Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να συνδέσω στο internet, δυο υπολογιστές (desktop και laptop) σε 2 απομακρυσμένα δωμάτια του σπιτιού. Σκέφτηκα να πάρω κι ένα 2ο router και να συνδέσω εκεί το laptop ενσύρματα, αλλα έμαθα ότι δεν γίνεται. Οπότε οι λύση που έχω είναι μόνο με καλώδιο? Μήπως υπάρχει κάτι άλλο?

(Σημ έχω conn-x)

Δημοσ.

Έμαθες λάθος. & βέβαια γίνεται χρησιμοποιώντας 1 swiτch αντί για μόντεμ, αν αυτός ο τρόπος σε βολεύει (μιας & λες ότι ήθελες να αγοράσεις). Η πιο απλή λύση είναι βέβαια η ασύρματη επικοινωνία. Προϋποθέτει το laptop να έχει ασύρματη κάρτα δικτύου (πολύ πιθανό), το router να είναι ασύρματο & να πάρεις για το desktop μία wireless usb κάρτα με κόστος 10e περίπου smile.gif

Δημοσ.

@^: Δε νομίζω να βοηθάει κάπου το switch εκτός αν εννοείς κάτι που δεν κατάλαβα.

Είτε ασύρματα με κάποιο access point ενδιάμεσα είτε τραβάς καλώδιο.

Δημοσ.

ναι αλλα τα δωματια ειναι σαν δυο ανεξαρτητα σπιτια και δεν γίνεται...

για τι αποστασεις μιλας?

ποιο μοντεμ εχεις?

Δημοσ.

Όχι τώρα που απάντησε για τα 2 σπίτια δεν βοηθά. Ποστάρατε ενώ έγραφα.. .

Και ένα σπίτι να ταν, δε βλέπω τη διαφορά. Το πρόβλημα δεν είναι ότι το router του δεν έχει ελεύθερα ethernet ports αλλά ότι υπάρχει απόσταση απ το router μέχρι το laptop απ ό,τι κατάλαβα. :)

Δημοσ.

@ antonl Ναι αυτό φαίνεται να είναι το πρόβλημα αλλά έγινε εκ των υστέρων σαφές (όπως & το ότι δοκίμασε ασύρματα). Εξάλλου του είπαν ότι "δεν γίνεται μέσω 2ου router" πράγμα που είναι λάθος. Διόρθωσα το router σε switch & του εξήγησα ότι είναι δυνατόν να γίνει rolleyes.gif

Δημοσ.

Νομίζω με 2ο router δεν γίνεται να είναι συνδεδεμένος και στα 2 pc ταυτόχρονα.Δηλαδή για να είναι ανοικτό το ένα router θα πρέπει να είναι κλειστό το άλλο.Όσο για switch πιστεύω ότι δεν αξίζει να τραβάει καλώδια.Πιστεύω καλύτερη λύση είναι να συνδέσει το desktop ενσύρματα και αν το router του υποστηρίζει ασύρματο δίκτυο ( που λογικά θα υποστηρίζει...ειδικά αφού έχει και conn-x λογικά θα του έχουν δώσει το HUAWEI) να αγοράσει ένα Wireless Access Point και να μπαίνει ασύρματα από το laptop αφού είναι μακρυά.

Δημοσ.

Λοιπόν καταρχην να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις.

Κατά δεύτερον θα δωσω μερικες εξηγησεις:

1)Το σπίτι είναι δίχωρο, γι'αυτο μιλάω για δυο σπίτια

2) Ενσύρματα έχω τον desktop αλλα το laptop δεν έχει καλή λήψη σε όλα τα σημεία του άλλου δωματίου

3) Δεν θέλω να βάλω καλώδιο γιατι θα εχει μεγάλο μηκος ή θα πρέπει να κανω τρυπες

4) Πιο καλη λύση μου φαινεται αυτη με το access point, αλλά πως γίνεται?

5) Τέλος την άλλη λύση με το usb των 10 ευρω, δεν την κατάλαβα. Πως γίνεται αυτο?

:mad:

Δημοσ.

για τι αποστασεις μιλας?

ποιο μοντεμ εχεις?

ακομα, περιμενω απαντηση!!

στο σπιτι μου, 100τμ, με το μοντεμ στη μια ακρη του σπιτου, το λαπτοπ στην αλλη ακρη και εξω απο το σπιτι, στο μπαλκονι (10-11μ), με 3 τοιχους ενδιαμεσα, σερφαρει ανετα με 3/5 γραμμες σημα!

Δημοσ.

takis_tz σου είπα για το usb γιατί δεν ήξερα αν το laptop σου έχει ασύρματη κάρτα. Οπότε άκυρο.

Τώρα αν το πρόβλημα είναι η κακή λήψη σήματος έχεις 2 επιλογές:

α) Η λύση του antoln με access point

β) Ένα wireless usb adapter σαν αυτό που είπα στην αρχή αλλά μεγαλύτερης ισχύος (πχ 1000mw) & κεραία(ες) >5dBi

Τον usb προσαρμογέα θα τον βρεις από 25e αλλά αν το ψάξεις λιγάκι μπορεί να πετύχεις κάτι οικονομικότερο, πχ στο ebay μέχρι & 10e το βρίσκεις (βέβαια συνήθως ό,τι πληρώσεις παίρνεις).

Το access point είναι κάπως ακριβότερη λύση.

Το ιδανικό είναι να βρεις ένα από τα 2 από κάποιο φίλο & να κάνεις δοκιμές.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Ξεθάβω ένα παλιό θέμα απλά και μόνο να μην ανοίγω καινούργιο για μια απλή ερώτηση(αν πιστεύετε ότι χρειάζεται νέο θέμα να το κάνω ευχαρίστως).Λοιπόν,προσφάτως αγόρασα μία smartTV και το πρόβλημα μου είναι ότι έχω το router σε άλλο δωμάτιο με αποτέλεσμα να μην πιάνει καλά ασύρματα η τηλεόραση.Γι' αυτό το λόγο θέλω να αγοράσω powerlines ώστε να συνδέσω την τηλεόραση ενσύρματα.Το router δεν γίνεται να αλλάξει θέση και δεν θέλω να βάλω repeater.Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1. Τα powerlines λειτουργούν σε διαφορετικές φάσεις ρεύματος;
  2. Αν ναι,κάνουν καλή δουλειά ή θα έχω προβλήματα στην σύνδεση;
  3. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο που έχετε ή θεωρείτε ότι είναι καλό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...