imr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2 hours ago, jimis_vts said: Καλύτερα έπαιρνα από mbp, από κει με δυσκολία θα ψώνιζα θέλω εγγύηση... Μπορει το mpb να ειναι πιο ακριβο και δεν ξερεις τι χρηση εχει, ενω το αλλο οσο να ναι ειναι καινουργιο και για ελατωματικο σε καλυπτει
jimis_vts Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Βασικά προτιμώ να μην αγοράζω γενικά απ' έξω. Απλά το mbp το χω δοκιμάσει ας πούμε κατά μία έννοια. Από το άλλο δεν έχω ιδέα έχω διαβάσει ότι πολλοί έχουν πάρει χωρίς πρόβλημα. Μια περίπτωση να έπαιρνα πάλι από mbp πλέον είναι καμία r5 που την έχει like new σε τιμή r6 Ελλάδος (παλιά τιμή). Πλέον υπάρχουν πολλοί στο marketplace που τα έχουν σε εγγύηση ακόμα και τα πουλάνε. Εμένα πλέον το θέμα μου είναι η τιμολογιακή πολιτική της canon. Ας ελπίσουμε να τα δει κανένας από κει γιατί βλέπω ήδη έχει φάει τρελοοοό κράξιμο...
patatasc Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Για την canon δεν ξέρω, αλλά για nikon, τα rebates που γίνονται στην Γερμανία δεν φτάνουν και πολύ εδώ.
imr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου Δημοσ. 15 Νοεμβρίου Τώρα με τις εκπτώσεις μάλλον ήρθε η ώρα να πάρω έναν all around φακο για την a7iii. Σχεδόν αποκλειστικά χρήση για φωτογραφίες, ερασιτεχνική κατά κύριο λόγο. Ειμαι μεταξύ Sony 24-105 f4 Και Tamron 28-75 2.8 Πραγματικά δεν μπορώ να διαλέξω.. Και οι δύο σε αντίστοιχες τιμές (μετά τα cashback που έχει η sony). Τι θα διαλέγατε? Από την μία ο sony έχει σταθεροποιηση (παίζει ρόλο όταν έχουμε και ibis?) και έξτρα 30mm από την άλλη έχουμε 1στοπ.
pifilos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 9 λεπτά πριν, imr είπε Τώρα με τις εκπτώσεις μάλλον ήρθε η ώρα να πάρω έναν all around φακο για την a7iii. Σχεδόν αποκλειστικά χρήση για φωτογραφίες, ερασιτεχνική κατά κύριο λόγο. Ειμαι μεταξύ Sony 24-105 f4 Και Tamron 28-75 2.8 Πραγματικά δεν μπορώ να διαλέξω.. Και οι δύο σε αντίστοιχες τιμές (μετά τα cashback που έχει η sony). Τι θα διαλέγατε? Από την μία ο sony έχει σταθεροποιηση (παίζει ρόλο όταν έχουμε και ibis?) και έξτρα 30mm από την άλλη έχουμε 1στοπ. 24mm vs 28mm 75mm vs 105mm Για μένα θα ήταν σημαντική διαφορά προκειμένου να θυσιάσω 1 stop. Δεν έχω εμπειρία με full frame για να έχω ξεκάθαρη εικόνα αλλά για crop τουλάχιστον που χρησιμοποιώ, το f/2.8 σε μεσσαίου εύρους ζουμ δε μου λέει κάτι. Πάλι λίγο μου φαίνεται οπότε θα χρησιμοποιούσα τους σταθερούς μου έτσι και αλλιώς - και θα διάλεγα το παραπάνω εύρος στον ζουμ. Αν δεν έχεις σταθερούς φακούς τότε ίσως αλλάζει. Παρεμπιπτόντως λέμε για τον G2 ή την πρώτη έκδοση ; Επίσης η χρήση ποια θα είναι ; Καλό το IBIS αλλά σε κινούμενα θέματα είναι άχρηστο. 1
imr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 1 hour ago, pifilos said: 24mm vs 28mm 75mm vs 105mm Για μένα θα ήταν σημαντική διαφορά προκειμένου να θυσιάσω 1 stop. Δεν έχω εμπειρία με full frame για να έχω ξεκάθαρη εικόνα αλλά για crop τουλάχιστον που χρησιμοποιώ, το f/2.8 σε μεσσαίου εύρους ζουμ δε μου λέει κάτι. Πάλι λίγο μου φαίνεται οπότε θα χρησιμοποιούσα τους σταθερούς μου έτσι και αλλιώς - και θα διάλεγα το παραπάνω εύρος στον ζουμ. Αν δεν έχεις σταθερούς φακούς τότε ίσως αλλάζει. Παρεμπιπτόντως λέμε για τον G2 ή την πρώτη έκδοση ; Επίσης η χρήση ποια θα είναι ; Καλό το IBIS αλλά σε κινούμενα θέματα είναι άχρηστο. Για τον g2 κοιτάζω. Από ότι έχω δει το Lens stabilization είναι κυρίως χρήσιμο για βιντεο και στο telephoto άκρο. Το 24 στο wide δεν με ενδιαφέρει τόσο, το 105 είναι σημαντικό όμως.
pifilos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 3 ώρες πριν, imr είπε Για τον g2 κοιτάζω. Μια χαρά. 3 ώρες πριν, imr είπε Από ότι έχω δει το Lens stabilization είναι κυρίως χρήσιμο για βιντεο και στο telephoto άκρο. Σίγουρα είναι σε αυτές τις συνθήκες χρήσιμο. Είναι και γενικότερα χρήσιμο όμως, σε όλα τα εστιακά μήκη σε συνθήκες που θες μια ταχύτητα κλείστρου χαμηλή τόσο ώστε χωρίς IBIS να χρειάζεται τρίποδο αλλά και υψηλή όσο το να γλίτωνες το τρίποδο αν είχες IBIS π.χ. 1/15 sec. Αν δε βγάζεις φωτογραφίες με τέτοιες ταχύτητες κλείστρου τότε μια χαρά. 3 ώρες πριν, imr είπε Το 24 στο wide δεν με ενδιαφέρει τόσο, το 105 είναι σημαντικό όμως. Δεκτό. Το 75 γίνεται 105 με crop σαν αναγκαία λύση. Το 28 δε γίνεται 24 για αυτό και το ανέφερα. Σε κάθε περίπτωση είναι αρκετές οι διαφορές τους - συγκριτικά με π.χ. δύο σταθερούς ίδιου μήκους - για να απαντήσει κάποιος τρίτος που δε θα είναι ο άμεσος χρήστης. Ανάτρεξε στις λήψεις σου, δες αν θα προτιμούσες π.χ. μικρότερο βάθος πεδίου, μεγαλύτερο εύρος, ενδεχομένως μικρότερη ελάχιστη απόσταση εστίασης (αν δεν κάνω λάθος ο Tamron τα πάει καλύτερα σε αυτό) ή οτιδήποτε άλλο πιστεύεις οτι εσύ θα προτιμούσες να έχεις διαφορετικό σε εκείνες τις λήψεις που σου αρέσουν και μετά βλέπεις ποιος μπορεί να σου τα προσφέρει σε καλό βαθμό.
imr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 11 minutes ago, pifilos said: Μια χαρά. Σίγουρα είναι σε αυτές τις συνθήκες χρήσιμο. Είναι και γενικότερα χρήσιμο όμως, σε όλα τα εστιακά μήκη σε συνθήκες που θες μια ταχύτητα κλείστρου χαμηλή τόσο ώστε χωρίς IBIS να χρειάζεται τρίποδο αλλά και υψηλή όσο το να γλίτωνες το τρίποδο αν είχες IBIS π.χ. 1/15 sec. Αν δε βγάζεις φωτογραφίες με τέτοιες ταχύτητες κλείστρου τότε μια χαρά. Δεκτό. Το 75 γίνεται 105 με crop σαν αναγκαία λύση. Το 28 δε γίνεται 24 για αυτό και το ανέφερα. Σε κάθε περίπτωση είναι αρκετές οι διαφορές τους - συγκριτικά με π.χ. δύο σταθερούς ίδιου μήκους - για να απαντήσει κάποιος τρίτος που δε θα είναι ο άμεσος χρήστης. Ανάτρεξε στις λήψεις σου, δες αν θα προτιμούσες π.χ. μικρότερο βάθος πεδίου, μεγαλύτερο εύρος, ενδεχομένως μικρότερη ελάχιστη απόσταση εστίασης (αν δεν κάνω λάθος ο Tamron τα πάει καλύτερα σε αυτό) ή οτιδήποτε άλλο πιστεύεις οτι εσύ θα προτιμούσες να έχεις διαφορετικό σε εκείνες τις λήψεις που σου αρέσουν και μετά βλέπεις ποιος μπορεί να σου τα προσφέρει σε καλό βαθμό. Το βαθος πεδιου με με ενδιαφερει αρκετα, αλλα το 105 f4 ειναι στην ουσια ιδιο με 75 f2.8. Απο εστιακο μηκος στο 24-105 με καλυπτει 95%. Το 28-75 πιο κοντα στο 70-80% Ο βασικος ενδιασμος μου ειναι στο f4 και εαν ειναι πολυ περιοριστικο σε χαμηλο φωτισμο. Στην ουσια για τις φορες που με 2.8 ειναι στο οριο να μεινεις σε iso 6400
pifilos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 6 λεπτά πριν, imr είπε Το βαθος πεδιου με με ενδιαφερει αρκετα, αλλα το 105 f4 ειναι στην ουσια ιδιο με 75 f2.8. Απο εστιακο μηκος στο 24-105 με καλυπτει 95%. Το 28-75 πιο κοντα στο 70-80% Αν σε ενδιαφέρει μόνο το θόλωμα πίσω τότε ναι μπορεί φαινομενικά να είναι το ίδιο, ωστόσο υπάρχει διαφορά στο πως εμφανίζονται τα διάφορα στοιχεία μεταξύ τους, αφού το εστιακό μήκος θα είναι διαφορετικό. Βέβαια δεν είναι κάτι που θα προσέξει κάποιος εφόσον η φωτογραφία είναι ενδιαφέρουσα έτσι και αλλιώς. Το βασικό είναι όμως το εξής : θα έχει πάντα τον απαιτούμενο χώρο για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα 105mm ώστε να πετύχεις το παρόμοιο αποτέλεσμα ; 6 λεπτά πριν, imr είπε Ο βασικος ενδιασμος μου ειναι στο f4 και εαν ειναι πολυ περιοριστικο σε χαμηλο φωτισμο. Στην ουσια για τις φορες που με 2.8 ειναι στο οριο να μεινεις σε iso 6400 Είναι ναι. Όπως αντίστοιχα θα είναι και το f/2.8 σε σχέση με το f/2.0 και το f/1.4 αντίστοιχα, είναι αλυσίδα δυστυχώς. Αν π.χ. θες να έχεις μια συγκεκριμένη ταχύτητα κλείστρου σε χαμηλό φωτισμό και δε θες να κατέβεις παρακάτω, δεν μπορείς να κάνεις κάτι παρά να παίξεις με το ISO το οποίο όμως δεν είναι κομμάτι της έκθεσης - δεν υπάρχει τρίγωνο έκθεσης μη δουλευόμαστε. Όπως και να 'χει θα χάσεις 1 stop. Ισχύει και εδώ το παραπάνω, αν η λήψη είναι ενδιαφέρουσα κανένας δε νοιάζεται, μόνο όποιος ζουμάρει στα αρχεία. Εναλλακτικά επειδή όντως το φως κάποιες φορές δεν είναι αρκετό ό,τι φακό και να έχεις, μπορείς να σκεφτείς και τη χρήση ενός μικρού φλας ή LED panel. 1
LongTom Δημοσ. 17 Νοεμβρίου Δημοσ. 17 Νοεμβρίου On 15/11/2024 at 12:30, imr said: Τώρα με τις εκπτώσεις μάλλον ήρθε η ώρα να πάρω έναν all around φακο για την a7iii. Σχεδόν αποκλειστικά χρήση για φωτογραφίες, ερασιτεχνική κατά κύριο λόγο. Ειμαι μεταξύ Sony 24-105 f4 Και Tamron 28-75 2.8 Πραγματικά δεν μπορώ να διαλέξω.. Και οι δύο σε αντίστοιχες τιμές (μετά τα cashback που έχει η sony). Τι θα διαλέγατε? Από την μία ο sony έχει σταθεροποιηση (παίζει ρόλο όταν έχουμε και ibis?) και έξτρα 30mm από την άλλη έχουμε 1στοπ. Εάν το πάμε καθαρά ακαδημαϊκά, δίχως να δούμε το λοιπό κιτ σου, προσωπικά σχεδόν πάντα θα επέλεγα τον 24-105. Μεγάλη διαφορά στα ψηλά και σημαντική στο πόσο ανοιχτός είναι (24 με 28 είναι πολύ μεγαλύτερη διαφορά από ότι λένε τα νούμερα από μόνα τους) . Επίσης το IBIS της A7III είναι λιαν χλεμπονιάρικο και κάθε βοήθεια από το φακό θα βοηθήσει πολύ. Έστω και δύο στοπ σταθεροποίηση είναι μεγάλη διαφορά, π.χ. όταν πας από ISO3200 σε ISO12500... Εκτός και εάν είσαι σε πορτραίτο και φωτογραφία σε εσωτερικούς χώρους (όχι φυσικά στάδια και μεγάλες αίθουσες) συνέχεια και χρειάζεσαι το f2.8, για κάθε άλλη χρήση ο Sony 24-105 θα είναι καλύτερη λύση πιστεύω. Πολυεργαλείο. Βέβαια δεν έγραψες τι άλλους φακούς έχεις. Εάν έχεις κάτι σε π.χ. 70-200 ή 70-300, τότε ο tamron 28-75 είναι πολύ λογικότερη επιλογή για να συμπληρώσεις. 1
imr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 4 hours ago, LongTom said: Εάν το πάμε καθαρά ακαδημαϊκά, δίχως να δούμε το λοιπό κιτ σου, προσωπικά σχεδόν πάντα θα επέλεγα τον 24-105. Μεγάλη διαφορά στα ψηλά και σημαντική στο πόσο ανοιχτός είναι (24 με 28 είναι πολύ μεγαλύτερη διαφορά από ότι λένε τα νούμερα από μόνα τους) . Επίσης το IBIS της A7III είναι λιαν χλεμπονιάρικο και κάθε βοήθεια από το φακό θα βοηθήσει πολύ. Έστω και δύο στοπ σταθεροποίηση είναι μεγάλη διαφορά, π.χ. όταν πας από ISO3200 σε ISO12500... Εκτός και εάν είσαι σε πορτραίτο και φωτογραφία σε εσωτερικούς χώρους (όχι φυσικά στάδια και μεγάλες αίθουσες) συνέχεια και χρειάζεσαι το f2.8, για κάθε άλλη χρήση ο Sony 24-105 θα είναι καλύτερη λύση πιστεύω. Πολυεργαλείο. Βέβαια δεν έγραψες τι άλλους φακούς έχεις. Εάν έχεις κάτι σε π.χ. 70-200 ή 70-300, τότε ο tamron 28-75 είναι πολύ λογικότερη επιλογή για να συμπληρώσεις. Αυτή τη στιγμη έχω μόνο τον 50 1.8. θέλω έναν φακό να είναι στο 90% πάνω στην μηχανή. Έχω σκοπό να προσθέσω και έναν 85 1.8 μετά από αυτόν τον all around φακο. Πιστεύω 2 3 γρήγοροι prime συνδυάζονται καλύτερα με τον 24-105.
LongTom Δημοσ. 17 Νοεμβρίου Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 6 hours ago, imr said: Αυτή τη στιγμη έχω μόνο τον 50 1.8. θέλω έναν φακό να είναι στο 90% πάνω στην μηχανή. Έχω σκοπό να προσθέσω και έναν 85 1.8 μετά από αυτόν τον all around φακο. Πιστεύω 2 3 γρήγοροι prime συνδυάζονται καλύτερα με τον 24-105. Έτσι το βλέπω και εγώ. Ο 24-105 καθημερινός και για τα λοιπά οι δύο prime.
imr Δημοσ. Σάββατο στις 10:46 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:46 μμ Τελικα πηρα τον 24-105. Μετα απο δοκιμες λιγων ωρων ειμαι απλα ενθουσιασμενος, δεν τον βλεπω να βγαινει συντομα απο την μηχανη.. Μονο αρνητικο οτι εχει καπως σκληρο zoom απο οτι διαβαζω ειναι γενικο θεμα και μαλλον δεν εχει θεμα ο φακος 2
stratigos24 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 12 ώρες πριν, imr είπε Τελικα πηρα τον 24-105. Μετα απο δοκιμες λιγων ωρων ειμαι απλα ενθουσιασμενος, δεν τον βλεπω να βγαινει συντομα απο την μηχανη.. Μονο αρνητικο οτι εχει καπως σκληρο zoom απο οτι διαβαζω ειναι γενικο θεμα και μαλλον δεν εχει θεμα ο φακος Καλορίζικος καλές λήψεις ! Δεν αναφέρουν αν μέσα από τη χρήση μαλακώνει κάπως το ΖΟΟΜ με τη χρήση ?
imr Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 5 hours ago, stratigos24 said: Καλορίζικος καλές λήψεις ! Δεν αναφέρουν αν μέσα από τη χρήση μαλακώνει κάπως το ΖΟΟΜ με τη χρήση ? Ναι και μετά από μια μέρα φαίνεται να έστρωσε κάπως. Το βλεπω και σε πολλά reviews οτι το έχουν οποτε μάλλον δεν έχει θεμα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα