Προς το περιεχόμενο

Photography thread(τεχνικές, εξοπλισμός κλπ)

akisk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

^

Like dis..... :P  http://www.amazon.com/dp/B00JE0F1CE/?tag=05060701-20

200-210 MB/s writing, 230-240 MB/s reading εχει περιπου.

Battery : http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005HOXE6G?keywords=a7%20battery&qid=1448011679&ref_=sr_1_1&sr=8-1

εχω παρει καμια 3-4 απο αυτες..... δεν εχω καποιο θεμα.....

εχω βεβαια και 3 original, για παν ενδεχομενο.

κατι σε ποιο φθηνο δεν υπαρχει in that side of the pond?

=]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^

Στα 150mb/s σε 64αρα παιζει αυτη 

http://www.amazon.com/Lexar-Professional-UHS-II-Software-LSD64GCRBNA1000/dp/B00PLENZX4/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1448016214&sr=8-3&keywords=UHS-II

στα 280-300mb/s οι prices καπου εκει ειναι.... $90-110 περιπου. :ph34r:

Also

Νew kid on the block....

Leica M (Typ 262) Announced

Leica-1000.jpg

''The Leica M (Typ 262) is scheduled to be available from Leica stores and authorised Leica dealers in the UK in November 2015, at a suggested retail price of £4,050 including VAT.''

https://www.ephotozine.com/article/leica-m--typ-262--announced-along-with-a-la-carte-programme-for-leica-m--typ-240--28450

Επεξ/σία από Unabomber
  • Like 1

Αμα ξεκινησεις με βιντεο κοιτα για 64αρες+ απαραιτητα.

Εαν ειναι μικροτερες υπαρχει ενδεχομενο να σε περιοριζει η καρτα σε αρχεια των ~3gb λογω filesystem,οπου σε συγχρονες μηχανες με μεγαλο bitrate μπορει να μεταφραζετε σε 10λεπτα βιντεο.

Στις 64αρες+(sdhXc) μπορεις να γραψεις ολοκληρη την διαρκεια που υποστηριζει η μηχανη σου ανεξαρτητως χωρητικοτητας(συνηθως ειναι 29λεπτα).

Για οικονομικες καρτες δες τις 64αρες κοκκινες καρτες της kingston με 95mb/s read και 80mb/s write στα 40 ευρω απο eshop.

• Like 1

Αμα ξεκινησεις με βιντεο κοιτα για 64αρες+ απαραιτητα.

Εαν ειναι μικροτερες υπαρχει ενδεχομενο να σε περιοριζει η καρτα σε αρχεια των ~3gb λογω filesystem,οπου σε συγχρονες μηχανες με μεγαλο bitrate μπορει να μεταφραζετε σε 10λεπτα βιντεο.

Στις 64αρες+(sdhXc) μπορεις να γραψεις ολοκληρη την διαρκεια που υποστηριζει η μηχανη σου ανεξαρτητως χωρητικοτητας(συνηθως ειναι 29λεπτα).

Για οικονομικες καρτες δες τις 64αρες κοκκινες καρτες της kingston με 95mb/s read και 80mb/s write στα 40 ευρω απο eshop.

64gb ειναι 29 λεπτα? και ηθελα να γυρισω ενα short...

#damn

επισης

αφηνω αυτο εδω για να το παρει καποιος Mod και να το κανει sticky [μιας και θα αποτρέψει την δημιουργια καποιων threads]

http://www.dpreview.com/buying-guides?utm_campaign=internal-link&utm_source=features-default&utm_medium=homepage-block&ref=features-default

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

64gb ειναι 29 λεπτα? και ηθελα να γυρισω ενα short...

#damn

Όχι,απλα σε κάρτα sdhc δεν μπορεί να δημιουργηθεί αρχείο μεγαλύτερο από τα ~3κατι gb.

Στην δική μου κάμερα d5100 σε default fhd το αρχείο των 29 λεπτών ήταν περίπου 3gb (εάν θυμάμαι καλά).Υπάρχει όμως ένα hack στις nikon που σου επιτρέπει να κανείς capture αρκετά μεγαλύτερο bitrate με αποτέλεσμα να μπορώ να καταγραφή μόνο 16 λεπτά πριν πέσω στο limitation του file system των sdhc.

Με κάρτες sdxc αυτό δεν συμβαίνει(τουλάχιστον στις νεότερες κάμερες) οπότε θα συνέχιζε να γράφει μέχρι τα 29 λεπτά(όριο που έχει μπει για να μην μπορεί να χαρακτηριστεί ως video camera - για αποφευχθεί κάποιος επιπλέον φόρος) και θα παράξει αρχείο ~7 gb.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 2

Όχι,απλα σε κάρτα sdhc δεν μπορεί να δημιουργηθεί αρχείο μεγαλύτερο από τα ~3κατι gb.

Στην δική μου κάμερα d5100 σε default fhd το αρχείο των 29 λεπτών ήταν περίπου 3gb (εάν θυμάμαι καλά).Υπάρχει όμως ένα hack στις nikon που σου επιτρέπει να κανείς capture αρκετά μεγαλύτερο bitrate με αποτέλεσμα να μπορώ να καταγραφή μόνο 16 λεπτά πριν πέσω στο limitation του file system των sdhc.

Με κάρτες sdxc αυτό δεν συμβαίνει(τουλάχιστον στις νεότερες κάμερες) οπότε θα συνέχιζε να γράφει μέχρι τα 29 λεπτά(όριο που έχει μπει για να μην μπορεί να χαρακτηριστεί ως video camera - για αποφευχθεί κάποιος επιπλέον φόρος) και θα παράξει αρχείο ~7 gb.

μου εκοψες το αιμα για μια στιγμη.

In other news

διαβαζω οτι υπαρχει κοσμος που εβαλε το fw2.0 της sony και τωρα δεν εχει καμερα. 

#caution

κατι ασχετο.θελω να στειλω 5 φωτος μεσω hotmail  .το θεμα ειναι πως δε δεχεται πανω απο  2 φωτος δε τις στελνει .εχω ενα προγ που λεγεται infare   και απο κει κανω  resize  τις φωτος δηλ 1024  επι κατι πιξελς τι νουμερο πρεπει να βαλω σε αυτες τις φωτος για να τις δεχτει; ειναι 2592 επι 3223 αν βαλω 1024 επι κατι  θα πανε ολες μαζι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^

Noμιζω το hotmail, μεχρι 25mb σε αφηνει να στειλεις, ειτε αρχεια, ειτε photos...... συνολικα.

Oποτε το μεγεθος αρχειου της καθε φωτο σε απασχολει....... 

1024χ768 παει συνηθως..... αλλα, δεν ειναι αναγκη να τις κανεις τοσο μικρες, εκτος και αν δεν ειναι τιποτα σημαντικο, που να πρεπει να διακρινεται και η τελευταια λεπτομερεια, οποτε πηγαινε για 1024χ768.

Επεξ/σία από Unabomber

κατι ασχετο.θελω να στειλω 5 φωτος μεσω hotmail  .το θεμα ειναι πως δε δεχεται πανω απο  2 φωτος δε τις στελνει .εχω ενα προγ που λεγεται infare   και απο κει κανω  resize  τις φωτος δηλ 1024  επι κατι πιξελς τι νουμερο πρεπει να βαλω σε αυτες τις φωτος για να τις δεχτει; ειναι 2592 επι 3223 αν βαλω 1024 επι κατι  θα πανε ολες μαζι;

Στο lightroom οταν κανεις export υπαρχει μια επιλογή για το quality της εικόνας. Ετςι και μειώσεις το quality, μειώνεται και το file size. That said, ή θα βρεις αυτη την επιλογή ή θα αλλάξεις προγραμμα ή θα τις στείλεις μεσω gmail ή θα φτιαξεις Dropbox ή gdrive ή δεν μπορω να σκεφτώ κατι άλλο.

=]

Τον τελευταίο καιρό ψάχνομαι μπας και αγοράσω κανέναν καινούριο φακό μιας και θέλω να καλύψω και αλλά εστιακά μήκη . Οι φακοί που έχω είναι ο canon 10-18mm ,canon 50mm 1.8 και ο canon 18-55mm οπού θα πουληθεί μιας και δεν τον χρησιμοποιώ καθόλου .Οπότε θέλω να καλύψω από τα 18mm μέχρι και τα 100mm πάνω κάτω παραπανω δεν χρειάζομαι για την ωρα , κοιτούσα αρκετά τον canon EF 24-105mmf/4.0L IS USM οπού θα μπορέσω να τον βάλω στο μέλλον σε μια full frame αλλά από σχόλια και review μου φαίνεται ότι δεν τα αξίζει και τόσο τα λεφτά του .

Εσείς τι προτείνεται ;

Τι μηχανή έχεις?

Θες να καλύψεις 24-100 στην μηχανή σου ή σε πραγματικό εστιακό μήκος ? στην μηχανή σου ολοι οι φακοι ειναιι  x1.6

Για τα λεφτά που τον βρισκεις ειναι αρκετά καλός ο 24-105, στην μηχανή σου θα ειναι σαν 38-165

Μην δινεις τοση βαση στα Review , αμα τον συγκρινεις με φακους των 2,000 ευρώ φυσικα και δεν ειναι τοσο καλός

Καλός θα ήταν και ο 17-55 2,8 της Canon αν φτανει το budget σου και σε βολευει

Για την ώρα είμαι με μια canon 1000D η οποία ελπιζω να αντικατασταθεί απο του χρόνου .Για πραγματικό εστιακό μήκος λέω , τον 17-55 2,8 τον κοιτούσα αρκετά αλλά δεν φαίνεται να με βολεύει . Ουσιαστικά δυο έχω βάλει αρκετά στο μάτι τον canon EF 24-105mmf/4.0L IS USM που ειπα και παραπάνω και τον canon EF-S 15-85mm 3.5-5.6 IS USM , απλά δεν ξέρω εαν παίζει και κάτι άλλο σε αυτά τα επίπεδα .

Όλο σου τον εξοπλισμό τον ζηλεύω αλλά αυτον τον Canon 16-35 2.8 L II ενα παραπάνω :P

O 24-105 αν θες το συγκεκριμένο εστιακό μήκος (38-165) ειναι καλός. Θα τον προτιμουσα σιγουρα αντι του 15-85

Απο τους φακους που εχω χρησιμοποιώ κατα βάση 70-200 και 85, Οι αλλοι μια στο τόσο και ειναι για να φευγουν μερικοί

Mπορείς να πάς και σε prime με τον εξαιρετικό 85αρη 1,8 , ή 100mm 2,8 ή 135mm f2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...