές μου φάνηκαν.. (είδα φωτό από 450d, 550d, 1100d, 1200d, 600d κλπ με αυτό το φακό) Όταν λες bookeh? Δεν τον ενδιαφέρει το product photography και το video. Απλά θέλει να πάρει κάτι οικονομικό που με αυτό να μπορεί να έχει το κάτι παραπάνω από μια compact και να μπει λίγο πιο βαθιά στη φωτογραφία. Edit: Αν έχεις\έχετε κάποια καλύτερη πρόταση μέχρι 200 ευρώ (για μεταχειρισμένο σώμα και φακό ή μεταχειρισμένο σώμα και καινούριο οικονομικό φακό), κάντε ένα κόπο να μας δείξετε τίποτα. Βάλτε και κανένα λινκ από καμιά φωτό από αυτό που θα προτίνετε. Απλά θα ήθελε το f του φακού να είναι από 2 και κάτω. ΥΓ: Για να διευκρινίσω καλύτερα, θέλει να δώσει μέχρι 200 για σώμα και φακό. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2016 από stratigos24 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Ο φίλος που ψάχνει να πάρει κάτι είδε το βίντεο και με ρώτησε, εγώ δεν έχω ιδέα, μια tz7 έχω... Πάντως φωτό που έχουν τραβηχτεί με αυτό το φακό που είδα στο νετ, καλές μου φάνηκαν.. (είδα φωτό από 450d, 550d, 1100d, 1200d, 600d κλπ με αυτό το φακό) Όταν λες bookeh? Δεν τον ενδιαφέρει το product photography και το video. Απλά θέλει να πάρει κάτι οικονομικό που με αυτό να μπορεί να έχει το κάτι παραπάνω από μια compact και να μπει λίγο πιο βαθιά στη φωτογραφία. Edit: Αν έχεις\έχετε κάποια καλύτερη πρόταση μέχρι 200 ευρώ (για μεταχειρισμένο σώμα και φακό ή μεταχειρισμένο σώμα και καινούριο οικονομικό φακό), κάντε ένα κόπο να μας δείξετε τίποτα. Βάλτε και κανένα λινκ από καμιά φωτό από αυτό που θα προτίνετε. Απλά θα ήθελε το f του φακού να είναι από 2 και κάτω. ΥΓ: Για να διευκρινίσω καλύτερα, θέλει να δώσει μέχρι 200 για σώμα και φακό. Θα σου ελεγα οτι θα ειναι η μερα με τη νυχτα αλλα ~100 ευρω κανει ο φακος μονος του... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) 80 ευρώ θα τον πάρει άμα είναι από τον κατερέλο: https://www.skroutz.gr/s/1796281/Canon-EF-50mm-f-1-8-II.html Βάζει και άλλα 120-140 για κανα σώμα μεταχείρο. Έτσι το σκέφτεται αλλά θα δει κιόλας. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2016 από stratigos24 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα