bikey77 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Θέλω να καλύψω το γάμο μου live ώστε να μπορούν οι συγγενείς που έχω στο εξωτερικό και που δε θα μπορούν να παρευρεθούν, να παρακολουθήσουν ζωντανά το γεγονός. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα χρειαστώ αλλά θέλω τις ιδέες σας για να μπορέσω να το πετύχω, ειδικά στην εκκλησία όπου λογικά δε θα υπάρχει κάποιο δίκτυο wi-fi. Τι κάνουμε εκεί; Skype με 3G; Στο χώρο της δεξίωσης (ξενοδοχείο) θα υπάρχει wi-fi οπότε θα μπορούσα πχ να στήσω μια-δυο webcam κάπου αλλά από κει και πέρα τι;
PCharon Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Κάτι που μου περνάει πρώτο από το μυαλό είναι πως θα χρειαστεί upload bandwidth που προφανώς δεν έχεις με καμία κοινή σύνδεση internet. Οπότε, νομίζω, πως μια εύκολη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο site που προσφέρει υπηρεσία για δικό σου stream τύπου TV (υποθέτω θα παίζει και δωρεάν). Λογικά εσύ στέλνεις το stream στο server του και αυτός αναλαμβάνει το bandwidth προς τους επισκέπτες.
bikey77 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Τι εξοπλισμό θα χρειαστώ; Πχ ένα netbook με σύνδεση 3G για την εκκλησία και wi-fi στη δεξίωση και μια καλή εξωτερική webcam με καλύπτει;
PCharon Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Αν κατάλβα καλά εννοείς να έχεις μία webcam με δική σου 3G σύνδεση και μία με το WiFi της εκκλησίας. Δε βλέπω κάποιο πρόβλημα. Σχετικά με το WiFi της εκκλησίας, να κάνεις κι ένα τεστ πριν τη τελική μέρα. Αν δε θες να μπλέξεις με Skype, για κάνε μια έρευνα να βρεις κάποιο site σαν αυτό που λέω (σημείωση: δεν έχω έτοιμο να σου προτείνω, αλλά το έχω δει πολλές φορές να το κάνουν άλλοι, οπότε είμαι βέβαιος πως υπάρχουν αρκετές τέτοιες επιλογές). ΣΤήσε τα δοκιμαστικά, κι από το σπίτι σου ακόμα, κι αν δεις πως σε καλύπτουν σαν υπηρεσίες, κάνεις και τη τελική δοκιμή στην εκκλησία και είσαι έτοιμος.
thomasG4 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Αυτό το site είναι free και δοκιμασμένο από πολλούς. http://www.ustream.tv/get-started
tiniakos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Θα χάσεις το νόημα του γάμου εσύ. Ανέβασε την επόμενη μέρα σε κανά filehoster το γάμο να το κατεβάσουν να τον δουν και να τον απολαύσετε όλοι. Στο ξαναλέω θα χάσεις τη στιγμή του γάμου εσύ αν ψάχνεις πως θα τον δουν οι άλλοι. (Δυστυχώς μένουμε στα γύρω και χάνουμε την ουσία του γάμου που είναι το μυστήριο. 1
isay Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 bikey77 με το καλό και να ζήσετε. Απο 'κεί και πέρα o tiniakos εχει απολυτο δίκιο και εγώ να προσθέσω οτι οι γάμοι τρίτων σπάνια είναι κάτι ενδιαφέρον οταν δεν είσαι παρόν. Εσύ έχεις δει πολλές βιντεοκασσέτες από γάμους φίλων/γνωστών/συγγενών σου και να το ευχαριστήθηκες; Φρόντισε λοιπόν να υπάρχει κάποιος με ικανοποιητική κάμερα που να γράφει το γεγονός και μετά απο 1-2 μέρες ανεβασε το στο youtube/filehoster και αυτοί που θέλουν να το δουν, θα κάτσουν να το δουν στο χρόνο που τους βολέυει και χωρίς προβλήματα streaming. Αν τώρα θέλεις να πικάρεις καμία πρώην ... είναι άλλο θέμα!
bikey77 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δε θα σκαρφαλώσω στο ιερό να κρεμάσω webcam την ώρα που μου βάζει ο κουμπάρος τα στέφανα... θα είναι κάτι που θα έχω μελετήσει από πριν και θα το αναλάβει κάποιος άλλος να το κάνει εκείνη τη μέρα. Όσο για το αν θα χάσω την ουσία, όταν μπροστά σου έχεις 6 προβολείς, 2 φωτογράφους, 30 ψηφιακές και 150 κινητά να σε τραβάνε, δε νομίζω ότι άλλος ένας φακός θα βλάψει... Συμβαίνει απλά η μισή μου καταγωγή να είναι από το εξωτερικό (Καναδά) και πολλοί που θα ήθελαν πολύ να παρευρεθούν δε θα μπορέσουν. Ξέρω όμως ότι θα χαρούν πάρα πολύ αν, έστω και έτσι, νιώσουν ότι ήταν εκεί και "είδαν" το γάμο παρά να το δούνε μετά από ένα μήνα. Ας συνεχίσουμε το thread με χρήσιμα σχόλια για να μην αρχίσουμε ο καθένας με τη θεωρία του. Και στα δικά σας...
mac_mac Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Φίλε μου γίνετε . Το έχω κάνει αρκετές φορές . Πρώτα κανε έγγραφη στο www.livestream.com . Δωρεάν είναι . Θα χρειαστείς ένα λάπτοπ και μια camera web η ακόμη καλύτερα μια camera dv η κάτι αντίστοιχο .ενα τριποδι και ένα στοικακι USB Gia Ίντερνετ . Vodafone , Cosmote . Πρόσεξε μόνο το λάπτοπ να έχει τουλάχιστον 1 gb μνήμη . Διαφορετικά θα σου βγάζει κάτω απο 24 frame . Δηλαδή θα κάνει σπασιματα η εικόνα .και κάτι ακόμα βασικό . Σύνδεση firewire τη κάμερα με το λάπτοπ. Όχι USB . Αυτα και εισε έτοιμος . Sent from my iPhone using Insomnia
bikey77 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Φίλε μου γίνετε . Το έχω κάνει αρκετές φορές . Πρώτα κανε έγγραφη στο www.livestream.com . Δωρεάν είναι . Θα χρειαστείς ένα λάπτοπ και μια camera web η ακόμη καλύτερα μια camera dv η κάτι αντίστοιχο .ενα τριποδι και ένα στοικακι USB Gia Ίντερνετ . Vodafone , Cosmote . Πρόσεξε μόνο το λάπτοπ να έχει τουλάχιστον 1 gb μνήμη . Διαφορετικά θα σου βγάζει κάτω απο 24 frame . Δηλαδή θα κάνει σπασιματα η εικόνα .και κάτι ακόμα βασικό . Σύνδεση firewire τη κάμερα με το λάπτοπ. Όχι USB . Αυτα και εισε έτοιμος . Sent from my iPhone using Insomnia Ευχαριστώ πολύ για τα tips. Λίγο-πολύ αυτό που είχα κι εγώ στο μυαλό μου δηλαδή. Η σύνδεση firewire ισχύει και για webcam ή μόνο για την κάμερα; Και κάτι ακόμα: πόσα GB σε upload θα χρειαστώ περίπου για 2-3 ώρες streaming, ξέρει κάποιος που το έχει κάνει; Ρωτάω για να κανονίσω και το θέμα της κάρτας 3G.
mac_mac Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Camera web με σύνδεση FireWire δεν νομίζω να υπάρχει . Τεστερισμενο χρειαζεσε περίπου στα 200 mb την ώρα Sent from my iPhone using Insomnia Στα + ότι η εφαρμογή livestream υπάρχει δωρεάν για iPhone iPad οπότε είναι εύκολο σε όποιον θέλει να σε δει live . Sent from my iPhone using Insomnia
bikey77 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2012 Επαναφέρω το θέμα μια και πλησιάζει ο καιρός. Οποιος θέλει ας προτείνει μια καλή και σχετικά οικονομική κάμερα για την παραπάνω χρήση. Επίσης, υπάρχει κεραία WiFi USB που να μπορεί να πιάνει στα 200-250m από το router ώστε να πιάνει από το σπίτι μου που είναι ένα τετράγωνο από την εκκλησία; Sent from my SE Neo V
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα