vagosofron Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 19 minutes ago, highpriest said: Μια χαρά είσαι. Αν έχεις και κανα φλας πάρτο μαζί σου, αλλά γενικά τα TeDx είναι καλοφωτισμένα. Με λίγο ανεβασμένο ISO θα είσαι οκ. Sony Full Frame είναι, διαπρέπουν σε χαμηλό φωτισμό. Για την Dji action 4 δεν γνωρίζω να σου πω. Αν και με τοσο μικρό αισθητήρα και σε σκοτεινό μέρος σαν ένα θέατρο, μπορεί να βγάλει κόκκο όταν ανεβάσει ISO. Θα σώζεται λογικά σε κάποιο denoise προγραμματάκι. Φλας δεν εχω, δε χρησιμοποιούμε στο βίντεο. Καλά, η action μόνο ότι πιάσει από γενικό κάδρο τη θέλω, δε θα βασιστώ σε αυτήν. Θέλω να πιστεύω ότι μπορώ να το καλύψω...ειδομεν! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 23 λεπτά πριν, vagosofron είπε Φλας δεν εχω, δε χρησιμοποιούμε στο βίντεο. Καλά, η action μόνο ότι πιάσει από γενικό κάδρο τη θέλω, δε θα βασιστώ σε αυτήν. Θέλω να πιστεύω ότι μπορώ να το καλύψω...ειδομεν! Πέρα απο αυτή τη φάση με το TeDx, απο τη στιγμή που αναλαμβάνεις και φωτογραφικές δουλειές, αγόρασε και ένα φλασάκι. Οχι κανα πανάκριβο μαμά ή επώνυμο στα 500+ ή και 1000 ευρώ. Ενα Godox ή ένα Yongnuo στα 60-80 ευρουλάκια μάνουαλ ή παρόμοιo στα 120-130 ευρώ TTL είναι υπεραρκετό. Θα με θυμηθείς!😉 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagosofron Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 4 hours ago, highpriest said: Πέρα απο αυτή τη φάση με το TeDx, απο τη στιγμή που αναλαμβάνεις και φωτογραφικές δουλειές, αγόρασε και ένα φλασάκι. Οχι κανα πανάκριβο μαμά ή επώνυμο στα 500+ ή και 1000 ευρώ. Ενα Godox ή ένα Yongnuo στα 60-80 ευρουλάκια μάνουαλ ή παρόμοιo στα 120-130 ευρώ TTL είναι υπεραρκετό. Θα με θυμηθείς!😉 Το έχω στα πλάνα ένα φλασάκι γιατί παρατηρώ ότι έχει επιστρέψει η "μόδα" με τα φλας🤪 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagosofron Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Καλησπέρα με μια ακόμη απορία. Θα καλύψω μια παρουσίαση βιβλίου ( βίντεο και φωτογραφίες). Τον περισσότερο χρόνο με τη βασική μου κάμερα ( a7iii) θα τραβάω βίντεο και φωτογραφίες, εναλλάσσοντας τα modes. Θα εχω και άλλες δύο κάμερες να τραβάνε βίντεο από διαφορετικές γωνίες, αλλά κάποια κοντινά πλάνα θα τα τραβάω με την a7iii. Κάποιες στιγμές όμως αναγκαστικά θα τραβάω βίντεο και δεν θα έχω τη δυνατότητα να βγάλω φωτογραφίες ( τους ομιλητές πχ). Πιστεύετε οτι αν πάρω κάποια stills απο τα βίντεο θα είναι οκ; Το υλικό που θα πάρω θα χρησιμοποιηθεί για social media μόνο. Το αναφέρω γιατί φαντάζομαι πως τα stills θα έχουν αρκετά υψηλή ανάλυση για αναπαραγωγή σε κινητό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, vagosofron είπε Καλησπέρα με μια ακόμη απορία. Θα καλύψω μια παρουσίαση βιβλίου ( βίντεο και φωτογραφίες). Τον περισσότερο χρόνο με τη βασική μου κάμερα ( a7iii) θα τραβάω βίντεο και φωτογραφίες, εναλλάσσοντας τα modes. Θα εχω και άλλες δύο κάμερες να τραβάνε βίντεο από διαφορετικές γωνίες, αλλά κάποια κοντινά πλάνα θα τα τραβάω με την a7iii. Κάποιες στιγμές όμως αναγκαστικά θα τραβάω βίντεο και δεν θα έχω τη δυνατότητα να βγάλω φωτογραφίες ( τους ομιλητές πχ). Πιστεύετε οτι αν πάρω κάποια stills απο τα βίντεο θα είναι οκ; Το υλικό που θα πάρω θα χρησιμοποιηθεί για social media μόνο. Το αναφέρω γιατί φαντάζομαι πως τα stills θα έχουν αρκετά υψηλή ανάλυση για αναπαραγωγή σε κινητό. Θα είναι οκ για social media. Προχώρα άφοβα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotirisl Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Καλησπέρα σε όλες και όλους, ασχολούμαι εδώ και χρόνια με την φωτογραφία σαν χόμπυ και στα πλαίσια συστηματοποίησης της γνώσης αλλά και διεύρυνσης της οπτικής μου, σκεφτόμουν να κάνω κάποιο σεμινάριο. Έχω εντοπίσει 3-4 που με ενδιαφέρουν με επικρατέστερο αυτό του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας. Επειδή δεν γνωρίζω καθόλου τι επικρατεί στον χώρο, ήθελα να ρωτήσω για απόψεις και σκέψεις. Δηλαδή για το επίπεδο και την ποιότητα των σεμιναρίων και των εκπαιδευτών, ποιά θεωρείτε τα καλύτερα κτλ. Σας ευχαριστώ πολύ! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pifilos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, sotirisl είπε Καλησπέρα σε όλες και όλους, ασχολούμαι εδώ και χρόνια με την φωτογραφία σαν χόμπυ και στα πλαίσια συστηματοποίησης της γνώσης αλλά και διεύρυνσης της οπτικής μου, σκεφτόμουν να κάνω κάποιο σεμινάριο. Έχω εντοπίσει 3-4 που με ενδιαφέρουν με επικρατέστερο αυτό του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας. Επειδή δεν γνωρίζω καθόλου τι επικρατεί στον χώρο, ήθελα να ρωτήσω για απόψεις και σκέψεις. Δηλαδή για το επίπεδο και την ποιότητα των σεμιναρίων και των εκπαιδευτών, ποιά θεωρείτε τα καλύτερα κτλ. Σας ευχαριστώ πολύ! Καλησπέρα. Επειδή η αρχική περιγραφή είναι κάπως γενική, είναι κάτι συγκεκριμένο/εξειδικευμένο που επιθυμείς να μάθεις και να αποκομίσεις από ένα σεμινάριο ; Είναι κάτι που δεν μπορείς ή δε θες να το κάνεις/μάθεις με άλλον τρόπο όπως π.χ. το youtube ; Είναι ταυτόχρονα και η κοινωνική πλευρά της αλληλεπίδρασης με κόσμο που έχει ίδια ενδιαφέροντα ; Τα ρωτάω αυτά επειδή αν ο σκοπός είναι κάτι γενικό όπως π.χ. αποτελεσματική λειτουργία της μηχανής, βασικές έννοιες ή σύνθεση κάδρου θεωρώ πως είναι πολύ πιο αποδοτική η προσωπική ενασχόληση και βίντεο στο youtube, όχι φυσικά από τον οποιονδήποτε. Εντούτοις, αν ο σκοπός είναι η περαιτέρω εμβάθυνση σε ένα συγκεκριμένο είδος π.χ. φωτογραφία μυστηρίων τότε ναι υπάρχουν αξιόλογα εξιδεικευμένα σεμινάρια και επαγγελματίες που αξίζουν τον χρόνο και το κόστος. Σε κάθε περίπτωση νομίζω πως το σημαντικότερο είναι να μας εκφράζει και να μας εμπνέει η δουλειά του διδάσκοντα, είτε αυτό είναι μέσω φυσικής παρουσίας σε ένα σεμινάριο όπως αυτό που αναφέρεις, είτε της διαδικτυακής παρουσίας του. Προσωπικά τουλάχιστον, δε θα κάτσω να ακούσω κάποιον η δουλειά του οποίου δε μου λέει κάτι. Οπότε ασχέτως του ποιου σεμιναρίου καταλήξεις να παρακολουθήσεις τελικά θα πρότεινα να δεις τη δουλειά των διδασκόντων που το αναλαμβάνουν, να σκεφτείς αν έχει να σου δώσει κάτι και να αποφασίσεις τελικά αν αξίζει ή όχι τον χρόνο σου. Υ.Γ. επειδή κατά καιρούς λόγω τέτοιων ερωτήσεων κοιτάω το κόστος τέτοιων σεμιναρίων η προσωπική μου συμβουλή είναι να διατεθεί το αντίστοιχο ποσό αυτό στην αγορά βιβλίων φωτογράφων που αποδεδειγμένα έχουν γράψει ιστορία και είναι πραγματική πηγή έμπνευσης και ο αντίστοιχος χρόνος να διατεθεί σε στοχευμένα βίντεο στο youtube και φωτογραφικές δοκιμές στον έξω κόσμο. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
patatasc Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Πάντως και εγώ είμαι στην ίδια φάση. Καλά τα youtube, αλλά δεν στρώνομαι. 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotirisl Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 22 hours ago, pifilos said: Καλησπέρα. Επειδή η αρχική περιγραφή είναι κάπως γενική, είναι κάτι συγκεκριμένο/εξειδικευμένο που επιθυμείς να μάθεις και να αποκομίσεις από ένα σεμινάριο ; Είναι κάτι που δεν μπορείς ή δε θες να το κάνεις/μάθεις με άλλον τρόπο όπως π.χ. το youtube ; Είναι ταυτόχρονα και η κοινωνική πλευρά της αλληλεπίδρασης με κόσμο που έχει ίδια ενδιαφέροντα ; Τα ρωτάω αυτά επειδή αν ο σκοπός είναι κάτι γενικό όπως π.χ. αποτελεσματική λειτουργία της μηχανής, βασικές έννοιες ή σύνθεση κάδρου θεωρώ πως είναι πολύ πιο αποδοτική η προσωπική ενασχόληση και βίντεο στο youtube, όχι φυσικά από τον οποιονδήποτε. Εντούτοις, αν ο σκοπός είναι η περαιτέρω εμβάθυνση σε ένα συγκεκριμένο είδος π.χ. φωτογραφία μυστηρίων τότε ναι υπάρχουν αξιόλογα εξιδεικευμένα σεμινάρια και επαγγελματίες που αξίζουν τον χρόνο και το κόστος. Σε κάθε περίπτωση νομίζω πως το σημαντικότερο είναι να μας εκφράζει και να μας εμπνέει η δουλειά του διδάσκοντα, είτε αυτό είναι μέσω φυσικής παρουσίας σε ένα σεμινάριο όπως αυτό που αναφέρεις, είτε της διαδικτυακής παρουσίας του. Προσωπικά τουλάχιστον, δε θα κάτσω να ακούσω κάποιον η δουλειά του οποίου δε μου λέει κάτι. Οπότε ασχέτως του ποιου σεμιναρίου καταλήξεις να παρακολουθήσεις τελικά θα πρότεινα να δεις τη δουλειά των διδασκόντων που το αναλαμβάνουν, να σκεφτείς αν έχει να σου δώσει κάτι και να αποφασίσεις τελικά αν αξίζει ή όχι τον χρόνο σου. Υ.Γ. επειδή κατά καιρούς λόγω τέτοιων ερωτήσεων κοιτάω το κόστος τέτοιων σεμιναρίων η προσωπική μου συμβουλή είναι να διατεθεί το αντίστοιχο ποσό αυτό στην αγορά βιβλίων φωτογράφων που αποδεδειγμένα έχουν γράψει ιστορία και είναι πραγματική πηγή έμπνευσης και ο αντίστοιχος χρόνος να διατεθεί σε στοχευμένα βίντεο στο youtube και φωτογραφικές δοκιμές στον έξω κόσμο. Καλησπέρα και από εμένα και σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σου. Περισσότερο με ενδιαφέρει να θεμελιώσω τις γνώσεις και την τεχνική μου και να τα δέσω σε ένα ενιαίο και αρμονικό σύνολο, παρά να εμβαθύνω σε ένα συγκεκριμένο είδος όπως η φωτογραφία μυστηρίων που αναφέρεις. Θεωρώ ότι το τεχνικό κομμάτι το κατέχω σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν έχω αναπτύξει στον ίδιο βαθμό το κομμάτι της αισθητικής. Έχω δοκιμάσει αυτό που περιγράφεις, δηλαδή βίντεο στο youtube και βιβλία φωτογραφίας αλλά εμένα προσωπικά δεν μου ταίριαζει, δεν με βοηθάει, τουλάχιστον όχι στο επίπεδο που είμαι τώρα. Ίσως πιο μετά. Καταρχάς υπάρχει άπειρη σαβούρα εκεί έξω. Κυριώς όμως, ο συγκεκριμένος τρόπος προσέγγισης με το youtube και τα βιβλία μου φαίνεται εξαιρετικά αποσπασματικός: ο κάθε φωτογράφος έχει το δικό του τρόπο αντίληψης και την δικιά του τεχνική. Αλλά ο τρόπος προσέγγισης είναι και μη διαλεκτικός. Βλέπω φωτογραφίες σε βιβλία και δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρούνται σπουδαίες, θέλω να τις συζητήσω με κάποιον πέρα από τα σχόλια του ίδιου του φωτογράφος. Αντίστοιχα, θέλω να δειξω τις δικές μου φωτογραφίες σε κάποιον που να ξέρει, να τις συζητήσω, να μου πει τι βλέπει, και τι θα μπορούσα να κάνω για να τις βελτιώσω. Οπότε θα επιμείνω στο αρχικό μου ερώτημα και θα επαναλάβω το ερώτημα μου προς την κοινότητα σχετικά με τα σεμινάρια. Σας ευχαριστώ πολύ! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 56 λεπτά πριν, sotirisl είπε Καλησπέρα και από εμένα και σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σου. Περισσότερο με ενδιαφέρει να θεμελιώσω τις γνώσεις και την τεχνική μου και να τα δέσω σε ένα ενιαίο και αρμονικό σύνολο, παρά να εμβαθύνω σε ένα συγκεκριμένο είδος όπως η φωτογραφία μυστηρίων που αναφέρεις. Θεωρώ ότι το τεχνικό κομμάτι το κατέχω σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν έχω αναπτύξει στον ίδιο βαθμό το κομμάτι της αισθητικής. Έχω δοκιμάσει αυτό που περιγράφεις, δηλαδή βίντεο στο youtube και βιβλία φωτογραφίας αλλά εμένα προσωπικά δεν μου ταίριαζει, δεν με βοηθάει, τουλάχιστον όχι στο επίπεδο που είμαι τώρα. Ίσως πιο μετά. Καταρχάς υπάρχει άπειρη σαβούρα εκεί έξω. Κυριώς όμως, ο συγκεκριμένος τρόπος προσέγγισης με το youtube και τα βιβλία μου φαίνεται εξαιρετικά αποσπασματικός: ο κάθε φωτογράφος έχει το δικό του τρόπο αντίληψης και την δικιά του τεχνική. Αλλά ο τρόπος προσέγγισης είναι και μη διαλεκτικός. Βλέπω φωτογραφίες σε βιβλία και δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρούνται σπουδαίες, θέλω να τις συζητήσω με κάποιον πέρα από τα σχόλια του ίδιου του φωτογράφος. Αντίστοιχα, θέλω να δειξω τις δικές μου φωτογραφίες σε κάποιον που να ξέρει, να τις συζητήσω, να μου πει τι βλέπει, και τι θα μπορούσα να κάνω για να τις βελτιώσω. Οπότε θα επιμείνω στο αρχικό μου ερώτημα και θα επαναλάβω το ερώτημα μου προς την κοινότητα σχετικά με τα σεμινάρια. Σας ευχαριστώ πολύ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pifilos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 20 λεπτά πριν, stratigos24 είπε Το είχα ξεχάσει αυτό το thread. Αν μη τι άλλο χαίρομαι που είμαι συνεπής , ειδικά στο κομμάτι της προσωπικής δουλειάς του διδάσκοντος. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimis_vts Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Την canon τι την καβάλησε και ανέβασε έτσι την r6 mkii?? Εκεί ππυ έλεγα για Χριστούγεννα να κάνω καμιά κίνηση ανέβασαν για black Friday. Βλέπω σιγά σιγά να πέφτει μαύρο να πηγαίνω προς αλλαγή συστήματος σε sony 😭 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 53 λεπτά πριν, jimis_vts είπε Την canon τι την καβάλησε και ανέβασε έτσι την r6 mkii?? Εκεί ππυ έλεγα για Χριστούγεννα να κάνω καμιά κίνηση ανέβασαν για black Friday. Βλέπω σιγά σιγά να πέφτει μαύρο να πηγαίνω προς αλλαγή συστήματος σε sony 😭 Κολπάκια για να "ρίξουν" την τιμή σε κανονικά επίπεδα την Black Friday και να ισχυριστούν τεράστιες εκπτώσεις. Α ρε Canon....Α ΡΕ CANON! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 1 hour ago, jimis_vts said: Την canon τι την καβάλησε και ανέβασε έτσι την r6 mkii?? Εκεί ππυ έλεγα για Χριστούγεννα να κάνω καμιά κίνηση ανέβασαν για black Friday. Βλέπω σιγά σιγά να πέφτει μαύρο να πηγαίνω προς αλλαγή συστήματος σε sony 😭 Η καλύτερη επιλογή η αλλαγή σε Sony θα έλεγα, πολύ περισσότερες (και ποιοτικότερες) φτηνές επιλογές φακών. Εφόσον βέβαια δεν έχεις ένα σκασμό φακούς EF-RF. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimis_vts Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 6 ώρες πριν, LongTom είπε Η καλύτερη επιλογή η αλλαγή σε Sony θα έλεγα, πολύ περισσότερες (και ποιοτικότερες) φτηνές επιλογές φακών. Εφόσον βέβαια δεν έχεις ένα σκασμό φακούς EF-RF. Καλή χρήση ανώτερα χρώματα η canon, αλλά όταν παίρνεις a7 iv με 10bit όλα τα s-log κλπ και κατά καιρούς 300€ cashback (όχι 70€ για φακό των 1300€) ε φυσικά θα τους πάρει τα σώβρακα η η sony... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα