Προς το περιεχόμενο

Mac OS X 10.8 Mountain Lion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η πολυ ματαιοδοξια πιστευω θα την φαει την apple.Ισως ηρθε η ωρα να σκασει η φουσκα της!!!

Βασικά αν εννοείς χρηματιστηριακά την φούσκα, δεν υπάρχει. Η apple, ανεξάρτητα από το πόσο καλά ή όχι είναι τα προιόντα της πουλάει τις μετοχές της υποτιμημένα και έχει και τεράστιο κεφάλαιο σε ρευστό (100 bn). Συνεπώς είναι από τις πιο υγιείς εταιρείες και δεν τίθεται θέμα φούσκας, όσο παράξενο και αν φαίνεται.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Γιατι μιλατε για 'αναγκαστικη' χρηση του appstore?

Θα μου απαγορεψει κανεις να κατεβαζω απο καποιο site και να το τρέχω/εγκαθιστω μονος μου;

Ποιο το προβλημα;

Δημοσ.

Δεν εννοουσα χρηματιστηριακα αλλα την γενικη κατασταση-μοδα που εχει καταντησει το ολο θεμα με αυτην.Η apple (προσωπικα παντα) εχει αλλαξει τελειως το κοινο στο οποιο απευθυνεται και γι αυτο χανει και την αξιοπιστια που ειχε παλαιοτερα.Δεν θελω να επεκταθω περαιτερω για να μην βγω off-topic.Τωρα σε οτι αφορα το λειτουργικο της, εχει χασει πλεον την μπαλλα και προχωρα σε νεες εκδοσεις οι οποιες δεν εχουν να προσφερουν τπτ ουσιαστικα στον χρηστη παρα μονο εφε τα οποια εκτος απο αχρηστα ειναι απαιτητικα σε υπολογιστικους πορους.

Δημοσ.

Ο συνιδρυτής της Panic, από τις πιο φημισμένες εταιρίες λογισμικού για Mac OS X, ενημερώθηκε προσωπικά από την Apple για το Gatekeeper. Έγραψαν λοιπόν ένα άρθρο γι' αυτό στο εταιρικό blog τους: http://www.panic.com/blog/2012/02/about-gatekeeper/

Με δυο λόγια: η Apple φαίνεται να καταλαβαίνει πως κάποιες εφαρμογές δε θα είναι δυνατόν να υπάρξουν στο App Store (ειδικά αν ενεργοποιηθεί η απαίτηση για "Sandboxing" δηλαδή οι εφαρμογές να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ολόκληρο το δίσκο παρά μόνο στα δικά τους αρχεία).

Με το Gatekeeper, κάθε developer μπορεί να πάρει δωρεάν ένα certificate και να "υπογράψει" ψηφιακά την εφαρμογή του. Αν η εφαρμογή αποδειχθεί malware, η Apple μπορεί να ανακαλέσει το certificate. Εξ' ορισμού, το GateKeeper θα επιτρέπει την εκτέλεση μόνο σε εφαρμογές από το App Store ή με "καθαρό" certificate. Ο χρήστης όμως θα μπορεί με δική του ευθύνη να τρέξει και εφαρμογές χωρίς certificate.

Εφ' όσον δεν αλλάξει κάτι και συνεχίσει να λειτουργεί με αυτές τις προϋποθέσεις, το GateKeeper είναι ένα πολύ καλό βήμα για τη διατήρηση του Mac OS X ως ενός από τα πιο ασφαλή λειτουργικά συστήματα, χωρίς ταυτόχρονα να περιορίζει τους έμπειρους χρήστες από την πλήρη αξιοποίηση του υπολογιστή τους.

Δημοσ.

να κανω μια ερωτηση στους παλιοτερους. γενικα η λογικη του να βαζεις το καινουργιο λειτουργικο προυποθετει να εχεις παντα την τελευταια γεννια εγκατεστημενη; δλδ για να πηγαινε καποιος στο SL επρεπε να εχει Leopard? Αν δεν κανω λαθος για Lion απαιτειται το SL. οποτε αν ισχυει αυτο, για να παει καποιος σε ML θα πρεπει να εχει Lion;

Δημοσ.

να κανω μια ερωτηση στους παλιοτερους. γενικα η λογικη του να βαζεις το καινουργιο λειτουργικο προυποθετει να εχεις παντα την τελευταια γεννια εγκατεστημενη; δλδ για να πηγαινε καποιος στο SL επρεπε να εχει Leopard? Αν δεν κανω λαθος για Lion απαιτειται το SL. οποτε αν ισχυει αυτο, για να παει καποιος σε ML θα πρεπει να εχει Lion;

Δεν ισχύει στο Mountain Lion. Έχει τις ίδιες προυποθέσεις με το Lion, δηλαδή Mac OS X 10.6.8.

Δημοσ.

Ακριβώς. Για να βάλεις το Lion (και το Mountain Lion όταν κυκλοφορήσει) πρέπει να το κατεβάσεις(*) από το Mac App Store. Το Mac App Store εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τελευταία έκδοση του Snow Leopard, την 10.6.8 γι' αυτό και υπάρχει αυτός ο περιορισμός.

(*) Το Lion μπορείς να το αγοράσεις και σε USB αλλά είναι ακριβότερο.

Δημοσ.

Τα τελευταία χρόνια η Apple το έχει γυρίσει στο consumer oriented marketing. Βγάζει προϊόντα απλά και μόνο για να τα βγάζει, δημιουργώντας εικονικές ανάγκες στο (φανατικό) καταναλωτικό κοινό της.

Κάποτε τα προϊόντα της Apple ήταν καινοτόμα. Τώρα είναι απλά η επανέκδοση των προηγούμενων με ελάχιστες τροποποιήσεις, οι οποίες πιθανώς και είναι άχρηστες στους περισσότερους.

Εγώ πάντως νοιώθω υπερκαλημένος με το early 2006 macmini μου έστω και αν δεν μπορώ να αναβαθμίσω σε λειτουργικό νεότερο του Snow Leopard (παρότι έχω κάνει αναβάθμιση σε CPU και RAM).

Δημοσ.

Τα τελευταία χρόνια η Apple το έχει γυρίσει στο consumer oriented marketing. Βγάζει προϊόντα απλά και μόνο για να τα βγάζει, δημιουργώντας εικονικές ανάγκες στο (φανατικό) καταναλωτικό κοινό της.

Κάποτε τα προϊόντα της Apple ήταν καινοτόμα. Τώρα είναι απλά η επανέκδοση των προηγούμενων με ελάχιστες τροποποιήσεις, οι οποίες πιθανώς και είναι άχρηστες στους περισσότερους.

Εγώ πάντως νοιώθω υπερκαλημένος με το early 2006 macmini μου έστω και αν δεν μπορώ να αναβαθμίσω σε λειτουργικό νεότερο του Snow Leopard (παρότι έχω κάνει αναβάθμιση σε CPU και RAM).

Καντο Hackint0sh.. αν δεν στο επιτρέπει η Apple.. :P

Δημοσ.

Καντο Hackint0sh.. αν δεν στο επιτρέπει η Apple.. :P

Η ουσία είναι οτι δεν με ενδιαφέρει να το κάνω hackintosh.

Δεν έχω δεί κάποια σημαντική προσθήκη στις λειτουργίες ή τα συνοδευτικά προγράμματα ώστε να πώ οτι πρέπει οπωσδήποτε να αναβαθμίσω σε Lion ή/και Mountain Lion.

Και κάποιες διαφορές που ίσως να φανούν χρήσιμες κάποιες φορές, μπορώ να τις καλύψω με τρίτα προγράμματα που κυκλοφορούν.

Το macmini κλείνει 6 χρόνια λειτουργίας και προβλέπω οτι χωρίς άλλη ανάγκη αναβάθμισης (hardware ή/και software) θα συνεχίσει να δουλεύει για άλλο τόσο τουλάχιστον.

Δημοσ.

Το macmini κλείνει 6 χρόνια λειτουργίας και προβλέπω οτι χωρίς άλλη ανάγκη αναβάθμισης (hardware ή/και software) θα συνεχίσει να δουλεύει για άλλο τόσο τουλάχιστον.

Μην λές τέτοια λόγια εδώ μέσα, θα σε φάνε. :fear:

Δημοσ.

Πιστεύετε ότι θα απαιτεί λιγότερους υπολογιστικούς πώρους;;Η πάμε για 16 giga ram και τέτοια..

Tα windows 8 απ' ότι λένε θα καταναλώνουν λιγότερη ram απ' οτι τα 7 κατω απο 1 γιγα δηλαδη..

Τι θα γίνει με τα mountain?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...