Προς το περιεχόμενο

Wifi Router , προτασεις ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια επειδη μετακομιζω και θα χρειαστω οπωσδηποτε ενα wifi router, εσεις ποιο μου προτεινετε, σε λογικη τιμη απο 50-80 ευρω?

Θα ηθελα να εχω θυρες ethernet για ενσυρματη καλωδιωση. Ως τωρα τη βγαζω με το ενσυρματο baudtec της connx.

Γνωριζετε αν η connx δινει σε παλιους συνδρομητες κανα ασυρματο?

Αν οχι, τι με συμβουλευετε να προσεξω στην αγορα ενος ασυρματου?

Ευχαιστω

Δημοσ.

Μια πολύ καλή και φθηνή λύση είναι το TG585 v7/v8 που το βρίσκεις μεταχειρισμένο στα 15-20Ε και είναι σκυλί.

Ειναι αυτο που δινει η forthnet? Αυτο που δινει η connx, pstn ενα ΖΤΕ λεει τιποτα? που εχει 40 ευρω και θα ειναι υποτιθεται παραμετροποιημενο για οτε?

Δημοσ.

Ειναι αυτο που δινει η forthnet? Αυτο που δινει η connx, pstn ενα ΖΤΕ λεει τιποτα? που εχει 40 ευρω και θα ειναι υποτιθεται παραμετροποιημενο για οτε?

Ναι αυτό που δίνει η Forthnet είναι.

Δε ξέρω για το ZTE αλλα προσωπικά δε θα έδινα 40Ε γι αυτό...

Δημοσ.

Το ZTE του conn-x δουλευω σε isdn ,πολυ καλο ρουτερ κατα την αποψη μου,δεν ζεστενεται σχεδον καθολου,εχει σταθεροτητα,πολυ καλυτερο απο ενα sagem 2444 (isdn) που δουλευα πριν,ευκολο μενου interface.

Δημοσ.

Το ZTE του conn-x δουλευω σε isdn ,πολυ καλο ρουτερ κατα την αποψη μου,δεν ζεστενεται σχεδον καθολου,εχει σταθεροτητα,πολυ καλυτερο απο ενα sagem 2444 (isdn) που δουλευα πριν,ευκολο μενου interface.

Απο οσο ειδα στο site της Οτεσοπ , δινουν το ΖΤΕ για pstn και το Baudtec στην isdn. Αρα αναγκαστικα παω για ΖΤΕ αν ειναι να παρω απο εκει. Αποσυνδεσεις σου κανει? Εχει κουμπι οn/off για το ασυρματο?

Δημοσ.

Netgear DGN2000/2200 , πολυ καλο και value for money.

To netgear το κοιταζα κι εγω και το ζαχαρωνα αλλα ειδα αυτο το σχολιο ενος χρηστη στο Πλαισιο :

"Αυτό το Modem είναι του ύψους και του βάθους. Σε άλλους έχει βγεί αστέρι με τη μία, άλλοι (όπως εγω) έχουν ταλαιπωρηθεί. Σε φόρουμ αναφέρουν πολλές και συχνές αποσυνδέσεις. Δοκίμασα την επιλογη PPoA αντί PPoE και δεν εχει αποσυνδεθεί εδω και μια μερα"

τι εταιρεια εχεις ? εσενα σου κανει αποσυνδεσεις??

Δημοσ.

Hol εχω και δεν κανει αποσυνδεσεις, και σε εμενα παιζει μονο σε PPoE (δεν εχει authenication λογω εταιριας).

Aπο οτι εχω ακουσει και απο αλλους, εχουν πει θετικα σχολια. Το εχω και καπου 2 χρονια.

Δημοσ.

Απο οσο ειδα στο site της Οτεσοπ , δινουν το ΖΤΕ για pstn και το Baudtec στην isdn. Αρα αναγκαστικα παω για ΖΤΕ αν ειναι να παρω απο εκει. Αποσυνδεσεις σου κανει? Εχει κουμπι οn/off για το ασυρματο?

Kαι το HUAWEI δινουν για pstn

http://oteshop.ote.gr/storefront/-/conn-x/-/cos_cat_003-cos_subcat_100-cconnx_eksoplismos-p1.html

Eχει κουμπι για το ασυρματο και δουλευει κανονικα ,εχει και τρυπες στο πισω μερος αν σε ενδιαφερει για στηριξη σε τοιχο,Αποσυνδεσεις παντα ειχα λογο κακης γραμμης ,με το sagem ειχα 3-5 το 24 ωρο ,με το ΖΤΕ καπου 2-3 ,μειωθηκαν οι αποσυνδεσεις παντος σε σχεση με το sagem 2444.Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος ,ακομα και τα ping ειδα μειωμενα γιατι ειμαι interleaved και ειχα 38-40 με το sagem ,και με το ΖΤΕ 30-32 ping.Και κλειδωνει 1-1,5 mbps πιο ψηλα το ΖΤΕ απο το sagem 2444.Δεν ζεστενετε σχεδον καθολου.Ειναι παραμετροποιημενο με conn-x το μονο που βαζεις ειναι το username σου και το passworth της συνδεσης σου και εισαι στο νετ,και φυσικα αν θελεις αλλαζεις κωδικους ρουτερ και ασυρματου,για πιο ασφάλεια.Ανοιγεις και πορτες ευκολα μεσω του ΝΑΤ.

Δημοσ.

Ok παιδια ευχαριστω ως τωρα για τις απαντησεις :) οποιος αλλος θελει ας πει την προταση του.

Να ρωτησω κατι : interleaved τι ειναι που ειπες?

Επισης : στα wifi ρουτερς οι αποσυνδεσεις ειναι συχνοτερες ή αυτο εξαρταται αποκλειστικα απο τη γραμμη που εχεις ?

Δημοσ.

Ok παιδια ευχαριστω ως τωρα για τις απαντησεις :) οποιος αλλος θελει ας πει την προταση του.

Επισης : στα wifi ρουτερς οι αποσυνδεσεις ειναι συχνοτερες ή αυτο εξαρταται αποκλειστικα απο τη γραμμη που εχεις ?

Ριξε μια ματια εδω για να κατανοησεις τι ειναι το interleave - fast path

Kαμμια σχέση,οι αποσυνδέσεις ειναι απο την γραμμη ,εκτος αν υπαρχει προβλημα με την ασυρματη καρτα δικτυου,η και απο το ασυρματο ρουτερ.

Δημοσ.

Το interleaved και το fast path το κανονιζεις με τον παροχο σου, δεν εχει καμια σχεση με αυτο το ρουτερ. Αλλα γενικα το fast path ειναι για ταχυτερα pings, που εχει πολυ σημασια για οσους παιζουν online παιχνιδια.

Δημοσ.

Παιδια επειδη μετακομιζω και θα χρειαστω οπωσδηποτε ενα wifi router, εσεις ποιο μου προτεινετε, σε λογικη τιμη απο 50-80 ευρω?

Θα ηθελα να εχω θυρες ethernet για ενσυρματη καλωδιωση. Ως τωρα τη βγαζω με το ενσυρματο baudtec της connx.

Γνωριζετε αν η connx δινει σε παλιους συνδρομητες κανα ασυρματο?

Αν οχι, τι με συμβουλευετε να προσεξω στην αγορα ενος ασυρματου?

Ευχαιστω

vigor 2700vg απο το www.ebw.gr του αλλαζεις το firmware και εχεις ενα ρουτερ που σκοτωνει.αν εχεις χαλια γραμμη τοτε το Thomson ειναι απο τα πιο σκυλια σε σταθεροτητα.απο τον οτε η αγοραζεις αλλο που δεν αξιζει η κανεις ανανεωση συμβολαιου η πας σε αλλο παροχο και παιρνεις ρουτερ.

για το ασυρματο αν ειναι να μεταφερεις και αρχεια προτιμησε κατι σε n αλλιως δεν εχει νοημα

Μια πολύ καλή και φθηνή λύση είναι το TG585 v7/v8 που το βρίσκεις μεταχειρισμένο στα 15-20Ε και είναι σκυλί.

πολυ καλο σκυλι ειδικα σε χαλια γραμμες

ναι η forthnet Το δινει παλια το εδινε και ο οτε.zte δεν θα πηγαινε.στα ιδια λεφτα επαιρνα το vigor που ειναι κλασεις καλυτερο και ποιο φτηνο

Netgear DGN2000/2200 , πολυ καλο και value for money.

το πλαισιο τα δινει συνηθως και με Lifetime αλλα παλι θα προτιμουσα vigor.dgn200 δεν νομιζω να βρει

To netgear το κοιταζα κι εγω και το ζαχαρωνα αλλα ειδα αυτο το σχολιο ενος χρηστη στο Πλαισιο :

"Αυτό το Modem είναι του ύψους και του βάθους. Σε άλλους έχει βγεί αστέρι με τη μία, άλλοι (όπως εγω) έχουν ταλαιπωρηθεί. Σε φόρουμ αναφέρουν πολλές και συχνές αποσυνδέσεις. Δοκίμασα την επιλογη PPoA αντί PPoE και δεν εχει αποσυνδεθεί εδω και μια μερα"

τι εταιρεια εχεις ? εσενα σου κανει αποσυνδεσεις??

πολλοι εχουν και παλια firmware και εχουν θεματα.καλο ειναι να γινονται αναβαθμισεις στο firmware.οπως και ειναι και αναλογως το dslam που θα πεσεις.

Hol εχω και δεν κανει αποσυνδεσεις, και σε εμενα παιζει μονο σε PPoE (δεν εχει authenication λογω εταιριας).

Aπο οτι εχω ακουσει και απο αλλους, εχουν πει θετικα σχολια. Το εχω και καπου 2 χρονια.

το authentication δεν σε επηρεαζει στο να παιξεις pppoa/και τα 2 παιζουν απλα δεν υπαρχει radius Να τσεκαρει το Username και το Password σου οποτε οτι και να βαλεις περναει.αλλα αυτο δνε επηρεαζει αν θα παιξεις Pppoe η Pppoa.απλα πλεον ολα τα dslam σαν πρωτευων παιζουν Pppoe.

Kαι το HUAWEI δινουν για pstn

http://oteshop.ote.g...plismos-p1.html

Eχει κουμπι για το ασυρματο και δουλευει κανονικα ,εχει και τρυπες στο πισω μερος αν σε ενδιαφερει για στηριξη σε τοιχο,Αποσυνδεσεις παντα ειχα λογο κακης γραμμης ,με το sagem ειχα 3-5 το 24 ωρο ,με το ΖΤΕ καπου 2-3 ,μειωθηκαν οι αποσυνδεσεις παντος σε σχεση με το sagem 2444.Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος ,ακομα και τα ping ειδα μειωμενα γιατι ειμαι interleaved και ειχα 38-40 με το sagem ,και με το ΖΤΕ 30-32 ping.Και κλειδωνει 1-1,5 mbps πιο ψηλα το ΖΤΕ απο το sagem 2444.Δεν ζεστενετε σχεδον καθολου.Ειναι παραμετροποιημενο με conn-x το μονο που βαζεις ειναι το username σου και το passworth της συνδεσης σου και εισαι στο νετ,και φυσικα αν θελεις αλλαζεις κωδικους ρουτερ και ασυρματου,για πιο ασφάλεια.Ανοιγεις και πορτες ευκολα μεσω του ΝΑΤ.

δεν θα πηγαινα ουτε σε Huawei.σε ολα τα ρουτερ τα μονα που βαζεις ειναι vpi 8 vci 35 Που συνηθως τα εχουν ετοιμα.Pppoe/llc που επισης πολλες φορες τα εχουν ετοιμα και Username kai password.δεν χρειαζεται να ειναι με custom firmware (Που το θεωρω κακη τακτικη) για να μην κανεις ρυθμισεις.πχ τα thomson ειτε τα παρεις με Generic ειτε οχι απλα βαζεις Username kai password.επισης στα μισα ρουτερ υπαρχει και quickstart η wizard για τις ρυθμισεις.για το Port forward αν καταλαβεις την λογικ τοτε το 99,9 % των ρουτερς ειναι ιδια.οποτε καλυτερα μακρια απο ρουτερ με custom firmware.συνηθως κοβουν επιλογες κτλ

interleave.με απλα λογια¨:μεγαλυτερο ping Πιο σταθερη γραμμη

fast :μικροτερο ping λιγοτερη σταθερη γραμμη.

αν εχεις πολλες αποσυνδεσεις ηδη τοτε το fast δεν ειναι και οτι καλυτερο εκτος αν συνδυααστει και με profile.επισης η On δινει και ενδιαμεσο profile.low depth interleave Καπως ετσι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...