Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για εγκατάσταση Arch

giannisosfp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αν πας για triple boot γίνετε

σμικρύνεις το /home του ubuntu 20Gb και φτιάχνεις σε αυτά τα 20Gb τα partitions που σου είπα εκτός από το /boot (dev/sda1) το οποίο δεν αλλάζεις

επειδή το ubutu όμως έχει στο fstab και το swap αν το διαγράψεις δεν θα σου κάνει boot

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΜΜΜ... Πολύ ωραίο μου φαίνεται αυτό... Αλλά θα γίνεται; Γιατί είναι ένας ο σκληρός, γίνεται πάνω από 3 primary να υπάρχουν;

4 primary μπορείς να έχεις αλλά λόγο extended 3 και όσα extended θες

το να κάνεις triple θέλει αρκετό σκάλισμα μιας και πρέπει να δεις τι θα κάνεις με το grub και ποιον θα κρατήσεις, του ubuntu η του arch η θα βάλεις τον έναν να σε πάει στο grub του άλλου

τπ δεν νομίζω ότι είναι διαδικασία για νέους

βάλε το arch σε vm και μόλις είσαι έτοιμος το βάζεις κανονικά, ούτως η άλλως σε ubuntu επιστρέφεις εύκολα

προσωπικά με 4GB στο laptop δεν χρησιμοποιώ swap, πόσο μάλλον με 8GB

κατέβασε το gparted live και κανε boot από εκεί και φτιάξε έτσι τα partition

διαγράφεις όλα τα partition εκτός από τα δυο NTFS (win)

φτιάχνεις ένα primary 100MB σε ext2 το οποίο στην εγκατάσταση θα το βάλεις /boot

φτιάχνεις ένα extended το οποίο το μοιράζεις

10 GB -> ext4 η και btrfs το οποίο θα το βάλεις στην εγκατάσταση για /

6 GB -> reiserfs το οποίο θα το βάλεις στην εγκατάσταση για /var

4 GB -> για /tmp αλλά προσωπικά το βάζω πάνω στην ram το οποίο και σου προτείνω να κάνεις

2 GB -> swap δεν νομίζω οτι το χρειάζεσαι

το υπόλοιπο για το home σου σε ext4 η btrfs

στην εγκατάσταση του arch όταν θα φτάσεις στο διαμόρφωση δίσκων θα επιλέξεις

manually configure partition and mountpoint

και με προσοχή θα τα ορίσεις όπως σου λέω και θα έχεις ένα σύστημα πολύ γρήγορο και ασφαλές

*αν επιλέξεις btrfs να μην ξεχάσεις να το ενεργοποιήσεις στο rc.conf όταν θα σε βάλει να το διαμορφώσεις

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για ξεχωριστό partition /var /tmp; Και μάλιστα reiserfs για το /var;

Επίσης με τις 2 κάρτες πιστεύω δε θα υπάρχει πρόβλημα αν κάνει blacklist τη μία από τις δύο.

για /tmp είπα δεν έχω καν

για reiserfs δεν ξέρω άλλα αυτό προτείνει το wiki :P

ReiserFS (V3) Hans Reiser's high-performance journaling FS uses a very interesting method of data throughput based on an unconventional and creative algorithm. ReiserFS is touted as very fast, especially when dealing with many small files. ReiserFS is fast at formatting, yet comparatively slow at mounting. Quite mature and stable. ReiserFS (V3) is not being actively developed at this time. Generally regarded as a good choice for /var.

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για ξεχωριστό partition /var /tmp; Και μάλιστα reiserfs για το /var;

Επίσης με τις 2 κάρτες πιστεύω δε θα υπάρχει πρόβλημα αν κάνει blacklist τη μία από τις δύο.

1) Ναι να δεσμεύσεις ασκοπα 4G πολυτιμα σε ενα laptop, στον /var που μπορει να παρει τιμες απο ~300M ως .. εξαρτατε απο το τι πακετα κατεβαζεις και πως τα διαχειριζεσαι.

2) Να μη μπορεις να φτιαξεις κανα DVD φαντασου λεμε σε 4G να δωσεις /tmp και swap υπολογισε τι θα συμβει σε ενα dvd rip η reencode :cry:

1) δεν θα κατεβάσω κάθε φορά το source για ένα πακέτο από aur η χτισμένο με abs, αλλά θα κάνει μόνο git pull(και πολλές φορές δεν μου φτάνουν τα 6Gb)

2) το kernel το κάνει compile πάντως και αν θες rip και reencode σε laptop υπάρχει και το tmpfs

Γεια σας παιδια εχω ενα προβλημα με κατεβασμα torrent..χρησιμοποιώ chakra linux μου αρεσει αρκετα μπωρο να πω κ με βολευει..το θεμα ειναι οτι κατεβαζω με πολυ αργες ταχυτητες χρησιμοποιησα κανα δυο εκδοσεις αλλα το ιδιο προβλημα..οποιος μπορει να με βοηθησει καλοδεχουμενος ευχαριστω...

Γεια σας παιδια εχω ενα προβλημα με κατεβασμα torrent..χρησιμοποιώ chakra linux μου αρεσει αρκετα μπωρο να πω κ με βολευει..το θεμα ειναι οτι κατεβαζω με πολυ αργες ταχυτητες χρησιμοποιησα κανα δυο εκδοσεις αλλα το ιδιο προβλημα..οποιος μπορει να με βοηθησει καλοδεχουμενος ευχαριστω...

Δοκιμάζω κι'εγώ το chakra σε τριπλό boot με παραθύρια και kubuntu 11.10, και το βρίσκω καλό και λιγάκι ποιό γρήγορο από το kubuntu. πρόβλημα με οδηγούς Νvidia και του ασύρματου δεν είχα. τι hardware έχεις και πως δουλεύει το δίκτυο με άλλο λειτουργικό(αν υπάρχει);

το δουλευω το chakra σε pavilion dv6000 intel..σε ολα ειναι τελια αλλα παραμενει το προβλημα με τα torrent κατεβασμα..με windows xp δεν εχω κανενα προβλημα σε αυτο το θεμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...