Thanasispomonis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Ευχαριστω για την απαντηση!μηπως η αγορα μιας dslr οπως η d3100 (μεταχειρισμενη φυσικα) ειναι πιο συμφερουσα λυση;θελω να πω,μηπως ειναι καλυτερο να παω σε dslr,και να δωσω λεφτα για φακους,μεχρι να κανω και αλλαγη σε σωμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Ευχαριστω για την απαντηση!μηπως η αγορα μιας dslr οπως η d3100 (μεταχειρισμενη φυσικα) ειναι πιο συμφερουσα λυση;θελω να πω,μηπως ειναι καλυτερο να παω σε dslr,και να δωσω λεφτα για φακους,μεχρι να κανω και αλλαγη σε σωμα; Αν δεν σε προβληματιζει το μεγεθος και κατα ποσο θα μπορεις να εχεις μαζι σου την μηχανη, παρε καλυτερα dslr, θα εχεις μεγαλυτερο αισθητηρα, περισσοτερες επιλογες σε φακους και θα εχεις και το ''ματακι'' που στο καδραρισμα βοηθαει καλυτερα απο το να βλεπεις την οθονη. Απο την αλλη μια μικρη mirrorless ειναι πιο διακριτικη και μπορεις να την εχεις μαζι σου σε περισσοτερες περιπτωσεις, πιθανοτατα θα σου χωραει σε μια φαρδια τσεπη μπουφαν ή θα θελει ενα μικρο διακριτικο τσαντακι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanasispomonis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 το μεγεθος δεν ειναι προβλημα,για dslr πηγαινα αλλα με απωθουσε η τιμη.η Mirrorless ηταν επιλογη λογω τιμης αλλα και για street photography,γιατι ειναι πιο διακριτικη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 κι εγω σε μιρορλες θα σε προσανατολισω.εχεις λιγοτερες μεν επιλογες, αλλα ρεαλιστικα θα την ευχαριστηθεις περισσοτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanasispomonis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 κι εγω σε μιρορλες θα σε προσανατολισω.εχεις λιγοτερες μεν επιλογες, αλλα ρεαλιστικα θα την ευχαριστηθεις περισσοτερο. αυτη η nikon λεει τιποτα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanasispomonis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 γεια και παλι,η nikon 1 j2 που κοιτουσα πουληθηκε,και υπαρχει η nikon 1 s1 με τον 10-30 στα 139.αξιζει να την παρω και αργοτερα να παω στην V σειρα της nikon; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 συμπαθητικια ειναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanasispomonis Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Μου φαινεται καλυτερη λυση η ολυμπους ή η πανασονικ , αλλα δεν φτανουν τα λεφτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 αποκαλυψη η sony χθες? + απογοητευση η canon 1dx II? τι λετε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TAKE5 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Η canon ειναι κακάσχημη από εκεί και περα είναι άψογη σχεδόν σε όλα αλλά επαγγελματική. Ειδικά στο video με αυτό το codec θέλει 60αρα κάρτα για κάθε 10λεπτά στο 4k(50/60p) H sony θα ήταν η τέλεια επιλογή για προχωρημένους ερασιτέχνες (και επαγγελματιές) στο βίντεο αν είχε touch screen. Λογικά θα είναι βελτιωμένη και στο ήδη εξαιρετικό focus της α6000 στην φωτογραφία. Περίμενα και σταθεροποίηση στο σώμα αλλά δεν. Από εκεί και περα το σύστημα εξακολουθεί να μην υποστηρίζεται από native φακούς (το βάρος των ff είναι εμπόδιο για τόσο light μηχανή). Μου δίνει την εντυπωση η sony ότι συντηρεί απλά το σύστημα ενώ ενδιαφέρεται και εξελίσει μόνο για το ff Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Η canon ειναι κακάσχημη από εκεί και περα είναι άψογη σχεδόν σε όλα αλλά επαγγελματική. Ειδικά στο video με αυτό το codec θέλει 60αρα κάρτα για κάθε 10λεπτά στο 4k(50/60p) H sony θα ήταν η τέλεια επιλογή για προχωρημένους ερασιτέχνες (και επαγγελματιές) στο βίντεο αν είχε touch screen. Λογικά θα είναι βελτιωμένη και στο ήδη εξαιρετικό focus της α6000 στην φωτογραφία. Περίμενα και σταθεροποίηση στο σώμα αλλά δεν. Από εκεί και περα το σύστημα εξακολουθεί να μην υποστηρίζεται από native φακούς (το βάρος των ff είναι εμπόδιο για τόσο light μηχανή). Μου δίνει την εντυπωση η sony ότι συντηρεί απλά το σύστημα ενώ ενδιαφέρεται και εξελίσει μόνο για το ff Αν ειχε βαλει και σταθεροποιηση στο σωμα θα ζητουσε αλλα 300€-400€ και φυσικα θα μεγαλωνε το μεγεθος και το βαρος. Οποτε καλο και το oss, ετσι και αλλιως η sony ακομα και τους crop primes τους δινει με oss. Τωρα οι φακοι FF σε crop σωμα, γενικα δεν ειναι καλη ιδεα, απο το οτι πληρωνεις τσαμπα κατι overkill για την μηχανη σου, μεχρι οτι δεν αποδιδει το ιδιο καλα με εναν αντιστοιχα καλο crop φακο και φυσικα το τσαμπα βαρος και μεγεθος σε μικρες crop μηχανες. Τουλαχιστον παρουσιασε native φακους για FE που δεν υπηρχαν μεχρι τωρα και μαλιστα ειναι και συγκεκριμενοι φακοι που δουλευουν οι περισσοτεροι επαγγελματιες, οποτε τουλαχιστον στο FE mount η sony μολις κερδισε ποντους στους pro users. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TAKE5 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Αν ειχε βαλει και σταθεροποιηση στο σωμα θα ζητουσε αλλα 300€-400€ και φυσικα θα μεγαλωνε το μεγεθος και το βαρος. Οποτε καλο και το oss, ετσι και αλλιως η sony ακομα και τους crop primes τους δινει με oss. Προσωπικά έχω "προικα" παλιούς φακούς από διαφορα mount και το μεγάλο πλεονέκτημα του συστήματος είναι η δυνατότητα να τους χρησιμοποιώ όλους με "φθηνούς" αντάπτορες. Η σταθεροποίηση θα με έβαζε στην σκέψη να την προτιμήσω σε σχέση με την Α6000 σαν μικρό ευέλικτο σώμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Προσωπικά έχω "προικα" παλιούς φακούς από διαφορα mount και το μεγάλο πλεονέκτημα του συστήματος είναι η δυνατότητα να τους χρησιμοποιώ όλους με "φθηνούς" αντάπτορες. Η σταθεροποίηση θα με έβαζε στην σκέψη να την προτιμήσω σε σχέση με την Α6000 σαν μικρό ευέλικτο σώμα Βασικα αν δεν εχεις συγκεκριμενα αστερια απο manual φακους, δεν αξιζει να αγορασεις την a6300 (ή α6000) μονο γι'αυτο και σιγουρα αν ειχες αστερια θα επαιρνες full frame μηχανη. Οποτε αν σε ενδιαφερει σοβαρα και το video παιρνεις την a6300 και χτιζεις συστημα με crop sony φακους, αλλιως και η a6000 ειναι μια χαρα και λογικα θα σκασουν πολλες στα μεταχειρισμενα και σε καλες τιμες τους επομενους μηνες, αν σου βγει καποια ακομα και με τον 16-50 στα 400€ ισως και πιο κατω δεν σε χαλαει. Οι manual που εχεις δεν θα πανε χαμενοι και σιγουρα αξιζει να ασχοληθεις και με αυτους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TAKE5 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Ασχολούμαι 20+ χρόνια οπότε παρότι έχω Νικον FF έχω προικα από διαφορα συστήματα εκτός του βασικου μου (m42,pentax,canon ακόμα και μινολτα). Κάποιοι από αυτούς είναι αστέρια και η Sony είναι η μόνη που για την ώρα φαίνεται να μου δώσει την δυνατότητα να τους βγάλω από την βιτρίνα όλους και να τους χρησιμοποιώ σε μοντέρνα μηχανή. Η σταθεροποίηση και το 4κ βιντεο είναι στοιχεία που θα δικαιολογούσαν την διαφορά μεταξύ μια καινούργια Α6000 και μιας μτχ Α6300 στην δικιά μου περίπτωση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Πάντως αμα βάλει η Canon το dci4k στην 5d4 τοτε παιζει και μην προλαβαίνει να πουλάει μηχανές... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα