Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Θα ήθελα τη συμβουλή σας για ένα site που φτιάχνω και με απασχολεί το θέμα 301 redirect και SEO.

Δεν έχει τύχει να ασχοληθώ στην πράξη με διαφορετικά site και 301 οπότε ότι γνωρίζω είναι σε θεωρητικό επίπεδο.

Λοιπόν έστω ότι η εταιρεία έχει το domain Α και κάνει ανασχεδιασμό της σελίδας. Δηλαδή το domain Α παραμένει το ίδιο, αλλά το site αλλάζει σερβερ.

Δηλαδή έχουμε server Α domain Α, και μετά θα γίνει server Β αλλά πάλι domain Α.

H δομή των URL έχει αλλάξει προφανώς.

Οπότε θέλω να κάνω redirect από τις παλιές σελίδες, στις νέες (for Google's sake κτλ)

Θεωρητικά, πρέπει να φτιάξω το .htaccess στον server Β, αν δεν υπάρχει ήδη, και εκεί πρέπει να ορίσω τα redirects από τα παλιά url στα καινούρια. Σωστά ή λάθος;

Φανταστείτε ότι οι διαφορές που θέλω να κάνω είναι του τύπου

Από το παλίο σαιτ:

www.domainA.com/folder/folder/selida

σε

www.domainA.com/diaforetikofolder/diaforetikoypofolder/selida

Θα είναι λίγο πόνος γιατί είναι αρκετές οι σελίδες, αλλά δεν με απασχολεί αυτό, αρκεί να μπορώ να το κάνω.

Έχω όμως ένα θέμα και δυστυχώς δε μπορώ να φτιάξω .htaccess και γι' αυτό πρέπει να σας εξηγήσω πως είναι στημένο το νέο σαιτ.

Το σαιτ στήνεται σε μια πλατφόρμα που δεν επιτρέπει πρόσβαση σε FTP. Είναι στην ουσία ένα εργαλείο που, για να το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ, μπαίνεις μέσα, έχεις ένα λευκό πλαίσιο και προσθέτεις κουτάκια από δω και από εκεί, για να στήσεις την σελίδα. Η πλατφόρμα αυτή προσφέρει modules ώστε να φτιάξεις μενού, πλαίσια με κείμενο, και όλα αυτά, ώστε κάποιος που δεν ξέρει από κώδικα να μπορεί να στήσει ένα σαιτ μόνο μέσω του GUI της πλατφόρμας αυτής.

Φυσικά υπάρχει και πρόσβαση σε source κώδικα αν θές να επέμβεις σε ορισμένα σημεία.

Γλώσσα προγραμματισμού PHP.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι δεν έχω τη δυνατότητα να συντάξω htaccess κείμενο και να το ανεβάσω κάπου και αν θέλω να κάνω redirect πρέπει να αγοράσω (εδώ κατεβάζουμε καντήλια κτλ) ένα επιπλέον plugin για την πλατφόρμα αυτή που θα μου επιτρέψει να το κάνω.

Αναρωτιέμαι όμως, αν υπάρχει τρόπος να κάνω redirect με άλλο τρόπο, με κάποιο javascript plugin, ή και με PHP που θα μπαίνει στο header κάθε σελίδας. Γίνεται κάτι τέτοιο;

Πόνος αλλά προτιμώ να κάνω αυτό από το να αγοράσω κάτι που απλά δεν χρειάζεται.

Κάπου πέτυχα ότι τα js redirects θεωρούνται black hat. Υπάρχει όμως γενικά κάποια εναλλακτική που να είναι "νόμιμη";

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. :wub:

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι όμως, αν υπάρχει τρόπος να κάνω redirect με άλλο τρόπο, με κάποιο javascript plugin, ή και με PHP που θα μπαίνει στο header κάθε σελίδας. Γίνεται κάτι τέτοιο;

Και βέβαια γίνεται:

http://en.wikipedia.org/wiki/URL_redirection#Using_server-side_scripting_for_redirection

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...