Προς το περιεχόμενο

Photography thread(τεχνικές, εξοπλισμός κλπ)

akisk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μηπως παιζει καποιο update για τον adaptor; Σε βλεπω να τα σκας για καποιον επωνυμο, αν θελεις να δουλευει native autofocus με τους canon φακους.

Απότι διαβάζω, μονο η a7r2 έχει την καλύτερη συμβατότητα. So, back to china it goes.

=]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Απότι διαβάζω, μονο η a7r2 έχει την καλύτερη συμβατότητα. So, back to china it goes.

=]

Με το firmware v2.00 υποτιθετε και η a7ii θα ειχε native autofocus με τους adaptors, οπως και η a7rii. Υπαρχει μεγαλη περιπτωση να μην παιζει ο συγκεκριμενος ουτε με την a7rii, περιμενε λιγο να υπαρξει feedback με την a7ii και το νεο firmware ολο και καποιος ανταπτορας θα δουλευει σωστα, πιθανοτατα ο metabones που ειναι φυσικα πανακριβος, αλλα υπαρχει περιπτωση να δουλευει και καποιος φθηνοτερος.

Ο fotodiox pro στο παρακατω βιντεο φαινεται να δουλευει καλα τουλαχιστον στο single autofocus.

Με το firmware v2.00 υποτιθετε και η a7ii θα ειχε native autofocus με τους adaptors, οπως και η a7rii. Υπαρχει μεγαλη περιπτωση να μην παιζει ο συγκεκριμενος ουτε με την a7rii, περιμενε λιγο να υπαρξει feedback με την a7ii και το νεο firmware ολο και καποιος ανταπτορας θα δουλευει σωστα, πιθανοτατα ο metabones που ειναι φυσικα πανακριβος, αλλα υπαρχει περιπτωση να δουλευει και καποιος φθηνοτερος.

Ο fotodiox pro στο παρακατω βιντεο φαινεται να δουλευει καλα τουλαχιστον στο single autofocus.

https://www.youtube.com/watch?v=uZ5GGWAvfAI

Το έβαλα το τελευταίο firmware και τα πραγματα γίνανε χειρότερα. Οποτε θα πρεπει να τον επιστρέψω.

Επίσης, αυτος ο ανταπτορας που ποσταρες, εχει autofocus?

Το έβαλα το τελευταίο firmware και τα πραγματα γίνανε χειρότερα. Οποτε θα πρεπει να τον επιστρέψω.

Επίσης, αυτος ο ανταπτορας που ποσταρες, εχει autofocus?

Ναι εχει autofocus, αυτο το τυπικο-αθλιο που εχει και αυτος που αγορασες. Αλλα στο βιντεο με το v2 firmware φαινεται να κανει αξιοπρεπεστατο single af και φαινετε να δουλευει και το phase detection κανονικα και σε caf αλλα οχι τελεια.Το λεει ξεκαθαρα οτι εχει μεγαλη διαφορα απο το προηγουμενο firmware και οτι ενεργοποιηθηκε το phase detection στο menu που ηταν off. Με αυτον που αγορασες σου ανοιξε η επιλογη στο phase detection; Δες το βιντεο στο 3:22 ειναι ενεργοποιημενα σε σενα με το firmware v2 και αυτον τον ανταπτορα; Μετα οταν κανεις autofocus αναβουν τα phase detection points; Τα μικρα πρασινα κουτακια δηλαδη οταν κανει autofocus;

Ναι εχει autofocus, αυτο το τυπικο-αθλιο που εχει και αυτος που αγορασες. Αλλα στο βιντεο με το v2 firmware φαινεται να κανει αξιοπρεπεστατο single af και φαινετε να δουλευει και το phase detection κανονικα και σε caf αλλα οχι τελεια.Το λεει ξεκαθαρα οτι εχει μεγαλη διαφορα απο το προηγουμενο firmware και οτι ενεργοποιηθηκε το phase detection στο menu που ηταν off. Με αυτον που αγορασες σου ανοιξε η επιλογη στο phase detection; Δες το βιντεο στο 3:22 ειναι ενεργοποιημενα σε σενα με το firmware v2 και αυτον τον ανταπτορα; Μετα οταν κανεις autofocus αναβουν τα phase detection points; Τα μικρα πρασινα κουτακια δηλαδη οταν κανει autofocus;

Ναι ενεργοποιήθηκαν αλλά όλες οι foto ηταν overexposed ακόμα και σε f/22

Στον ενα φακο ναι, στον άλλο καθόλου autofocus.

Καταλαβα, μαλλον πας για τον fotodiox pro ή για πιο σιγουρα σε metabones που αναβαθμιζει το firmware και του adapter.

• Like 1

εχω παρει ενα τηλεφακο και οταν το εβαλα στη καμερα δυστηχως μπηκαν σκουπιδακια στους αισθητηρες.Επειδη τη καμερα την εδωσα 2 φορες εναντι 25 ευρω να μου τη κανουν,ειπαρχει ενα ειδικο υγρο για να καθαρισω τους αισθητηρες χωρις να παθει ζημια η καμερα.Ειδα στο  yt  ενα βιντεο που ενας τυπος τους καθαρισε με ενα κατι σαν πινελο .

επισης και ο τηλεφακος πρεπει να χει σκουπιδακια μπορει να καθαριστει? 

εχω παρει ενα τηλεφακο και οταν το εβαλα στη καμερα δυστηχως μπηκαν σκουπιδακια στους αισθητηρες.Επειδη τη καμερα την εδωσα 2 φορες εναντι 25 ευρω να μου τη κανουν,ειπαρχει ενα ειδικο υγρο για να καθαρισω τους αισθητηρες χωρις να παθει ζημια η καμερα.Ειδα στο  yt  ενα βιντεο που ενας τυπος τους καθαρισε με ενα κατι σαν πινελο .

Πάρε ένα kit καθαρισμού και ψάξε στο yt  βίντεο που δείχνουν πως καθαρίζουν τους φακούς.

εχω παρει ενα τηλεφακο και οταν το εβαλα στη καμερα δυστηχως μπηκαν σκουπιδακια στους αισθητηρες.Επειδη τη καμερα την εδωσα 2 φορες εναντι 25 ευρω να μου τη κανουν,ειπαρχει ενα ειδικο υγρο για να καθαρισω τους αισθητηρες χωρις να παθει ζημια η καμερα.Ειδα στο yt ενα βιντεο που ενας τυπος τους καθαρισε με ενα κατι σαν πινελο .

So με μια φορά που αλλαξες φακό μπήκαν σκουπιδακια? Μήπως είναι σκόνη? Αν τοτε πάρε το γνωστό blower για φωτογραφικές.

So με μια φορά που αλλαξες φακό μπήκαν σκουπιδακια? Μήπως είναι σκόνη? Αν τοτε πάρε το γνωστό blower για φωτογραφικές.

το θεμα ειναι θα καθαρισει τα σκουπιδακια η σκονη αν αφαιρεσω το φακο και το χρης στον αισθητηρα;;οσες φορες προσπαθησα να καθαρισω τον αισθητηρα τα κανα χειροτερα.απλα μου την δινει να το ξαναδωσω σε μαγαζι και να μου τη κρατησουν παλι μια βδομαδα για παλι 25 ευρω

το θεμα ειναι θα καθαρισει τα σκουπιδακια η σκονη αν αφαιρεσω το φακο και το χρης στον αισθητηρα;;οσες φορες προσπαθησα να καθαρισω τον αισθητηρα τα κανα χειροτερα.απλα μου την δινει να το ξαναδωσω σε μαγαζι και να μου τη κρατησουν παλι μια βδομαδα για παλι 25 ευρω

Ναι δεν με κατάλαβες. Αυτο που εχει ο αισθητήρας ειναι σκόνη (dust particles) ή σκόνη με υγρασία μαζί (smudge)? αν ειναι το πρωτο τότε πάρε ενα photography blower, αν ειναι το δευτερο τότε εχεις αλλα προβλήματα.

Γεια σας,και καλη χρονια.εχω αρχισει να βγαζω φωτογραφιες με το κινητο εδω και λιγο καιρο,και εχω κανει ενα μικρο αλπμουμ στο flickr (https://www.flickr.com/gp/136836877@N02/3i91U1) μπορειτε να μπειτε,και να μου πειτε τι θα μπορουσα να κανω για να βελτιωθω;επισης,βρηκα την nikon 1 j2 με 160 ευρω,αξιζει η αγορα της;

Γεια σας,και καλη χρονια.εχω αρχισει να βγαζω φωτογραφιες με το κινητο εδω και λιγο καιρο,και εχω κανει ενα μικρο αλπμουμ στο flickr (https://www.flickr.com/gp/136836877@N02/3i91U1) μπορειτε να μπειτε,και να μου πειτε τι θα μπορουσα να κανω για να βελτιωθω;επισης,βρηκα την nikon 1 j2 με 160 ευρω,αξιζει η αγορα της;

Συμπαθητικη ειναι η nikon για αρχη, μπορεις να δεις και καποια olympus pen που εχει μεγαλυτερο αισθητηρα και πολλους περισσοτερους φακους να επιλεξεις. Απο εκει και περα 2 πραγματα που μπορουν αμεσα να βελτιωσουν τις φωτογραφιες σου ειναι ο κανονας των τριων και να κρατας σε ευθεια τον οριζοντα.

Διαβασε περισσοτερα: http://www.pttl.gr/photo-mistakes-you-shouldnt-do-41773/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...