Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω για τηλεόραση για μικρό δωμάτιο με απόσταση θέασης 1-2 μέτρα. Θα χρησιμοποιείται για ταινίες, σύνδεση pc και ps3 για gaming και ως απλή τηλεόραση βέβαια. Σκέφτομαι για τις εξής:

Samsung LE32D550 32"

και

Panasonic TX-P42U30E 42"

Έχοντας δει την 2η, μπορώ να πω ότι έχει ωραία χρώματα αλλά δεν είμαι σίγουρος για το μέγεθος της σε σχέση με την απόσταση. Η Samsung επίσης φαίνεται καλή και με καλή τιμή αλλά υπάρχουν πολλές εναλλακτικές οπότε δε ξέρω για την ποιότητα της. Για αυτό θα ήθελα τη γνώμη σας και ίσως και κάποιες αντιπροτάσεις.

Επιπλέον, θα ήθελα τη συμβουλή για το πως θα τοποθετήσω μία τέτοια τηλεόραση στον τοίχο μιας κα ο χώρος δεν ενδείκνυται για έπιπλο.

Δημοσ.

επειδη, οπως λες, θα συνδεθει και με pc - ps3 για παιχνιδια, καλυτερα να παρεις την LCD και οχι την ΠΛΑΣΜΑ. καθαρα και μονο λογω των στατικων εικονων που εχουν τα παιχνιδια!!

εχω την LE32D550, εδω και 3 εβδομαδες περιπου και ειμαι υπερευχαριστημενος, γιατι απλα παιρνεις μια καλη τηλεοραση σε ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ!! την εχω συνδεσει και με το πισι μου, αλλα μονο για περιστασιακο gaming. κατα βαση βλεπω ταινιες και σειρες μεσω οικιακου δικτυου!

μπορει οπως λες, η Panasonic να εχει καλυτερα χρωματα, αλλα σε μενα δεν ηταν οι ταινιες ο μοναδικος λογος αγορας..!

τωρα, για συμβουλη, πως να την κρεμασεις στον τοιχο, τι να σου πω? παιρνεις μια επιτοιχια βαση, αναλογα τις αναγκες σου, σταθερη η κινουμενη, και τη βαζεις. τοσο δυσκολο ειναι?

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω η προταση plasma για gaming δεν ειναι καλη ιδεα. H samsung ειναι καλη επιλογη, αλλα θα πρότεινα καποια προταση τουλαχιστον με ροη κινησης στα 100Hz. Το γρηγορο gaming στα 50Hz θα σου κανει ghosting.

Για την τοποθετηση στον τοιχο εφοσον αποφασισεις το υψος αυτης θα πρεπει μετα την αγορα της tv, να δεις απο πισω τις αποστασεις των 4 τρυπων (VESA). Η βαση θα πρεπει να εχει συμβατες αποστασεις. Εαν μπει λιγο ψηλα προτεινω η βαση να κανει καθετη κλιση (tilt) 15 μοιρες+.

Εαν παρεις βραχιονα ισχυουν τα ιδια αλλα ειναι πιο πολυπλοκο στο αλφαδιασμα. Εγω για τις εγκαταστασεις μου πλεον προτιμω βραχιονες οπου το plate κανει περιστροφη 360. Αρα εχουμε απειρο περιθωρια διόρθωσης και ευκολοτερη εγκατασταση.

Τωρα οσον αφορα τα μετρηματα και το τρύπημα αν δεν το εχεις ξανα κανει, καλο θα ηταν να το κανει επαγγελματιας.

Δημοσ.

Για το κρέμασμα δεν αναφερόμουν γενικά απλά εννοούσα προτάσεις για μία αξιόπιστη βάση που να ταιριάζει με την τηλεόραση αλλά μάλλον έτσι και αλλιώς θα πάρω μία από Πλαίσιο λόγω χαμηλού κόστους.

Τώρα για την την τηλεόραση, μάλλον θα διαλέξω την lcd λόγω καλής τιμής αλλά αναρωτιέμαι γιατί λέτε ότι η plasma θα πάθει burn in λόγω gaming. Στα περισσότερα games, τουλάχιστον αυτά που παίζω εγώ, υπάρχουν ελάχιστες στατικές εικόνες (βγάζοντας τα μενού στα οποία δεν κάθομαι για πολύ ώρα). Τέλος θέλω να ρωτήσω τον cabdik, αν η samsung παίζει mkv πάνω από 4gb δηλαδή αν υποστηρίζει και στικάκια που δεν είναι fat32.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πλαισιο δεν φημίζεται ουτε για φθηνες ουτε για καλες βασεις. Η τηλεόραση αυτη εαν πας εκει εχει VESA 200Χ200. Εαν θες σταθερη με tilt εδω. http://www.cheilaris.gr/optibase-steady-25/ 5 μοιρες αλλα ειναι οκ αμα δεν παει πολυ ψηλα. Πολυ ποιοτικη.

Εαν θες βραχιονα http://www.cheilaris.gr/optibase-swing-225/. Ανεβαινεις λογο του 200 Χ 200.

Οι πλασμα ειναι πολυ σκοτεινες για την πλειοψηφια των games. Μερικες στατικες εικονες εκτος απο το IR εαν μεινουν για πολυ ωρα, κανουν εντονο και το blinking (τρεμοπαιγμα). Επιμενω για 100Hz σε LCD to 550 ειναι 50 ΗΖ.

Επεξ/σία από graphist83
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Τέλος θέλω να ρωτήσω τον cabdik, αν η samsung παίζει mkv πάνω από 4gb δηλαδή αν υποστηρίζει και στικάκια που δεν είναι fat32.

ναι, παιζει mkv πανω απο 4gb. εχω mkv 10-15gb, και τα παιζει ανετα!!

για τα στικακια, να σου πω την αληθεια, δεν παρατηρησα, γιατι μεχρι στιγμης ενα στικακι χρησιμοποιησα, που ειναι FAT32 ομως. θα το δοκιμασω και θα σου πω!

EDIT: και NTFS διαβαζει!!! ;)

Επεξ/σία από cabdik
Δημοσ.

Πρώτον ευχαριστώ για τις βάσεις και με διευκολύνει που το μαγαζί είναι Πειραιά. Τώρα για tv που δεν είναι 50hz η μόνη που μένει στο budget είναι αυτή :

Toshiba 32TL838G

Δεν νομίζω όμως πως θα μπορέσω να τη δω από κοντά οπότε είναι ρίσκο και επιπλέον δεν υπάρχουν και reviews και είναι και +150€.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εψαξες καλα. Η LG 32LK530 ειναι 100 ΗΖ και μολις 50 ευρω επιπλέον του budget σου. Απλα ο media player που εχει δεν ειναι τοσο εξελιγμένος οσο της samsung. Απο την αλλη υπαρχει και η Samsung UE32D5000 στα 379 που ειναι και 100Hz και LED και Smart Tv και τον καλο media player με 79 ευρω επιπλέον του budget. Εχει να την δεις παντου.

Η εταιρία με τις βάσεις ειναι η αντιπροσωπεία. Αλλα συνεργάζονται με πολλά μαγαζιά. Αμα κολλήσεις και τις θες πολυ πες μου να σου τις παραγγείλω εγώ.

ΥΓ H Toshiba που ανεφερες ανωθεν δεν ειναι καθολου τυχαια επιλογη. Ειναι πολυ καλη. Αλλα ακριβοτερη καθως ειναι 3D.

Επεξ/σία από graphist83
Δημοσ.

Βασικά αγνόησα αυτές τις τηλεοράσεις γιατί όταν διάλεγα 40αρα για το σαλόνι διάβασα περί των τηλεοράσεων των 100hz και γιατί δεν μπορούν να παίξουν 3d , είδα ότι αυτές χρησιμοποιούν μία εικονική τεχνολογία για να κάνουν την εικόνα να φαίνεται 100hz (motion interpolation). Επειδή έχω τέτοια τηλεόραση λοιπόν έχω προσέξει ότι αυτό απλά κάνει τις ταινίες και τα games να φαίνονται σαν να έχουν επιταχυνθεί και όχι αναγκαστικά πιο smooth. Για αυτό αν είναι να μην πάρω 50hz θα προτιμούσα τουλάχιστον να πάρω 120 πραγματικά hz ώστε τουλάχιστον να έχω 3d. Για αυτό δε διάλεξα τυχαία την toshiba.

Δημοσ.

Αυτες δεν χρησιμοποιούν motion interpolation. Τα 100Hz ειναι παντα εγγενή. Σε πολλες προτασεις 200hz 400Hz αυτο μπορει να γινει με βαση τα 100ΗΖ. Αλλα ακομα και με αυτο η αποδοση ειναι πολυ πιο ανεκτη απο τα 50hz οπου τα ιχνη, το frame stack και ghosting κανουν παρτι στις γρήγορες σκηνες.

Η D5000 που σου πρότεινα πανω εχει 100% εγγενη 100ΗΖ.

Το 3D τωρα γιατι το αναφερεις? Με 300 ευρω δεν παιρνεις 3D tv και αυτο ειναι γεγονος. Εφοσον ψαχνεσαι για low budget tv το αποκλείουμε. Δεν ειναι κατι που προστίθεται μετα.

Δημοσ.

Ούτε αυτή είναι 300 ευρώ όμως, είναι 400. Επίσης οι 100hz τηλεοράσεις της samsung έχουν όλες 200hz cmr ενώ οι 50hz 100hz cmr. Αυτό σημαίνει εγγενή 50hz panel refresh rate αλλά συνυπολογίζεται με το backlight refresh και βγαίνει αυτό το 100 hz. Αυτό δεν είναι όμως εγγενή 100hz, είναι κοροϊδία έστω και αν κάνει την εικόνα πιο smooth . Το μόνο που ίσως αξίζει είναι το ότι είναι edge led αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τα +79 ευρώ. Τελικά αυτό που έχει σημασία είναι πως θα είναι η εικόνα τους οπότε αυτό θα το αποφασίσω βλέποντας.

Όσο για την lg θέλω τον καλό media player οπότε δε μου κάνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικα δεν ειναι ακριβως ετσι. Η samsung παραδειγμα για ολες τις TV που εχει αναφερει την τεχνολογία CMR. Αυτο πρακτικά ειναι ενας συνδυασμός του chipset, του οπισθιου φωτισμου και του πανελ. Αυτη η επιλογη στα μενου εικονας στα Ελληνικα ονομαζεται ''προσθ. κινηση LED.'' Αυτη η λειτουργιά προσθέτει επιπλεον ομαλοτητα στην κινηση στις πολυ γρηγορες ταινιες. Στα games εχει αποδειχτει οτι δημιουργει λιγο lag. Η λειτουργία αυτη απενεργοποιείται απο τα μενου εικονας. Και σαφως τοτε δεν πεφτει το πανελ στα 50hz, καθως ειναι εγγενης. Το γωριζω καθως ειμαι επαγγελματίας του χωρου. Απλα σου δινει την επιλογη να την κανεις ομαλοτερη. Να παραδεχτω οτι η 5000 σε σχεση ε την 6000 υστερει ελαφρως σε ροη με το φιλτρο απενεργοποιμενο. Αλλα και παλι εχω δει την 5000 με το φιλτρο OFF και 50ΗΖ δεν την λες με τιποτα καθως τις διακρινω ανετα λογω τριβης.

Η LG για παραδειγμα σε προτασεις 200HZ δουλευε μονο με interpollation και δεν το ανεφερε. Αλλα τα 100Hz ηταν ολα εγγενη.

Οπως το natural motion της Philips. (απο οπου ξεκινησε το frame interpollation) Ειχε εγγενή αναλυση 100HZ και με την προσθηκη αυτου του εφε ηταν ακομα ομαλότερη. Μερικους τους ενοχλουσε. Υπηρχε και off. Οποτε no problem.

Οπως και να το κανεις η 550 με την 5000, εχουν τρομερη διαφορα στη ροη κινησης. Ειτε με το φιλτρο on ειτε off, τα 50hz της 550 ΔΕΝ κανουν για gaming. Η διαφορα ειναι 79 ευρω Τωρα εαν esy προτιμας τα 50HZ εστω ακομα και απο το ιntεrpollation (της lG)...Εσυ αποφασίζεις. Καλες αγορες.

Επεξ/σία από graphist83
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://www.skroutz.gr/s/322035/Panasonic-TX-L32E30E.html

Εγώ πάντως θα έπαιρνα την U30. Δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσεις ιδιαίτερα προβλήματα με στατικές εικόνες σε ένα πάνελ 14ης γενιάς . Με λίγη προσοχή κανένα πρόβλημα.

Επεξ/σία από HALF EVIL
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την διευκρίνιση και τις προτάσεις. Μάλλον θα δώσω τα +79 αν είναι να δω τη διαφορά, αλλά αφού φυσικά δω την τηλεόραση κι από κοντά. Πάντως νομίζω ότι υπερβάλλεις όσον αφορά τις 50hz γιατί η παλιά 32άρα lg μου 50hz ήταν αλλά δε θα την έλεγες ακατάλληλη για gaming.

HALF EVIL, αυτή είναι ΠΟΛΥ εκτός budget. Αν έδινα τόσα θα πρόσθετα άλλα 150 και θα έπαιρνα μία 3dtv 40αρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://www.skroutz.gr/s/322035/Panasonic-TX-L32E30E.html

Εγώ πάντως θα έπαιρνα την U30. Δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσεις ιδιαίτερα προβλήματα με στατικές εικόνες σε ένα πάνελ 14ης γενιάς . Με λίγη προσοχή κανένα πρόβλημα.

Δυστυχώς όμως οι νέες γενιές (30 series) Panasonic αποδείχτηκαν περισσότερο ευαίσθητες στο image retention, απο τις αντίστοιχες παλαιοτερες (20 και 10 series). Ακόμη και μετά το προβλεπόμενο στρώσιμο 200 ωρών.

To μεγαλυτερο ομως μειονέκτημα των plasma για το gaming ειναι τα αποθέματα φωτεινότητας και η ευκρίνεια των, που ζηταμε στα παιχνιδια. Για ταινιες ομως αντιθετως υπερταιρουν σε χρωματικη παλετα και μαυρο, αλλα και αυτα υπο συνθηκες.

Ευχαριστώ για την διευκρίνιση και τις προτάσεις. Μάλλον θα δώσω τα +79 αν είναι να δω τη διαφορά, αλλά αφού φυσικά δω την τηλεόραση κι από κοντά. Πάντως νομίζω ότι υπερβάλλεις όσον αφορά τις 50hz γιατί η παλιά 32άρα lg μου 50hz ήταν αλλά δε θα την έλεγες ακατάλληλη για gaming.

HALF EVIL, αυτή είναι ΠΟΛΥ εκτός budget. Αν έδινα τόσα θα πρόσθετα άλλα 150 και θα έπαιρνα μία 3dtv 40αρα.

Κοιτα μπορεις να παιξεις σε 50hz, το ιδιο και σε plasma, ακομη και σε crt μπορεις, αλλα με περιορισμενη ευκρινεια. Το θεμα ειναι σε μια αγορα να γινει η καλυτερη δυνατη επιλογη σε συναρτηση με τα χρηματα που διαθετουμε, με αποτερο σκοπο να απολαυσουμε αυτο που θελουμε να κανουμε στο επακρο.

Να ομολογησω οτι μερικοι δεν καταλαβαινουν εντονα την διαφορα 50hz 100hz, αλλοι δεν τα αντεχουν καθολου τα 50hz. Εγω για παραδειγμα αντιλαμβανομαι την διαφορα εντονα, μπορω να παρακολουθησω σε 50hz χωρις να ζαλιστω-εκνευριστω, αλλα δεν θα αγοραζα ποτε 50Hz, Ουτε για gaming ουτε για ταινιες.

Επεξ/σία από graphist83

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...