jmallen3 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπερα! Εσπασε στο λαπτοπ του τιτλου το βυσμα τροφοδοσιας που βρισκεται πανω στο λαπτοπ και στα multirama μου ειπαν γυρω στα 100€ παει η επισκευη. αξιζει να το φτιαξω μονος μου? μητρικη πρεπει να βρω για αγορα? απαντηστε αμεσα αν γινεται http://www.ideal.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=712&Itemid=637
nikos903 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Αυτό είναι που έσπασε; Link Αν είσαι σίγουρος οτι δεν έχει σπάσει και κάτι άλλο η αλλαγή είναι εύκολη, βέβαια άμα δεν ξέρεις να κάνεις κολλήσεις και δεν ξέρεις να ανοίγεις λάπτοπ δεν ξέρω κατα πόσον θα μπορέσεις να το κάνεις μόνος σου, βέβαια άμα πάρεις το βύσμα απέξω μπορείς να το πας μαζί με το λάπτοπ να στο κολλήσουν σε κανένα σχετικό μαγαζί, τώρα πόσο θα σου πάρουν εκεί δεν ξέρω, ανάλογα που θα πέσεις αλλά 100 δεν πάει
jmallen3 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 μαλλον αυτο ειναι αλλα δεν το εχω ανοιξει ακομα να δω ακριβως ποιο εχει σπασει,αλλα κατα πασα πιθανοτητα αυτο ειναι. το λαπτοπ μπορω να το ανοιξω δεν ειναι τιποτα, την κολληση πως την κανουμε ομως? με τι??
nikos903 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Μερικά λάπτοπ είναι δύσκολα στο άνοιγμα, και ανάλογα το τι ψάχνεις μπορεί να θέλει και πιο πολύ λύσιμο... Άμα δεν έχεις ξανακάνει κόλληση δεν θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις απο λάπτοπ... Θέλουν προσοχή αυτά... Άσε που τα υλικά που θα χρειαστείς θα κάνουν λιγότερο απο όσο θα σου πάρει ο Ηλεκτρονικός... Δεν μπορεί, θα έχεις κάποιον εκεί κοντά... Αν παρόλα αυτά θες να πας your way... Χρειάζεσαι ένα κολλητήρι (25-30W), μια τρόμπα για να τραβήξεις την παλιά κόλληση (μπορείς και χωρίς αυτήν), καλάι (για να κάνεις την νέα κόλληση) και σολτερίνη (μπορείς και χωρίς αυτήν αλλά μιας και θα είναι η πρώτη φορά έχω την εντύπωση οτι θα χρειαστεί). Δες διάφορα βιντεάκια στην youtubα και μετά απο 10-20-30 δοκιμές σε άσχετες - χαλασμένες πλακέτες σιγά σιγά δες στο λάπτοπ.... Βγάλσιμο - βάλσιμο του νέου. Εγώ προτείνω πάντως να ανοίξεις το λάπτοπ (άμα είσαι σίγουρος οτι μπορείς) και αφου θα σου έχει έρθει το ανταλλακτικό να το πας μαζί με το ανοιγμένο λάπτοπ να στο κολλήσει σε 2-3 λεπτά κάποιος, πόσο να σου πάρει; 5-10Ε; Και πολλά λέω... Ούτε ξεβίδωμα θα έχει κάνει ουτε τίποτε... Edit: Τώρα που το ξαναβλέπω μάλλον με καλώδιο πάει απάνω στο φισάκι απο την μητρική (δηλαδή εσύ στην μητρική δεν ακουμπάς), άρα και χωρίς κόλληση άμα τα μονώσεις καλά και δεν έχουν πρόβλημα να φύγουν θα είσαι οκ... Βέβαια άνοιξε πρώτα το λάπτοπ να δεις το φισάκι πως είναι και βλέπουμε.... Link
jmallen3 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 αυτο που λες στο τελος θα κανω νικο! τι μαγαζακι να ψαξω για να κανουν την κολληση? με υπολογιστες κλπ? edit: το λαπτοπ ειναι μιας φιλης και το πρωι θα το εχω στα χερια μου για να το ανοιξω και να δω ακριβως τι εχει. το λινκ που μου εστειλες απο πανω με το καλωδιο τι διαφορα εχει απο το πρωτο εξαρτημα απο το ebay? ποιο να προτιμησω απο τα 2? οποιο εχει μεσα και το λαπτοπ οταν το ανοιξω?
ss13 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Εδώ είσαι http://tim.id.au/laptops/toshiba/equium%20l300%20satego%20l300%20satellite%20l300%20l305%20pro%20l300%20pslb89ab.pdf στο Chapter 4 Replacement Procedures είναι αυτό που θες , φτιάξε καφέ και άρχισε !! αυτο που λες στο τελος θα κανω νικο! τι μαγαζακι να ψαξω για να κανουν την κολληση? με υπολογιστες κλπ? Ένας ηλεκτρονικός της γειτονιάς σου το κάνει άνετα ( και τζαμπέ ) , αν πας σε κανέναν που το παίζει Bill Gates μπορεί να σε χρεώσει !!
nikos903 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 αυτο που λες στο τελος θα κανω νικο! τι μαγαζακι να ψαξω για να κανουν την κολληση? με υπολογιστες κλπ? edit: το λαπτοπ ειναι μιας φιλης και το πρωι θα το εχω στα χερια μου για να το ανοιξω και να δω ακριβως τι εχει. το λινκ που μου εστειλες απο πανω με το καλωδιο τι διαφορα εχει απο το πρωτο εξαρτημα απο το ebay? ποιο να προτιμησω απο τα 2? οποιο εχει μεσα και το λαπτοπ οταν το ανοιξω? To 2o έχει και καλώδιο (είναι και εδώ: Link) άμα είναι το ίδιο πάρε αυτό καλύτερα, ούτε καλώδια ούτε τίποτε... Βγάζεις το φισάκι και βάζεις το καινούργιο. θα δείξει όταν το ανοίξεις βέβαια... Για τον ηλεκτρονικό ότι είπε και ο ss13
jmallen3 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 http://www.youtube.com/watch?v=nd4PAASW5zU αν καταλαβα σωστα το ιδιο εχει παθει και αυτος στο βιντεο ακριβως στο ιδιο λαπτοπ που λεω και εγω?
nikos903 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Ναι, αυτουνού είχε σπάσει η βάση, εσένα απλά μέσα απο οτι κατάλαβα το καρφί, στην περίπτωση χαλασμένου φισακιού παίρνεις άλλο ή άμα την έχει πάθει σαν και αυτόν στο βίντεο μια χαρά είναι και η σιλικόνη....
jmallen3 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας και αυριο θα σας εχω νεα για περεταιρω βοηθεια
jmallen3 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 παιδια τα φωτα σας γιατι μαλλον εκανα βλακεια και δεν ξερω τι. ανοιξα το λαπτοπ και τελικα κολλημα χρειαζοταν το κομματι που ειχε σπασει και το κολλησα με glue gun οπως δειχνει και το βιντεο που εβαλα πιο πανω αλλα εγινε κατι αλλο σοβαρο. δεν λειτουργει τωρα καθολου το toouchpad μαζι με τα κουμπακια δεξι/αριστερο κλικ και δεν ξερω γιατι. εκανα τη διαδικασια ακριβως οπως στο βιντεο και τα συνδεσα μετα ολα παλι οπως ηταν και το καλωδιο του touchpad αλλα δεν λεει να δουλεψει. τι εγινε?
ss13 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 παιδια τα φωτα σας γιατι μαλλον εκανα βλακεια και δεν ξερω τι. ανοιξα το λαπτοπ και τελικα κολλημα χρειαζοταν το κομματι που ειχε σπασει και το κολλησα με glue gun οπως δειχνει και το βιντεο που εβαλα πιο πανω αλλα εγινε κατι αλλο σοβαρο. δεν λειτουργει τωρα καθολου το toouchpad μαζι με τα κουμπακια δεξι/αριστερο κλικ και δεν ξερω γιατι. εκανα τη διαδικασια ακριβως οπως στο βιντεο και τα συνδεσα μετα ολα παλι οπως ηταν και το καλωδιο του touchpad αλλα δεν λεει να δουλεψει. τι εγινε? Για άνοιξε το να δεις μήπως δεν έχεις βάλει κάποιο βύσμα καλά ή δεν κάνει καλή επαφή !!
jmallen3 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 τα 2 βυσματα που επρεπε να βγαλω τα ξαναεβαλα και το ξαναανοιξα και ειναι κανονικα στην υποδοχη τους αλλα δεν λεει να δουλεψει
nikos903 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Είναι ενεργοποιημένο το touchpad ε; Με έναν συνδυασμό Fn + Fx κλειδώνει. Δες στην διαχείριση συσκευών για ερωτηματικά. Πριν σίγουρα δούλευε ε; Αλλιώς σιγουρέψου οτι και οι 2 άκρες του καλωδίου είναι στην θέση τους, όχι μόνο αυτή που πάει στην μητρική. Για να βγει η καλωδιοταινία ανοίγεις το κλιψάκι και την τραβάς, για αν μπει ανοίγεις το κλιψάκι, βάζεις την καλωδιοταινία και κλειδώνεις. Σιγουρέψου οτι οι άκρες έχουν ακόμα αυτήν την επίχρυση κατάληξη και δεν έχει κοπεί-σπάσει κάποια. Πίεσε αλλιώς τα καλώδια στην θέση τους.
jmallen3 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Είναι ενεργοποιημένο το touchpad ε; Με έναν συνδυασμό Fn + Fx κλειδώνει. Δες στην διαχείριση συσκευών για ερωτηματικά. Πριν σίγουρα δούλευε ε; Αλλιώς σιγουρέψου οτι και οι 2 άκρες του καλωδίου είναι στην θέση τους, όχι μόνο αυτή που πάει στην μητρική. Για να βγει η καλωδιοταινία ανοίγεις το κλιψάκι και την τραβάς, για αν μπει ανοίγεις το κλιψάκι, βάζεις την καλωδιοταινία και κλειδώνεις. Σιγουρέψου οτι οι άκρες έχουν ακόμα αυτήν την επίχρυση κατάληξη και δεν έχει κοπεί-σπάσει κάποια. Πίεσε αλλιώς τα καλώδια στην θέση τους. επαναφερω το θεμα παιδια. τελικα ειχε φυγει η καλωδιοταινια απο την μια ακρη για αυτο δεν λειτουργουσε το touchpad και το εφτιαξα. αλλα υπαρχει ενα αλλο προβλημα. ενω το βυσμα το κολλησα και παιρνει ρευμα κανονικα και ανοιγει το λαπτοπ, δεν φορτιζει τη μπαταρια με αποτελεσμα να δουλευει μονο οταν ειναι στο ρευμα. να πω οτι η μπαταρια δουλευε κανονικα πριν σπασει το βυσμα. τι μπορει να φταιει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα